espiri olarak dedim.Metres ne alaka?
Sürmez o şekilde ayrı şehirlerde evlilik. Uzak mesafeden sevgililik bile çok zor. Evliliğin mantığına ters. Bence eşin ailesini ikna edip onlar a şehrine getirmeli. Yaşlı başlı insanlar hangi şehirde olduklarının ne önemi var ki. Sanki gecelere akacaklar. Bence bu konuda eşe baskı yapın ikna edip getirsin.Ev üstüne ev şeklinde değil tabi ki. Tamamen yatalak olmadıkları sürece, aynı apartman ya da aynı sokakta, birbirine yakın evlerde yaşamayı kastettim, gerektiğinde kalınır tabi ama onun dışında onların da evlerinin üzerine ev olmasın, bizim de. Şehirin sorun olması gerçekten de üzücü. Benim sorum şu. Onların şehirine taşınmayan kötü gelin olarak ve eşimle uzak yaşayarak bu evliliği yine de sağlıklı bir şekilde yürütebilir miyim? yoksa boşanmalı mıyım? Eşimle birlikte mutsuz olacağım bir yerde mutsuz bir hayatı sürerken, evliliğim yine mutlu bir evlilik olabilir mi? Her iki türlü de evlilik çatırdayacak galiba. "Kötü gelin, hain evlat" statüsüne düşmeden ben bu evliliği bitireyim mi? yoksa bırakayım inceldiği yerden kopsun mu? yoksa "bu da benim kaderim miş" deyip mutsuz halde yaşayım mı? Ki bu sonuncusunu yapmak istemiyorum. Yani kötü taraf olmadan bitireyim mi bu evliliği yoksa yine de sürdürebilme şansım var mı?
Yani bu durumu kaderim deyip kabullenmeyin. Yani evliliğiniz çok da sağlıklı yürümüyor. Kendinizi daha fazla yıpratmadan bitirin benceEv üstüne ev şeklinde değil tabi ki. Tamamen yatalak olmadıkları sürece, aynı apartman ya da aynı sokakta, birbirine yakın evlerde yaşamayı kastettim, gerektiğinde kalınır tabi ama onun dışında onların da evlerinin üzerine ev olmasın, bizim de. Şehirin sorun olması gerçekten de üzücü. Benim sorum şu. Onların şehirine taşınmayan kötü gelin olarak ve eşimle uzak yaşayarak bu evliliği yine de sağlıklı bir şekilde yürütebilir miyim? yoksa boşanmalı mıyım? Eşimle birlikte mutsuz olacağım bir yerde mutsuz bir hayatı sürerken, evliliğim yine mutlu bir evlilik olabilir mi? Her iki türlü de evlilik çatırdayacak galiba. "Kötü gelin, hain evlat" statüsüne düşmeden ben bu evliliği bitireyim mi? yoksa bırakayım inceldiği yerden kopsun mu? yoksa "bu da benim kaderim miş" deyip mutsuz halde yaşayım mı? Ki bu sonuncusunu yapmak istemiyorum. Yani kötü taraf olmadan bitireyim mi bu evliliği yoksa yine de sürdürebilme şansım var mı?
Çocukları kendilerine baksınlar diye büyütüyorlar bence. Bayramda geçen muabbet şu. Eşimin yakın arkadaşı alzeirmer anne babasına bakıyor. Adam 36 yaşında. Babasıda var.Ve evlenemiyor.Konusu geçti, suriyeliyle evlenecekmiş dedıler.Bende sohbet arasında bakıcı tutsun, bu şekilde olmaz, kimse bakmaz dedim. Kvde öyle şey mi olur anne baba hasta oldu mu bakılır dedi.Benim kv de bakıcı istemez herhalde. Tabi Allah kimseyi kimseye düşürmesin.Çok zor bir konu eşiniz açısından. Ama ben istemediğim şehre gitmezdim. Açıkçası eşimin ailesiyle o kadar yan yana da istemezdim. Keşke Avrupa'daki gibi bakım evleri daha yaygın olsa ve insanlar çocukların başına bu kadar dadanmasa.
