Evlenmeden bilmiyor muydunuz durumlar ini yani ona gore borca girer ona gore eşya alirdiniz o yüzden soruyorum onun dişinda çoğu kişiden bu sorunları duydum evliliğin ilk başlarında bu sorunlardan yipratmayin birbirimizi sabredip idare etmekten başka bir yol göremiyorum Allah kolaylık versin..merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...
merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...
Bende arkadaslarla ayni dusuncedeyim,daha hersey cok yeni,her evlenen az yada cok bi borc aktina giriyo,zordur dugun yapmak tabi ki..merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...
Evlenmeden bilmiyor muydunuz durumlar ini yani ona gore borca girer ona gore eşya alirdiniz o yüzden soruyorum onun dişinda çoğu kişiden bu sorunları duydum evliliğin ilk başlarında bu sorunlardan yipratmayin birbirimizi sabredip idare etmekten başka bir yol göremiyorum Allah kolaylık versin..
suç eşimin ailesinde deme hakkın yok bence, sonuçta hesap kitap yaparak evlenmişsinizdir, adamlar köyde ev almak istiyorlarda alırlar, size almak zorunda değiller bence
ayrıca bu devirde artık herkesin borcu var, o özendiğin yeni evlilerde o evi arabayı borçla krediyle almışlardır eğer güzel maaşlı işleri yoksa
yediremiyorum kendime diyecek birşey yok aslında, sağlıklı insanlarsınız çalışır ödersiniz, bence sürekli bunu kafaya takarsan hem kendini hem ilişkinizi yıpratırsın
Bende arkadaslarla ayni dusuncedeyim,daha hersey cok yeni,her evlenen az yada cok bi borc aktina giriyo,zordur dugun yapmak tabi ki..
Ailelerden bi beklenti olmasi yanlis bence,ozellikle esinizn ailesinden bi beklentiniz oldugun dile getirmeyin derim ben,bu konuda sikayetlenmeyin,size kaldirip senin annen baban ne yapiyo ki diyebilir.bunu duymak istemessiniz sanirim.herkesin kendine kalmis evlenen cocuguna yardim edip etmemek,ha etmiyo mu,birak etmesin bekleme birsey,sevfigin adamla bir yola cikmisiniz isteyerek,hersey kendiniz icin,siz kazanip baskasina yedirmiyosunuz ya yine kendi esyaniz yine kendi eviniz icin harciyosunuz,herkes bi anda luks evlere luks arabalara binmiyo,hersey sirayla...kendi anne babanizda oyledie muhakkak.onlari goz onunde bulundurun.oyle degilsede benim ve diger arkadaslarin dediklerini dusunun .
dur hele daha çok gezecen..önce bir iki sene evliliğini oturt ondan sonra hayat sana güzel olur..bunların hepsinin farkındayım da içim bazen daralıyor işte. neden ben de rahat yüzü göremiyorum diyorum. içimi dökmek istedim. bir anda kalbim daraldı ne bilim öle şeyler işte. yorumunuz için çooook teşekkür ederim. çok haklısınız diyecek kelimem yok itiraz da etmiyorum. gençlik işte özeniyorum. zaten bekarken yokluk içinde büyüdüm. ne zamanki çalışmya başladım elim para gördü bu seferde evlendim başka sıkıntılar. evlenince herşey daha iyi olur gezerim tozarım yer içer giyinirim herkez bana imrenir sandım elimde patladı hayallerim. tamam yine imreniyorlar sevgimize aşkımıza belkide ben hayattan fazlasını istedim. kim bilir...
ana baba parasıyla evleniliyorda biz mi bilmiyoruz...borç ödemeye güvenemiyorsan evlenme kardeş..20000 liralık borç nasıl 3 yılda ödeniyor..hiç mi altın takılmadı para takılmadı çeyrek takılmadı...evin rutubetini görmedin mi tutmadan...sen hesabı beceremediysen insanların suçu ne..kaynana ev alırken sana mı soracak..şimdi sen çocuk yaparkende onlar bakacak diye doğurursan..aman dur..(bol keseden atmıyorum bu arada 9 aylık evliyim burnum borçtan çıkmadı ama borcumuzuda kazancımıza göre ayarladık yani..)
ya gülüm sen hem karnım doysun hem pastam dursun diyosun..yorumum hiçte ağır olmamış bu durumdabu kadar gaddar yorum yapılırmı kardeş... takılar elbette var... onları ev peşinatı yapıp krediye girmek için saklıyorum... kiradan kurtulmak için... 20 bin liralık kredi için ayda 600 lira ödüyoruz bu yüzden 3 yılda bitiyor.
ya gülüm sen hem karnım doysun hem pastam dursun diyosun..yorumum hiçte ağır olmamış bu durumdahiç kızma bana kapa borcunu 3-5 gün sefanı sür sonra kazancına göre biriktir eve git şimdi peşinata gerek olmadan da ev alınabiliyor...oyh oyh sorunun çözümüde var isyan ediyorsun..altınların köşedeyken kaynanaya kayınbabaya zaten takılma hakkın yok çünkü bence :)
birde peşinat olmadan nasıl ev alınıyor o konuyu biraz bana açarmısın kardeş ya hiç duymadım ben onuya gülüm sen hem karnım doysun hem pastam dursun diyosun..yorumum hiçte ağır olmamış bu durumdahiç kızma bana kapa borcunu 3-5 gün sefanı sür sonra kazancına göre biriktir eve git şimdi peşinata gerek olmadan da ev alınabiliyor...oyh oyh sorunun çözümüde var isyan ediyorsun..altınların köşedeyken kaynanaya kayınbabaya zaten takılma hakkın yok çünkü bence :)
ayyyy sen çok şeker bişeysin ya çok sevdim ben seni sana kızarmıyım hiç ben kendime kızdım aslında eşimin üzerine haksız yeremi gittim acaba diye sonra bu sebepten konuyu açtım acaba ben mi yanlış düşünüyorum herkez mi tek başına aile olunca borcuyla derdiyle kederiyle yanlız kalıyor diye. siz öle herkez tek kalıyor diyorsanız benim içim rahatlıcak tek olmadığımı anlayıp gereksiz düşünceleri kafamdan atıp evime güler yüzle gidicem. yani yine sorunun çözümünü kendi içimde atlatmaya çalışacağım kardeşşşş :):):):):)
inşaat firmaları kendi kredilerini kendi veriyor evi yüksek bedelden gösterip (bankalarla anlaşıyo çakallarbirde peşinat olmadan nasıl ev alınıyor o konuyu biraz bana açarmısın kardeş ya hiç duymadım ben onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?