• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çok mu ödün veriyorum?

Bir yere kadar acikcasi o kadar yapamam bir bakiyorsun 30 olmussun nr yasadin ? Nereleti gordun ? Ne kadar eglendin? Kapidan ciktiginda basina bir sey gelse doya doya yasadi diyebilirler mi? Ben yarini fazla dusunemiyorum en yakinlarimin yokluguyla sinandigimdan beri

Bu şekilde devam ederse uzun vadede çok bunalırsınız. En azından küçük bütçeler ile bir şeyler yapın. Kampanya fırsat sitelerini arada yoklayın.

Yarına çıkacağımız belli değilken bu kadar birikim, borç, ev üstüne ev bana çok gereksiz geliyo. Ben asla yapmazdım. Bazen eşim der faize bulaşmak istemiyorum ama böyle de evimiz olmuyo diye. Hep derim 3 gün sonra ne olacağımız belli mi ki dört duvara para ödeyelim? İlerde rahat etmek için diyolar ilerimiz ne belli boşver herif kirasını verince tüm evler bizim:D bence bu kadar kasmayın.

Maddi problemleriniz bitmeden çocuk yapmayın.Ailelere yardımı bence kesin.

Bence hamilesiniz ve duygusal açıdan da zayıfsınız. İlgi sevgi keyifli şeyler bekliyorsunuz. Haklısınız da.

Maddi sorunlar insanı boğar ama sabredin kimin yüklü ödemeleri olsa aynı duyguları yaşar. Sonuca odaklanın. Gayet iyi yapmışsınız yatırımları. Hiçbir şeyin garantisi yok. Özellikle çocuk olduktan sonra bence yatırımların meyvelerini yiyince şuan ki sıkıcı bulduğunuz hayatın acısını çıkaracaksınız gibi geldi. Birazcık sabır..

Selametle :)

3 senelik evliyim. 6 aylıkta hamile. Eşimle gelirlerimiz iyi. İkimizde çalışıyoruz. Standartların üzerinde maaşımız var ama...
İşte aması var..
Evlendik düğün vs yapmadık ki milleti eğlendireceğimize kendimize harcarız diye düşündük ya da sadece ben düşündüm çünkü düğün yapılacak parayla ev aldık. Onun borçlarını ödemeye başladık.
Eşyalara vs çok para vermedik ama yine de borca girdik.Maksimum bir senede kurtulabileceğimiz bir borçtu. Ailelerimiz dara düştü onlara destek olmaya başladık.En çokta benim aileme.Ev aldılar onlara da bir miktar kredi çekip verdim. (Eşim bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmedi).Ev kredisi aileye yardım kredi kartları vs diye diye biz kısmaya başladık ama kıstıkça para da biriktirdik.
Sonrasında çocuk düşüncesi ile ev değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorduk (ısınma,üst kat vs sebeplerinden)
Ama kiraya çıkarız diye düşünürken yine ev aldık. EV üstüne EV alıyoruz. Yatırım iyi güzel hoş ama bu sefer benim maaş hepten kredilere onun maaşın bir kısmı kredi kredi kartı vs gitmeye başladı.

Velhasıl demem o ki evlendiğimden beri kısıyorum kısıyorum kısıyorum.
Eşime bunu söylediğimde ileride rahat etmek istediği için yaptığını çocuk vs sıkıntı çekmesini istemediğini falan söylüyor. Tamam diyorum ama biz yine para biriktiriyoruz ve yine borç ödüyoruz.Kendimi ot gibi yaşıyormuş gibi hissediyorum.
hafta sonları hiç bir şey yapmıyoruz ancak alışveriş. Sosyal hayatımız zayıf. Birilerinin peşine takılıp bir yerlere gidiyoruz. Çünkü onların arabaları var. Ya da biz bir şey yapmadan evvel şu muhabbet geçiyor.
''şimdi gidersek şu kadar para harcarız''.
Not; kişisel ihtiyaçlarımızdan kısmıyoruz.Önemli durumlarda gerekli harcamaları yapıyoruz.
Sadece sosyal hayatımızın zayıflığı beni üzüyor.
bır çok hastalığa yakalanacağız ve yakalandıkda daha 30 lu yaşlarda yaşayamadığınız yıllar geri gelmeyecek hem bırıktırıp hem yaşamalı sızde denge kaçmış kusura bakmayın .gençlik en önemli zengınlıkmış artı sağlık 40 yasında bu sene bunu daha ıyı anladım

