sorunu aştık yorum yapmayalım

bu güzel yorumun için teşekkür ederim içime ferahlattınız....

yorumun için teşekkür ederim kuzum. altınları ev peşinatı yapmayı düşünüyorum. eşyalara gelince ben almayın dedim kaynanamlar aldıda aldı

oncelikle allah kolaylik versin de borclarinizdan kurtarsin sonrada size sunlari soylemek istiyorum bnce cok yanlis dusunuyorsunuz ve eminim esiniz de bu dusuncenizden dolayi cok kiriluyor birakin baskalari gezsin eglensin son model arabalara binsin nden onlara gipte ediyorsunuzki bence oncelik ic huzur birbirinize guvene bilmek ve en onemlisi o saglikli ve yaninizda yasiyor bnce ikinizde saglikliysaniz atlatamayacaginiz hic bir sorun yoktur ha uc sene ha bu sene o borclar el birli ile odenecektir.
bir diger konu bende yeni evliyim bir yillik kv ayni eve girdim ama kv bir kac ay sonra bn yeni ev isterim diyince huzursuzluk yapinca ona kucukte olsa bir ev almak zorunda kaldik emin olun kat ve kat daha buyuk borca girdik ama cok sukur oduyoruz gezemedim eylenemedim esimle evet ama hic bir zaman isyan etmedim ne esime nde allahha ve simdi hamipeyim(plansiz bir hamilelik) nasil yapariz diye cok dusunduk ama hic tartismadik ve allaha cok sukur bu bebegi bize verdi sakin baskalari ile kendi hayatinizi karsilastirmayin birgun oblar sizin durumuzda sizde onlarin durumunda. olabilirsiniz onemli olan esinz hayat arkasiniz yaninizda olsun k.bakmayin uzun oldu

Yazdiginizi bir kendiniz okusaniz. Yanlis anlasilmaya cok musait.krediyi cekmis ama sizinle hayatini birlestirebilmek icin cekmis. Tek derdiniz o olsun.maddisi iyi olup huzuru olmayan insanlar var. Dedigim gibi sabrin sonu selamet.

Evlilik yükü almak zor iştir.Başta sorunlu geçebilir.Bir takım aksiliklerde olmuş.Ev taşıma filaN.Ama eşinin anne babasının ev alıp almaması onların kararı.Sizin düğününüzü siz kendiniz yaparsınız aileler olabiliyorsa destek olur.Borç harç varsa çok açılmamalıydınız.Hadi oldu diyelim.Şimdi kavga etmek,aileyi suçlamak sana bir fayda sağlamaz.O evi geçindirmekle yükümlü ikinizsiniz.Kimse değil.Ya hastalık olsaydı,ya kocan döven söven bşka sorunların olsaydı.Herkesin borcu harcı sıkıntısı olur.İkinizde çalışıyorsunuz.Ayağınızı yorgana göre uzatırsanız ödenir gider.Her evi arabası olan gezip tozan da dünya mutlusu değil.Hayatın tadını çıkarmaya bak.Kimseyi de suçlama.

bence bunları dert edip eşini üzme 3 yıl bizde borç ödycez şu an 45 bin falan var sanırım eşimin maaşı iyi ama anca kira ve krediye yetiyor 1900 kredi ödüyoruz bende bir aydır çalışmıyorum biraz sıkıntıdayız şu an ama hiç kavgamız olmadı eşim kafasına takıyor bazen nasıl yapcaz diye ben rahatlatıyorum herkes ferahmı olmuş diye biraz sıkıntı çekelim ki kıymetini bilelim kazandığımızın vs diye Allaha şükür hiç paradan tartışmamız olmadı üstelik baya sıkıştık bu hafta böyle yaparak çok yıpratırsınız yazık günah yuva kolay kurulmuyor bak 3 yıl çilesini çekçeksin daha sıkı sarılmanız lazım birbirinize aileden eşimede 17 bin borç kaldı onu + düğün + ev eşyaları hepsini biz yaptık ama sırt sırta verirsek inş. herşey olur kredi çekip evde alıcaz ama kimseye muhtaç değiliz çok şükür kimsenin sırtına kendimizi dayayıp yüklemedik borçları ailelere diyoruz üzme bence eşini inan erkek daha da takar kafaya bu ara eşimin uyuması bile değişti stresli farkındayım para durumlarına onlar daha çok üzülüyor

bence değildi bi yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış okutmuşsa anne babanın görevi bence artık destek olmaktır yıllarca çalışıp kenara attıkları üç kuruşu da çocuklarının düğününe harcamak değil ben kıyıp alamam şahsen alamadım da aynı şeyi kendi cocugmda yapıcam en iyisini vermeye çalışcam en iyi eğitimi meslek sahibi yapıcam inş. ondan sonra düğününümü yapar evinimi alır yoksa hergün harcarmı bilemem. biraz ben aklımı kullansaydım şu an kenarda baya birikmişim olurdu hergün ye iç gez sonra biriyle tanışayım onun ailesi bana ev alsın düğün yapsın ben bunu onaylamıyorum.

çok güzel yazmışsınız tam da aklımdan geçenlerdi... insanları imrendirmek mi evlenmenin amacı ??

