- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi muhtelif89
-
Vallahi kafami toplamaya calisiyordum yazmak icin, bunlari yazip beni zahmetten kurtardiniz. Soylemek istedigim her seyi teker teker yazmissiniz, tesekkur ediyorum.
Her bir kelimesine katiliyorum..
Birileri alindi dokundu yazdiklarim.ben kimseyi kirmak icin soylemedim birsey.herkesin kendi tercihi.ama evlilik disi yasayip bu adam beni kullandi birakti mantigini anlayamiyorum.sen istedin sen yasadin magdur falan degildin
AMa obur yanda hayatini bir erkege adamis ondan başka biriyle hic birsey yasamamis tek bir kisiye hayatini paylasmis bir kadin var.bu kadin evlenmeyi beklemis din ve geleneklerimizin gerektirdigi şekilde evlenmis .tabi isin gercek yuzunu bilemeyiz ama boyle bir dutum varsa ben vebal almak istemem aynısını banada yapar diye dusunurum dedim.bunda ne var yok kirli demişim yok bilmrm ne.siz bunlari dusunuyorsunuz demek ki benim soylemedigim seyleri soylemis gibi gosteriyorsunuz.neyse ilahi adalet var zaten. Allah görüyor kötü birsey söylemedim.
Evet evlenmeden önce cinsellik yaşayan kadının mağdur olması, pişmanlıklar duyması bana da saçma geliyor. İnsan yaptığının arkasında durmalı. Duramayacaksa yapmayacak. Bu kadar.
Ama evlenip boşanan kadın da mağdur değil. O da evliliğine sahip çıksaydı o zaman derim ben. Ayrıca her evlenen kadın da hayatını tek bir erkeğe adamış, dinin gerektirdiği şekilde evlenmiş demek mi? Evliyim. Bekaret denen zırvalık zerre umrumda değil. İnançlarım ortada zaten. Kocamdan boşanabilirim de. Bu durumda boşandığım için mağdur ve kocam da zalim bir erkek mi oluyor? Ya ben aldattığım için boşandıysak? Ya cidden uyumsuz olduğumuz için boşandıysak?
Hiçbir zaman kendime mağdur yakıştırmasını yapmam! Bekarken cinsellik yaşadığım için de yapmadım. Evlendim boşanırsam da yapmam! Yarının ne getireceği belli olmaz. İnşallah mutlu mesut bir yuvan olur. Ama olur da boşanmak istersen bir gün kendini sakın mağdur olarak görme e mi.. Her şeyden önce bekarken nasıl bekarete önem verip kendi düşüncene göre mağduriyet yaşamadın, evliyken mağdur olmamak için yapman gerekenler var, gerektiğinde boşanmak gibi..
Ben böyle düşünüyorum siz öyle deyip geçeceksin yine biliyorum. Genel olarak yorumlarını görüyorum bu aralar. Mantıklısın çoğu konuda. Ama böyle genellemeler yapman ve olayı dini açıdan ele alman bizi rahatsız etti.
beni okadar iyi anladınız kiiii :/ onu çok ama çok kıskandım damat olmus hayal ettim ve deli gibi kıskandım :/:/:/ cok kıskandım çook soyadını taşımıs başka bir kadın 1,5 yıl :/:/:/ sadece kıskandımmmmm yoksa başka bişey değil :/
Konu sahibini neden kınadınız anlamadım? Bu tamamen tercih meselesi.
Evet adam dürüst davranmış, acık acık söylemiş, boşanmış olması onun sucu ve ya özrü değil belki ama onunla birlikte olup olmak istememesi de tamamen konu sahibinin kararı.
Elmayra konu konusahibinin tercihlerinden cok anlatis bicimi. Evlenip bosanmis erkek tercih etmiyorum o yuzden ayrildim der tamam. Gatta bunun icin konu bile acmaz. Ama ne yapicam ben diye uzulurse, tercihlerinin arkasinda duramazsa burda bir suru bisanmis anne varken, bosanmis olmayi hastalikli bir sey gibi anlatirsa kinanan o olur. Bosanan insanlar ikincilere hep yalan mi soylerler, onlarin asklarina guven olmaz mi? Ya da bu dusunce kinanmamasi gereken saglikli bir dusunce mi sence?
Korkmuş ve kıskanmış cnm. Ben onun cümlelerinden onu anladım. Çırpınıyor gibi geldi bana, panik halinde.
Sağlıklı ya da değil ama tercih tamamen. Burda boşanmış bir arkadaşım vardı "ben asla boşanmış bir erkekle birlikte olamam" derdi onun gibi. Şartlar eşit olduğunda bir gönül eşit olmuyor.
