Sizce haklılar mi ( resimli)

Yok beni ilgilendirmez nasilki babasini paylaşan mesaj atıp bişi demiyosam bu kizada demicem . üzüldüm mu üzüldüm evet .oyuzden bende paylaşım yapmicam .benim içim rahat olsun kim ne paylaşıyor da paylaşsın bişi diyemem portakalcim

Bana da absürt geliyor. Ben de 11-12 yaşından beri sosyal medya kullanıyorum ve şimdi düşününce bugünlere iyi gelmişim kacirilmadan, tecavüze uğramadan vs. Çünkü tamamen kontrolsüz bı internet kullanimik vardı, anne babam hiç kontrol etmezdi. Karşıma da pedofili olduklarını şimdi şimdi idrak ettigim çok insan çıktı. Birine inanıp tamam buluşalım,vs desem şimdi yoktum. İnşaat.cocuklarina önce her istediklerinin olamayacağını, çoğunluğun yaptığı bir davranışın doğru kabul edilemeyeceğini ogretmeli

Açıkçası benim tanıdığım bilinçli ailelerin çocukları kullanmıyor. Ebeveyn kontrolünde anne babalarının telefonlarında kısa süre internette takılabiliyor laf sadece
Anne babası olmayan çocuklardan bahsediyoruz Burda
Konunun ana dğşüncesi bu
Anne baba diyor ya

E işte senin rahatsız olmana sebep olup paylaşım yapma özgürlüğünü etkiledi bu kişi aslında. Sen yine için rahat etsin yapma tabii, ama ben bu tarz ömür torpusu insanları etrafımda tutmazdim

Ne kadar bencilce bir dusunce bu. Siz uzulmeyin diye insanlar sevinclerini yasamasinlar mi? Bu kadar rahatsiz oluyorsaniz o mecralarda takilmayin. Benim de belli bir sure cocugum olmadi. Kimseye bu gozle bakmadim. Herkes mutlulugunu doyasiya yasasin tabi ki. Ben kendi adima bu tarz paylasimlari gereksiz buldugum icin sosyal medya kullanmiyorum ama herkesin kendi tercihi. Isteyen istedigini paylasir.

Abartmışlar biraz.
Benimde babam hayatta değil
Ama insanların özel gün kutlamalarını kıskanmıyorum.
Onlar da belli ki çok üzüldüğü için öyle paylaşım yapmışlar
Ama şu da var bugün herkes babasıyla yarın herkes tek poz paylaşıyor.
Bu da bana saçma geliyor.
Bir akım olmuş sanki bir kişi babasıyla fotoğraf paylaşıyor sonra herkes peşine paylaşıyor.
Neyse ya herkes mutlu olsun.
Olayı dramatik hale getirmeye gerek yok.
Olan kutlasın.

Sosyal medyayı hayatı haline getiren insanlar paylaşıyor da herkes neden paylaşıyor ben anlamıyorum. Bence arkadaşlarınız sitem etmede haklılar. Yüz yüze kutlamak varken orada paylaşmak neden? Kime neyi ıspatlıyorsunuz?

Sosyal medyadan resim veya özlü söz paylaşmayı bir sevgi gösterisi olarak görmüyorum. Ama bunu göstermek isteyene de laf etmek mantıklı değil. Sürekli olmayanları düşünmek biraz fazla duyar kasmak gibi geliyor bana. Herkeste olmayan şeyleri düşünürsek hiçbir şeye sahip olmamamız gerekir.

Alllahhımmm tek dileğim anneme babama kardeşime içinde herkesin ailesine uzun sağlıklı ömürler versin.
Kuzenlerim de hediye almışlar babalarına 5 kız kardeşler hepsi evli, her biri durumunda aynı fotoyu paylaşıyor sürekli gına geldi jfjdjd onlar hep böyleler, yemek yer atarlar, kahve içer atarlar, hediye gelir atarlar, yola çıkar atarlar. Kimsenin durumunu, mebalini, hassasiyetini düşünmezler. Böyle şeyler yazan alınan insanlar haklı
Herkesin yiğeni babası anası kendine özel, özel kalmalı

Başka bir şey demeye gerek kalmamış. Harfiyen katılıyorum.

Anne babası olmayan çocuklardan bahsediyoruz Burda
Konunun ana dğşüncesi bu
Anne baba diyor ya

Esirgeme yurdundaki çocukların telefonu zaten olmaz, akraba yanındaki çocuğun da akrabası dikkat etsin bı zahmet. Bu dünyada pek çok şeyden dolayı mağdur olan insan var, yapılması gereken şey hayatı onlar için kolaylaştırmak, hayati ve insanlari çocuklarınıza hazirlayamazsiniz, çocuklarınızı hayata hazırlayabilirsiniz. Aksi taktirde "benim babam yok babalarını paylaşıyorlar", "benim param yok gezip tozmalarini paylaşıyorlar", "ben mutlu değilim mutluluklarını paylaşıyorlar" diye kendi kendilerini yiyen pasif agresif çocuklarınız olur

Tamam tamam haklısınıx

Evet ama o yaştaki çocuğa bu anlatılmıyor ebeveyn kontrollü casus uygulamalar kurulabiliyornuş ama o da cocugun özel hayatina saygisizlik.