Bence yine de iyi birsey yapmissiniz.ama bundan sonrasında kendinizi sıkmayın ve daha fazla yatırım yapmayın derim.ailenize kredi cekmenizi de yanlış buluyorum aileye yardım güzel şey ama bu fazla geliyor bana.aileniz iyi kabul etmiş

Siz kendinizi direkt büyük sorumluluklara atmışsınız . Yiyip icip gezmeyip eğlenmeyip hep gelecek hep maddiyat. ...Çok sıkıcı değil mi? Sonuçta bir kere geliyoruz dünyaya bazı şeylerde bir kere oluyor..

Gelecek için birşeyler elde etmek için bugünü harcamak saçma.
Bu durum belli ki sizi de bunaltmış.
Kamp falan yapın
Zaten hamilesiniz doğa yürüyüşleri falan sizin için çok iyi olur.

Birikim iyi birsey heleki suan onu karsiliyacak firsatin varsa, lakin yarin ne olacagimiz belli degil :( istersen 10 ev al ama hayatin tadinida cikartin bi cogunun dedigi gibi hersey gencken guzel

Ben bu kadar abartıya karşıyım açıkçası. Bir kere genç olacağız. Evliliğin ilk zamanları geri gelmeyecek. Tatilin tadı yalnız ayrı, çocukla ayrı diye düşünüyorum. Siz biraz fazla plancı ve garanticisiniz.

2. ev mi alındı onu tam anlamadım?

Normalde ben de garanticiyimdir ama eşim benim iki katım garantici. Benim havai tarafım biraz daha fazla. Hayata bakış açım anı biriktirmek üzerine kurulu fakat eşim daha çok 'yarın başımıza bir şey gelirse ne yaparız'cı.

Gencecik kadinsiniz, arabaniz yok, yiyip icip gezmiyorsunuz paraniz da varken hem de....esiniz varyemez.
Eşim varyemez değil sadece aşırı garantici. Gelecek korkusu fazla olan bir insan.Evvelinde yokluk yaşamış çocuğuna ve bundan sonraki hayatına aynı şekilde devam etmek istemiyor. Araba konusunda haklısınız. Bu konuda sıkıştırıyorum onu.
Sadece siz odun vermiyorsunuz ki. Her şeyi beraber yapıyorsunuz. Ufak ufak bir kenara atarak arada kacamaklar yapabilirsiniz. Bu yaz tatile gittiyseniz o bile birşey. Çocuk olunca insan ister istemez odun veriyor. Hayat zor, asla yarın bugünden daha iyi olmayacak. Ona iyi bir gelecek bırakmak için bunu yapmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Allah var ben kısıp o harcıyor değil. Dediğiniz gibi birlikte yapıyoruz her şeyi.
Varlık içinde yokluk resmen.
Milletin golf resim yüzme gibi merakı olur sizde ev alma hobisi var sanırım.
Aynı şekilde ben de dalga geçiyorum. ;D

Hep böyle oluyor sanırım. Gençken kıs, didin, gezme, yorul, çalış, uğraş tam oh be şimdi istediğimi yapabilirim kıvamına geldiğinde de gençliğin gitmiş olsun, ne gücün ne hevesin kalmış olsun. Hayatlar böyle geçip gidiyor işte. Sürekli ev-iş çok sıkar insanı evet, ama para harcamadan da çok güzel şeyler yapılabilir. Göl kenarına pikniğe gidin, tüm günü orda geçirin, herkesi de çağırın, sahillere gidin, sinema-tiyatroya gidin.. para sorun değil bence ama bunalmanızı anlıyorum. Eşinize çıkışmak yerine destek olun lütfen,siz ne yaşıyorsanız aynısını o da yaşıyor
Hem gençliğimiz gidiyor hem de sağlığımız. Ben de bu konuda biraz hassas yaklaşıyorum.

Cidden hep başkalarıyla mı dışarı çıkıyorsunuz onların arabalarından istifade etmek adına? Halam anlatır hep, eskiden aynı sizin gibi arkadaşları varmış, ev üstüne ev alırlarmış ve hep halamla eniştemin arabasını kullanırlarmış. Seneler geçti hala hazmedemiyor arkalarından söylüyor halam, arkadaşlarınız bu durumdan memnun mu sizce ?

