- 30 Ocak 2019
- 491
- 323
- 103
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Burda herkes fikrini beyan ediyor.fikrimizi beyan ettiğimizde de sinirleniyorsunuz.
Nedense söylediklerinize inanmak içimden gelmedi.
Ama sizin fikriniz bu saygı duyuyorum.
Saygı duymadığımı kim söyledi?İnanmak zorunda değilsiniz zaten. Benim fikrime saygı duyduğunuzu söyleyip sosyal medyadaki insanların yaşantılarına saygı duymamanız da ayrı bir ironi.
Kusura bakmayın ama tatile gidememekle , köpeği vefat etmekle vs vs babaninizi annenizi kaybetmeyi kiyaslayamazsiniz . Bu nasıl bir düşüncedir .
Kıskanç falan değilim ama acim çok taze daha 1 yıl olmuş babam vefat edeli . Sosyal medyam yok ama malesef whatsappta da durum atıldığı için sabahtan beri bakmamaya çalışıyorum kendimi Kasıyorum ve o saçma kahrolası babalar günü reklamları yüzünden her babalar günü reklamında agliyorum .
Bu hoş degil . İnsanların yaralarını düşünmek lazım . Yarın öbür gün başına gelmeden düşünmek lazim. Başa geldikten sonra düşünmek çok geç
.
Bende aynen böyle düşünüyorum.Birsürü saçma şeyi görmek istemiyorum, kimsenin hayatını merak etmiyorum bu yüzden sosyal medya hesabım yok. Ama kullanıyorsam kimseye laf etmeye hakkım yok. Burdaki insan da sonuna kadar haksız.
Kimsenin hayatını merak etmiyorsa kapatsın hesaplarını.
Hicbir zaman babalar gunu veya anneler günü paylaşımı yapmadım . Yapsam pisman oldum babamı kaybettikten sonra derdim . Ama yapmadım . Yengemin 9 sene çocuğu olmadı benim de kardeşim yeni doğmuştu onun 8. Senesinde . Ve görmeye gelmişlerdi . Anneme anne ne olur çok fazla yanında bebek konuşmayalım çok fazla sevmeyelim ben çok üzülüyorum yengeme demiştim . Ve şu an benim de çocuğum olmayacağıni , bu yüzden tedavi göreceğimi bilmiyodum .Başınız sağolsun.
Babanızı kaybetmeden önce de babalar günü reklamları birilerinin canını yakabilir, yayınlamasınlar diyor muydunuz? Kesin diyorsunuzdur gerçi.
Allah annene uzun ömür versin canımAnneler gunu vs kutlamiyorum fakat babalar gunuyle ilgili yazilari hizlica geciyorum ve evet babam.vefat etti
Allah yardımcınız olsun inşAllah.. Tedavi sonucu Umarım güzel bi haber alırsınız..Hicbir zaman babalar gunu veya anneler günü paylaşımı yapmadım . Yapsam pisman oldum babamı kaybettikten sonra derdim . Ama yapmadım . Yengemin 9 sene çocuğu olmadı benim de kardeşim yeni doğmuştu onun 8. Senesinde . Ve görmeye gelmişlerdi . Anneme anne ne olur çok fazla yanında bebek konuşmayalım çok fazla sevmeyelim ben çok üzülüyorum yengeme demiştim . Ve şu an benim de çocuğum olmayacağıni , bu yüzden tedavi göreceğimi bilmiyodum .
Amin inşAllah teşekkür ederim.Allah yardımcınız olsun inşAllah.. Tedavi sonucu Umarım güzel bi haber alırsınız..
Bende anneler gününde annemi paylaşmıştım .aslında annem istedi paylaş demedi ama anneler gününü kutlamadin diye söylendi .bende duygularımı açığa vuran biri değilim .bende paylaşım yaptım kendi telefonundan görsün diye.baska bı amaç yoktuBenim çocuklarımda çok etkilendi.. babalar gününde babalarını arayıp ulaşamayınca.. ama hayatta bu tarz şeyleri görünce mutlu olan birbirine bağlı insanlar var diyorum.. ve onlara güzel bi şekilde açıklama yapıyorum herkesin istediği hayatı Elde edemeyeceğini anlatıyorum.. tabiki hepimiz faniyiz ama bu paylaşımları kasıtlı yapmıyorsak birine gönderme gibi ben kendimce bi sakınca Görmüyorum..
