şok hayal kırıklığı yardım edin

Konu sahibini neden kınadınız anlamadım? Bu tamamen tercih meselesi.

Evet adam dürüst davranmış, acık acık söylemiş, boşanmış olması onun sucu ve ya özrü değil belki ama onunla birlikte olup olmak istememesi de tamamen konu sahibinin kararı.

Evet evlenmeden önce cinsellik yaşayan kadının mağdur olması, pişmanlıklar duyması bana da saçma geliyor. İnsan yaptığının arkasında durmalı. Duramayacaksa yapmayacak. Bu kadar.

Ama evlenip boşanan kadın da mağdur değil. O da evliliğine sahip çıksaydı o zaman derim ben. Ayrıca her evlenen kadın da hayatını tek bir erkeğe adamış, dinin gerektirdiği şekilde evlenmiş demek mi? Evliyim. Bekaret denen zırvalık zerre umrumda değil. İnançlarım ortada zaten. Kocamdan boşanabilirim de. Bu durumda boşandığım için mağdur ve kocam da zalim bir erkek mi oluyor? Ya ben aldattığım için boşandıysak? Ya cidden uyumsuz olduğumuz için boşandıysak?

Hiçbir zaman kendime mağdur yakıştırmasını yapmam! Bekarken cinsellik yaşadığım için de yapmadım. Evlendim boşanırsam da yapmam! Yarının ne getireceği belli olmaz. İnşallah mutlu mesut bir yuvan olur. Ama olur da boşanmak istersen bir gün kendini sakın mağdur olarak görme e mi.. Her şeyden önce bekarken nasıl bekarete önem verip kendi düşüncene göre mağduriyet yaşamadın, evliyken mağdur olmamak için yapman gerekenler var, gerektiğinde boşanmak gibi..

Ben böyle düşünüyorum siz öyle deyip geçeceksin yine biliyorum. Genel olarak yorumlarını görüyorum bu aralar. Mantıklısın çoğu konuda. Ama böyle genellemeler yapman ve olayı dini açıdan ele alman bizi rahatsız etti.

BEn bu şekilde evlenseydi dedim zaten. Olayi bilemeyiz.belki kadın aldatti olabilir. Ben o durum ucin yazdim.
Kimseyi kirmak icin söylemedim. Ama dinen de uygun değil bu tur ilişkiler bu gercek suda var herked inanmak yada uygulamak zorunda degil.Herkes herseyi ayni dusunmek zorunda degil.hepimiz farkliyiz ben rahatsız olmuyorum benim gibi dusunmeyenlerden .herkesin kendi hayati.kendini baglar.
Bir gun evlenip bosanirsam kendimi magdur olarak gorebilirim duruma gore degisir.ama ucunda olum yok kimseyi zorla tutmam giden gider..

bunu aşamazsan o adama yaklaşma bile başta aşamazsan bunu bi daha aşamazsın... aşmanın da tek yolu ona güvenmek...
varsayalım bunu kabullendin ama içine sindiremedin bir ömür aklından çıkmaz huzurun olmaz...
ya da varsayalım bunu aşamadın ve uzak durdun belki o adam aklına gelir üzülürsün ama huzurlu yaşamak için bi şansın olur

Elmayra konu konusahibinin tercihlerinden cok anlatis bicimi. Evlenip bosanmis erkek tercih etmiyorum o yuzden ayrildim der tamam. Hatta bunun icin konu bile acmaz. Ama ne yapicam ben diye uzulurse, tercihlerinin arkasinda duramazsa burda bir suru bosanmis anne varken, bosanmis olmayi hastalikli bir sey gibi anlatirsa kinanan o olur. Bosanan insanlar ikincilere hep yalan mi soylerler, onlarin asklarina guven olmaz mi? Ya da bu dusunce kinanmamasi gereken saglikli bir dusunce mi sence?

Son düzenleme:

Korkmuş ve kıskanmış cnm. Ben onun cümlelerinden onu anladım. Çırpınıyor gibi geldi bana, panik halinde.