Kendi doğum günüm dahil olmak üzere bütün özel günleri gereksiz buluyorum. Babamı aradım babalar günün kutlu oldum dedim bitti gitti. Yok bütün sülaleyi aramak kutlamak, yok resim paylaşmak, yok sosyal medyada destan yazmak bana çok gereksiz geliyor. Kutlayan da kutlasın ama buna müdahale etmek de doğru değil. Arkadaşınızın babası vefat etmiş başı sağolsun ama babalar günü veya değil bir kişi babasıyla resim atabilir, arkadaşınızın buna tepki göstermesi de yanlış

Ben de şeye hastayim, BDV'den, gerçek hayattan tanıdığım babası sorunlu arkadaşlarım. memur oldu diye kızına kredi çektirip ev aldirtan, yıllarca maaşına el koyan, çocukluğu boyunca dayak atan, annesini aldatıp yaşı 60a dayandığı halde hala gizli mesajlarini yakaladıkları, anne babasının yaltakcisi olduğu için kendi esini , çocuğunu saymamiş-sevmemiş , kızı kendi için bir adım atsın, adını ooo'ya çıkartıp bin pişman atıp gerileten babalar.
Hepsini gayet iyi tanıyorum ki , kızının hayatına s.çmiş insanlar, kızlarının en buyuk travmasi /yanlış kararlar almasının ardındaki isimler.
Ama Instagram'da her sene 'benim prense ihtiyacım yok,ben zaten kralın kiziyim', 'baba dağ gibidir gölgesi yeter' , 'bir tek babam olsun bana bir şey olmaz' , 'dunyanin en iyi babasi', 'bin kere seçme şansım olsa yine sen baba' paylaşımları falan...
Amaç ne yani?
Ya da yakın arkadaşlarım var. Kocaları bebeği doğumdan 9 ay önce yapmış, 'benden bu kadar' demiş kenara cekilmis. Kız annelikle tek başına başa cikamamaktan saçları öbek öbek dökülmeye başlamış. Adama bebegi versen 'oyala' diye çocuğu TV'ye ceviriri hipnoz eder, oyalama anlayışı bu.
Ama kızlar boy boy babalar günü, best daddy etiketli resimler atmışlar yine.
Yani kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?
İnstagramdan soğudum yemin ederim. Benim babam gerçekten süper bir baba, küçükken bizi yikardi,uyuturdu, annem hastayken aylarca tek bakicimizdi, annemle kavga ettiğimiz her akşam odaya gelir ,konuşur,fıkralar anlatır,güldürür öyle giderdi. Büyüdük, hangi kararı alırsak alalım 'sen daha iyi bilirsin kızım,senin hayatim' dedi. Mesela bence bu adam tüm best daddy etiketlerini hak ediyor. Çünkü iyi bir baba.
Ama annem her sabrı tastiginda öfkesini bizden çıkarırdı, çocuğu olarak herhangi bir sıkıntımı ya da sırrımı otuz yıldır asla ona söyleyecek yakında olmadım, onun hayalindeki gibi olmayan her hareketimi aşağılar, beni mutlu edecek ama onun güvenli bulmadığı her konuda beni adım attigima pişman edecek kadar dırdır eder, fikirlerime saygı duymaz ,kıyafetlerime karışmaya çalışır ve yılda bir kere falan evlatlıktan reddeder :)
Annem mi annem, yaşıyoruz, mecbur.
Ama şimdi ben bu kadına best mama etiketleri falan paylaşsam bence çok iki yüzlülük olur. Çünkü değil:) o yüzden son yıllarda aramız daha iyi olsa da anneler gününü kutlamam bile. Gerçekten bana destek olan bir anne olduğunu hissettiğim zaman ben de tüm samimiyetimle kutlarım.
Benim de anneler günü , babalar günü hakkındaki düşüncem bu.
Hak ediyorsa kutla, o günü hak etmiyorsa görmezden gel.

Konuya not: arkadaşınızın Türkçesi gözlerimi kanatti

Son düzenleme:
O zaman hiçbir şey paylasilmasin sosyal medyada, annesi olmayan var, babasi olmayan var, cocugu olmayan var, yemek paylasmayin yiyemeyen var, deniz paylasmayin gidemeyen var, kendinizi de paylasmayin, kolu bacagi olmayan var gorur uzulur...
Boyle sacma sapan duyarlardan nefret ediyorum, daha 23 gun once annemi kaybettim ama kimseye annenizi paylasmayin kalbim kiriliyor diyemem, anneler gününü de kutlamaya devam edecegim, babalar gününü de, hatta hayatimda ilk kez bu sene annem ölüm dosegindeyken sosyal medyadan anneler gunu kutladim, bugun de babalar gununu yine ilk kez sosyal medyadan da kutladim, tanidigim herkesin onunde sevgimi, ozlemimi dile getirmek beni mutlu ediyorsa digerleri de buna saygi duymak zorunda, begenmeyen takibi birakir.

Bende sosyal medyada bu tarz günleri kutlamayanlardanım. Ve ailesini , sevdiklerini kaybedenleri de düsünmek lazım. Ben en azından böyleyim.

Herşeyden rahatsiz olan birileri var şu sosyal medyada zaten. Ben de anne, baba, sevgili gunlerinde birsey paylaşmam ama sayfamdaki çogu kişi asla boş geçmez, heryer o günün anlamini içeren yazi ve fotograf dolar.
Yapacak birşey yok herkesin özel alani, özel sayfasi orasi, o alana girmek isteyen biz oluyoruz. Gormek istemeyen kapatsin gitsin.

Arkalarından konuşabilecek doneye sahip olabilmek için özellikle takip ediyorlar bence. Başka bir açıklaması olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…