- 5 Şubat 2016
- 2.357
- 1.428
- 63
- 37
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Valla ben cevabını verdim önce ben aldatırrım nasıl bıseumş görürsün dedım oyle dediği zaman yaniEvet boşanma sebebi ama aldatma sebebi alsa olamaz. Yarın bir gün aldatırsa bu bahanenin arkasına sığınmak için yol yapmış.
Valla evledngıdmen beri boyle isteksızlık var .. bilmıyorum ki neden boyle aslında eşim direk olaya Dalmaz önce sever vs işimingöreyim gideyim yapmaz ama ben sevmıyorum bazen utanıyorum garip gelıyo. Ailem abimler özellkle istememişti evlenmemi biraz daha tanıyın vs demişlerdi evlilik bısey degıl cok ta önemli degıl gibilerinde n konusmuslardı utanıyorum bazen onlardan cok saçma ama oyle evet herkes yapıyo ama utanıyorum bazen ne bileyim
çok garip bir hissiyat.Valla evledngıdmen beri boyle isteksızlık var .. bilmıyorum ki neden boyle aslında eşim direk olaya Dalmaz önce sever vs işimingöreyim gideyim yapmaz ama ben sevmıyorum bazen utanıyorum garip gelıyo. Ailem abimler özellkle istememişti evlenmemi biraz daha tanıyın vs demişlerdi evlilik bısey degıl cok ta önemli degıl gibilerinde n konusmuslardı utanıyorum bazen onlardan cok saçma ama oyle evet herkes yapıyo ama utanıyorum bazen ne bileyim
El alem laf etmesin diye şimdi sana cevap vermiyor önceden söylemişti ben yazayım bariAdamı sevmediğiniz belli.
Niye boşanmıyorsunuz cidden?
bununla meseleyi çözdüğünü düşünmüyorsun heralde?Valla ben cevabını verdim önce ben aldatırrım nasıl bıseumş görürsün dedım oyle dediği zaman yani
Siz haksızsınızkızlar diyelim cinsel hayatınız kötü daha doğrusu söyle ben hıc sevmıyorum cinselliği cok kez reddettim istemedim ya uykum vardır ya istemıyorum sevmıyorum istemıyorum o işten bazen .. bir gün eşim bu aldatma yada boşanma sebebidir dedi kızdı bana cok sinirlendi ben cok kötüyüm o konuda zar zor kabul EDIYORUM bende o oyle dıyınxe cok kızdım tabi ben aynısını yaparım dedim görürsün aldatma nedir dedim bu bahane olamaz dedim neyse sinirler yatışınca özür diledi falan ama ben ağladım üzüldüm o laflarına . Sizce kim haksız ?
Canim su anda biraz senin acindan bacinca aslinda sen utanma duygusuna giriyorsun o ilişki zevkini bastiriyor ama iliskide untma kendini ona teslim et ve kendini sende baska sekilde tatvin et baktin olmuyor ikinizde bi isin uzmanina gidin bunu icinde esinin seni anlamasi sende neden istemedigini ona acikla konus birlikte tedavi ol senin istememn kesinlikle baska tarafa odaklanmandir esine kizma erkek olarak istekli sonra isteyi kirilince oyle yapiyorEvet haklısınız bazen şey der kızdığında demkki dört kadın bu sebeblerden dolayı helal kılındı der ama ben cok kızarım bende uc tane adam alırım diyorum o oyle derse oyle nıyetın varsa boşanırız bakarsan naparsan yaparsın dıyorum
Dimi amaEşini ve kanunları bilmem de hiç bir sorun olmadan cinsellik yaşanmaması benim için de boşanma sebebidir.
Anlamadığım eşinle sevişmezken sırf ona inadına nasıl başkasıyla aynı yatağa girebileceksin ki?
Adami biktirmissiniz kendinizden.kızlar diyelim cinsel hayatınız kötü daha doğrusu söyle ben hıc sevmıyorum cinselliği cok kez reddettim istemedim ya uykum vardır ya istemıyorum sevmıyorum istemıyorum o işten bazen .. bir gün eşim bu aldatma yada boşanma sebebidir dedi kızdı bana cok sinirlendi ben cok kötüyüm o konuda zar zor kabul EDIYORUM bende o oyle dıyınxe cok kızdım tabi ben aynısını yaparım dedim görürsün aldatma nedir dedim bu bahane olamaz dedim neyse sinirler yatışınca özür diledi falan ama ben ağladım üzüldüm o laflarına . Sizce kim haksız ?
TeşekkürlerEşlerin cinsel görevden kaçınması günah mıdır? Erkek veya kadın hasta iken eşinin cinsel isteğine hayır diyebilir mi?
1. Zulmetmek sadece dayak atmak demek değildir. Evlilikte asıl zulüm cinsel iktidarı olmayan birinin evlenmesi veya eşini cinsel yönden tatmin etmemesidir. Böyle birinin evlenmesi caiz olmaz.
