Sizler eve yardımcı alınca ne yapıyorsunuz?

bütün evi döküyorum, kendisi diyor bana benden çok sen çalışıyorsun diye :)) nevresim, örtü yıkanacak ne varsa yıkar ütülerim onlar temizlik yaparken, perdeleri de yıkayıp ütülüyorum, bazısını onlar takar bazısını ben..

Önce beğenmedim, sonra gülücük bilmem ne sizin amacınız ne acaba ???
Evden yabancı biriyle duramıyosunuz. Dışarı çıkmıyorsunuz, 250 tlye boş daire temizlenirken 100tlye okadar yere fazla vermişsiniz gibi düşünüyorsunuz yani bende anlamadım amaç ne??

İlk yardımcı çağırdığımda hamileydim kanamam var diye iş yapamadığım için çağırmıştım. O sebeple bile oturamadım da yemek yaptım beraber yedik. :KK70:

Diğer çağırışlarımda haftaiçine denk getirdim de kv yi bıraktım evde. Evde olsam kesin yine oturamazdım..

Bayadır çağırmıyorum. Zaten ilk gelişte hepsi iyi yapıp kendilerini beğendirip gidiyorlar. Sonra sallıyorlar.
Yardımcı ablalığın el kitabı diye bir şey var da sanki içinde yazıyor gibi :KK70:
Ben de o yüzden kendim parça parça yapıyorum artık..

Evden yabancı biriyle duramıyosunuz. Dışarı çıkmıyorsunuz, 250 tlye boş daire temizlenirken 100tlye okadar yere fazla vermişsiniz gibi düşünüyorsunuz yani bende anlamadım amaç ne??
Pardon ?? Parayla ilgili bir şey söylemedim dikkatli okuyun. Sadece çok mu iş verdim tereddütte kaldım. Ayrıca ücreti neyse onu veriyorum 200 deseydi ona göre anlaşırdım. Ortada hak yeme gibi bir durum söz konusu değil hanım efendi çatacak yet arıyorsanız başka yerde arayın o kişi ben değilim iyi günler

Yardımcım her hafta yarım gün gelir. Ona evi toplu bırakırım. Onu iş yetiştirmesi için asla sıkıştırmam. Genelde o ne yapacağını bilir. Ama bazen iş söylerim. Söylediğim iş onu oyalarsa yetistiremezsen canın sağolsun derim. Haftaya bitirirsin derim. Genelde yardım etmem. Zaten o evde iş yaparken coğunlukla ben evde olmuyorum. Siler,süpürür. Banyoları temizler. Balkonu yıkar. Birde ekstra diğer işleri sıraya koyar. Bir hafta cam siler, bir hafta mutfak dolaplarının dışı, bir hafta mutfak dolaplarının içi, bir hafta buzdolabı, bir hafta kapı... Bu şekilde

Ben ayda 1 tam gün alıyorum o gelmeden önce evi toparlarım ortalıkta oyalayacak fazlalık dağınıklık bırakmam kovaları deterjanları hazırlarım
Sabah 8de gelir genelde kahvaltı yapmamış olur çayımı önceden demlerim kahvaltıyı hızlıca yaparız ise başlarız ben genelde oyalayıcı ayak işlerini yaparım
Kovalara suları hazırlarım perdeleri ben çıkartırım o camları silerken perdeler yıkanır
Mutfak camı silinirken ben tezgahı boşaltırım masa dolapları fayansları siler
Yani kısacası annemden gördüğüm temizlik anlayışıyla ilerliyorum annemde hep yardımcı geldiğinde bu düzende ilerlerdi
Bizim için çok verimli oluyor 1 gün içinde tüm camları koltukları fayansları vitrini silmek anca yetişiyor ve bunlar zor işler
Kalan kolay kısımları ben yapıyorum ki onlarla oyalanmasın
Evi süpürmek yerine bir cam fazla silmesi suyla kovayla uğraşmak yerine ekstra vitrini iç dış silmesi benim daha çok işime geliyor
Ama sizin 4 saat çok çok az bu düzende yaparsanız belki büyük işlerinizi halledebilir diğer türlü zor

