Bana nedense doktora gitmemiş gibi geldi eşiniz..
yazılarımın tamamını okursanız inanımn bu adam için artık hiçbirşeye değmez...evet kendim için randevu aldığım karı koca biri psikolog diğeri psikiyatrist...ama o artık ne isterse onu yapsın...onun hiçbir sözüne inanmıyorum...onun derdiasıl psikolojik problemi ne artık inan bende bilmiyorum...bazen aklıma geliyorda acaba diyorum bu bana yaşattığı herşey isdediği şeyleri yaptırmak için yaptığı saçmalıklarmı diye(gezmek tozmak sınırsız özgürlük)evi otel gibi restorant gibi kullanmak için mi ???
adam da çünkü öyle bir pisikoloji var ki ,ne yaşanmış sevgim ona bakışım ne olmuş ben artık eli yalnışlıkla bana değecek diye aklım mı çıkmış umurunda bile değil....tek umurunda olan gittiği doktorun gez toz kafanı dağıt kendine yoğunlaş demesi buda onu mutlu etmeye problemlerini bir anda bitirmeye yetmiş.....DEMEK Kİ derdi benim onun özgürlüğünü kısıtlamam ve ondan beklentilerim olmasıymış ...sorumluluk yok özgürlük varsa....o çok mutlu oluyormuş...ama bu arada ben ona hiç karışmamalı eleştirmemeli sorumluluklarını hatırlatmamalıymışım....
O kadar saçmasapan bir kişilik ki...istediğini elde etsin ..bu cebren mi olur ,hilen mi olur ,duygu sömürüsüylemi olur ,ucunda ondan tiksinmeklemi olur ...homo....damgası yemeklemi olur ....onuniçin hiç farketmez.....
valla en güzel kararı vermıssın sen bazen ınsan kendı kendının dr olmalı sende bunu gordum kı en ıyı kararı almıssın bakalım kendıne getırecekmı bu ayrılık bu kadar sımarıklık yeter belkı yoklugunuz aklını basına getırır dusunme fırsatı blur ve yaptıgı hatalarını algılar bıraz empatı kurabılır umudu ıle tekrar guzel gunlere kavusman dılegı ıle sakın uzulme hayat kısa canım degmez.Doktor randevusuna gelmemi istemedi...yalnız gitti...doktor o yanındayken eşin niye gelmedi asıl konuşmam gereken o demiş..birlikte beni aradılar...doktora benim o yönde hiçbir problemim yok ..erkeklere hiç birşey hissetmiyorum sadece bilinç altımı kurcalıyınca saçmaladım ama gayet normalim demiş ve doktorda ikna olmuş...doktor bana telefonda birkaç soru sordu...kocan evliliğiniz boyunca nasıl biri diye??kısaca söyle dedi...ben söyledim takıntılı kafasını hep kendine takmıştı ''benim değişmem lazım diyip durdu yıllarca bir depresyon dedi bir sosyal fobi dedi bir panik atak dedi ve son olarakta bunları söyledi...bana karşı hep şımarık kaprisli bencil bir çocuk gibi davrandı ''diye....sence bişeyi varmıydı dedi??bence bir problemi yoktu depresifti bencildi şımarıktı ama hom....olacağını hiç düşünmemiştim dedim..sosyal ilişkilerinde girişken sanılır ama içimde çok sıkıntı yaşıyorum sadece maske takıyorum diyordu dedim..
Doktorun teşhisi ;biraz çekingen ve takıntılısın başka bişeyin yok....evliliğindede anlattığına göre karına karşı şımarık çocuksu bencil davranmışsın....olgunlaş...kendine yoğunlaşmayı bırak...bir spor salonuna git (haftada 3 gün)..verdiğim ilaçları iç...1 ay sonra kontrole gel olmuş...
