- 2 Ocak 2018
- 282
- 562
- 103
- Konu Sahibi papyonkilikli
Benim bebegim oldu sonra dogal yolla simdi 5 aylik. Ari sutu kullandimD vitaminini bir olctur derim ben. D vitamini cok etkiliyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim bebegim oldu sonra dogal yolla simdi 5 aylik. Ari sutu kullandimD vitaminini bir olctur derim ben. D vitamini cok etkiliyor.
Bunlar var evet,ama olmasaydı da ben bu rahat paylaşımlara karşıyım,örneğin haberlerde görüyoruz,1ci sınıf çocuğunun acemiliklerini,yırtık lastikle tahtaya çıkan çocuğu,türkü söylerkenki hallerini sosyal medyada paylaşan öğretmenler var.Bence bu da pekala istismardır,ailelerinden izin mi alınıyor,hiç sanmıyorum,ki aile bile söz sahibi değildir bu konuda,inşallah bu konuda da önleyici çalışmalar yapılır.Yoo hayır psikopatlıkla ya da paranoyaklıkla ilgisi yok. Doğru düşünüyorsunuz bu konuda. Onların da kendilerine göre bir paylaşım ağları var ve herhangi birinin çocuğunun fotoğrafı orada paylaşılıyor olabilir. Dünyada bununla ilgili de yasalar var zaten. Fakat Türkiye’de internet konusuna hala el atılmış değil. Çünkü fiili bir şey yapmamış olarak görünüyorlar. Ama sanırım ilerde internet üzerinden tespit edilenlere de bir yaptırım gelecek. O zaman sanırım insanlar biraz daha bilinçli paylaşımlar yapacaklar. En azından şimdilik konum bildirimi yapmamalarını öğrenseler iyi olur.
Bayagi ilginç bi düşünceniz varmış bu sünnet konusundaBende çok foto paylaşmam sosyal medyada. Etiketlendiğim fotolar kendi yüklediklerimin 3 katı falandır. Ablam, kızımın babanesi falan koyuyorlar çok takmıyorum. Şimdi okulda sosyal medyada paylaşalımmı diye sordu izin verdim. Çokta şey yapmamak lazım.
Çocuğun özeli diye düşünürsek sünnet olayına son vermemiz lazım başta. Çocuğun vücudunda kalıcı bir değişiklik yapıyoruz mesela. 18 yaşını bekleyelim. Ya da kız çocuklarının kulağını deldirmeyelim o yaşa kadar. Böyle konular dipsiz kuyu. Siyah-beyaz keskin çizgilerden uzaklaşıp grilerde takılmak lazım.
Ay birde çocukları çocuk gibi giyindirsinler, dantelli çorap giydiren anneler var ,aciyorum cidden . Çocukları genç kız gibi giydirmenin hevesi nedir acaba , zaten büyüyünce giyecek ..Paylaşılır ya da paylaşılmaz o konuya girmeyeceğim artık. Ama bi tek şu konuda uyarmak istiyorum: lütfen paylaşıyorsanız da konum bildirimi yapmayın! Pedofili olanların kendi aralarında bu şekilde fotoğraf paylaşımı yaptığı biliniyor artık. Yanılmıyorsam sadece İstanbul Emniyetinde bununla ilgili 500bin dosya var. Bu dosyalar çocukların fotoğraflarıyla dolu yani.. Fakat fiili bir şey yapmadıkları için ve yasada bu anlamda açık olduğu için şuan bir şey yapılamıyor. O yüzden en azından bazı noktalarda dikkat etsin aileler..
Bayagi ilginç bi düşünceniz varmış bu sünnet konusunda
Seni iyi anlıyorum sarışın,eskiden anneler alçakgönüllüydü,kaç çocuğun var sorusuna,"Allah bağışlarsa 2,3 vs"derlerdi.Annelerimiz böyleydi.Bilirlerdi ki,onlara evlat nimetini veren Allah,ummadıkları bir zamanda ellerinden alabilir.
Şimdi aynı soruya,şişine şişine örneğin "2 paşam 1 prensesim var"cevabı veriliyor.
Adeta,"ben yaptım ben,başardım,herkes başaramaz"
3 çocuğum var "Allah bağışlarsa"
Arkadaşlarımın yanında severken bile ölçülü davrandım.