Evet kızlar derdim bu.
Şu an evde yardımcı bir abla var mutfağı temizliyor. Benim oturup keyfime bakmam gerekirken ne mi yapıyorum delirmiş gibi ayakta dolanıyorum oda değiştiriyorum 😬
Bu arada yarım gün aldım 100 TL ücretle toplam 4 saat. Verdiğim iş balkon camları mutfak dolapları iç dış,ankastre,buzdolabı içi yüzünden silinecek,yerler sil süpür çık. Çok mu sizce ? 4 saate biter mi hepsi?
Umarım memnun kalırım. Bir an önce bitse de gitse diye bekliyorum valla evde yabancı birisiyle olmak hiç iyi değil
bu kadar işi 4 saatte yapar yapmasına da ne kadar iyi olur tartışılır. Her hafta yarım gün geliyor bana da, ortalama 4 saat kalıyor ben evde olmuyorum. Silip süpürüp toz alıyor, tuvalet ve lavaboları temizliyor çok detaylı olmadan. Bir de tek bir odayı detaylı temizliyor; örneğin tek bir cam siliyor, tek perde yıkayıp asıyor. Mutfak dolabı detaylı bir iş, eğer mutfağı yapacaksa 2 haftaya bölüyor, alt dolapları bir geldiğinde, üst dolapları diğer geldiğinde şeklinde. Sabit olan tek işi süpürüp silip toz alma, ve lavabolar.

bu kadar işi 4 saatte yapar yapmasına da ne kadar iyi olur tartışılır. Her hafta yarım gün geliyor bana da, ortalama 4 saat kalıyor ben evde olmuyorum. Silip süpürüp toz alıyor, tuvalet ve lavaboları temizliyor çok detaylı olmadan. Bir de tek bir odayı detaylı temizliyor; örneğin tek bir cam siliyor, tek perde yıkayıp asıyor. Mutfak dolabı detaylı bir iş, eğer mutfağı yapacaksa 2 haftaya bölüyor, alt dolapları bir geldiğinde, üst dolapları diğer geldiğinde şeklinde. Sabit olan tek işi süpürüp silip toz alma, ve lavabolar.
Bende sadece bu bayanı alayım diyorum zor işler biterse diğer geldiklerinde daha kolaylar diye düşünüyorum. Hem evi de öğrenmiş olur. Bakalım bugün biraz zorlandı sanırım ama diğer zamanlar bu kadar iş olmaz mutfak en zoruydu.

Bende sadece bu bayanı alayım diyorum zor işler biterse diğer geldiklerinde daha kolaylar diye düşünüyorum. Hem evi de öğrenmiş olur. Bakalım bugün biraz zorlandı sanırım ama diğer zamanlar bu kadar iş olmaz mutfak en zoruydu.
ben yaklaşık 1 yıldır aynı kişiyle çalışıyorum çok da rahat ettim açıkçası.. Biraz düzen takıntısı olan birisiyim evim genel olarak çok düzenlidir. Abla geldiğinde sabah ben çıkarken kendi kahvaltısını hazırlıyor çayını yapıyor. o kahvaltıdayken ben çıkıyorum. Evimde toplayacak en ufak birşey olmuyor o yüzden işi çok kolay oluyormuş benim evde öyle söylüyor sağolsun :) Sürekli geldiği için o gün detaylı nereyi yapması gerektiğine kendi karar veriyor ben hiç şurayı burayı yap demiyorum. Nevresimlerimi bile bi hafta değiştirmiyorsa öbür hafta mutlaka değiştiriyor.. kendince bir düzen oluşturdu ona göre takılıyor hiç karışmıyorum, o da sağolsun kendi evi gibi temizliyor.. Düzenli gelecekse çok yüklenmeyin, bir hafta yapamadığını diğer hafta yapar zaten ;)

Ben almiyorum alsam eminim kadinin sirtina yastik koyar oturturum butun isi de ben yaparim :KK53:
Yurtta oda temizligine abla geliyordu, ben o kadar mahcup oluyodum ki abla dur onu ben cekeyim dur suranin altini ben alayim senin belin agrir gibi oldu dimi dur ver o elindekini falan derken kadina is yaptirmiyordum, temizlik bitiminde kadini cok yormusum gibi bir de kahve yapiyordum oturup sohbet ediyorduk. Bi sure sonra benim odaya gelip kovayi supurgeyi koyup kahvesini icip gidiyordu ben temizligi yapiyordum gelip supurgeyi aliyordu:confused:
ayy ne guldum ya 😂😂😂

