• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin anneniz böyle. olsa ?

Konu sahibi zaten bu konudan dolayı üzgün sizde ballandıra ballandıra nispet yapar gibi anlatmışsınız. Az düşünceli olun

Nispetle alakası yok. Konu sahibi zaten biliyor bir annenin öyle olmaması gerektiğini.

Annesine tepkisini göstermiş zaten. Benim anlattıklarım birşeyi değiştirmez.

Yaptığım yorum ve düşünceli olup olmamam da sizi ilgilendirmez.

Nispetle alakası yok. Konu sahibi zaten biliyor bir annenin öyle olmaması gerektiğini.

Beni uzdunuz ama.
Yani yaptığınız yorum beni uzmekten başka bir işe yaramadı maalesef

İnkar ediyor kabul etmiyor
Gecen seneden kalmis diye yalan söylüyor
Yalan söylemeyip düzgün bi şekilde anlatsa anlarım. Ama bu üslup çirkin, Evet. Ancak dert etmeyin. Ne hali varsa görsünler. Yarın bir gün hastalandığında o şımarttığı oğlu yüzüne bile bakmıcak. O zaman anlatırsınız. Bizim kvde de oğullarını ayırır biraz, Yemek konusunda değil ama iş yaptırmaz, oğlu dururken bakkala gider falan ben deliririm. Bel fıtığı var, kızı ve biz başka şehirdeyiz, evde yetişkin oğlu var, gündüz de evde ona yaptır süpürgeyi falan diyorum. Yapamaz ki diyor , Alışır diyorum he tamam tamam der, ama yaptırmaz. Elden ayaktan düşeceksin bi çorbaya muhtaç olacaksın anne yapma diyorum ama kıyamıyor oğluşuna. Bazı anneler böyle malesef. Yalnız değilsiniz.

Bende onu diyorum, konu sahibi zaten bir annenin nasıl olması gerektiğini biliyor ki annesine “ilerde senin gibi bir anne olmayacağım” diyor.
Herkes herşeyi biliyor merak etmeyin, annem beni şöyle düşünür, gelirken şunları getirir, yemez yedirir içmez içirir diyerek anneliğin nasıl olduğunu gösteremezsiniz sadece konu sahibi bu konuda hassasken üzersiniz şu durumda.
Kendimi konu sahibinin yerine koydum ve bu konuda bir derdim varken bana boyle bir yorum yapılması beni daha çok üzerdi. Yorumunuz yanlış geldi uyarmak istedim, oldu o zaman bol nispetli günler size. :)

Seni çok iyi anlıyorum. Ama haksızsın.

Bana yapılan ayrım, cevizin, kuruyemişimizi çok çok üstünde. Ve annem eminim ki beni sevmiyor. Bunu kendis
Söylemeye cesaret edemez ama 30 yaşında artık anladım ben bunu. Eskiden şaşırıyordum bazı durumlarda. Dediğin gibi bebeğimle filan. Artık anlıyorum durumu ve ben de beklentiyi sıfırladım.

İki erkek kardeşimin de 800 binlik evi var düşün. ve bana ev alınmasını istemiyor. Ben de almalarını istemiyorum. Çünkü minnetle verilen şeyi zaten istemiyorum. Annem rahatsız. İki kardeşimin düğününü ben yapıyorum. Bir annenin yapacağı ne varsa yapıyorum. Babam benim evim olsun fikriyle değil, aynı sitede oturursam ev alayım diyor. Çünkü annem hasta ve benim yakında olmam çok şeyi rahatlatır onlar için. daha önce, ben onları bu konuda samimi zannedip ilk konuyu açtıklarında, baba biliyorsun annemi, yakın olursak, en ufak bir şeyde biz sana verdik bu evi der, çocuğum bunları görsün istemiyorum dedim. Ee, geliyorsan, o lafları çekeceksin dedi.

Annem ameliyat olduğunda onda kaldım, mutfağı kirlenmişti. Bir gün boşalttım dolapları, dip köşe temizlemeye giriştim. Çünkü gelen temizlikçiler, o hasta diye, dip köşe yapmıyorlar. Görüneni hallediyorlar. Evine karıştım diye annem beni evden kovdu. Ananemle dedem zor tuttular, yatak odasına götürdüler zorla, bağırmasını engellemek için. Bak, o senin kızın, kimse seninle böyle ilgilenmez diyerek filan gönlünü yapmaya çalıştılar. O gün bugündür gidip gelirim, Buzdolabını bile çıkartıp temizlemem. Yediğimizi, içtiğimizi toplar çıkarım.

Annemin o zamanki temizlikçisi de çok anaç bir hanımdı. Bana kızım senin iyiliğin için söylüyorum, gelme. Annen sen her geldiğinde olan ne varsa, senden biliyor. Psikolojin bozulacak, kavga edeceksin. Hem dünyandan, hem ahiretinden olacaksın dedi.

