bana da fazla alıngan ve her şeye kapalı bir enerji verdiniz. Kötü yorum yapılmadığı halde alınıp terslediniz insanları. Öyle görünüyor olabilirsiniz ama içinizin öyle olduğunu göstermez bu lütfen yanlış anlamayın. Zaten size söylenenler ona da söyleniyordur işte şu kız var vs diye.Çok şükür ki çevremde nazik, güleç yüzlü ve sakin biri olarak tanımlanırım. Ayrıca kendimi kendim söylemek gerekirse sakin birisi olmasaydım emin onunki size karşı tavrım daha farklı olurdu. İyi akşamlar.
Güzel nasihatiniz için teşekkür ederim. Uzak duracağım.Akraba evliliğine karşıyım şahsen hem doğacak çocukların sağlığı için hem de ilerde yaşanabilecek olumsuz bir durumda yine yüz yüze bakmak gerebilir, hem de kaç kişi burnunu sokar o işe Allah bilir. Ayrıca onca zaman sözlü kalıp da çok sevdiği kadınla evlenemediyseler sürekli bir sorun çıktıysa bunu da bir düşünün şu an gaza getirmek için çok iyi derler yarın öbür gün sizin başınız ağrısa aaa öyle miymiş derler. Bence uzak durun.
Sizin kötü yorum olarak görmediğiniz şey beni yalanla itham etmek ve alay etmek.bana da fazla alıngan ve her şeye kapalı bir enerji verdiniz. Kötü yorum yapılmadığı halde alınıp terslediniz insanları. Öyle görünüyor olabilirsiniz ama içinizin öyle olduğunu göstermez bu lütfen yanlış anlamayın. Zaten size söylenenler ona da söyleniyordur işte şu kız var vs diye.
bir de zaten adamın kulağına da gitmiştir yani muhtemelen yaşları yakın aile de belli ki akraba evliliği normal. Kıza söylenenler adama da söylenmiştir diye düşünüyorumÇok güzel yorumlamışsın, konu sahibi bu adamın başına üşüşse bile adamın kabul edeceğini hiç zannetmiyorum. Konu sahibinin Çok gergin bir yapısı var gibi hissediyorum. Adam direk reddedecektir.
alay değil çoğu ama. gülün geçin ne olacak biri yalancı diyince alay edince ne oluyor yaniSizin kötü yorum olarak görmediğiniz şey beni yalanla itham etmek ve alay etmek.
Yani bunun kötü olduğunu 27 yaşında burda kk da mı öğrendiniz?Ben insayatifen sorumu sordum ve nazik cevapları için teşekkür etmişken ne bu celallenme onu anlayamadım. Kötü bir şeymiş bende bunu öğrendim zaten teşekkürlerimi ilettim.
ben sizin gibi nazik olana hep nazik yaklaştım. Bir şey olduğu elbet yok ama yemin ederim zor zamanlardan geçtim ve böyle insanlarla çok uğraştım hayatım boyunca ben buraya size yemin ederim ki ne birinin sevgilisini elinden almak amaçlı yazdım nede uydurma olarak yazdım. Etkilendim sadece onlar bununla alay sdince sinirlendim haliyle.alay değil çoğu ama. gülün geçin ne olacak biri yalancı diyince alay edince ne oluyor yani
Bakın celallenmedim, herkese aynı sekilde cevap veriyorsunuz, işin içinden çıkamayınca "benim haberim yok, ben sadece soru sordum, bana neden kötü cevap veriyorsunuz" minvalinde cevaplar veriyorsunuz. "Kötü birşeymiş" diyorsunuz simdi, ben genelde ilk sıralarda yorum yapabilen bir insan degilimdir bu sitede, neden biliyor musunuz, çünkü sırayla tüm yorumları okurum (işsizim herhalde), size insanlar kötü birsey diyor, bilmiyordum diyorsunuz, baska biri bişey diyor, neden sert cevap verdiniz bu kötü birsey mi diyorsunuz tekrardan. Bakın ülkemizde bazi yörelerdeki en büyük sıkıntı ne biliyor musunuz? Bunu benim arkadaşlarım da yapıyor, akrabalik iliskilerini anlatirken uzatıyorsunuz ve sanki el insanı izlenimi çıkıyor ortaya. Simdi celallenmeden bir daha soruyorum; Anneanneniz yeğeni ve torununu birbirine mi yakıştırıyor?Ben insayatifen sorumu sordum ve nazik cevapları için teşekkür etmişken ne bu celallenme onu anlayamadım. Kötü bir şeymiş bende bunu öğrendim zaten teşekkürlerimi ilettim.
