bu güzel yorumun için teşekkür ederim içime ferahlattınız....Eşin seni seviyormuş ne güzel işte. Borç dediğiniz çalışıp kazanılıp ödenir, siz içinizi ferah tutunca Allah öyle bir yardım eder ki... Benzer durumları bende yaşadığım için özellikle bu mesajınızı alıntıladım. Hem yeni evli olup evi olan, son model arabası olan insanların aileleri yardım etmiş olabilir, yada birikim yapıp almış olabilirler. Ödeyin 3 sene kredinizi, 3 sene kirada otursanız ne olur. İnsanlar yıllarca çalışıp emekli ikramiyesiyle ev alıyorlar. Bence eşinizin kıymetini, sevginizin kıymetini bilin. Ya ailesi aldığı evin borcunu eşinizden isteseydi? Eşiniz birde oraya ödeme yapsaydı. Hiç değilse borç yaptıysanız kendinize yapmışsınız. En güzel zamanlarınızı bunları düşünerek geçirmeyin. Paranızı hesaplayarak harcarsanız herşeyi alabilirsiniz, ama zamanla. Bizimde evimiz yok, arabamız yok, dediğin kadar borç bizimde vardı. Ama 1 sene geçti (bu sırada evdeki eksikleri tamamladık vs), Allah yardım etti, borcumuz hafifledi. Ev, araba, yat, kat parayla alınır, ama aşk sevgi yıpranınca tekrar bulunmaz. Eşinizde illa ki strese giriyordur, bunları düşünmeyin hatta onu rahalatıcak şeyler söyleyin bence. Mutluluklar...
yorumun için teşekkür ederim kuzum. altınları ev peşinatı yapmayı düşünüyorum. eşyalara gelince ben almayın dedim kaynanamlar aldıda aldıgeçmiş olsun. birçok kişi borçla evleniyor artık. evlenmeden önce sadece ihtiyacın kadar eşya alsaydınız şimdi çok sıkıntı olmazdı.
altınların varmış. neden satmıyor ve borcunu kapatmıyorsun ki. en azından için rahat eder. bir süre yer içer gezersiniz. ne zaman borç altına girerim derseniz ozman ev alırsınız. hem bunalmazsınız.
evet işte bende bunu öğrenmek için onuyu detaylı yazdım. bize yardım etmek zorunda değiller diyosan bişey diyemem. doğrudur muhakkak. ne bilim kendi evladıda benimle aynı sıkıntıları çekiyor sonuçta babası yardımcı olamalı değilmiydi diye düşündüm sadece.
Evlilik asgaride buluşmaktır. Şimdi iki mükemmel insan mükemmel şartlarda mükemmel evlilikler yaşayacaklarını sanarak evleniyorlar. Bu da mutsuz bireyler, mutsuz evlilikler ve genelde boşanmayla sonuçlanıyor.
Anne babanın maddi sorumluluğu çocuklarına istedikleri eğitimi aldırdıktan sonra sona erer. Evlenen insanların hala anne babadan medet umması, yardım etmiyorlar diye söylenmesi saçma. Evliliğin ilk yıllarında herkes az çok borç öder. Bunda problem yok, biraz sıkıntı çekmek lazım. Takıldığım ve enteresan olan nokta "insanların bana imrenmelerini istemiştim" demeniz oldu. Siz insanlar size imrensin diye mi evlendiniz yani? Gereksiz bir düşünce değil mi bu?
çok güzel yazmışsınız tam da aklımdan geçenlerdi... insanları imrendirmek mi evlenmenin amacı ??Evlilik asgaride buluşmaktır. Şimdi iki mükemmel insan mükemmel şartlarda mükemmel evlilikler yaşayacaklarını sanarak evleniyorlar. Bu da mutsuz bireyler, mutsuz evlilikler ve genelde boşanmayla sonuçlanıyor.