Bazen yine kavga ettiğimiz olur. Eşim bana yapma der. O senin annen ve sen günaha giriyorsun. Baban annene kızsa, eşidir, kendi annesi, babası kızsa, çocukları, omların bir yükü yok ama sen çocuğusun. Sesini yükseltemezsin.

Evet, sana da yapılan bariz bir ayrımcılık var. Ve kızmakta haklısın. Bunu annene de belli edebilirsin ama senin kullandığın kelimeler, yalancılık filan, üslubun çok yanlış. Bizimkiler bizi sevmiyor olabilir ve bu bir çocuk için en kötü hislerden biri kaç yaşına gelirsen gel. Ama daha nice nice kötü aileler var.

İstediği kadar ayrımcı olsun, anne baba hakkıdır. Kutsal bir hakları var üstünde. Ve onlara bu kadar sert konuşursan, ileride bu senden çıkar bir şekilde, hiç bilemezsin.

Hem kavga edince, direk sen haksız ve saygısız taraf oluyorsun. Halbuki kırıldığını belli etsen ve sakin bir şekilde söylesen, kimse senin haklı olduğunu inkar edemez.

Kırıldığını söyle, istersen belli bir mesafe koy ama gitmeyeceğim, görmeyeceğim, böyle olacaksam çocuğum olmasın gibi büyük laflar etme. Annenin kalbini kırarsın, anne hakkıyla bir sitem eder, dua saatine gelir, kabul olur, belini doğrultamazsın.

Senden çok daha fazlasını yaşamış, kalbi çok kırılmış bir evlat olarak yazıyorum bunları sana. Sen evladına iyi bir anne ol, biz de kendi evlatlarımızla o sevgiye doyacağız. Yoksa ben de, bu yaşımda hala arkadaşlarımın annelerine, onlar için yaptıklarına imrenir, üzülürüm.

Annenizle aranızdaki asıl sorun nedir?
O mesajlar çok çirkin kusura bakmayın ama bir anneye denmemeli. Düşünsenize sizin yavrunuz da size bir gün böyle mesajlar atıyor?
Bir de bekar kardeşim olsa annemin bana getirdiklerini de ona veririm. Ne bileyim bekar sonuçta kendine bakmaz abur cubur yer diye.
Bir gün bi bayanla muhabbet geçti ve 2 oğlu olduğunu ama bir oğluna daha bağımlı olduğunu söyledi. İkisi de can kan ama bağlı olduğum oğlum biliyorum ki kendini aç bırakır, düşünmez, yapamaz o yüzden hep ona sorarım. Diğer oğlum öyle değil. Aç olunca hemen ister, yer, çok sosyaldir. Artık diğer oğlum da anladığı için hiç kızmıyor bana demişti.
Gözümde ikisi de benim canım ama sırf onu tek bıraksam hiçbir şey yapamayacağı ve çok naif olduğu için ona ayrı özen gösteriyorum demişti.
Belki sizin durum da böyledir.
Her ne olursa olsun beddua da etmeyin. Sonuçta o sizin anneniz ve ona benzeyebilirsiniz ilerde. Konuşmalarınız hoş değil.

Bence sizin sorun başka lütfen psikolojik tedavi alın. Küçücük bebeğinizin bile sizi sevmediğini düşünüyorsunuz. Konularınız hep insanların sizi sevmediği ve değer vermediği yönünde. Bence siz çok alıngansınız. Zaten anneniz de demiş ne yapsam da yaranamam diye. Demekki biliyor.
Küçücük bebek ceviz nasıl yer ki bebek için istiyorsunuz?
Dediğim gibi muhakkak psikolojik tedavi almalısınız. Sağlıklı bir anne olmak için yoksa bebeğiniz de çok çeker, düşünsenize sürekli beni sevmiyor musun, ona niye daha fazla ilgi gösterdin diye sürekli çocuğunuza deseniz asla sağlıklı bir birey olamaz, asla.

Bence sizin sorun başka lütfen psikolojik tedavi alın. Küçücük bebeğinizin bile sizi sevmediğini düşünüyorsunuz. Konularınız hep insanların sizi sevmediği ve değer vermediği yönünde. Bence siz çok alıngansınız. Zaten anneniz de demiş ne yapsam da yaranamam diye. Demekki biliyor.
Küçücük bebek ceviz nasıl yer ki bebek için istiyorsunuz?
Dediğim gibi muhakkak psikolojik tedavi almalısınız. Sağlıklı bir anne olmak için yoksa bebeğiniz de çok çeker, düşünsenize sürekli beni sevmiyor musun, ona niye daha fazla ilgi gösterdin diye sürekli çocuğunuza deseniz asla sağlıklı bir birey olamaz, asla.
Bebeğim ek gidaya geçti ceviz yiyebilir.
Yeni Anneligin vermiş olduğu acemilikle böyle şeyler düşünmem normal. Bunu bir ömre genelleyemeyiz
Burada psikolojik destek alması gereken kişi ben değilim. Annemin bu yaptığından sonra nasıl beni seviyor diye düşünebiliriz onu da bilmiyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim

