bant 5 gün duruyor
(Ben tıp fakültesinde profesöre yaptırdım.Sigorta olduğu için hiç ücret ödemedim)
Bu gün be aldırmamın üzerinden 16 gün geçmiş.Hala kesilen yer kıpkırmızı ve birazcık yarım mm kadar geniş.Yanlardaki ipin geçtiği yerler de kırmızı ve girintili ama kesiğin olduğu kadar değil.Doktorum bir ay olunca dermatix kullanmaya başla demişti ama ben iki hafta dolduğunda yani iki gündür sürmeye başladım.nette bazı yerlerde dikişler alınır alınmaz kullanılmalı diye okumuştum.
Yarın contraktubex te almak istiyorum.Sezeryan olduğumda çok işe yaramıştı.Onu da yatarken sürmeyi düşünüyorum.
Ama bir taraftan yavaş yavaş izlerin küçüleceği umudumu kaybetmeye başladım.Çünkü burda okuduğum iz kalmadı diyenler neredeyse 3 hafta da öyle demeye başlamışlar
hadı ya alnımda bes gun bantla gezememkı utanırım :26: nese o zaman yazın ya da vıze haftası gıdebılırım tesekkur ederım :) dıkıssız olunca da mı aynı pekı
Canım bu başlığın sahibi dikişsiz aldırmıştı.20 gün üzerini kapatıp gezmişti.Ama bizim iş yerinde bi arkadaş yanağından dikişsiz aldırmıştı cumartesi.Pazartesi işe gelmişti.Yanağında çok zarif bir bant vardı.Bi kaç gün sonrada onu çıkardı.Şimdi altı ay falan olacak hiç bir iz yok yanağında.Aklıma yanayım.Onun doktorunu çok genç bulduğum için tıp fakültesinde profa gitmiştim.Senin yerinde olsam kesinlikle dikişsiz aldırırdım.Hoş bu başlık altında dikişli aldırıp dikişin d si bile yok diyenler de var.Ama onlar ben den çok şanslılar galiba.
Yada yeriylede ilgili olabilir.Benimki burnumun hemen altındaydı(Orda olmasa aldırmazdım bile,yeri kötüydü).Doktor burun çevresindeki izler en zor geçenlerdir demişti.
Not:Geçenlerde bi tanıdığımın annesini gördüm.Yanağından beş yıl önce aldırmıştı.6 dikiş atılmıştı.Bir sene falan dikiş izi vardı.Şimdi nerde olduğunu bile anlamazsın.6 dikiş!!.Yani hala umudum var aslında..
Devlet hastanelerinde ücretsiz.Ama devlet hastanesinde dikişsiz aldıran görmedim hiç.Ordaki doktorlar hep dikişle alıyorlar.Ama tabi doktorun insiyatifine kalmış.Uygulayanlar olabilir.Özellerin çoğunda bile dikişsiz almaktan haberi olmayan plastik cerrahlar var.İnşaallah senin için en uygununu bulursun da en az izle kurtulursun:)
Merhaba arkadaşlar
Senelerdir araştırmalarımı bir neticeye vardırıp bir kaç gün önce benlerimi aldırdım traşlama yöntemiyle ve dikişsiz aldırdım.Şuan da yüzüm bandajlı yaklaşık 2 hafta sonra açıcağım ve merakla beklemedeyim.. Ben aldıranların tavsiyelerini bekliyorum iz kalmaması için hangi yöntemleri uyguladınız..
Canım ben aldıralı yarın bir ay olacak.İlk başlarda korkunç derecede belliydi.Şu an çok hafifledi.Kızarıklık gibi görünüyor.Ama yakından bakılınca hala kesiğin ve üç dikişin yeri net belli.
Geçen gün yanağından dikişli aldırmış bi arkadaşla çenesinden aldırmış bi arkadaşla görüştüm.Hiç iz kalmamış.Yalnız onlar bir yıl sonra tamamen geçti dediler.Benimki nasıl olacak bilmiyorum.Benim izler geçerse herkesinki geçer eminim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?