canım ilk başlarda olur borçlar mecburen.bende aynı durumdaydım bankadan 30 milyar çektik ve 3 yılımız geçti ödedik.çok sıkınıtlı günler geçirdim.ama geçiyo.ev almayı henüz düşünmeyin az bekleyin.sıkıntılar geçsin biraz.cesaret gelince yeniden başlarsın.hem o zamana kadar da bişeylşer oturmuş olur.bende hiç bişe yapamadım.merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...
haklısın kuzum o zaman bizde aşkımıza sığınmalıyız :)Bu devirde çok fazla gezip tozma borçsuz evlenmek çok zor canım ben evleneli 1 seneye yakın oluyo hala borç ödüyoruz yeni bir borca daha girdik ailelerdende bir şey beklemek zor. şöyle düşün onlarda bizim gibi borçla evlendiler onlarda zor zamanlar yaşadı borçları bitirdiler derken şimdi nefes alıp bir ev aldılar yani sizin ilerideki haliniz olduklarını düşünün sizde ilerde bir ev almak istiyeceksiniz ama oğlunuzun yada kızınızın düğünü olacak diye yıllarca kurduğunuz hayaliniz bir anda bozulucak empati yapmak gerekli biraz.
canım ilk başlarda olur borçlar mecburen.bende aynı durumdaydım bankadan 30 milyar çektik ve 3 yılımız geçti ödedik.çok sıkınıtlı günler geçirdim.ama geçiyo.ev almayı henüz düşünmeyin az bekleyin.sıkıntılar geçsin biraz.cesaret gelince yeniden başlarsın.hem o zamana kadar da bişeylşer oturmuş olur.bende hiç bişe yapamadım.
tabiki mutluluklar inşallah biran önce biter borçlarınızhaklısın kuzum o zaman bizde aşkımıza sığınmalıyız :)
bak cillop gibi kaynanan var altınların köşede borcum var diye sızlanınca bizimkiler cıısss iğne yaparım bak sus moduna girerler işte böyle burası kadınlar kulübü bebeğğiiiim burayı çok seviyorum
sende alamazmısın takılarınıbak cillop gibi kaynanan var altınların köşede borcum var diye sızlanınca bizimkiler cıısss iğne yaparım bak sus moduna girerler işte böyle burası kadınlar kulübü bebeğğiiiim burayı çok seviyorum
evin varmı canımbizde borçla evlendik ama ben hiiiç borcu dert edip huzurumu bozamam dedim gittik düğünde takılan altınlarla borçlarımızın hepsini ödedik.çok bir şey kalmadı elimizde ama koskoca bir huzurumuz var.daha ne olsun?ikimizde çalışıyoruz sağlıklıyız yine kazanırız.
yok tatlım üzerinde de durmadım 3 kuruşluk altın için hiç huzurumu bozamam kocam hakkaniyetli adam borçlarımız yeni bitiyor iki aya yani bundan sonra söz verdiği mehiri tamamlayacakmışsende alamazmısın takılarını
evin varmı canım
işallah en kısa zamanda alırsın kuzumkendi evimiz yok
Allah yardımcın olsun kardeş yaben öleyim o vakitdüğünümü kendim yaptım eşimin kredi borcu vardı bi dünya da ufak tefek borç bi kredi de ben çektim onlar ve düğün için, takılarım gitti evim eşyalı tutuldu kiramı duysan dudağın uçuklar bir çöpüm yok seneye burdan tayin olucaz gittiğimiz yerde eşya almak lazım ama nasıl ? yine de sallamıyorum olan mala olsun banane ya dünyanın kahrını ben mi çekicem. sanki her gün eşini huzursuz ede ede borçlar ödeniyo mu.
ben yapamazdım onu helal olsun sana tebrikleryok tatlım üzerinde de durmadım 3 kuruşluk altın için hiç huzurumu bozamam kocam hakkaniyetli adam borçlarımız yeni bitiyor iki aya yani bundan sonra söz verdiği mehiri tamamlayacakmışşimdi bu adam üzülür mü canım benim o
işallah en kısa zamanda alırsın kuzum
yorumun için teşekkür ederim güzel insan. evlenirken çok konuştum eşimle en fazla 5 milyar borç bırakırlar demişti.sonra kredi çekmiş 20 milyar evlenmeye bir ay kala öğrendim. seviyordum. itiraz ettiysemde faydası olmadı.eşimde beni deli gibi sevdiği için nişanlıyken bırakmadı kendine zarar vermeye kalktı ölürüm yaşayamam diye tehditler etti. bastı nikahı. halada deli gibi seviyor bende seviyorum fakat bazen bu sorundan dolayı kalpler kırılıyor...
Ben son model araba alsın demiyorum yanlıış anlıyorsunuz.eleştiri yapmanız için konu açmadım. herkez böylemi sadece benmi böyleyim diye konu açtım. ben paracı biri olsaydım zaten evlenmezdim dimii.. borç meselesine gelince o kadar kredi çektiğini bilmiyordum. tek niyetim tek olmadığımı görmek.sanki para canavarı gibiymişim gibi yorum yapmışsınız. iyi günde kötü günde eşimin yanında olmasaydım sırf boyacıy para vermemek için kendi ellerimle boya yaptım evimi. eleştirlerinizi biraz yumuşak yapamazmısınız....Son model araba mi ??Daha zengin biriyle evlenseydiniz ozaman.. Imza atarken iyi gunde kotu gunde diye imza atiyosunuz . kotu gunde manevi olarak destek olamiyorsaniz iyi gun olsa ne olur.. sahsen sadece es icin degil genel olarak boyle dusunurum kotu gunumde yanimda olmayan iyi gunumde hic yanimda olmasin gerek yok. Bu paraci tutumu birakin esinize destek olun.sabreden dervis muradina ermis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?