Bebeğim ek gidaya geçti ceviz yiyebilir.
Burada psikolojik destek alması gereken kişi ben değilim. Annemin bu yaptığından sonra nasıl beni seviyor diye düşünebiliriz onu da bilmiyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim
Ben sadece bu konuya bakarak değil bütün konularınıza bakarak söyledim. Neyse benim için hava hoş sonuçta.
Ama şunu asla unutma, bir tavsiye benden sana. Babamı beyin kanaması sonucu aniden kaybettim. Ölüm öyle ani ki. Yarın anneni kara toprağa gömdüğünde ( ki Allah göstermesin ) ömrün boyunca hiç mutlu olamayacaksın, sana vermediği cevizi düşünmeyeceksin, neden bu lafları ettim, neden saçma şeyleri taktım, neden daha fazla vakit geçirmedim, güzel şeyler söylemedim diye düşüneceksin. Ve hep ağlayacaksın. Ağlamam deme.
Ölüm o kader ani ki. Nefesi ensemizde.
Sevdiklerimiz hala nefes alıyorken gidip sarılalım. Annem bana ceviz vermesin, ablama versin, para versin her şeyi versin ne yapayım ki? Annem o benim. Gider yine de sarılırım. Çünkü gittiği zaman bir daha gelmez bilirim.

Ben sadece bu konuya bakarak değil bütün konularınıza bakarak söyledim. Neyse benim için hava hoş sonuçta.
Ama şunu asla unutma, bir tavsiye benden sana. Babamı beyin kanaması sonucu aniden kaybettim. Ölüm öyle ani ki. Yarın anneni kara toprağa gömdüğünde ( ki Allah göstermesin ) ömrün boyunca hiç mutlu olamayacaksın, sana vermediği cevizi düşünmeyeceksin, neden bu lafları ettim, neden saçma şeyleri taktım, neden daha fazla vakit geçirmedim, güzel şeyler söylemedim diye düşüneceksin. Ve hep ağlayacaksın. Ağlamam deme.
Ölüm o kader ani ki. Nefesi ensemizde.
Sevdiklerimiz hala nefes alıyorken gidip sarılalım. Annem bana ceviz vermesin, ablama versin, para versin her şeyi versin ne yapayım ki? Annem o benim. Gider yine de sarılırım. Çünkü gittiği zaman bir daha gelmez bilirim.
İnan ki onun bana yasattiklarini hatırlarım.

İnan ki onun bana yasattiklarini hatırlarım.

Bende annemle çok sorunlar yaşadım. Kardeslerimde . annem hepimizi evdende kovdu nefretle de baktı. Ama biz hiçbir zaman vazgeçmedik topalağımızdan. Çünkü ne derse desin ne yaparsa yapsın o bizim canım annemiz. Ne kadar kızgın kirginda olsak bak şimdi anneminizin kokusunu içimize çekerek sarılıyoruz.

Lütfen büyük konuşma. Ve unutma sende annesin. Sen bu yasa el bebek gül bebek bakicilarla mi geldin. Hayır. Annen büyüttü seni.

Ve bak sana ne dicem. Ben hamileyim diye annem her dışarı çıktığında kızım gel birsey alalım sana diyor. Torunu içinde ayni şekilde ama ben ona her zaman

annem çok şükür elimdekiler yeter bana. Zaten bu Aydan sonra ne alırsan al olmicak en iyisi ablama alalım diyorum.

Çünkü ablam bekar ve kendine pek bakmaz.

Annem sadece ablama alsaydı ve bana teklif etmeseydi yine uzulmezdim. Çünkü ben evliyim ve kendime bakabiliyorum.

Lütfen annenizin gönlünü alın. Dünya 3 günlük çünkü

Beni uzdunuz ama.
Yani yaptığınız yorum beni uzmekten başka bir işe yaramadı maalesef

Ne duymayı istiyordunuz? Haklısınız mı deseydik sadece? Annen o kadar da haksız değil diyenlerin yorumlarına da katlanamıyorsunuz. Benim yaptığım yoruma da. Haklısınız deyip geçsek sizin için daha mı anlamlı olur.

Zaten sonradan annenize yazdıklarınızı gördüm ve fikrim değişti. Siz takıntı haline getirmişsiniz.

İnsan darılır gücenir belki ama yüzsüz gibi babasına, kardeşine ayrı bahsedip annesine de bu kadar laf etmez.