Çok zor bir konu eşiniz açısından. Ama ben istemediğim şehre gitmezdim. Açıkçası eşimin ailesiyle o kadar yan yana da istemezdim. Keşke Avrupa'daki gibi bakım evleri daha yaygın olsa ve insanlar çocukların başına bu kadar dadanmasa.
Çok güzel ifade ettiniz ya. Zaten benim sorunum bu. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Hele kayınpederim asla B şehrinden çıkmaz. Hatta B şehrinde başka bir eve bile çıkmaz. E yardımcı da kabul etmiyorlar, hani hergün gündüzleri gelip yemek ve ev işlerine yardım edip akşam gidecek birini de kabul etmiyorlar.Sürmez o şekilde ayrı şehirlerde evlilik. Uzak mesafeden sevgililik bile çok zor. Evliliğin mantığına ters. Bence eşin ailesini ikna edip onlar a şehrine getirmeli. Yaşlı başlı insanlar hangi şehirde olduklarının ne önemi var ki. Sanki gecelere akacaklar. Bence bu konuda eşe baskı yapın ikna edip getirsin.
Yaşlı insanlarda şehir değişikliği hafıza zayıflığı nedeniyle daha zor olur haber vermeden evden gitme kaybolma gibi sorunlar yaşarsınızBakım evi asla benim gözümde bir alternatif değildir. Hani yatalak olsalar, ya da nerede olduklarını anlamayacak kadar bunamış olsalar alırdım yanıma ama öyle değiller ve B şehrinden vazgeçmeye ise asla niyetleri yok. İnsanlar çocuklarının başına bu kadar dadanmasa sözünüzün katıldığım kısmı şu: Onlar yaşamlarının sonuna yaklaşmışlari hayatları boyunca zaten istedikleri yerde yaşamışlar, bundan sonra onlar biz neredeysek oraya gelmemliler. Biz niye hayatımızı bırakıp da onların yanına gidelim değil mi? Yani ya onlar ya da biz hayatımızdan fedakarlık yapacağız. Onlar zaten yaşamışlar. Onlar bu Şehir inadını kırmalı diye düşünüyorum...
Çok güzel ifade ettiniz ya. Zaten benim sorunum bu. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Hele kayınpederim asla B şehrinden çıkmaz. Hatta B şehrinde başka bir eve bile çıkmaz. E yardımcı da kabul etmiyorlar, hani hergün gündüzleri gelip yemek ve ev işlerine yardım edip akşam gidecek birini de kabul etmiyorlar.
Gerekli mesajı göndermiş kv.Çocukları kendilerine baksınlar diye büyütüyorlar bence. Bayramda geçen muabbet şu. Eşimin yakın arkadaşı alzeirmer anne babasına bakıyor. Adam 36 yaşında. Babasıda var.Ve evlenemiyor.Konusu geçti, suriyeliyle evlenecekmiş dedıler.Bende sohbet arasında bakıcı tutsun, bu şekilde olmaz, kimse bakmaz dedim. Kvde öyle şey mi olur anne baba hasta oldu mu bakılır dedi.Benim kv de bakıcı istemez herhalde. Tabi Allah kimseyi kimseye düşürmesin.
Bu toplumda böyle. E gelsinler bakalım diyorum, yok biz oraya gidip bakacakmışız. A şehrinde boş boş oturuyormuşuz, online çalışıyoruz ya. E onlar da sanki B şehirinde büyük şirketler işletiyorlar. Haftada 2 ya da 3 gün lokale gidip konken oynuyorlar, Onun dışında evde pinekliyorlar. Haftada bir kez pazara gidiyorlar. Bu akşam ne yemek pişirelim, akşam hangi dizi var, gündemleri bu. Bu şehire alışmışlar, arkadaşları varmış, (hani haftada 3 gün konken ve ok oynarken gördükleri arkadaşlarıi ki onlar da teker teker ölmeye başladılar) başka yerde yaşayamazlarmış.Çocukları kendilerine baksınlar diye büyütüyorlar bence. Bayramda geçen muabbet şu. Eşimin yakın arkadaşı alzeirmer anne babasına bakıyor. Adam 36 yaşında. Babasıda var.Ve evlenemiyor.Konusu geçti, suriyeliyle evlenecekmiş dedıler.Bende sohbet arasında bakıcı tutsun, bu şekilde olmaz, kimse bakmaz dedim. Kvde öyle şey mi olur anne baba hasta oldu mu bakılır dedi.Benim kv de bakıcı istemez herhalde. Tabi Allah kimseyi kimseye düşürmesin.