Emin olun siz bir şeyler yaptıysanız bu yaşınıza kadar gelipte bir şey yürütenildiyseniz bu kötü zihniyetinizle bende yürütürümYani bunun kötü olduğunu 27 yaşında burda kk da mı öğrendiniz?
Hem "sizin fikirlerinize ihtiyacım var" başlıklı konu açıyorsunuz hem de herkese giderli cevap veriyorsunuz.
Bence bu adamla değil başkasıyla da evlenmeyin bir süre kendinize gelin, evlenip ayrılmak marifet değil emin olun.
Akrabayla evlenmek gerçekten çok mu kötü. Çevremde yok hiç akrabayla evlenen bu
Bence tanıdık olması gayet güzel ,zaten annenin teyze oğlu, çok da yakın değil ..aileler de birbirini tanıdığı için evlilikte size yanlış yapma ihtimali daha az olabilir..yani arada aileler var..birbirine yabancı olan evlilikleri de görüyoruz..yok senin tarafın, yok benim tarafım bi sürü sorun yaşıyorlar...Bu biraz şans işi, nasibinizde iyi bir adam ise iyi olur.. ama ortada bir ilişki yok galiba, size gelmiş bir teklif de yok..bir ilişki başlarsa da sözü neden attığı üzerinde durun biraz..Merhaba biraz uzun olacak ama kusura bakmayın. Hayatımda hiç yaşamadığım hisleri yaşıyorum ama bunlara nasıl engel olabilirim olmalı mıyım bilmiyorum. Ben 28yaşında okul öncesi öğretmeniyim bu zamana kadar evlilik hiç düşünmedim karşıma düşünebileceğim biri çıkmadı. Bekarlığımın tadını çıkarmak istedim yedim, içtim, gezdim, devam da ediyorum. 1ay önceye kadar aklımda bir evlilik düşüncesi yoktu ne oldu derseniz hayatımda yaşamadığım hisleri yaşamaya başladım. Biraz büyük konuşmuştum galiba başıma geldi. Ben asla akrabamdan hoşlanmam ve evlenmem demiştim çünkü hep onlardan uzak olmak istemiştim. Annemin bir kuzeni var teyzesinin oğlu küçükken evet yakışıklı derdim gerçekten yakışıklı biri ama hiç başka gözle bakmamıştım. Taki 1ay önceye kadar. 1ay önce anneannemle konuşurken bana o yakışıklı bulduğum çocuğun söz attığını duydum. Rabbim bir türlü nasip etmedi onlara nişanlanmayı nedenini bilmiyorum 4yıldır kaç kere istemeye kalkıştılar hep bir aksilik çıktı ve en sonunda söz atıldı dedi anneannem. Sana kaldı dedi. Sülaledeki çoğu kişi bizi yakıştırırdı hep. Kendisi okumuş çok efendi biri çok merhametliymiş bana denilene göre. Bizim sülalede genellikle böyle övgüyle bahsedilen hiç duymamıştım. Asıl garip olan ne ben o haberi almadan önce anneannemden, yeni uyanmıştım bir rüya görmüştüm o rüyanın anlamını sormak için aramıştım zaten. Ve o rüyada bir hastanede birileri bana sürekli sana göre biri var biz seni onla evlendirmek istiyoruz diyip duruyordu. Beni odasına götürdüklerinde arkadan gördüm siyah saçlı baya uzun boylu biriydi. Öylede uyandım. Uyanınca başka detaylarında vardı o detaylarla anneanneme anlatacaktım kİ anneannem bana sözün atıldığını anlattı. Rüyamı anlatınca kızım bir düşün dedi. Ben o günden bu yana düşündüm hep bu çocuk yeni söz atmış bana bakmaz sadece bana değil kimseye bakmaz. Ama o günden beri saçma bir şekilde sürekli aklımda o var. Ne yapmam gerek nasıl bakmam gerek bilmiyorum. Ben böyle şeyler hiç hissetmedim. Ona nasıl yaklaşabilirim bilmiyorum sonuçta yeni söz atmış. Barışma durumları da yokmuş. Ben bir bahane ile yazdım ama o bahanemde yarın bitecek o araştırıp döndükten sonra. Ben ne yapmalıyım sizler bana nasihat ederseniz çok sevinirim.
