• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin anneniz böyle. olsa ?

Bekar bir Kardesim var. aynı şehirde yaşıyoruz. Annem yanımıza başka şehirden geldi. Gelirken babam bi sürü şey yollamis. Ceviz badem vs. Annem gelince bana hı bise vermedi. Az önce kardeşimin evindeydik. Yemek yapmak istedim. Onun için dolabıni açtım TİKA basa dolu. Babama sordum ben yarısını sana yolladım diyor. Ama annem hepsini kardeşime verip bana hiç ses etmedi. Öz anam. Kendim için değil küçük bebeğim var. Onun için hani doğal organik bişey varmı diye sormuştum halbuki. Hiç ses etmedi. Aynen geldiği gibi kardeşimin evine doldurmus herseyi benden saklamis. Yanlış anlamayın ne olur derdim yiyecek değil . Çalışıyorum çok şükür durumum da iyi alırım. Zoruma giden böyle yapması. . Bide bana gecen seneden kalmis yememis diye yalan soyluyor. Ben kardesimin dolabini biliyorim anne deyince de al yarisini gotür diyor.. icim yandi...Babam olur mu sana da gonderdik diyor.. Siz olsanız ne yapardınız. . Tek dediğim böyle senin yaptığını yapacaksam Allah im bana bir daha evlat nasip etme. .
Çok üzücü.. Kim bilir ne düşündü ama yine de bilemeyiz..

Ben babamın ailesinde yaşadım bunu hala da yaşıyorum.babaannem ve dedem hep amcamın arkasında oldu. Babama üvey evlat gibi davrandı. Ama ne oldu babaannem hastalandı annem baktı bir teşekkğr bile etmedi. Evlat ayıran anneleri hiç anlamıyorum nasıl vicdan diye.Annenize tavır koyun o da anlasın

Bende sizin gibi alınırdım bu ayrımcılık karşısında. Tavrim da çok sert olurdu.Babanız size yarısını göndermiş. Annenizin yaptığı hak yemek. Baban gormezden gel demiş ama ben görmezden gelemezdim.

Birde burada ya annen ya ben diye konuları okuyoruz. Oğluna bu kadar düşkün olan anneler ile gelinleri pek anlaşamıyor.
Sanki annen gelininde çekicek gibi geldi bana.

Siz çok problemli falan mısınız annenizle? Kaldıki öyle olsa bile evlattır, hangi anne birini diğerinden ayırabilir. anlayamadım.

Bekar bir Kardesim var. aynı şehirde yaşıyoruz. Annem yanımıza başka şehirden geldi. Gelirken babam bi sürü şey yollamis. Ceviz badem vs. Annem gelince bana hı bise vermedi. Az önce kardeşimin evindeydik. Yemek yapmak istedim. Onun için dolabıni açtım TİKA basa dolu. Babama sordum ben yarısını sana yolladım diyor. Ama annem hepsini kardeşime verip bana hiç ses etmedi. Öz anam. Kendim için değil küçük bebeğim var. Onun için hani doğal organik bişey varmı diye sormuştum halbuki. Hiç ses etmedi. Aynen geldiği gibi kardeşimin evine doldurmus herseyi benden saklamis. Yanlış anlamayın ne olur derdim yiyecek değil . Çalışıyorum çok şükür durumum da iyi alırım. Zoruma giden böyle yapması. . Bide bana gecen seneden kalmis yememis diye yalan soyluyor. Ben kardesimin dolabini biliyorim anne deyince de al yarisini gotür diyor.. icim yandi...Babam olur mu sana da gonderdik diyor.. Siz olsanız ne yapardınız. . Tek dediğim böyle senin yaptığını yapacaksam Allah im bana bir daha evlat nasip etme. .

Ben de olsam çok üzülürdüm.Bu davranışa.Kardeşinizin durumu iyi değilse o yüzden düşünmüş olabilir ama bu sebep bile herşeyi ona vermesine sebep olmamalı.En azından biraz da size vermeli idi

Çok ilginç ya, yüzlerce yorum var ve nerdeyse kadınların tamamı bir kız evladı anneye karşı doldurmuşlar (aralarında gebeler de var :işsiz: ) Yahu sokağa çıkıp elaleme mi vermiş. Öz kardeşinize vermiş ikisini de dovseydiniz bari:) Ne yapalım vermezse vermesin badem fındık için kırmayın ailenizi coook pişman olursunuz! Ayıp etmemiş mi etmiş. Çok ayip etmiş. Ama bu kadar dövünüp paralanmayin, ortalıkta ne fena anneler kardeşler var. Yanlis ama belki demistir kizin kocasi var yapar, oglanin ihtiyaci var almasini bilmez. Bunu sizden saklamasi cirkin tabii. Sizin çözümünüz çok basit, anneden beklentiye girmeyin, bebeğiniz için bişey cok lazımsa babaya söylersiniz bitti gitti. Anneye kardeşe düşman etmesin sizi burdaki yorumlar

Aynı anneannem. Kurban kesti tüm mahalleye dağıttı anneme vermedi pay.
Benim annem ağaç kovuğundan çıkmış çünkü.
Allah’a havale ediyoruz, napılır başka?