Ben almiyorum alsam eminim kadinin sirtina yastik koyar oturturum butun isi de ben yaparim :KK53:
Yurtta oda temizligine abla geliyordu, ben o kadar mahcup oluyodum ki abla dur onu ben cekeyim dur suranin altini ben alayim senin belin agrir gibi oldu dimi dur ver o elindekini falan derken kadina is yaptirmiyordum, temizlik bitiminde kadini cok yormusum gibi bir de kahve yapiyordum oturup sohbet ediyorduk. Bi sure sonra benim odaya gelip kovayi supurgeyi koyup kahvesini icip gidiyordu ben temizligi yapiyordum gelip supurgeyi aliyordu:confused:
Işte kimseye fazla iyilik yapmayacaksın.gorevin oluyor bir süre sonra.acıma acınacak hale düşersin diye de bir sòz var.ahh içimizde ki insan sevgisi

Ben çok rahatsiz olurum sanırım ev temizliğine birini cagirsam o yüzden hic dusunmedim. Şimdi totumu kaldirip ben yapacağım 😀
Aynen öyle oluyor.Bende çocugum var ve çalışıyorum ev acayıp pisleniyor.Perşembe temızlıkçı gelıcek stres oluyorum şurayı temız bırakayım burayı toplayayım dıye

Evet kızlar derdim bu.
Şu an evde yardımcı bir abla var mutfağı temizliyor. Benim oturup keyfime bakmam gerekirken ne mi yapıyorum delirmiş gibi ayakta dolanıyorum oda değiştiriyorum 😬
Bu arada yarım gün aldım 100 TL ücretle toplam 4 saat. Verdiğim iş balkon camları mutfak dolapları iç dış,ankastre,buzdolabı içi yüzünden silinecek,yerler sil süpür çık. Çok mu sizce ? 4 saate biter mi hepsi?
Umarım memnun kalırım. Bir an önce bitse de gitse diye bekliyorum valla evde yabancı birisiyle olmak hiç iyi değil
Evde bir yabancıyla kalmak hiç iyi degilse niye çağırıyorsun

Bana haftada bir tam gün geliyor yardımcım. Kendi düzeni var. Ama bazen ben de karışıyorum bu düzene eğer o hafta yapılmasını istediğim bir şey varsa. Ev düzenli olunca işi daha kolay oluyor. Ama evde 2 yaşında çocuk varken her zaman da düzenli tutulamıyor tabii. O işini yaparken ben çocuğumla ilgilenip kendi işime bakıyorum. O istediği gibi işlerini yapıp bitirip çıkıyor. Daha önce haftada bir yarım gün alıyordum. O zaman camları parça parça siliyordu. 1 hafta 1 odanın, diğer hafta başka odanın camını siliyordu yani. Yarım günde bütün işleri bitirmesi zor. Ev düzenli temizlense bile bütün camları aynı gün silemez. Silse de yüzeysel olur yapılan her şey.

ben çok tembel olmama rağmen eve yardımcı almayı hiç sevmem herşeyi kendim yapıyorum.iyi biriyse verim alırsınız ama genelde çok yüzeysel geçiyorlar.

İlk yardımcı çağırdığımda hamileydim kanamam var diye iş yapamadığım için çağırmıştım. O sebeple bile oturamadım da yemek yaptım beraber yedik. :KK70:

Diğer çağırışlarımda haftaiçine denk getirdim de kv yi bıraktım evde. Evde olsam kesin yine oturamazdım..

Bayadır çağırmıyorum. Zaten ilk gelişte hepsi iyi yapıp kendilerini beğendirip gidiyorlar. Sonra sallıyorlar.
Yardımcı ablalığın el kitabı diye bir şey var da sanki içinde yazıyor gibi :KK70:
Ben de o yüzden kendim parça parça yapıyorum artık..
Çok dogru ben şimdi temizlik şirketinden çağırdım birini bakalım nasıl olacak

Sizin yaptirdiginiz iş benim tam gün işim. Mutfak iç dış ve balkon camları zaten 2 3 saatini alıyor insanın.

Birde üstüne ankastre , buzdolabı ve yee şupur sil Tam gün işi. Hakkıyla yapamazsa işini zamandandir

Back
X