Sorumsuz kuzen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine de karışmanızı doğru bulmuyorum. Şahsen bende gezip tozmayı seven hala iş sahibi olmamış biriyim bir hedefim var ama bu beni ilgilendirir ha şimdi başlarım ha sonra. Akrabalarımdan biri tatil fotoğrafımın altına sınav çalışmaları nasıl gidiyor yazsa engellerim. Kime ne? Sonuçta o sıkıntı bile bile çekiyor. Yaşı da gayet mantıklı düşünebilecek bir yaş. Aynısını annem dayıma yaptı. Oda okuycam ırt zırt dedi destek istedi bir sürü iş buldular ona ki o zaman için daha rahat bulunuyordu bu postane bankalarda sınavsız girebiliyordu hiçbirini kabul etmedi. Annem bütün masraflarını, icralık oluyordu borcunu, araba parasını her şeyini karşıladı ben tabi küçük yaşta bile kavga ediyorum onunla bunu yaptığı için. Kendisi babamdan zor para alıyordu. Şimdi o yaşlarda ki bir adam bunları hesaplamıyor mu sizce ilerisini ne olacağını? Tabi sonuç hüsranla bitti. Anneme yaptığı nankörlükle kaldı. Konuşmuyorlar şuan. Yani işin özü siz bu kadar zorlayınca ilgilendiğinizi düşünmeyecek boşverin bırakın kendi haline.

Bir de ilan gonderdin teşekkür bekliyorlar.
Çoğu mezun oldugun bölümü bile bilmez kaldı ki ben memur olmak istesem mezun olalı on sene olmuş,bir kere KPSS'e girerim.
İlanın içeriğine de bakmıyorlar ki.
Birinde itfaiyeci mi ne aranıyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Aranan şartlar benimle o kadar zıt ki. En basiti, erkek aranıyor ben kadınım
Bir de hiç unutmazlar ha verdikleri tavsiyeyi(!)
-Maii sana 4733 hafta önce gönderdiğim yere başvuru yaptın mı
- ay unutmuşum

Evlatlık almayı mı düşünüyorsun ?
Ben kendi kardeşimin hayatını bukadar bilmiyorum
insanlar birey, kendi başlarına karar alıp uygularlar ve sonuçlarına katlanırlar bu onların hayatı.

Size nee bize neee?

Gayet de der, hatta senin ona gönderdiğin iş ilanlarına cevap vermemesi de bir bakıma "sana ne? anlamı taşır, tabii ki anlayana.

Farkinda olarak ya da olmayarak kuzeninizi kiskaniyorsunuz gibi gozukuyor.

Kuzeniniz size herhangi bir sorumluluk yuklemiyorsa, hayati sizi ilgilendirmez. Yani bu kadar basitken ona bu kadar karisma, yargilama, elestirme hakkini nasil buldunuz anlamadim. Insanlari rahat birakip kendi hayatiniza odaklanmanizi oneriyorum..

Kuzeninin kendi hayatı ne diye müdahale ediyorsunuz. Bu halinden memnun demek ki herkesin hayatına müdahale eden yönetmeye çalışmak nedir ya. Ben sizde kıskançlık seziyorum buram buram kıskançlık kokusu var havada

Evet, Almanya havaalanına türk alacakmış ama sanki tek özellik türk olması:)) kişinin asgari de olsa Almanca bilmesine,bilmemne sertifikasina, deneyimine hiç bakmıyorlar. Turksen koş gel. Davulla karşılayacaklardir:)

Gayet de der, hatta senin ona gönderdiğin iş ilanlarına cevap vermemesi de bir bakıma "sana ne? anlamı taşır, tabii ki anlayana.

Valla sana ne derse, ben de ona o zaman bana gelip "asgari ücretle bile işe girmeye razıyım" diye ağlama derim.

O bana ve kocama bile geldi ya.
Almanca bilmiyoruz, havacılıkla işimiz yok hatta bir yere giderken uçak tercih etmiyoruz bile, yurtdışı planımız da yok
Kendi halinde kendi işini yapan orta halli insanlarız. Biz ne alaka yani?

Valla sana ne derse, ben de ona o zaman bana gelip "asgari ücretle bile işe girmeye razıyım" diye ağlama derim.
İşte her şey, senin gönderdiğin iş ilanlarına bakmayan, cevap bile vermeyen birisi kalkıp da "asgari ücretle bile işe girmeye razıyım" dediğinde "bana ne?" demediğin için oluyor!

Kuzenimi neden kıskanayım? Hayretsiniz valla. Küçük yaştan bu yana kötü bir hayat yaşadı, babasını kaybetti. Annesi ile birbirlerine sığındılar. Kötü bir üniversitenin kötü bir bölümünü bitirdi. Hallerine üzülemez miyim?
Harika hayatı olsa ona taksam neyse? 29 yaşında ve mezuniyetinden bu yana işsiz diyorum.
Tatil dediğimde Ege sahilleri değil, yakındaki bir şehre gitmiş.

Diğer kuzenler hepimizin durumu çok iyi, herkesin mesleği var. En kötü durumda olan o. Biraz hayattaki şanssızlığı, bolca kendi sorumsuzluğu.

Bu durumu kafanıza takmanız onu kıskandığınız gibi bir algı yaratıyor. Ayrıca kıskanmıyorum derken kuzeninizi küçümsemeniz bu algıyı güçlendiriyor.Siz kendi hayatınızla ilgilenin.Hani çok yakın arkadaşınız olur hata yapmasın diye uğraşırsın kafaya takarsın sizin böyle bir durum değil. Duygularınızı farkında değilsiniz bence

kuzen gireceği sınavin şampiyonu olsa sevinir misin? üzülür müsün?
karınca tipler kış gelince ağustos böceği ölecek sanıyor ama çoğu hem hayatta kalmayı hem de karıncadan daha iyi yaşamayı beceriyor. bu hikayelerin sonunda hep twist var. sonra, karınca haset edip talihine küsüyor, hazırladığı lafları söyleyemeden mesela bir yazın çalan kışın oynar bile diyemeden ölüp gidiyor. kim bilir belki sana söyleme fırsatı çıkar. istediğin bu mu? değilse fikrini sorarsa söylersin, yardıma ihtiyacı olursa yardım edersin, olduğu gibi kabul edersin.

Bu kadar vicdanlı olman gözlerimi yaşartti valla senden beklemezdim.
Ufacık çocuğumun velayetini babasına verip keyfimi bozamam cinselligimi özgürce yaşamak için diyen sen buna tepki veren insanlarada çıkarttığın saçma sapan İngilizce makalelerle bunları okuyun cahiller deyip duran Peline bakın siz.
Kuzenin babasız kalmasina işsiz olmasına üzülmüş.
Kızım isen kimseye acimazsin.bencilin önden gidenisin.
O yüzden ayak yapma burda
Dupe düz kuzenini kıskanıyorsun.
Kızin tatile gitmesi bile gözüne batmış yazık.
Yazdıklarından nasıl hazimsiz ve kıskanç biri olduğun belli.
O kuzeninde kadın kesinlikle senden güzel hasetleniyorsun işte bakıp bakıp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…