Sizce "uzak mesafe ilişkisi" gibi yürür mü bir evlilik?

Sürmez o şekilde ayrı şehirlerde evlilik. Uzak mesafeden sevgililik bile çok zor. Evliliğin mantığına ters. Bence eşin ailesini ikna edip onlar a şehrine getirmeli. Yaşlı başlı insanlar hangi şehirde olduklarının ne önemi var ki. Sanki gecelere akacaklar. Bence bu konuda eşe baskı yapın ikna edip getirsin.

Yani bu durumu kaderim deyip kabullenmeyin. Yani evliliğiniz çok da sağlıklı yürümüyor. Kendinizi daha fazla yıpratmadan bitirin bence

Çocukları kendilerine baksınlar diye büyütüyorlar bence. Bayramda geçen muabbet şu. Eşimin yakın arkadaşı alzeirmer anne babasına bakıyor. Adam 36 yaşında. Babasıda var.Ve evlenemiyor.Konusu geçti, suriyeliyle evlenecekmiş dedıler.Bende sohbet arasında bakıcı tutsun, bu şekilde olmaz, kimse bakmaz dedim. Kvde öyle şey mi olur anne baba hasta oldu mu bakılır dedi.Benim kv de bakıcı istemez herhalde. Tabi Allah kimseyi kimseye düşürmesin.

Burada oyle olsa da tercih etmeyenler olacaktir.
Cunku bakici bile ayarlasan aaa anne babasini atmişlar bakmiyorlar deniyor.

Çok güzel ifade ettiniz ya. Zaten benim sorunum bu. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Hele kayınpederim asla B şehrinden çıkmaz. Hatta B şehrinde başka bir eve bile çıkmaz. E yardımcı da kabul etmiyorlar, hani hergün gündüzleri gelip yemek ve ev işlerine yardım edip akşam gidecek birini de kabul etmiyorlar.

Brlli bir yaştan sonra insan düzenini bozmak istemiyor ne yalan söyleyim ben de farklı sorunlar da vardı ama baştan başka yere gidemem demiştim eski ilişkimde. Yapamam yani kendimi tanıyorum. Onlar yaşlanmış artık. Arkadaş yanına getirip ev tuttu yakınında ilgileniyorlar. En mantıklı çözüm bu gibi.

Eşimin anne babası günlük işlerini yapamıyorlar yaşlılar diye kesinlikle yaşamak istemediğim bir şehre taşınmazdım. Ayrıca bakıcıyı kabul etmezler kesinlikle demişsiniz, bu ne şımarıklık ama bakıcı istemeyiz , başka şehirde evli oğlumuz, eşini , evini bırakıp bize baksın, şımarıklık bana göre bu. Eşiniz bakıcı için ısrar etsin bence.

Aslında bizim toplumumuzda anne baba yaşladığında veya hastalandığında evladı yada bakmak zorunda gibi bir algı var. Yani insan anne babası bile kimsenin kahrını çekmek zorunda değil. Bence böyle durumlarda en iyi seçenek huzur evidir

Yaşlı insanlarda şehir değişikliği hafıza zayıflığı nedeniyle daha zor olur haber vermeden evden gitme kaybolma gibi sorunlar yaşarsınız

Ayy o zaman gittigi yere kadar gitsin. Bu ne inat ya tamam bazilari yabanci yer istemiyor bakici imkani olsa da yaslilikta cocuklariyla gecirmek istiyor ama aile ortami istiyorsa cocuklarin düzenine uymak zorundalar. Yok oyle hem keyfim olsun hem herkesi ayagima getireyim. Bu kadar mutsuz olacaginiza eminseniz gitmeyin.

Gerekli mesajı göndermiş kv. En sinir olduğum kv davranışı, başka gelinler ve çocuklar üzerinden subliminal mesaj vermeleri.

Bu toplumda böyle. E gelsinler bakalım diyorum, yok biz oraya gidip bakacakmışız. A şehrinde boş boş oturuyormuşuz, online çalışıyoruz ya. E onlar da sanki B şehirinde büyük şirketler işletiyorlar. Haftada 2 ya da 3 gün lokale gidip konken oynuyorlar, Onun dışında evde pinekliyorlar. Haftada bir kez pazara gidiyorlar. Bu akşam ne yemek pişirelim, akşam hangi dizi var, gündemleri bu. Bu şehire alışmışlar, arkadaşları varmış, (hani haftada 3 gün konken ve ok oynarken gördükleri arkadaşlarıi ki onlar da teker teker ölmeye başladılar) başka yerde yaşayamazlarmış.

Son düzenleme:
O zaman bu evlilik yürümez. Ben olsam bu kuru inada ben de gitmezdim. Senin o şehirde Bi hayatın var, sebeplerini yazmasan da muhakkak tercihinin Bi sebebi vardır. Ama onlar a da olsa B de olsa evde yatacaklar, oğulları hastaneye götürecek Bi, alışveriş bile yapmayacaklar. Hani ne önemi var orası da ev orası da. Yani eşinle net Bi daha konuş. Bu ayrı yaşama olayını da kabullenme. O zaman evli olmanın ne anlamı var. Ya ailesini getirsin ya da ayrıl gitsin. En azından kendi hayatına bakarsın.

Gerekli mesajı göndermiş kv. En sinir olduğum kv davranışı, başka gelinler ve çocuklar üzerinden subliminal mesaj vermeleri.
Bizim kv ile aramız yok.Bende cevap olarak Allah kimseyi kimseye düşürmesin dedim.Allah bana düşürmesin. Hasta olursa eşim bakar.Ki eşim herkes gider kendi ailesine bakar dedi.Bu konular açıldığında ben hep bakıcı muabbeti yapıyorum.Tavrımı anlamıştır o10 aydır kapısına gitmeyen gelin hasta olunca bakar mı sence. Vicdansız diyen olabilir ama benim kv kpye karşı merhametin kırıldı. Üzülemiyorum ne bileyim.

Sizin işiniz gücünüz var. Düzen bozmak kolay mı? Onları engelleyen birşey yok. Başka çocukları yok mu? Bence durumları varsa ya bakıcı tutacaklar ya da idare edecekler.

Bütün suç eşinizde madem kv kp bu kadar inatçı ve dediğim dedik insanlar gitmeyecek yanlarına. Bıraksın ne halleri varsa görsünler. Yaşlı insanların bu huylarından nefret ediyorum.

Genelde yaşlı anne baba oğluşlarının evine gelip 6 ay gitmek bilmez,sizinki tam tersi. Her ikisi de ayrı dert.
Ben olsam gitmezdim.Elden ayaktan düşecek kadar yaşlı olduklarını sanmıyorum pazar işini,okeye giden aktif hayatları olan ileri yaşlı insanlar ne bu şımarıklık.Kendilerine baktıracak birini buldular bir de onların şehri kaldı.
Çok zorlanıyor olsalardı kendileri gelir çöreklenirdi sizin yanınızda.
Sistemi oturtmuş önce oğlunu yanlarına çekmiş sıra size gelecek.
Yaşınız 40 -+ ise sizin de bu saatten sonra memleket değiştirmeniz yeni düzen kurmanız zor olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…