Ben gerçekten anlamadım????nasıl yani bu kadar basit mi ...peki bunları çektirdiğin kadın ne olacak ona yaşattığın travmalar ne olacak?ne yapmalısın yok !!!!ohhh gez toz spor yap yani evdekini boşver kafana göre takıl.....
yaaa gerçekten ya bu doktor milleti problemli insanlarla uğraşa uğraşa kafayı yemiş....yada kafayı yiyen doktorlar bana denk geliyor....iyide bu kadar şey üzerine bu adam iyice kendini dışarılara atarsa evlilik mi kurtarılır???valla onu bunu bilmem ama ben kendime p.tesiye başka doktora randevu aldım...bu doktorada gidip bu size yazdıklarımı söyliycem ...bu nasıl tedavi diye???
haa bu arada o çok mutlu geldi doktordan ne yani bu kadar problemleri vardı sözde dermanı daha çok gezmek daha çok bencillik miydi???
bende artık kendime ve çocuğuma bakacam o canı ne isterse onu yapsın...önce onun yarattığı yaraları saracam(psikolojik travmalarımı uzman eşliğinde)sonrada önüme bakacam kendime zarar vermedn yıpratmadan...bir süre ayrı yaşayacam eğer düzelirse adam olursa vede en önemlisi bendeonu gerçekten içten affedebilirsem.... belki!!!!ama bu seferin diğer seferlere dönmesine izin vermeyecem ....burda beni düşünen benim için dua eden bana destek olan herkese ve kendime söz veriyorum......
Evet arkadaşlar o c.tesi ki doktor randevusuna beni istememişti ....
Ben bugün başka doktora randevu almıştım ya gittim....
Yıllardır yaşadıklarımızı anlattım....ve teşhis :eşin in davranışları borderline kişilik bozukluğundaki davranışlar....ve bu evliliği bitirmek istersen normal çünkü bu tür insanlar dayanılması çok zor insanlar olurlar...seni ayrılığın eşigine getirmek için elinden geleni yapar..sen tam onu terketmeye karar verincede ayaklarına kapanır...ama hemen arkasından yine o çekilmez insan olur ..senin hayatının bu 10 yılı onu pışpışlamakla geçmiş dedi...
Eve geldim araştırdım ve gerçekten bu hastalık ...demek ki yıllardır yaşadıklarımız ın sebebi buydu....
Doktor ona ne hissediyorsun diyince öfke ve nefret demiştim....ama şimdi oturup sakinleşince ...anladım bu yaptıkları onun istemli aklı başında olarak yaptığı şeyler değildi....bu gerçekten bir hastalık....ve doktor eğer ayrılacaksan ayrıl bireysel terapiye başlayalım....yok ayrılmak istemezsen birlikte aile terapisine gelin dedi....
şimdi ne karar vermem gerektiğini bilmiyorum....ama nefretim sanki geçti ...ona beni ne kadar kırdıysada hayatımı 10 yılımı aldıysada...bu onun isteyerek yaptığı bişey değilmiş..ve bu hastalıktaki insanlar okursanız anlarsınız hemen eşini terkedermiş...beni böyle kabul et diyip ben normalimde diyebilirdi...ama o öyle veya böyle savaştı.. Hep ben normal değilim farkındayım dedi ...doktorlara gitti,kitaplar okuyup kendini değiştirmeye çalıştı....başaramadı ama çok uğraştı....şimdi onun için çok üzüldüm ...ve şu son bilinçaltı hipnoz tekniklerini filan denedikten sonra..benim çocukluğumda annem tarafından terkedilmişlik duygusu var diyordu(annesi hiç ilgilenmezmiş)...o da doğruymuş doktor ben hiç söylemeden bu hastalığın genelde çocukluktaki bir terkedilme duygusundan ...olduğunu söyledi...
Tamam çok yıprandım ....doktor benimde şu anda depresyon yaşadığımı söyledi ..ilaç başladı..ama toparlanacam inşallah ....
Bunun tedavi süreci nasıl bişey bilmiyorum,çok uzun ve zor sabır gerekiyor deniliyor...
Ama içim diyor ki ona nefret duyma o bir hastalıktı elinde ve bilinçli sana bunları yaşatmadı....ona acı ve merhamet duy önce...sonrada önce kendi yaralarını sar sonrada ona destek olabilirsen tabi bu sefer uzmanlar eşliğinde ona destek ol...
Evet arkadaşlar o c.tesi ki doktor randevusuna beni istememişti ....
Ben bugün başka doktora randevu almıştım ya gittim....
