- 23 Temmuz 2014
- 6.473
- 17.716
- 448
Yine de karışmanızı doğru bulmuyorum. Şahsen bende gezip tozmayı seven hala iş sahibi olmamış biriyim bir hedefim var ama bu beni ilgilendirir ha şimdi başlarım ha sonra. Akrabalarımdan biri tatil fotoğrafımın altına sınav çalışmaları nasıl gidiyor yazsa engellerim. Kime ne? Sonuçta o sıkıntı bile bile çekiyor. Yaşı da gayet mantıklı düşünebilecek bir yaş. Aynısını annem dayıma yaptı. Oda okuycam ırt zırt dedi destek istedi bir sürü iş buldular ona ki o zaman için daha rahat bulunuyordu bu postane bankalarda sınavsız girebiliyordu hiçbirini kabul etmedi. Annem bütün masraflarını, icralık oluyordu borcunu, araba parasını her şeyini karşıladı ben tabi küçük yaşta bile kavga ediyorum onunla bunu yaptığı için. Kendisi babamdan zor para alıyordu. Şimdi o yaşlarda ki bir adam bunları hesaplamıyor mu sizce ilerisini ne olacağını? Tabi sonuç hüsranla bitti. Anneme yaptığı nankörlükle kaldı. Konuşmuyorlar şuan. Yani işin özü siz bu kadar zorlayınca ilgilendiğinizi düşünmeyecek boşverin bırakın kendi haline.Bir tane kuzenim var, babasını küçük yaşta kaybetti. Yengem ev hanımı. Tek çocuk.
29 yaşında. Mezuniyetinden bu yana çalışmadı, sürekli KPSS'ye hazırlanıyorum diyor ama gezmelerde sosyal medyada.
İş buluyoruz beğenmiyor, atanacakmış. İnşallah atanır ama bu haliyle çok zor.
Şu an sınava sanırım 1 ay kaldı ama sosyal medyada yine tatilde olduğuna ilişkin fotoğraflar paylaşmış.
Altına "sınav çalışmaları nasıl gidiyor?" yazmamak için kendimi zor tutuyorum.
Bir kaç defa iş ilanı gönderdim, cevap bile vermedi. Dolayısıyla alıp karşıma konuşamam.
Ama sorumsuzluğuna umursamazlığına sinir oluyorum. Asıl üzüntüm de yengeme. Anneyi kesinlikle sallamıyor.
Benim derdim bu kuzenimi nasıl umursamamayı başarabilirim? Diğer kuzenlerim umursamıyor "o çalışmaz ya boşver" deyip geçiyorlar, ne hali varsa görsün modundalar. Ama iş hayatını bildiğim için 30 yaşından sonra tecrübesiz bir insanın sıfır kademede önü açık bir pozisyon bulması çok zor. Harcanan zamanına ben üzülüyorum.
İlanın içeriğine de bakmıyorlar ki.Bir de ilan gonderdin teşekkür bekliyorlar.
Çoğu mezun oldugun bölümü bile bilmezkaldı ki ben memur olmak istesem mezun olalı on sene olmuş,bir kere KPSS'e girerim.
Evlatlık almayı mı düşünüyorsun ?Bir tane kuzenim var, babasını küçük yaşta kaybetti. Yengem ev hanımı. Tek çocuk.
29 yaşında. Mezuniyetinden bu yana çalışmadı, sürekli KPSS'ye hazırlanıyorum diyor ama gezmelerde sosyal medyada.
Şu an sınava sanırım 1 ay kaldı ama sosyal medyada yine tatilde olduğuna ilişkin fotoğraflar paylaşmış.
Bir kaç defa iş ilanı gönderdim, cevap bile vermedi. Dolayısıyla alıp karşıma konuşamam.
Ama sorumsuzluğuna umursamazlığına sinir oluyorum. Asıl üzüntüm de yengeme. Anneyi kesinlikle sallamıyor.
Benim derdim bu kuzenimi nasıl umursamamayı başarabilirim? Diğer kuzenlerim umursamıyor "o çalışmaz ya boşver" deyip geçiyorlar, ne hali varsa görsün modundalar. Ama iş hayatını bildiğim için 30 yaşından sonra tecrübesiz bir insanın sıfır kademede önü açık bir pozisyon bulması çok zor. Harcanan zamanına ben üzülüyorum.
Size nee bize neee?Bir tane kuzenim var, babasını küçük yaşta kaybetti. Yengem ev hanımı. Tek çocuk.
Gayet de der, hatta senin ona gönderdiğin iş ilanlarına cevap vermemesi de bir bakıma "sana ne? anlamı taşır, tabii ki anlayana.Sana ne diyemez çünkü duygu durumu inişli çıkışlı. Bazen "asgari ücretle olsa bile çalışmak istiyorum" diyor ama kafasına esip cv göndermiyor falan. Bahaneleri de o uzak, bunun önü kapalı vs. Tecrübe edinirsin diyoruz ama sesini çıkarmıyor.