Ne kadar güzel bi açıklama yapmış bi arkadaş art niyetli olduğunuzu düşünmüyorum zaten insanın duygularını o an açığa vurma isteği bence ne güzel Allah başınızdan eksik etmesin inşAllahBende anneler gününde annemi paylaşmıştım .aslında annem istedi paylaş demedi ama anneler gününü kutlamadin diye söylendi .bende duygularımı açığa vuran biri değilim .bende paylaşım yaptım kendi telefonundan görsün diye.baska bı amaç yoktu
Yani insanız illaki kıskanıyoruz bazen sahip olamadıklarımıza sahip olanları ama yapacak birşey yokBen de köpeğimden ayriyim köpeğini paylaşanlara gidip sitem edeyim. Atanamadim öğretmenler gününde atanmis arkadaşlarımın paylasimlarina sitem edeyim
Çocuklar sosyal medya kullanmıyor mu sanıyorsunuz?
Ne demek ne işi var
Ayrıca sosyal medya dışında da her yerde bangır bangır reklam
Git annenin babanın elini öp
Ordan gösteriş niye yapıyorlar anlamıyorum
Millet başkaları için Yaşar olmuş artık
Birşey çıksa da paylaşayım diye bakıyor
Ben ins kullanmam fazla bu durumları Wp den gördüm .ben kimsenin durumuna genelde bakmam hızlı hızlı geçerim .bilmiyorum bugun babalar günude olduğu için dikkatimi çekti demekki ...her iki tarafa da kizamiyor insan.ama güçlü olmak lazım onu biliyorum .geçen babam kaza yaptı çok.sukur önemli bişi yok çok üzüldüm boğazım düğümlendi falan hemen kendimi toparladım .duygularımı dışarıya vurmuyorum zaten karekterim öyle .bazı insanlarda duygusal işte fazla etkileniyorlarBenimbir gozlemim var bilmem katilir misiniz... Bence bu tur paylasimlardan babasi hayatta iken iyi bir iliskisi olup da olunce kahrolan insanlar yara almiyor genelde... Ya gercekten cok kucukken vefat etmis ve baba duygusunu tadamamis, ya da hayatta olup da o duyguyu hic yasayamamis, yani var olan babanin yoklugunu hissetmis insanlar yara aliyor... Bu da anlasilir bir sey aslinda. Babasiyla doya doya vakit gecirmis, ama vakitsizce kaybetmis insanlar en fazla buruk bir huzunle bakiyor o paylasimlara, kendini ozdestirebilecegi bir sey oldugu icin, bir tur nostalji, melankoli hissediyor. Kirilan kesim ise gercekten babasiz veya annesiz kisiler. Bu yuzden paylasimlara alinanlari, kirilanlari da anliyorum, cunku gercekten kirici olabilir...
Benim babam dorduncu evre akciger kanseri atlatti mucizevi bi sekilde. Nuksetme riski her zaman var. Cok yakin bir arkadasimin babasi ayni kanserden oldu. Konusuyoruz bi kere. Konu bir sekilde babamin hastaligina olum korkusuna vs geldi. Benim surekli olmasindan korktugum sey kizin basina gelmis. Ama bir yandan da ayni donemleri yasamis. Konustuk. Beni bi sekilde cok iyi anladigini hissettim ve onu kirici bi sekilde uzdugumu sanmiyorum... Kapatsana bu konuyu nasil acarsin diyecek samimiyetimiz var cunku. Sanki ikimiz icin de bi paylasim ve rahatlama oldu o an. Annelerimizi babalarimizi kaybetmeyecegimizin garantisi yok malesef. Ama iste mesela babasini hic taniyamamis, veya babasi igrenc bir insan olan bir arkadasima cok sevdigim babami kaybetme korkumu anlatamazdim, uzulurdu.
Insanlarin yaralari cesit cesit. Hepsi ayri bir derya. Acikcasi sosyal medyanin kendi isleyisinde bir sorun var gosteris uzerine kurulu bir mecra. Ben major depresifken mesela, herkesin hayati mukemmel, bende bir sorun var gibi gelirdi. Belki sosyal medyayi ilerde bir tik daha gercekci kullanacagiz, belki depresyonumuzu, yasimizi da paylasacagiz. Ama bu daha mi saglikli olur bilmiyorum cunku o kadar ozelini de paylasmak insani savunmasiz kilar... En iyisi kapatip gitmek arkadas. Instagram cikti mertlik bozuldu.
Diğrusu bu bence ya 11-12 yasindaki cocuklarin sosyal medya kullanmasi bana cok absürt geliyor. 15 yaşından önce kullanilmamalı. Cocuk yaslarda baskasinin etkisinde kalma çok oluyor ama bu engellenemez bir şey galiba. Tüm yasitlarinda telrfon tablet varken cocuga almamak cocugu da kötü düşündürmez mi !Açıkçası benim tanıdığım bilinçli ailelerin çocukları kullanmıyor. Ebeveyn kontrolünde anne babalarının telefonlarında kısa süre internette takılabiliyor laf sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?