Abartmışsınız, her şey dengeli olmalı. Ben annemin etkisiyle birikime yönelirdim ama sağolsun eşim açtı beni artık dengeli gitmeye çalışıyorum çünkü bir süre sonra manevi doyumsuzluk oluşuyor.

Geçen çok zengin bir müşterim anlattı; gençken hep biriktirmişler hiç gezmemişler. Şimdi emekli ve parası zebil ama eşi kalp hastasıymış hiç bir şekilde seyahat edemiyorlarmış. Torun bakıyor evde. Bana dedi ki kızım benim gibi yapma çok pişmanım., benim tek hayalim Amerikayı görmekti olmadı olmayacak da , bu paranın ne hayrı var bana...
Başkaları ile çıkıyor dediysem yanlış anlaşılmasın. Arkadaşlarla plan yapıyoruz genelde. Bizimki de nasılsa onlarla gidiliyor diye araba alma ihtiyacı duymuyor.

Biz de iki memur anca kiralarda sürünüyoruz:KK45:, öyle sosyal hayata da para harcayan insanlar değiliz üstelik. Şaka bir yana Nereden nasıl kısıyorsunuz merak ettim doğrusu. Ama iki eve birden kredi ödemek biraz zor...

Yatırım güzeldir ama sizinki fazla abartı mı olmuş sanki, bir evin kredisi ödeniyorken bir ev kredisi daha çıkarmak mesela neden bu kadar yükün altına soktunuz ki kendinizi ilerleyen zaman da mal mülk olacak ama enerji kalmayacak her şey kararında güzel yaa hem gezin tozun hem yatırım yapın. Hayat geçmez borç peşinde koşturmakla. Hangi işle meşgulsünüz merak ettim kusura bakmayın biz iki öğretmen maaşıyla anca geçiriyoruz da :KK70:

Pardon ne kadar geliriniz var?Biz ikimizde memurum tek ev kredisini zor oduyiruz

Gelirimiz oldukça yüksek ayrıca diğer evden aldığımız kirada var.totalde onbini(kesinti olmadığında) buluyor.

Bebeğiniz olacakmış, arabasiz çok zor olur.keske araba alsaydiniz.
Aynı fikirdeyim.
Maddi problemleriniz bitmeden çocuk yapmayın.Ailelere yardımı bence kesin.

Bence hamilesiniz ve duygusal açıdan da zayıfsınız. İlgi sevgi keyifli şeyler bekliyorsunuz. Haklısınız da.

Maddi sorunlar insanı boğar ama sabredin kimin yüklü ödemeleri olsa aynı duyguları yaşar. Sonuca odaklanın. Gayet iyi yapmışsınız yatırımları. Hiçbir şeyin garantisi yok. Özellikle çocuk olduktan sonra bence yatırımların meyvelerini yiyince şuan ki sıkıcı bulduğunuz hayatın acısını çıkaracaksınız gibi geldi. Birazcık sabır..

Selametle :)

Bence yine de iyi birsey yapmissiniz.ama bundan sonrasında kendinizi sıkmayın ve daha fazla yatırım yapmayın derim.ailenize kredi cekmenizi de yanlış buluyorum aileye yardım güzel şey ama bu fazla geliyor bana.aileniz iyi kabul etmiş

Ailelerimize mecbur yardım edeceğiz. Sadece emekli maaşları var ve maalesef ki hepsi hasta anne babalarımızın ve ciddi hastalıklar. Ayrıca aileme ev almalarında yardım etme sebebim. Ailemin ne yazık ki baraka gibi bir gece kondu da oturmaları. Bu yaştan sonra ısınma vs dertlerinin giderebilmek. daha rahat bir şekilde kalan hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamak.

Cidden hep başkalarıyla mı dışarı çıkıyorsunuz onların arabalarından istifade etmek adına? Halam anlatır hep, eskiden aynı sizin gibi arkadaşları varmış, ev üstüne ev alırlarmış ve hep halamla eniştemin arabasını kullanırlarmış. Seneler geçti hala hazmedemiyor arkalarından söylüyor halam, arkadaşlarınız bu durumdan memnun mu sizce ?