Yani durduk yerde kendisine iş aramaya başlamadık. Kendisinin de talebi oldu.
Farkinda olarak ya da olmayarak kuzeninizi kiskaniyorsunuz gibi gozukuyor.Bir tane kuzenim var, babasını küçük yaşta kaybetti. Yengem ev hanımı. Tek çocuk.
Yorumu silmeyiDiyelim ki yazdın ve "sana ne?" diye bir cevap verdi ki bana göre haklı, ne cevap vermeyi düşünüyorsun?
Ooo iyilik meleğini oynayıp açık arayan, arkadan devamlı cıkcıklayan akraba konusu, bayılırım.
Evet, Almanya havaalanına türk alacakmış ama sanki tek özellik türk olması:)) kişinin asgari de olsa Almanca bilmesine,bilmemne sertifikasina, deneyimine hiç bakmıyorlar. Turksen koş gel. Davulla karşılayacaklardir:)İlanın içeriğine de bakmıyorlar ki.
Birinde itfaiyeci mi ne aranıyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Aranan şartlar benimle o kadar zıt ki. En basiti, erkek aranıyor ben kadınım
Bir de hiç unutmazlar ha verdikleri tavsiyeyi(!)
-Maii sana 4733 hafta önce gönderdiğim yere başvuru yaptın mı
- ay unutmuşum
Gayet de der, hatta senin ona gönderdiğin iş ilanlarına cevap vermemesi de bir bakıma "sana ne? anlamı taşır, tabii ki anlayana.
İşte bunu o ağladığı zaman demelisin.Valla sana ne derse, ben de ona o zaman bana gelip "asgari ücretle bile işe girmeye razıyım" diye ağlama derim.
Evet, Almanya havaalanına türk alacakmış ama sanki tek özellik türk olması:)) kişinin asgari de olsa Almanca bilmesine,bilmemne sertifikasina, deneyimine hiç bakmıyorlar. Turksen koş gel. Davulla karşılayacaklardir:)
İşte her şey, senin gönderdiğin iş ilanlarına bakmayan, cevap bile vermeyen birisi kalkıp da "asgari ücretle bile işe girmeye razıyım" dediğinde "bana ne?" demediğin için oluyor!Valla sana ne derse, ben de ona o zaman bana gelip "asgari ücretle bile işe girmeye razıyım" diye ağlama derim.
Farkinda olarak ya da olmayarak kuzeninizi kiskaniyorsunuz gibi gozukuyor.
Kuzeniniz size herhangi bir sorumluluk yuklemiyorsa, hayati sizi ilgilendirmez. Yani bu kadar basitken ona bu kadar karisma, yargilama, elestirme hakkini nasil buldunuz anlamadim. Insanlari rahat birakip kendi hayatiniza odaklanmanizi oneriyorum..
Bu durumu kafanıza takmanız onu kıskandığınız gibi bir algı yaratıyor. Ayrıca kıskanmıyorum derken kuzeninizi küçümsemeniz bu algıyı güçlendiriyor.Siz kendi hayatınızla ilgilenin.Hani çok yakın arkadaşınız olur hata yapmasın diye uğraşırsın kafaya takarsın sizin böyle bir durum değil. Duygularınızı farkında değilsiniz benceKuzenimi neden kıskanayım? Hayretsiniz valla. Küçük yaştan bu yana kötü bir hayat yaşadı, babasını kaybetti. Annesi ile birbirlerine sığındılar. Kötü bir üniversitenin kötü bir bölümünü bitirdi. Hallerine üzülemez miyim?
Harika hayatı olsa ona taksam neyse? 29 yaşında ve mezuniyetinden bu yana işsiz diyorum.
Tatil dediğimde Ege sahilleri değil, yakındaki bir şehre gitmiş.
Diğer kuzenler hepimizin durumu çok iyi, herkesin mesleği var. En kötü durumda olan o. Biraz hayattaki şanssızlığı, bolca kendi sorumsuzluğu.
Bu kadar vicdanlı olman gözlerimi yaşartti valla senden beklemezdim.Kuzenimi neden kıskanayım? Hayretsiniz valla. Küçük yaştan bu yana kötü bir hayat yaşadı, babasını kaybetti. Annesi ile birbirlerine sığındılar. Kötü bir üniversitenin kötü bir bölümünü bitirdi. Hallerine üzülemez miyim?
Harika hayatı olsa ona taksam neyse? 29 yaşında ve mezuniyetinden bu yana işsiz diyorum.
Tatil dediğimde Ege sahilleri değil, yakındaki bir şehre gitmiş.
Diğer kuzenler hepimizin durumu çok iyi, herkesin mesleği var. En kötü durumda olan o. Biraz hayattaki şanssızlığı, bolca kendi sorumsuzluğu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?