sizi aldatan, terkeden sevgiliniz eşiniz, canınızı yakan ya da kazık atan bir dostunuz, ilahi adalet onlara da yaşattı mı?

Şahit oldum.
Bir dönem çok canım yanıyordu, aynı böyle arayıp duruyordum ilahi adalet, karma. Bana şunu yaptı, ona da bu olacak mı? Diye.
Yahu tövbe ama ben Allah mıyım? Beklentiye giriyorum şu olacak mı diye? Ne zaman saldım o insanı ne zaman hayatımdan çıktı tek tek gördüm.
Örnek ne dersen benim ex için canı mı arabası mıydı?
3 yıl benim arabamı kullanan adam benim arabam yokken karda buzda bana taksiyle işe git der kendi evdeyken arabasını vermezdi. Elimi sürdürmedi.
Sonra ben araba aldım, bi gün işim var diye ona vermedim. (Kendi yakıtı gitmesin diye benimkini istemişti.) Vermeyince sövdü durdu çarpışan araba gibi araba sürersin ama bana vermezsin diye. Ki 14 yıldır bi kazam yok.
Saldım gitti zaman geçti bi haftada 4 kere arabasına vurmuşlar durduk yere, kaskosu yokken. Aşırı değer kaybından da sattı. Parayı borsaya koyup batırdı.

Bu bir örnek.

Ama benim geçen zamanımı, o dönemdeki acımı telafi etmedi bu. Birinin kötülüğü sende bi şeyi onarmayacak.
Buna sevinmemek imtihan.

Karşına çıkan daha iyi şeyler yani ödüllerine odaklan.

Seni aldatan adam aldatılsa nolur? Senin hayatına yeni giren, seni seven kişi yani huzurun ödüldür.

Sevgililerken sabah başkasının koynundan çıkıp benim exin yanına gelen bir kız vardı. Ex her şeyin farkındaydı. Beni yüz üstü bırakıp o basit kıza dönmüştü. Ona çok beddua ettim sürünsün diye. Çok da inandım sürüneceğine. Ama gururumdan ortak arkadaşlarımıza soramadım ne durumda diye. Umarım sürünmüştür. Sürünmese bile kendine yakışanı yaptı diye avunuyorum. Basitlik ona yakıştı.

canınızı çok yakan herhangi bir insanın sonradan canının yandığını gördünüz mü? ya da size yıllar sonra hatasını anlayarak döndüler mi ?
Ben cok üzüldükten sonra bakmadım cokta yani yasalar ne olur ki benim dostum bana yamuk yaparsa düşmanım olmaz isterim ki hep ziyarette olsunlar ama benim masamda degil cokta zevk almam başkasının üzülmesinden esasen

Ben de buna çok inanıyorum kelimeler çok güçlüdür. Batı'daki evimin mahallesi çok kötü ve gürültülü, komşularım berbat insanlar. Hep derdim ki "Allah'ım bana sessiz sakin komşular verseydin ne olurdu". Doğu'ya taşındık, evimin yanı mezarlık. Komşularım oldukça sessiz sakin

Bir de bir tanıdığımız 5 yaşındaki küçük kızına "senden kurtulsam, bıktım senden" gibi laflar etmiş, aynı gün yavrum kamyonetin altında kalıp vefat etmiş. Sözlerimize hep dikkat etmemiz lazım. Sevdiğim insanlar hakkında hep çok dikkatli konuşurum o yüzden.

İlahi adalet mevzusuna gelince, babaannem sofrada annemin önüne tavuğun bile kemiklerini atardı. Cidden çok kötü bir kadındı. Annem aç kalsın isterdi umrunda olmazdı. Yıllar sonra sebepsiz yemek yiyememeye başladı, doktorlar ne olduğunu bulamadı, 25 kilo olarak vefat etti. Yıllar sürüyor ama oluyor bir şeyler. Yine de temennide bulunmamak, kalbi temiz tutmak lazım galiba.

canınızı çok yakan herhangi bir insanın sonradan canının yandığını gördünüz mü? ya da size yıllar sonra hatasını anlayarak döndüler mi ?
Valla hayır görmedim. Birkaç istisna dışında öyle kötülük eden belasını bulur olayına da inanmıyorum. Acı ama gercek.

yıllar önce üniversitedeyken ev arkadaşım her tartışmada beni evden kovmaya çalışıyordu sonra evleri ayırdık onun ev arkadaşları ona haber bile vermeden kapının önüne koymuştu :) bunu hiç unutmuyorum gelip bana anlatmıştı bide ha mutlu olmadım hiçbir duygu hissetmedim Allah bilir işini böyle çok örneğim var ben gördüm ahımın kalmadığını

Ben iki yıllık evliyken aldatılmaya başladım eşim boşanmaya da yanaşmadı zor kullanmaya başladı o kadar çok bunalıma girdimki. Hep öyle sürecek diye. Sonra bıraktım kafaya takmayı çocuğumu alıp tek başıma yaşıyor gibi yaşamaya başladım evli ama yalnız. Mesneviyi okumaya başlamıştım o sıra biraz ondan biraz esra ezmecinin tavsiye lerinden hatalarımı anladım. Davranışlarım düşüncelerim değiştikçe eşim de değişti. Şu an başka bir ile taşındık benim üzerime çok düşüyor önceden istedim şeyleri almak istemezdi şimdi birşey isteyim diye gözümün içine bakıyor. İltifat falan ediyor. Seni eskisinden daha çok seviyorum diyor. 8 . Yılımızdayız bizde durumlar çok değişti. Değişebiliyor yani