Anne babanın maddi sorumluluğu çocuklarına istedikleri eğitimi aldırdıktan sonra sona erer. Evlenen insanların hala anne babadan medet umması, yardım etmiyorlar diye söylenmesi saçma. Evliliğin ilk yıllarında herkes az çok borç öder. Bunda problem yok, biraz sıkıntı çekmek lazım. Takıldığım ve enteresan olan nokta "insanların bana imrenmelerini istemiştim" demeniz oldu. Siz insanlar size imrensin diye mi evlendiniz yani? Gereksiz bir düşünce değil mi bu?
konu sahibi doğru yolu buldu kızlar gitmeyin üstüne artık ,artık üzmeyecek kocasını hepimizin borç ödediğini öğrendi bir tek kendisi sanıyordu...orta yolu buldukşimdi... kendi evladı da benimle aynı sıkıntıları çekiyor sonuçta babası yardımcı olamalı değil miydi diye düşündüm sadece... diyorsunuz da, sizin babanız neden yardım etmiyor ? madem karşı taraftan böyle bir beklenti var...
çok daraldım diyorsunuz, o zaman kenardaki altınları bozduracaksınız, borç kapayacaksınız.. yavaş yavaş biriktirir peşinat yaparsınz hem faiz ödememiş olursunuz 20 binlik kredi için, dünya kimseye kalmıyor.. herkes prensesler gibi gelin olmak ister ama imkanlar el vermiyorsa sadece bir nikah olmalı.. ya da 1 sene ertelenir evlilik, borca girmez kimse....
Aynen yaa. Esimin de benim de iyi sayilacak gelirlerimiz var. Ayrica da ev araba vs. Ailelerimizi zaten hicbir masrafa sokmadik ev ve dugun konusunda da minimum harcama yaptik. Inanin bekarlik esyasi ile yasadim bir yil esyamizi sonra aldik. Iki yillik evli iken perdelerimi tamamladim sehpa aldim evime. Kari koca dr uz misafir gelse komsudan aliyorduk sehpayi. Keske dahasini da yapabilsem yapabilaek.İşte ben de bunu anlamıyorum. Tabii ki bir kez evleniliyor insanlar telli duvaklı gelin olmak isteyebilir ama eğer maddi durum uygun değilse düğün yapmak niye ? Sade bir nikah veya kutlama ile evlenip daha az borçla eşinizle gırtlak gırtlağa gelmeden yaşamak mı ? Yoksa anlı şanlı düğünü yapıp sonra sıkıntı çekmek mi ?
evlenmeden aklın nerdeydi tatlım? kocanın ne suçu var yahu adam para mı basacak?merhaba arkdaşlar.evleneli 3 ay oldu ama sorunlar bitmek bilmiyor... düğünden 20 milyar borç bıraktılar bize.evimiz kira. üstelik ilk çeyiz düzdüğüm evimi rutubet sorundan boşaltmak zorunda kaldım.sadece 2 ay oturabildim.eşyalarım çüremeyi başlayınca başka ev bulup taşındık.tabi bu kolay olmadı. zaten borç batağındaydık. evi taşırkende 3 milyar masrafım oldu. bekarken yaptığım bilezikleri bozdurdum öle evi taşıdık.eşimin aldığı maaş 20 milyarlık kredi borcu ev kirası faturalar felan bunlara gidiyor. iki de bir senin maaşın yattımı diye soruyor. benim paramda ev masraflarına zar zor yetiyor. yeni evli olmama rağmen ne istediğimi giyebiliyorum ne istediğimi yiyebiliyorum.kenara parada koyamıyurz.hafta da bir mutlaka bu sebepten eşimin üzerine gdiyorum.hem evin kira olması hem onca borcun kalmasını kabullenemiyorum.ev kendimizin olsaydı o borç ödenirdi ama yok nerde. 3 yıl kredi borcu öde. sonra para biriktir krediyle ev al borç öde ben ne zaman hayatımı yaşıyacağım.... zoruma gidiyor hergün ağlıyorum. yetmiyor yetiremiyoruzzzz.. eşimide üzüyorum suç ailesinin onlarda köyde ev almış onu ödüyormuş senin evlenecek oğlun var köydeki ev neyine yahu... bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. ev alırken yardım edeceğiz diyolar ama ümitli değilim. millette yeni evli altlarında son model araba evleri kendinin son model sadece ben böleyim yediremiyorum kendime ...
