Sizce haklılar mi ( resimli)

Kimisi ben babamı kaybettim beni etkilemiyor demiş ama bu başkası için de böyle olacak diye bir şey yok. Başkası daha yeni kaybetmiş olabilir/ hiç babasını tanımamış olabilir/ baba olmayı çok istemiş ama olamamış olabilir vs... herkes için değişir bu. He bu kadar duyara gerek yok diyorsanız da o sizin görüşünüz. Ben şahsen özellikle ebeveynlerimizin jenerasyonu için sosyal medyadan kutlama yapmayı aşırı gereksiz buluyorum. Zaten bir çoğu kullanmıyor İnstagramı.

Onu ben de yapiyorum bir tanesi için. Ama bu kadar dert edinip rahatsiz olsam ona da bakyiveririm yani.

Ben de bi tane yeni gelin var. Makarna yapar paylaşır karılı kocalı ortak hesaptan, aynı hesaptan güya kocası eline sağlık yazar. Ben çok eğleniyorum onlarla mesela. Gerçi yüzlerine karşı eğleniyorum, arkadan dedikodu yapmıyorum. Alınmıyorlar da hiç

13 yıl önce babamı kaybettim annemde annelik yapmayınca iki koldan yetim kaldım. Bir allahın günü insanların ana babası ile olan fotolarına cemkirmedim. Bu tip insanlar aşırı itici biz de babasız kaldık biz de anasız kaldık. Eee ne yapalım insanlar mutlu olmasın diye girtlaklayalim mi ?

babalar gunu icin assiri duygusal mesajlarla “uhuhu babaaammm canim babaammm dunyanin en iyi babasiiiii” yapanlara ben de anlam veremiyorum bir de boyle fotograflardan kolaj falan yapiyorlar garip geliyor.

ben de babami paylastim, sabah birlikte kahvaltiya gittik anlik bir selfie cekip attim gitti. bugun babalar gunu olmasa ve yine kahvaltiya gitmis olsak yine ayni fotografi paylasirdim yani kimse kusura bakmasin sosyal medyada milleti babasiyla gordugu icin uzulen varsa sokaga bile cikmasin. kafani cevirdigin an baba-cocuk gorursun cunku.

Benim ki tanidik ya ve asiri alingan azicik sataşsam 3 boyunca gun instagram storyde laf sokmali sözler paylasiyor. Abartmiyorum, gercek

e benim de gençliğim gitti. kimse gençlik fotosunu paylaşmasın o zaman. cok pis tribe girerim ona göre... :)

İnanın dün bunu düşünüyordum. Konu bile açmak istedim. Sadece 5 dakika reklama o kadar ağladımki. Hemde o gün hamilelik testim neqatif çıkmıştı, eşime hediye olacaktı guya. Daha bu konunun iyi tarafı.
Ben her anne duyunca el ayağım boşalıyor. Düşünsenize o gün tv de yalnızca bundan bahs ediliyo, her kes fotoraf paylaşıyor. Dayınılmaz bi acı.

Bide şu durumlarda paylaşılanlar saçma geliyor bana. Mesela benim kv telefonu eski, whatsapp falan bilmez. Doğum gününe bütük tanıdıklar tebrik mesajı paylaştı (tabi kadının haberi yok). Bi Allahın kuluda arayıp kutlamadı. Eee ne anladım ben bu işten. Göstermelik hepsi. Foto paylaşmak yerine babanı, anneni gerçekten mutlu edecek şeyler yapmak daha mantıklı.

İkisini birden yapamıyor muyuz? Birini seçmek zorunda mıyız?