Yıllardır yaşadıklarımızı anlattım....ve teşhis :eşin in davranışları borderline kişilik bozukluğundaki davranışlar....ve bu evliliği bitirmek istersen normal çünkü bu tür insanlar dayanılması çok zor insanlar olurlar...seni ayrılığın eşigine getirmek için elinden geleni yapar..sen tam onu terketmeye karar verincede ayaklarına kapanır...ama hemen arkasından yine o çekilmez insan olur ..senin hayatının bu 10 yılı onu pışpışlamakla geçmiş dedi...
Eve geldim araştırdım ve gerçekten bu hastalık ...demek ki yıllardır yaşadıklarımız ın sebebi buydu....
Doktor ona ne hissediyorsun diyince öfke ve nefret demiştim....ama şimdi oturup sakinleşince ...anladım bu yaptıkları onun istemli aklı başında olarak yaptığı şeyler değildi....bu gerçekten bir hastalık....ve doktor eğer ayrılacaksan ayrıl bireysel terapiye başlayalım....yok ayrılmak istemezsen birlikte aile terapisine gelin dedi....
şimdi ne karar vermem gerektiğini bilmiyorum....ama nefretim sanki geçti ...ona beni ne kadar kırdıysada hayatımı 10 yılımı aldıysada...bu onun isteyerek yaptığı bişey değilmiş..ve bu hastalıktaki insanlar okursanız anlarsınız hemen eşini terkedermiş...beni böyle kabul et diyip ben normalimde diyebilirdi...ama o öyle veya böyle savaştı.. Hep ben normal değilim farkındayım dedi ...doktorlara gitti,kitaplar okuyup kendini değiştirmeye çalıştı....başaramadı ama çok uğraştı....şimdi onun için çok üzüldüm ...ve şu son bilinçaltı hipnoz tekniklerini filan denedikten sonra..benim çocukluğumda annem tarafından terkedilmişlik duygusu var diyordu(annesi hiç ilgilenmezmiş)...o da doğruymuş doktor ben hiç söylemeden bu hastalığın genelde çocukluktaki bir terkedilme duygusundan ...olduğunu söyledi...
Tamam çok yıprandım ....doktor benimde şu anda depresyon yaşadığımı söyledi ..ilaç başladı..ama toparlanacam inşallah ....
Bunun tedavi süreci nasıl bişey bilmiyorum,çok uzun ve zor sabır gerekiyor deniliyor...
Ama içim diyor ki ona nefret duyma o bir hastalıktı elinde ve bilinçli sana bunları yaşatmadı....ona acı ve merhamet duy önce...sonrada önce kendi yaralarını sar sonrada ona destek olabilirsen tabi bu sefer uzmanlar eşliğinde ona destek ol...
...ve doktor eğer ayrılacaksan ayrıl bireysel terapiye başlayalım....yok ayrılmak istemezsen birlikte aile terapisine gelin dedi....
....
Canım zor ama daha kutsal bir yol seçmişsin: yuvanı kurtarmak... Niyetin bu olduktan sonra Allah sana yardımcı olacaktır...Dualarım seninle. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah...
Bir doktor hastayı görmeden nasıl teşhis koyar ?
Sadece anltılllanlarla ?
garip geldi , bu doktorlar deliriyor mu ne
Konunu takip edenlerdenim.
Eşinin rahatsızlığını araştırdım ben de,çok zor bir durum.
Başka biri hayatında olsaydı eşin çok çok daha kötü olabilirdi.
Yıllarca onu iyileştirmeye çalışmışsın.
Allah seni ona bir nimet olarak sunmuş.
en doğru cevabı doktor verecektir, ama eşiniz sizi seçip evlenmiş ve hastalığın daha ılımlı seyettiği sürelerde de siz onun kendi gibi davranan halini biliyorsunuz. Siz onun onca dengesiz durumlarında onu sevmeye devam ettiğinize göre, onun da sizi sevdiğinden süphe etmeyin bence.
Bir de, isterseniz şu aşamada, nette fazla arştırmayın bu konuyu. Netice de bu işin profesyonelleri senelerce eğitim almış, iş tecrübesine sahip kişiler. Bizler ne kadar araştırsak da bazen okuduklarımızdan hatalı sonuçlar çıkartabiliyoruz, ya da hiç endişe edilmeyecek bir şeyden korku duyuyoruz. şu anda siz de ruhsal olarak yıpranmış bir durumdasınız, bir süre sırf doktorun önerdiklerine konsantre olmak belki daha iyi gelecektir size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?