şimdi... kendi evladı da benimle aynı sıkıntıları çekiyor sonuçta babası yardımcı olamalı değil miydi diye düşündüm sadece... diyorsunuz da, sizin babanız neden yardım etmiyor ? madem karşı taraftan böyle bir beklenti var...
çok daraldım diyorsunuz, o zaman kenardaki altınları bozduracaksınız, borç kapayacaksınız.. yavaş yavaş biriktirir peşinat yaparsınz hem faiz ödememiş olursunuz 20 binlik kredi için, dünya kimseye kalmıyor.. herkes prensesler gibi gelin olmak ister ama imkanlar el vermiyorsa sadece bir nikah olmalı.. ya da 1 sene ertelenir evlilik, borca girmez kimse....

konu sahibi doğru yolu buldu kızlar gitmeyin üstüne artık ,artık üzmeyecek kocasını hepimizin borç ödediğini öğrendi bir tek kendisi sanıyordu...orta yolu bulduk

Aynen yaa. Esimin de benim de iyi sayilacak gelirlerimiz var. Ayrica da ev araba vs. Ailelerimizi zaten hicbir masrafa sokmadik ev ve dugun konusunda da minimum harcama yaptik. Inanin bekarlik esyasi ile yasadim bir yil esyamizi sonra aldik. Iki yillik evli iken perdelerimi tamamladim sehpa aldim evime. Kari koca dr uz misafir gelse komsudan aliyorduk sehpayi. Keske dahasini da yapabilsem yapabilaek.
Orta halli olup da dort dortluk ev kuranlari anlamiyorum. Bir kere evleniliyirmus mus. Borc icinde yuzup surekli tartismaktansa orta halli ev kurup sart olmayanlari (tv, tv unitesi,sehpa,bulasik makinesi,kucuk ev aletleri,bufe konsol,sus esyalari,misafirlik yemek takimlari cay takimlari,fon perdeler, bazi halilar vs vs...) sonradan almak hemeglenceli hem de mantikli..

Merak ettiğim evlenmeden biliyorsunuzdur, bu borçların size kalacağını.
Neden uygun seçimler yapmayı düşünmediniz?

Bir tek sen böyle değilsin ayrıca, emin ol daha beterleri var.
Ben mesela.. Farkım her şeyi biz ödeyecek olduğumuzun bilinciyle, uygun seçimler yapmamdır..
10 binlik yemekli haftasonu düğünü yerine, haftaiçi kokteyl tarzı 2.500 lük küçük bir düğün.
Kına bile yapmadım..

Borçlar yüzünden birbirimizi yiyebileceğimizi hesap ettim çünkü.

Maalesef erkek tarafı eskisi gibi değil artık, kaçmaya bakıyor.

Kendilerinden çok oğullarını düşünseler daha güzel olurdu elbette ne iyi, düşünceli insanlar derdik ama,
düşünmeyip köye ev yapmalarına bakarak sinir oluyorum diyemeyiz.. Düşünmek zorunda değiller.

Şimdiki mantık şu çoğu kişide.
Ben okuttum, meslek sahibi yaptım..
Kazanıyor, hesabını ona göre yapsın..

Bunlarla evliliğinizi yıpratmayın yani..Anlamı yok, sizden başka kimseye de zararı yok.

Siz de ayaginizi yorganiniza gore uzatsaydiniz. Tatli tatli yemenin aci aci..masi vardir derler ya, o hesap. Evlenmeden once herseyi istersiniz, elde yokken herseyim tam olsun dersiniz. Boyunuzu asan borclari yaptiktan sonra da "vay kaynanam kendine ev aldi, bize bakmadi". Kimse sizin borcunuzu dusunmek zorunda degil. Kayinvalidenler ev alirken de size soracak degil, ister ev alir, ister yat alir. Size ister yardim eder, ister etmez. Borc yaparken onlara mi guvendiniz?

Elinizde bozdurabileceginiz altinlar varmis. Hala evin pesinatina saycaz diyorsunuz. Ayrani yok icmeye... Bogaziniza kadar borca batmissiniz, odesenize borclarinizi, bir rahata ersenize once? Sonra ev icin yeniden calismalara baslarsiniz. Cok garip dusuncelere sahipsiniz esinizle siz bence. Onceliklerinizi kestiremiyorsunuz. Evlenmeden once de hesapsiz kitapsiz evlenmissiniz, bu kadar borc surpriz olduguna gore. Daha hala evlendikten sonra cok rahat yasayacagimi saniyordum demissiniz. Saka gibisiniz vallahi. Siz hesap kitap bilmedikten sonra burnunuz borctan cikmaz buraya yaziyorum. Bundan sonra luks icin borc yapmadan once 50 kere dusunmenizi, ve hatta hesaptan anlayan birine danismanizi oneririm. Ha bir de, baskasinin kesesine guvenip de borc yapmayin. Sadece kendinize guvenin.

Son düzenleme:
evlenmeden aklın nerdeydi tatlım? kocanın ne suçu var yahu adam para mı basacak?

Eskiden insanlar mükemmel evlerde harika esyalarda oturmazmis ancak mutlu olurlarmıs. Elin iyisinde olmazmıs kimseler..
şimdilerde ise insanlar hiç bir çaba sarfetmeden her seyin en iyisi kendinde olsun istiyor. Elbet hepimiz isteriz ancak bazen olmayınca olmuyor. Cefa çekmeden sefa sürülmüyor.. hayat için birlikte mücadele ediyorsunuz eşinizle bundan daha güzeli mi var. Birbirinize olan bağı arttırabileceginiz bir sebep olarak görebilirsiniz. Ilskinizi yıpratmaktansa bağlanın kuvvet bulun..

ALLAH mutluluğunuzu daim etsin bebişinizede hayırlı ömürler...

Yazdiginizi bir kendiniz okusaniz. Yanlis anlasilmaya cok musait.krediyi cekmis ama sizinle hayatini birlestirebilmek icin cekmis. Tek derdiniz o olsun.maddisi iyi olup huzuru olmayan insanlar var. Dedigim gibi sabrin sonu selamet.
teşekkür ederim yorumunuz için...

kuzum çok haklısın kafamı iyice toplayıp mantıklı kararlar almaya başladım

ALLAH yar ve yardımcınız olsun güzelim. çok zor bu durumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…