Ben kişisel olarak sosyal medyayı çok aktif kullanmam. Çok özel anlarımı da paylaşmam. Belki yılda 2 3 önemli duygumu içeren resim o kadar. Her şeyin paylaşılması bana garip geliyor açıkçası. Bazı insalarla Whatsup durumu İnstagram vs sayesinde sanki birlikte yaşıyoruz buna anlam veremiyorum açıkçası. Bi insan neden her şeyini halka açar önemli hissetme ve beğenilme ihtiyacı sanırım. Sahip olduğumuz güzel şeyleri her an göze sokmak hoş değil o ayrı ancak sürekli başkalarına bakıp sahip olamadıklarına üzülmek daha büyük sıkıntı.

Yılbaşını anlarım yeni yıla giriyorsun kutlarsın.
Doğum günlerini anlarım falan ama şu insanların icadı günlere anlam veremiyorum yok sevgililer günü yok babalar günü sanırsın Tanrıdan vahiy yoluyla gelmiş, belirlenmiş günler.. Haa isteyen istediği gibi kutlar buna da itirazım yok açıkçası herkes özgür fakat bana yapay geliyor.. Kutlanması değil, coşkuyla kutlanıyor olması çok yapay geliyor...

Katılıyorum, bu site ve siteyi takip için instada açtığım bomboş yumurta hesap dışında sosyal medya hesabım yok çünkü kendimi paylaşmayı ya da kendini paylaşanları takip etmeyi sevmiyorum, e o zaman sevmediğim şeyleri görüp üstüme vazife olmayacak şekilde eleştirip gıybet yapacağıma hesap açmam daha iyi diyorum.

Bende babamı kaybettim, içim acımıyor mu acıyor, aklıma geldikçe gözüm de doluyor, yüreğime taş da oturuyor ama özel günlerde paylaşımda bulunan insanlara benim babam öldü siz nasıl paylaşırsınız demem, öyle bir hakkım olsa önce kızıma laf söylemem lazım, benim babam öldü sen babana nasıl sarılır kutlarsın diye, bir arkadaş sıralamış çok da güzel yazmış o zaman bende bir kardeşim öldü, diğeriyle aramızda km'ler var, babam, dedelerim anneannem babaannem, dayım vs vs öldü dayılı kardeşli paylaşım yapmayın, bayramlarda ailemin yanında olamıyorum bayramları ailesiyle kutlayanlar yazmasın, kardeşiyle komşu olup çay kahve içenlere içerliyorum diye liste yapmalıyım, olacak iş değil ki insanların üzüntüleri kadar mutlulukları da olur, her şeyi üzerimize alınıp sevinçlerini mutluluklarını boğazlarına dizmeye hakkımız yok.

Hassasiyetle alakalı bunlar. Ben kayıpları olan insanların ne kadar içlerinin buruk olduğunu bildiğim için paylaşım yapmayan tarafım. Yapanları da saçma buluyorum ama bu şekilde iğneleyici storyler de bi o kadar saçma.

Ben de göstere göstere kutlamamak gerektiği taraftarıyım.Gider sarılır öpersin hatta 3 gece kutlama partisi yaparsın istersen.Sosyal medyası bile olmayan babalarımızın dahi gününü ordan kutlamak anlamsız.Git yüzüne söyle

Sosyal medya kullandığım zamanda oldu ama iki üç ten oğlumla fotoğrafım vardı. Sonra bir tane daha atarken aşırı anlamsız bir an oldu, dedim ki şuan ben ne amaçlıyorum? Bakın millet! Oğlumla ben ne kadar tatlıyız ve mutluyuz, sizde görüp beğenin bizi. Hoş çokta takılmazdım, hemen kapattım. Hiç eksikliğini hissetmedim.

Günümüzde çoğu babanın sosyal medyası var ama.

Paylaşan paylaşır biz kim bilir neler neler paylaşıyoruz memnun olmayan çoktur ama umrumda değil begenmeyen sosyal medya kullanmasın anneler gününde de babalar gününde de paylaşım yapmiyorum

Sosyal medyada bende ekli olan hicbir yabanci arkadasim babalar günü anneler günü vs paylasimi yapmaz
Yani kisaca bu tarz paylasimlar yapmiyorlar.

Peki Biz niye böyleyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…