Abartmışsınız, her şey dengeli olmalı. Ben annemin etkisiyle birikime yönelirdim ama sağolsun eşim açtı beni artık dengeli gitmeye çalışıyorum çünkü bir süre sonra manevi doyumsuzluk oluşuyor.

Geçen çok zengin bir müşterim anlattı; gençken hep biriktirmişler hiç gezmemişler. Şimdi emekli ve parası zebil ama eşi kalp hastasıymış hiç bir şekilde seyahat edemiyorlarmış. Torun bakıyor evde. Bana dedi ki kızım benim gibi yapma çok pişmanım., benim tek hayalim Amerikayı görmekti olmadı olmayacak da , bu paranın ne hayrı var bana...

Bence de sürekli başkasının arabasıyla geziyorsanız, onlara ya gittiğiniz yerlerde bir şeyler ısmarlayın ya da gezdiğiniz kişiler hep aynıysa 3-4 ayda bir benzinliğe çekip depoyu doldurun. En azından bunlar da yiyici, ev alıp duruyorlar beleşten geçinip duruyorlar yaftasını yemezsiniz. Zira hep aynı kişilerle geziyorsanız o arabanın vergisi, bakımı, kaskosu, trafik sigortası var oğlu var. Tabiiki bunlara ortak olacak haliniz yok ama hep sizle geziyoruz öyle şey mi olur deyip doldurmanız lazım depoyu. Çünkü her bir yere giderken benzini hesaplayıp ikiye bölmek itici bir davranış olur.

Bu durumların meyvelerini yiyeceğiniz zamanlarda gelecek.
Bence en güzelini yapıyorsunuz.
Sosyal hayat için ayda bir yada iki ayda bir kendinizi ödüllendirin madem bu kadar şikayetçiyseniz.

ömür su gibi gelip geçiyor bu günler inanın bir daha gelmez gençk ken yiyin için gezin

Ev üstüne ev ama araba yok, başkalarına muhtaçsınız resmen. Bence insan sosyal yaşamını bu kadar baltalamamalı. Tutumlu olmak güzel birşey ama sizinki cimriliğe dönüşmeye başlamış.

Kaç yıl var kredının bitmesine? Şurda bı kaç yıl kendımızı sıkın sonrada maaslarınız ve bir evın kırası size kalacak. İstediğiniz gibi gezer tozarsınız. Eşinizi haklı buldum çocuğunuz ıcın yapmış bu yatırımı

Normalde ben de garanticiyimdir ama eşim benim iki katım garantici. Benim havai tarafım biraz daha fazla. Hayata bakış açım anı biriktirmek üzerine kurulu fakat eşim daha çok 'yarın başımıza bir şey gelirse ne yaparız'cı.

Eşim varyemez değil sadece aşırı garantici. Gelecek korkusu fazla olan bir insan.Evvelinde yokluk yaşamış çocuğuna ve bundan sonraki hayatına aynı şekilde devam etmek istemiyor. Araba konusunda haklısınız. Bu konuda sıkıştırıyorum onu.

Allah var ben kısıp o harcıyor değil. Dediğiniz gibi birlikte yapıyoruz her şeyi.

Aynı şekilde ben de dalga geçiyorum. ;D

Hem gençliğimiz gidiyor hem de sağlığımız. Ben de bu konuda biraz hassas yaklaşıyorum.

Başkaları ile çıkıyor dediysem yanlış anlaşılmasın. Arkadaşlarla plan yapıyoruz genelde. Bizimki de nasılsa onlarla gidiliyor diye araba alma ihtiyacı duymuyor.

Gelirimiz oldukça yüksek ayrıca diğer evden aldığımız kirada var.totalde onbini(kesinti olmadığında) buluyor.

Aynı fikirdeyim.

Ailelerimize mecbur yardım edeceğiz. Sadece emekli maaşları var ve maalesef ki hepsi hasta anne babalarımızın ve ciddi hastalıklar. Ayrıca aileme ev almalarında yardım etme sebebim. Ailemin ne yazık ki baraka gibi bir gece kondu da oturmaları. Bu yaştan sonra ısınma vs dertlerinin giderebilmek. daha rahat bir şekilde kalan hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamak.
Anladım o zaman çok iyi birşey yapmissiniz.zor durumdalarsa evlat olarak biz yardım etcez tabiki

Back
X