Sen beni hiç sevmedin ki demis annen ..
Okudun mu?
Görmezden gelirdim ben
Kardeşim özel üniversite okudu
1 ev parası rahat yedi.
5 ev yese aklıma bile gelmez ,bana yok mu demek ..
Iki ceviz iki fındık için
Ne yalanciligi kalmış
Ne ayrimciligi pesssss..
Insan utanır ya ceviz istemeye
Annen hakli böyle evlada verecegime
Sokaktaki kedi köpeğe veririm !!!

Hiç üzüleyin yalnız değilsiniz. Benim annem de abime daha düşkün ve ayrımcılığın en önde gidenini yapıyor anlat anlat bitmez. Hep onu düşünür. Bir şey yiyoruz diyelim şunu da oğluma ayırayım gelince yesin der ama babama yada bana gelince oğlunun önünden asla almaz, ben yemek yerken ne kadar iştahlı yiyorsun falan der oğlu benden kat kat fazla yer ona maşallah maşallah...Herşeyi görüyorum ama artık ses etmiyorum. Maalesef ki maalesef ülkemizde erkek çocuk göklerde, kız çocuğu zaten el olacak gidecek, bide elin herifine mi yedirecez mantığı hakim. Ben anneme söylüyorum hiç çekinmiyorum valla veliahtınız kıymetli sizin diyorum. Hatta biliyor musunuz annem abimden korkuyor. Küçüklüğümden beri hep o erkek o büyük (aramızda iki yaş var) vs.diyerek beni sııstururlardı. Ha şu lafı da çok ederler,sen oğlan çocuğuyla sidik mi yarıştırıyon.. Ben alıştım sizde alışın derim çünkü bu zihniyet değişmez..

Cok üzüldüm yaa .Biz bes kardesiz hepimiz farkli yerlerde mesela bahcede bir sey yetisir kardeslerimden birine nasip olmaz .Ornek veriyorum taze fasulye .Ya tutar kargolar ya da onu dondurucuya atar ilk fırsatta yedirir.Her seyi adil dağıtır abimin bir tanesinin bahcesi var ona da sorar ister misiniz diye .Aman bahçesi var yetistirdiler demez .Gercekten ebeveynlerin yaptığı ayrımcılık cok kırıcı. Insan nasil evlat ayrimi yapar ki

Kardesinin neden ses etmemiş. Ben olsam ikiye bölerdim en bastan

Cok üzüldüm yaa .Biz bes kardesiz hepimiz farkli yerlerde mesela bahcede bir sey yetisir kardeslerimden birine nasip olmaz .Ornek veriyorum taze fasulye .Ya tutar kargolar ya da onu dondurucuya atar ilk fırsatta yedirir.Her seyi adil dağıtır abimin bir tanesinin bahcesi var ona da sorar ister misiniz diye .Aman bahçesi var yetistirdiler demez .Gercekten ebeveynlerin yaptığı ayrımcılık cok kırıcı. Insan nasil evlat ayrimi yapar ki
cennetlikmis anneniz

dünden beri kolum kanadım kırık.
Mesele 2 ceviz değil. Mesele bu yaptığı. Bu şekilde vicdanının rahat etmesi. Bir de üstüne yalan söylemesi..
Üstüne babam da senin çocuğuna da bi sürü şey aldık diyor ya.. kabul ediyorlar yani
İyi mi..

Mesele 2 ceviz değil. Mesele bu yaptığı. Bu şekilde vicdanının rahat etmesi. Bir de üstüne yalan söylemesi..
Üstüne babam da senin çocuğuna da bi sürü şey aldık diyor ya.. kabul ediyorlar yani
İyi mi..
Anneye babaya küsulmez ama bundan sonra ona gore davranirsiniz lutfen uzulmeyin sizin de evladiniz varmis.Boyle olmayacağınıza eminim .Yillar gecer ama bu kotu an akliniza kazinir .Yapacak bir sey yok bilincli yapilmis .Belki hatalarini anlarlar diyecegim ama sanmiyorum .Gerci bu saatten sonra anlasalar ne anlamasalar ne o da var .

İyi mi..
anneye babaya her zaman ihtiyac duyuldugunu bilmiyorlar buyudu evlendi tamam diye dusunuyorlar oysa bakin nasil uzulmyssunuz neden deger verilmedigini dysundugunuz icin

Back
X