Sağlıklı ya da değil ama tercih tamamen. Burda boşanmış bir arkadaşım vardı "ben asla boşanmış bir erkekle birlikte olamam" derdi onun gibi. Şartlar eşit olduğunda bir gönül eşit olmuyor.

Bu hormonlar sana yaramadi eski Elmayrayi istiyorum :)

Beğen butonunun azizliğine uğradım affediniz

bende adam adam dıye bahsedınce,adamın yaşı sorun sandım..

meğer 9 ay önce boşanmış olmasıymış sorun olan:S

bıleymıs boşanmazmış..

Yahu ben öleyim ozaman ya..
Bakın konu sahibi, ben 25 yaşındayım ve boşandım 1 yıl önce..
oğlumda war 5 yaşında ellerinden öper..
Şimdi 4 aydır görüştüğüm erkek arkadaşım war kendisi 30 yaşında hiç ewlenmemiş..
nişanlılık geçmiş başından okadar..
Beni ilk gördüğünde alnımda ewlenip ayrılmış ve çocuğum olduğu yazmıyordu tabi ki..
Tanışmak için buluştuğumuzda anlattım durumumu..
Olabilir dedi, benimde başıma gelebilirdi bende nişanlandım ayrıldım ewlenseydim kesin boşanma ile noktalanırdı dedi..
Şimdi sen bu adamın çocuğu mocuğu yokken böyle düşünüyorsan ben napayım ozaman..
Benim erkek arkadaşım enayi mi şimdi benimle dewam ediyor.. Zamanla yaşayıp görücez..
Bakalım ailesi nasıl karşılıcak, zorluklar var mı var.. Ama benim durumumu bildiği halde dewam ediyorsa, Allah yardım edicek inşallah
az zararla o süreci geçiricez.. Kendine güveniyor ki dewam ediyor. Ben böyle düşünüyorum..
Lütfen ewlenip boşanmış insanlara 2.mal muamelesi gözüyle bakmayalım..
Eğer sewiyorsan arkadasım aileni de ikna et bu kadar basit...
Seni silecek değillerya, sanki dünyanın sonu ya ewlenip ayrılmış diye..

bosanmıs birileri de gayet guzel bir birliktelik yasayabilir,
bir onceki evliliginde sizin aklınız kalıyor, onun aklı kalsa bosanmazdı zaten, dolayısıyla burada guveni sarsacak birsey goremiyorum...

fakat bu adam evlendiginde 25e yakın ise uzun birlikteligi ergenlik donemi degil yetiskinlikte yasamıs olur,
ve duygusal ve mantıksal olarak uyustugunu dusundugu kisi ile gecinemediyse benim de kafamda soru isaretleri olurdu...
oncelikle bosanma nedenini ogrenmeye calısırdım,
adamın sadakatsizligi var ise bunu acık acık soylemeyecegi icin o konuda da dikkatli olmaya calısırdım (bu butun erkekler icin gecerli)
icime sinmiyorsa ne caba sarfeder ne de zaman kaybederdim.

kendinizi en iyi siz tanırsınız, eger ona inanmayacagınıza ve surekli guven sorunu yasayacagınızı dusunuyorsanız zaten kestirip atmıssınız. verdiginiz karardan mı emin degilsiniz? yoksa onu dusunmemek icin ne yapabilirim diye mi soruyorsunuz?
kafanız fazla karısmıs bence. biraz kendinizi dinleyin, vazgecemediginizden emin oldugunuzda yorumları tekrar okuyun.

Boşanmış insanlar öcü değildir
İnanmamak da senin tercihin tabi, umut verme o zaman adama, boşuna oyalama zaten bir yıkımdan çıkmış günahtır