O zaman bu evlilik yürümez. Ben olsam bu kuru inada ben de gitmezdim. Senin o şehirde Bi hayatın var, sebeplerini yazmasan da muhakkak tercihinin Bi sebebi vardır. Ama onlar a da olsa B de olsa evde yatacaklar, oğulları hastaneye götürecek Bi, alışveriş bile yapmayacaklar. Hani ne önemi var orası da ev orası da. Yani eşinle net Bi daha konuş. Bu ayrı yaşama olayını da kabullenme. O zaman evli olmanın ne anlamı var. Ya ailesini getirsin ya da ayrıl gitsin. En azından kendi hayatına bakarsın.Çok güzel ifade ettiniz ya. Zaten benim sorunum bu. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Hele kayınpederim asla B şehrinden çıkmaz. Hatta B şehrinde başka bir eve bile çıkmaz. E yardımcı da kabul etmiyorlar, hani hergün gündüzleri gelip yemek ve ev işlerine yardım edip akşam gidecek birini de kabul etmiyorlar.
Bizim kv ile aramız yok.Bende cevap olarak Allah kimseyi kimseye düşürmesin dedim.Allah bana düşürmesin. Hasta olursa eşim bakar.Ki eşim herkes gider kendi ailesine bakar dedi.Bu konular açıldığında ben hep bakıcı muabbeti yapıyorum.Tavrımı anlamıştır oGerekli mesajı göndermiş kv.En sinir olduğum kv davranışı, başka gelinler ve çocuklar üzerinden subliminal mesaj vermeleri.
Sizin işiniz gücünüz var. Düzen bozmak kolay mı? Onları engelleyen birşey yok. Başka çocukları yok mu? Bence durumları varsa ya bakıcı tutacaklar ya da idare edecekler.Bu toplumda böyle. E gelsinler bakalım diyorum, yok biz oraya gidip bakacakmışız. A şehrinde boş boş oturuyormuşuz, online çalışıyoruz ya. E onlar da sanki B şehirinde büyük şirketler işletiyorlar. Haftada 2 ya da 3 gün lokale gidip konken oynuyorlar, Onun dışında evde pinekliyorlar. Haftada bir kez pazara gidiyorlar. Bu akşam ne yemek pişirelim, akşam hangi dizi var, gündemleri bu. Bu şehire alışmışlar, arkadaşları varmış, (hani haftada 3 gün konken ve ok oynarken gördükleri arkadaşlarıi ki onlar da teker teker ölmeye başladılar) başka yerde yaşayamazlarmış.
Bütün suç eşinizde madem kv kp bu kadar inatçı ve dediğim dedik insanlar gitmeyecek yanlarına. Bıraksın ne halleri varsa görsünler. Yaşlı insanların bu huylarından nefret ediyorum.Çok güzel ifade ettiniz ya. Zaten benim sorunum bu. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Hele kayınpederim asla B şehrinden çıkmaz. Hatta B şehrinde başka bir eve bile çıkmaz. E yardımcı da kabul etmiyorlar, hani hergün gündüzleri gelip yemek ve ev işlerine yardım edip akşam gidecek birini de kabul etmiyorlar.
Kendilerini dünyanın merkezinde görüyorlar.Bütün suç eşinizde madem kv kp bu kadar inatçı ve dediğim dedik insanlar gitmeyecek yanlarına. Bıraksın ne halleri varsa görsünler. Yaşlı insanların bu huylarından nefret ediyorum.
Genelde yaşlı anne baba oğluşlarının evine gelip 6 ay gitmek bilmez,sizinki tam tersi. Her ikisi de ayrı dert.Çok güzel ifade ettiniz ya. Zaten benim sorunum bu. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Hele kayınpederim asla B şehrinden çıkmaz. Hatta B şehrinde başka bir eve bile çıkmaz. E yardımcı da kabul etmiyorlar, hani hergün gündüzleri gelip yemek ve ev işlerine yardım edip akşam gidecek birini de kabul etmiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?