zaten ayrılmışlar sıkıntı yok. Bu olaylar yüzünden etkilenmişsiniz aklınızda kalmış belli ki yalnızlık vs zor sonuçta çoğu kadın duygusal fiziksel olarak yanında biri olsun ister. Gülün geçin zaten oluru olan bir durum değil. Olsaydı da olmaması daha hayırlıdır akraba evliliği bence hoş bir şey değilben sizin gibi nazik olana hep nazik yaklaştım. Bir şey olduğu elbet yok ama yemin ederim zor zamanlardan geçtim ve böyle insanlarla çok uğraştım hayatım boyunca ben buraya size yemin ederim ki ne birinin sevgilisini elinden almak amaçlı yazdım nede uydurma olarak yazdım. Etkilendim sadece onlar bununla alay sdince sinirlendim haliyle.
bir şeyin arkasına saklandığım gerçekten yok. Neyse sağolun yinede. Evet doğru anneannem yeğeniyle beni yakıştırdığını söyledi.Bakın celallenmedim, herkese aynı sekilde cevap veriyorsunuz, işin içinden çıkamayınca "benim haberim yok, ben sadece soru sordum, bana neden kötü cevap veriyorsunuz" minvalinde cevaplar veriyorsunuz. "Kötü birşeymiş" diyorsunuz simdi, ben genelde ilk sıralarda yorum yapabilen bir insan degilimdir bu sitede, neden biliyor musunuz, çünkü sırayla tüm yorumları okurum (işsizim herhalde), size insanlar kötü birsey diyor, bilmiyordum diyorsunuz, baska biri bişey diyor, neden sert cevap verdiniz bu kötü birsey mi diyorsunuz tekrardan. Bakın ülkemizde bazi yörelerdeki en büyük sıkıntı ne biliyor musunuz? Bunu benim arkadaşlarım da yapıyor, akrabalik iliskilerini anlatirken uzatıyorsunuz ve sanki el insanı izlenimi çıkıyor ortaya. Simdi celallenmeden bir daha soruyorum; Anneanneniz yeğeni ve torununu birbirine mi yakıştırıyor?
Biryere yazmıştı bizde kimse akraba evliliği yapmadı diye(tabii doğrumu bilinmez) ama 27 yaşında kötü bir durum olduğunu öğreniyor sanırım.bir de zaten adamın kulağına da gitmiştir yani muhtemelen yaşları yakın aile de belli ki akraba evliliği normal. Kıza söylenenler adama da söylenmiştir diye düşünüyorum
Teşekkür ediyorum.Bir de niye ayrıldıkları önemli.Siz erkek tarafı olduğunuz için taraflı anlatılır olaylar.Asıl kıza sormak lazım neden ayrıldıklarını.
Sanki biraz kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz gibi.4 yıllık ilişki varmış.Belki aklı hala o kızdadır.Kendinizi kaptırmayın.Tekrar bir araya gelebilirler.
Her şekilde akraba evliliğine karşıyım.Kaçıncı dereceden olursa olsun kan bağı var.Riskleri biliyorsunuzdur.
Haklısınız.zaten ayrılmışlar sıkıntı yok. Bu olaylar yüzünden etkilenmişsiniz aklınızda kalmış belli ki yalnızlık vs zor sonuçta çoğu kadın duygusal fiziksel olarak yanında biri olsun ister. Gülün geçin zaten oluru olan bir durum değil. Olsaydı da olmaması daha hayırlıdır akraba evliliği bence hoş bir şey değil
Benim annemde babamda üniversitede tanışıp evlenmişler. Anneannemle dedemde aynı şekilde. siz sadece kötü bir tepki aldığınız için kötüleme eğilimindesiniz şuan hepsi bu.Biryere yazmıştı bizde kimse akraba evliliği yapmadı diye(tabii doğrumu bilinmez) ama 27 yaşında kötü bir durum olduğunu öğreniyor sanırım.
akraba evliliği yapmadığı dediği şey kuzen evliliği böyle uzaktan ama çok da uzak olmayan evlilikler oldukça var normal geliyorBiryere yazmıştı bizde kimse akraba evliliği yapmadı diye(tabii doğrumu bilinmez) ama 27 yaşında kötü bir durum olduğunu öğreniyor sanırım.
Yok hanfendinin dediği doğru çevremde gerçekten ne uzaktan ne yakından akrabayla evlenen yok. Sülalemde öyle bir şey yok.akraba evliliği yapmadığı dediği şey kuzen evliliği böyle uzaktan ama çok da uzak olmayan evlilikler oldukça var normal geliyor
siz peki o adamın da kulağına gitmediğine emin misiniz? yani ona da demişler midir sizi yakıştırdıklarınıYok hanfendinin dediği doğru çevremde gerçekten ne uzaktan ne yakından akrabayla evlenen yok. Sülalemde öyle bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?