Elmayra konu konusahibinin tercihlerinden cok anlatis bicimi. Evlenip bosanmis erkek tercih etmiyorum o yuzden ayrildim der tamam. Hatta bunun icin konu bile acmaz. Ama ne yapicam ben diye uzulurse, tercihlerinin arkasinda duramazsa burda bir suru bosanmis anne varken, bosanmis olmayi hastalikli bir sey gibi anlatirsa kinanan o olur. Bosanan insanlar ikincilere hep yalan mi soylerler, onlarin asklarina guven olmaz mi? Ya da bu dusunce kinanmamasi gereken saglikli bir dusunce mi sence?
Bu hormonlar sana yaramadi eski Elmayrayi istiyorum :)
25 yaşındayım geçenlerde tesadüfünde tesadüfü bi adamla tanıştım çok tatlı cok temiz kalpli bi adam çok ısındım sürekli onu düşünmeye başladım hemen hemen 20 gün oldu tanışalı hiç sevgilin oldumu diye sordum dün ona muhabbet arasında.. ve bana beni çooook üzecek bişey söyledi başınsan bir evlilik geçmiş :/:/ çocugu yokmus allahtan var deseydi düşüp bayılırdım heralde...
açıkcası ben ona aşık olmak üzereydim hatta hayal kuruyordum tanımaya calısıyordum işite çok iyi biri eger olursa iyi giderse hiç düşünmeden evlenirim diyordum.. :/ 1,5 yıl srmş evliliği lisede tanışmış uzun bi beraberlik sonunda evlenmiş genc yaşta sonrada yürümemiş ayrılmış felan filan :/ 9 ay olmus daha boşanalı
ona söyledim ki ben sana aşık olursam bana inanman zor olmaz... ama sen bana aşık oldugunu söylersen benım sana kolay kolay inanmamı bekleme dedim :/ ailem ise bu durumu asla kabul etmez kızlar ne yapsam ne etsem sürekli onu düşünüyorum
ona söyledim ki ben sana aşık olursam bana inanman zor olmaz... ama sen bana aşık oldugunu söylersen benım sana kolay kolay inanmamı bekleme dedim :/ ailem ise bu durumu asla kabul etmez kızlar ne yapsam ne etsem sürekli onu düşünüyorum
Birileri alindi dokundu yazdiklarim.ben kimseyi kirmak icin soylemedim birsey.herkesin kendi tercihi.ama evlilik disi yasayip bu adam beni kullandi birakti mantigini anlayamiyorum.sen istedin sen yasadin magdur falan degildin
AMa obur yanda hayatini bir erkege adamis ondan başka biriyle hic birsey yasamamis tek bir kisiye hayatini paylasmis bir kadin var.bu kadin evlenmeyi beklemis din ve geleneklerimizin gerektirdigi şekilde evlenmis .tabi isin gercek yuzunu bilemeyiz ama boyle bir dutum varsa ben vebal almak istemem aynısını banada yapar diye dusunurum dedim.bunda ne var yok kirli demişim yok bilmrm ne.siz bunlari dusunuyorsunuz demek ki benim soylemedigim seyleri soylemis gibi gosteriyorsunuz.neyse ilahi adalet var zaten. Allah görüyor kötü birsey söylemedim.
25 yaşındayım geçenlerde tesadüfünde tesadüfü bi adamla tanıştım çok tatlı cok temiz kalpli bi adam çok ısındım sürekli onu düşünmeye başladım hemen hemen 20 gün oldu tanışalı hiç sevgilin oldumu diye sordum dün ona muhabbet arasında.. ve bana beni çooook üzecek bişey söyledi başınsan bir evlilik geçmiş :/:/ çocugu yokmus allahtan var deseydi düşüp bayılırdım heralde...
açıkcası ben ona aşık olmak üzereydim hatta hayal kuruyordum tanımaya calısıyordum işite çok iyi biri eger olursa iyi giderse hiç düşünmeden evlenirim diyordum.. :/ 1,5 yıl srmş evliliği lisede tanışmış uzun bi beraberlik sonunda evlenmiş genc yaşta sonrada yürümemiş ayrılmış felan filan :/ 9 ay olmus daha boşanalı
Canim kardeslerim arkadaslarim beni yanlis anladiniz tamaaaaamen.
Yatakodalaronda ne yasadiklari benu ilgilendirmiyor zerre kadar evlenmeden de yapiyolar onu sanki hic evlenmedim Dese hic bir kadinla yatmamis anlaminamina gelecekti.. Ben bakirelige onem verenlerdeni. evet ama onemli saymayanlarada saygi gosteriyorm benide hic rahatsz etmez benden once yasadigi cinsel hayati.. Bana agir gelen ondan bizamanlar karim die bahsetmis olmasine biliyim evlilik duygusunu aski tatmis olmasinu kiskaniyorum. Kaldiramayabilirim bunu ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?