2. Eşlerin cinsel görevden kaçınmaları caiz değildir.
Kadının cinselliğinden yararlanmak kocanın hakkı olduğu gibi, erkeğin cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Kadın bu hakka riayet etmediği takdirde günahkar olmuş olur.
Cenab-ı Hak buyuruyor: "Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları bir derece daha fazladır." (Bakara Suresi : 228)
Bu ayette bahsedilen bir derece, cinsellik konusunda değildir. Cinsellik konusunda erkek-kadın eşittir. Erkeğin bir derece daha haklı olduğu konu onun kadını gözetmesi, malını koruması, onu idare etmesi, ailenin yükünü çekmesi açısındandır.
Allah Resulu buyuruyor: "Kadın kocasının izni olmadan (farz oruç dışında) oruç tutar da orucu sebebiyle kocasının arzularını karşılamaktan kaçınırsa Allah ona üç haram işin günahını yükler."
"Kişi cinsel ilişkide karısını çağırdığı zaman karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davet cevap versin."
"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler."
"Size cennetlik kadınları tanıtayım mı? Onlar bir hata ettikleri veya kocaları tarafından bir haksızlığz uğratıldıkları zaman kocalarına karşı: "Seni hoşnud etmedikçe uyumayacağım diyebilen kocalarına düşkün kadınlardır."
"Kadın ocak başında olsa bile kocasının davetine icap etmelidir."
Aynı şekilde kocanın cinselliğinden yararlanmakda kadını hakkıdır. Bu hakkını almasına yardımcı olmak da kocasının görevidir. Kocanın bu görevini yapmaması, onu suçlu ve günahkar yapar. (Tefsir-i Kurtubi 3/124) Hatta koca cinsel görevini yapamadığı zaman kadın mahkemeye başvurup boşanabilinir. Bu hak erkeğe de verilmiştir.
Peygamberimiz, karısını düşünmeden, işini bitirerek hemen inen insanları horoza, yani hayvana benzetmiş ve sevişip okşama olmadan cinsel ilişkiye geçilmemesini tavsiye etmiştir. (Deylemî'den, Gazâlî, Ihyâ N/52 (Terc. N/129); Ayrıca bk. Suyutî, el Camiu's-sağîr (Fethu'I-Kadîr ile) VI/323) Çünkü erkek bakmakla hemen tahrik olabilir, ama kadın cinsel ilişkiye ancak uzun bir okşama döneminden sonra hazır hale gelir. Iyi bir erkek, karısını bu işe hazırlamayı başarabilen ve kendi doyduğu gibi onu da doyurabilen erkektir. Cinsel ilişkide sadece kendisini düşünen erkekler, karşısındakine zulmettiklerini ve işkence ederek zevk aldıklarını unutmamalıdırlar.
Demek ki eşler arasında cinsel görevden kaçınma yoktur. Bu açıdan taraflardan her biri eşine karşı olan cinsel görevini yerine getirmelidir. Ancak eşlerden birinin meşru bir mazereti varsa ya da biyolojik veya psikolojik olarak hazır değilse bu konuda eşlerin anlayışlı olmaları gerekir.
3. Yüce Allah evli eşlerin karı-koca hayatını meşru kılmıştır. İslamî edep sınırları içinde kalan eşlerin, kendi arasındaki cinsel hayatının ayıplanma ve kınanma yönünün bulunmadığı da belirtilmiştir. (bk. el-Mü'minûn, 23/6.) Ancak özellikle kadını fizik ve ruh sağlığı bakımından korumak gayesiyle, evli eşlerin cinsel hayatına da bazı sınırlamalar getirilmiştir.
Kadının aybaşı ve lohusalık günlerinde, hac'da ihramlı olduğu sürece, dolaylı boşama yöntemleri olan zıhar veya îla, durumunda bunlara ait keffaret cezası yerine getirilinceye kadar kocası ile cinsel ilişkide bulunması caiz değildir. Böyle durumlarda kadın eşini reddetmelidir.
Ayrıca Hastalık, zayıflık ve güçsüzlük gibi bir sebeple cinsel ilişkiye dayanamayan ve bu yüzden istemeyen kadın da cinsel ilişkiden sakınabilir. Hatta böyle bir durumda kadınla cinsel ilişkiye girmek ona zarar vereceğinden erkek sorumlu olur. (Ibn Âbidîn, el-Ukûdü'd-dürriyye I/26.)
Kadının sağlık, biyoloyik, psikolojik gibi nedenlerden dolayı eşiyle cinsel ilişkiden sakınma hakkı vardır. Bu konularda eşler arasında anlaşmazlık çıkarsa, dindar ve uzaman bir doktorun vereceği karara göre haraket etmeleri gerekir.
Rica ederimTeşekkürlerallah razı olsun banada yol gösterici oldu bu ayetler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?