ALLAH mutluluğunuzu daim etsin bebişinizede hayırlı ömürler...oncelikle allah kolaylik versin de borclarinizdan kurtarsin sonrada size sunlari soylemek istiyorum bnce cok yanlis dusunuyorsunuz ve eminim esiniz de bu dusuncenizden dolayi cok kiriluyor birakin baskalari gezsin eglensin son model arabalara binsin nden onlara gipte ediyorsunuzki bence oncelik ic huzur birbirinize guvene bilmek ve en onemlisi o saglikli ve yaninizda yasiyor bnce ikinizde saglikliysaniz atlatamayacaginiz hic bir sorun yoktur ha uc sene ha bu sene o borclar el birli ile odenecektir.
bir diger konu bende yeni evliyim bir yillik kv ayni eve girdim ama kv bir kac ay sonra bn yeni ev isterim diyince huzursuzluk yapinca ona kucukte olsa bir ev almak zorunda kaldik emin olun kat ve kat daha buyuk borca girdik ama cok sukur oduyoruz gezemedim eylenemedim esimle evet ama hic bir zaman isyan etmedim ne esime nde allahha ve simdi hamipeyim(plansiz bir hamilelik) nasil yapariz diye cok dusunduk ama hic tartismadik ve allaha cok sukur bu bebegi bize verdi sakin baskalari ile kendi hayatinizi karsilastirmayin birgun oblar sizin durumuzda sizde onlarin durumunda. olabilirsiniz onemli olan esinz hayat arkasiniz yaninizda olsun k.bakmayin uzun oldu
teşekkür ederim yorumunuz için...Yazdiginizi bir kendiniz okusaniz. Yanlis anlasilmaya cok musait.krediyi cekmis ama sizinle hayatini birlestirebilmek icin cekmis. Tek derdiniz o olsun.maddisi iyi olup huzuru olmayan insanlar var. Dedigim gibi sabrin sonu selamet.
kuzum çok haklısın kafamı iyice toplayıp mantıklı kararlar almaya başladımEvlilik yükü almak zor iştir.Başta sorunlu geçebilir.Bir takım aksiliklerde olmuş.Ev taşıma filaN.Ama eşinin anne babasının ev alıp almaması onların kararı.Sizin düğününüzü siz kendiniz yaparsınız aileler olabiliyorsa destek olur.Borç harç varsa çok açılmamalıydınız.Hadi oldu diyelim.Şimdi kavga etmek,aileyi suçlamak sana bir fayda sağlamaz.O evi geçindirmekle yükümlü ikinizsiniz.Kimse değil.Ya hastalık olsaydı,ya kocan döven söven bşka sorunların olsaydı.Herkesin borcu harcı sıkıntısı olur.İkinizde çalışıyorsunuz.Ayağınızı yorgana göre uzatırsanız ödenir gider.Her evi arabası olan gezip tozan da dünya mutlusu değil.Hayatın tadını çıkarmaya bak.Kimseyi de suçlama.
ALLAH yar ve yardımcınız olsun güzelim. çok zor bu durumlar.bence bunları dert edip eşini üzme 3 yıl bizde borç ödycez şu an 45 bin falan var sanırım eşimin maaşı iyi ama anca kira ve krediye yetiyor 1900 kredi ödüyoruz bende bir aydır çalışmıyorum biraz sıkıntıdayız şu an ama hiç kavgamız olmadı eşim kafasına takıyor bazen nasıl yapcaz diye ben rahatlatıyorum herkes ferahmı olmuş diye biraz sıkıntı çekelim ki kıymetini bilelim kazandığımızın vs diye Allaha şükür hiç paradan tartışmamız olmadı üstelik baya sıkıştık bu hafta böyle yaparak çok yıpratırsınız yazık günah yuva kolay kurulmuyor bak 3 yıl çilesini çekçeksin daha sıkı sarılmanız lazım birbirinize aileden eşimede 17 bin borç kaldı onu + düğün + ev eşyaları hepsini biz yaptık ama sırt sırta verirsek inş. herşey olur kredi çekip evde alıcaz ama kimseye muhtaç değiliz çok şükür kimsenin sırtına kendimizi dayayıp yüklemedik borçları ailelere diyoruz üzme bence eşini inan erkek daha da takar kafaya bu ara eşimin uyuması bile değişti stresli farkındayım para durumlarına onlar daha çok üzülüyor
vayyyyyy kardeş saollll ya :):):):):):)konu sahibi doğru yolu buldu kızlar gitmeyin üstüne artık ,artık üzmeyecek kocasını hepimizin borç ödediğini öğrendi bir tek kendisi sanıyordu...orta yolu bulduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?