Siz hala getirsin, ısrar etsin, versin diye üstüne gidiyorsunuz belli ki.

Bende onu diyorum, konu sahibi zaten bir annenin nasıl olması gerektiğini biliyor ki annesine “ilerde senin gibi bir anne olmayacağım” diyor.
Herkes herşeyi biliyor merak etmeyin, annem beni şöyle düşünür, gelirken şunları getirir, yemez yedirir içmez içirir diyerek anneliğin nasıl olduğunu gösteremezsiniz sadece konu sahibi bu konuda hassasken üzersiniz şu durumda.
Kendimi konu sahibinin yerine koydum ve bu konuda bir derdim varken bana boyle bir yorum yapılması beni daha çok üzerdi. Yorumunuz yanlış geldi uyarmak istedim, oldu o zaman bol nispetli günler size. :)

Ne yorum yapalım peki? Annesine biraz olsun hak verenlere de alınıyor konu sahibi. Annen yanlış yapmış, sen haklısın deyip geçsek ne ifade edecek?

Ayrıca yorumumun sizin bakış açınıza göre yanlış olması birşey ifade etmiyor benim için. Site kuralları gereği yanlışsa kibleyip geçersiniz.

Size de bol maydonoz olmalı günler:KK66:

Ne duymayı istiyordunuz? Haklısınız mı deseydik sadece? Annen o kadar da haksız değil diyenlerin yorumlarına da katlanamıyorsunuz. Benim yaptığım yoruma da. Haklısınız deyip geçsek sizin için daha mı anlamlı olur.

Zaten sonradan annenize yazdıklarınızı gördüm ve fikrim değişti. Siz takıntı haline getirmişsiniz.

İnsan darılır gücenir belki ama yüzsüz gibi babasına, kardeşine ayrı bahsedip annesine de bu kadar laf etmez.

Ne yorum yapalım peki? Annesine biraz olsun hak verenlere de alınıyor konu sahibi. Annen yanlış yapmış, sen haklısın deyip geçsek ne ifade edecek?

Ayrıca yorumumun sizin bakış açınıza göre yanlış olması birşey ifade etmiyor benim için. Site kuralları gereği yanlışsa kibleyip geçersiniz.

Konu sahibini karşıt yorumlara katlanamamakla suçlayıp, size karşıt görüşlü birini maydonoz olmakla suçlamak da gerçekten çok anlamlı olmuş.

Konu sahibini karşıt yorumlara katlanamamakla suçlayıp, size karşıt görüşlü birini maydonoz olmakla suçlamak da gerçekten çok anlamlı olmuş.

Konu sahibi görüş almak için konu açıyor. Ben görüş almak için yorum yapmıyorum.

Site kuralları gereği, konu yorumlanır. Ama üyelerin yorumu alıntılanıp polemik yaratmak yasaktır.

İyi ki maydanoz olmuşum da, en azından yazılışının “maydonoz” değil “maydanoz” olduğunu öğrendiniz. :KK25:

İyi ki maydanoz olmuşum da, en azından yazılışının “maydonoz” değil “maydanoz” olduğunu öğrendiniz. :KK25:

Gayet iyi biliyorum yazılışının da okunuşunun da ne olduğunu.

Yanlış yazımım sayesinde siz de cevap verecek birşey olmadığı için en azından bunu yazabildiniz. İyi denk geldi:KK54:

Umarım siz de aynı mesajı bir kere alıntılamanın yettiğini öğrenirsiniz kısa zamanda.

Ayrıca artık alıntılamayı bırakın lütfen.

Gayet iyi biliyorum yazılışının da okunuşunun da ne olduğunu.

Yanlış yazımım sayesinde siz de cevap verecek birşey olmadığı için en azından bunu yazabildiniz. İyi denk geldi:KK54:

Umarım siz de aynı mesajı bir kere alıntılamanın yettiğini öğrenirsiniz kısa zamanda.

Ayrıca artık alıntılamayı bırakın lütfen.
Beni alıntılarsanız cevap hakkı doğuyor.:KK66:
Bana hem ne yorum yapalım? diye sorup hemde “maydonoz”olma diyerek kendiyle çelişen birine cevap vermeye gerek duymadım da en azından maydanozun yazılışını öğreteyim dedim. :dondurma:Neyse iyi akşamlar :))

Annenizin yaptığı çok kırıcı ama nasıl bir bağ-travma var bilemeyebilirsin. Ikincisi ebeveynler cocuklasiyorsa sizin olgun olup sazı elinize almanız gereken zaman gelmiş. Ama sizde sorun daha dipte gibi:KK12:

Bende yerinizde olsam uzulur ve kirilirdim. Maksat asla yemek degil, ayrimcilik yapilmasi.

Back
X