Çok sevdiğim beni sürekli engelleyen beni eleştiren adam vardı bir şekilde ilişkimiz yürümedi bitti başka kızla görüşmeye başladı beni aradı akıl almak için ve bana ne yaşattıysa daha ağırlarını kız ona yaşatmış böylece ahım çıktı ben inanıyorum ilahi adalet var ve o çoçuğun numarasını filan hep sildim

Dönen de oldu dönmeyen de ama size tavsiyem bir gün hatalarını anlayacaklarını aynı durumla olacaklarını düşünerek bir hayat yaşamayın daha iyi yerde de olabilirler bu düşüncede kalırsanız mutsuz olursunuz

Bence haklı bir yorum, şu da bir gerçek ki çoğu zaman insanlar kendi kusurlarını görmez başkalarınınki ise dağ gibi görünür.
Ama bu her durum için geçerli olmuyor bazı insanlar saf kötü. Pişmanlık ve utanç gibi duyguları olmuyor çünkü.

Ya yanlış anlamayın ama belki sizi küçümsemek için söylememiştir hayatınızda sevip sevileceğiniz size iyi davranan biri olsun istemiştir cesaretlendirme amacıyla. Aklıma böyle bir ihtimal geldi benim.

Bu hayatta sizin gibi biri olmak lazım. Birinin başına bir şey gelsin diye değil de hem kendimize hem başkasına zarar vermemek için. Kalbiniz temiz demek ki .

Çocuklarımın babasına çok büyük ah ettim. Mahkemeden çıktık dedim ki şu mübarek Ramazan geliyor bebeğimin, oğlumun ve benim ahım senle o bacının üzerinize olsun 2 yakanız biraraya gelmesin inş.
Enişteyi evden kovup bacısıyla zengin olup yaşayacaktı. Keyifle dükkan açtı bacısıyla hala kapanmadı ama batık! Bacısının hayatı b.k. Enişteyi çağırmışlar bakamamış çünkü ona ve çocuklarına.Sonra başka ile sürüldü. Maaşı hacize düşmüş. Dün de twit atmış. Sürüldüm zor günler geçiriyorum intihar mı edeyim! Ben işimi severek yapıyordum soğudum bla bla! Daha kötü olmasını diliyorum

Görmedim ben. Ama kimin hayatında ne yaşadığını bilmiyorsunuz. İçi kötü insanların gerçekten mutlu olabileceğine inanmıyorum ben. Benim görmek istediğim de zaten başına bir şey gelmesi değil de pişman olduğunu görmek oluyor. Beni üzmüş olmanın onu rahatsız etmesi oluyor.
Ha bu arada tam tersi de oldu, ben de ergenken beni seven ve benim de aslında sevdiğim birine çok çok kötü bir şey söylemiştim. İlk zamanlar ne kadar kötü olduğunu idrak edememiştim hatta o kişiyi kaybetmemiştim bile ama sonra birden içime bir pişmanlık ve vicdan azabı duygusu gelmişti ki o acı çok büyük. Yani en az çektirdiğim kadar acı çekmişimdir. Ama bakarsanız somut bir şey gelmedi başıma. Ya da geldiyse de fark etmedim. Böyle de olabiliyor bazen.
En iyisi insanları affetmek (affetmek derken hayatımıza geri alalım anlamında değil, o kişinin kendisine kalmış) ve yolumuza bakmak. En sağlıklısı bu gibi geliyor bana. Öteki türlü yıpranıyorsunuz.

Bu hayatta sizin gibi biri olmak lazım. Birinin başına bir şey gelsin diye değil de hem kendimize hem başkasına zarar vermemek için. Kalbiniz temiz demek ki .
Aslında af dilense affeden biriyim. Yeter ki samimi olsun. Bi kaç çevremi affettim. Mesela şimdi hamileyim. Arayıp sormayan ve bu yüzden bi daha beni aramasın dediğim bi kuzenim sosyal medyada "ailemize bir yakışıklı katılıyor" yazmış. Sanki ben yeniden hamile kalınca kızımı unuttum onun yaptığını da unuttum. Ama öyle değil işte. Mesela bana özelden yazsa. Güzel haberine çok sevindim kardeşim. Kırgınlıklarımız oldu ama ben çok sevindim dese belki yumuşayacağım. Ama o gidip bi bu haberi arkadaşlarımla paylaştığımdaki videomun altına yorum yapıyor. Sosyal medya showu. Aslında affetmek çok kolay. Bir satıra bakar "hatalıyım özür dilerim. Pişmanım. Sen benim için değerlisin..."
Kimse kin gibi ağır bi yükü ya da beddua gibi ağır bir cümleyi üstünde taşımak istemez bence. Ben istemezdim.

Tam da bunu demek istemiştim. Aslında bizi değersizleştirmelerini hazmedemiyoruz. Çünkü biz onlara değer verdik.

Aynen öylee ama insanlar kendi kusurlarına objektif bakamıyor. Ha bir de şöyle bir ihtimal var yüzü de olmayabilir iletişime geçmeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…