bende bosanmis bir erkekle birlikteyim...o kadar bekar erkekte tanidim kismet bu ama hayatımın erkeği bu dedim evlilik bir uyumdur belki zamanin tecrubesizligi ile yapilmis bir evlilik ve mutsuzluk olamaz mi ben çok mutluyum baslarda canim bende asamadim karisi olmuş dugunu olmus diye ama zamanla o adami sevip guvendikce inan geçiyor o vebali biri degil...tam tersi yaralarini sen sarabilirsin onu aska sevgiye yuva kurmaya inandirabilirsin hepimizin mutsuz beraberlikleri oluyor cok severken sok gecirdigimiz aldatildigimiz zamanlar ben bosanmis bur erkegi aklımdan bile gecirmezken inanin su an bu durumu yasiyorum ve hic etkilemiyor beni kimse bence büyük konusmasin ben istemezdim ben kabul etmezdim sevmezdim demek garip geliyor sevgi öyle kalıplara sigan onyargilar ile dolu bir duygu değil ki ben bekar bir erkek arkadasimdan tiksinerek evlilik arifesinde ayrildim onemli olan adamin karakteri bana verdigi huzur kader kismet hem benim başıma gelse birileri boyle dusunse hem yuvam yikilmis hemde toplumun bakis acisina bak diye daha cok canim yanar...

ne guzel yazmıssın herkes kendı ısterse kendı eder dogru dıyosun

Canim kardeslerim arkadaslarim beni yanlis anladiniz tamaaaaamen.
Yatakodalaronda ne yasadiklari benu ilgilendirmiyor zerre kadar evlenmeden de yapiyolar onu sanki hic evlenmedim Dese hic bir kadinla yatmamis anlaminamina gelecekti.. Ben bakirelige onem verenlerdeni. evet ama onemli saymayanlarada saygi gosteriyorm benide hic rahatsz etmez benden once yasadigi cinsel hayati.. Bana agir gelen ondan bizamanlar karim die bahsetmis olmasi ne biliyim evlilik duygusunu aski tatmis olmasinu kiskaniyorum. Kaldiramayabilirim bunu ben

Adam katil degil , Hirsiz degil !!

Evlenmis bosanmis , bundan dogal ne varki ?
Evlenip bosanan okadsr cift varki , yani bunu ben sorun olarak gormuyorum..
Sen sevdikten istedikten sonra , Ailende kabul eder...
Ve adam birgun sana asik olursa sirf evlenmis diye bosanmis bidaha sevemezmi yani?
Tabiki sevebilir ... evlenmeden 3-4 sevgili degisip hepsinede
SEVIYORUM diyene inaniyoruzda bosananada inanmamiz gerekiyor....

En azından arkadaşlık yapman bir şey kaybettirmez. Aşık ol canım, sevgili ol onunla.. Sonu evlilik olmasa da olur.. Aşkını yaşa eğer doğru insan olduğuna inanıyorsan.. Hem zaman içinde her şeyi tecrübe ederek fikir oluşturursun geleceğiniz hakkında. Lise aşkıyla evlenen ve sürdüremeyen çok kişi vardır mutlaka, tanıdığım insanlar da var bu şekilde. Eski ilişkilerine takıntılı olma lütfen, ben de takardım ama kendi açımdan bakınca, eski nişanlımı çok severdim ama şuan hiçbir izi kalmadı, yeniden seviyorum.. Bu hepimiz için böyle.. Bence bu aşk yaşanmaya değer.. Nişanım atıldığında bir daha sevemem sanıyordum ve çok üzgündüm.. Ama şuan yaşadığım aşk beni ayağa kaldırdı.. Öyle güzel ki aşk, kendini bundan alıkoyma. Hepimiz evlenip ayrılabiliriz, her şey insanlar için.

Son düzenleme:

Evlilik duygusunu aşkı tatmış olması. Aslında bu aşktan ikinizin de ne anladığına nasıl inandığına bağlı. Belki o "aşık olsaydım boşanmazdık" diye düşünüyodur. Belki evlenirsiniz hiç ayrılmazsınız, aşkı sende bulduğuna inanır. Hani insan birini gerçekten sevince 'yaa ben önceden şunu sevdim sanmıştım asıl sevgi buymuş' der ya. Belki öyle olur. Aşkı tatmış diye düşünüp kendini üzme yani. Evlilik duygusunu tatmış evet ama dünyanın sonu değil, sen olumsuzları değil olumlu yanları görmeye çalış. Ve lütfen acele etme daha çok erken. Belki senin gibi 3-5 kızla daha konuşuyodur, sandığın gibi biri değildir. Biraz daha tanımak için zaman ver kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…