Benimle aynı yıl evlenen fakat bebeği olmayan arkadaşımla yıllar sonra bir toplumda karşılaştığımda ç8cuklarımı başıma toplayıp,"baaak teyzesi,bunlar da benim çocuklarım"demedim.Fakat eşim ağlayan küçüğümü bana getirince üçüncü bebeğimi bilmeyen arkadaşım birdenbire hüngür hüngür ağlamaya başladı,bir zaman sonra sakinleşince,bir arkadaşına bozulduğunu,bundan ağladığını söyledi,bunu unutamam hiç...
Hepinize Allah tatlı kuzular versin,heveslerinizi yaşayın inşallah...
Guzel duanız icin cok tesekkur ederim sagolun..zavalli vs degilsiniz, anne olmak hayatta ki tek basarisi olan cok insan var, her hamile bunu yapmıyor, asiri abartı seylerde illa geride baska bir psikolojik durum olabilir, lütfen üzülmeyin, öyle saçma sapan tiplerden de uzak durun, Allah size de en kısa surede sağlıkli ve hayirli bebek nasip etsin..
Amin canım, o sözü ben de çok doğru buluyorum,en azından vicdan rahatlığı herşeye değer.Allah her zaman vardı oysa ki,ama kullari bu kadar azgın,ukala ve kibirli degildi iste.. Destegin icin cok teşekkür ederim canim. O kızcagizinda sinirlerini nasil bozmuslarsa aglamaya baslamis yazik ya
Oysa ki Allah onu emanet etmis bizlere evlatları,boyle millete hava atalim gosteris yapalin diye vermemis. Ben inanıyorum herkes kendi kalbinin ekmegini yer. Cok severim bu sözü. Ve seda sayan i da cok severim :)
Ben oyle bir insanim ki,büyüklük Allah a mahsustur,yanlis anlasilma olmasin sokakta ac hayvanlari gorsem,televizyonda ayaklari ciplak ac cocuklari görsem aglarim. Bilirim ki bu durumda benimde suçum ve eksigim var. Birileri bir yerde böyleyse benim bizlerin yardimim olmadığından derim. Burger king falan var ya,ordan yemek yiyince üzülürüm neden yedim ki ben bunu pahali baskalari yiyemiyor diye
Allah hepimizin gonlune gore versin. Sizin minnoslari da size bagislasin. Insallah vatana millete ailesine once de kendisine tabiki hayirli evlatlar olurlar Allah anali babali büyütsün Rabbim
Aynen!Sosyal medyaya cocuklarinin fotoğrafını koyanada koymayanada saygi duyuyorum. Ama su suratina emoji koyanlara kilim. Keske azalarak bitseler.
Yahu herkes buna taklimis. Ne dar cerceveleriniz varmis. Kimi guzellik demis kimi rezillik demis. Ingilterede 16 yasindaki genc annesine bu konuda dava acti. Istemedigi fotolari koydu diye. Cocuklar giderek cirkinlesen bir rekabetin icinde buyuyorlar ve bu rekabet malesef ki daha cok goruntu uzerine. Etrafinizdaki genckizlara genc erkeklere bir bakin lutfen. Burada haftada bir acilan ben cirkinim konularina. Kendimce bu tarz seylerden korumak istiyorum. Guzellikten daha onemli seyler oldugunu foto paylasarak degil anlatarak ve koruyarak yapmaya calisiyorum. Kizim 2.5 yasinda dayisi (sacma sapan ergen bir dayisi var) cok cirkin olmussin bu kiyafeti cikar dediginde aglayabilen bir hassas minnagim var. Ve ben buvtarz dusuncelerden bu sekilde koruyorum. Stalk yaparken ebesinin tc kimlik numarasini bulan var, cok degil 7 8 sene sonra evlatlarimin arkadaslari sosyal medya kullanacaklar. Engelleyemeyecegiz ve malesef ki cocuklar merhametten daha cok elestiriyi ogreniyorlar anlatabiliyor muyum? Eltimin paylastigi foto altina iyyy tipe bak yazan ergen irisi insanlar var. Guzellik rezillik gorecelidir. Derdim ne rezillik ne guzellik. Evlatlarim dunyanin en guzel en ozel evlatlari benim icin. Derdim dis dunyadaki merhametsizlige karsi boyle bir onlem almaya calismak. Artik daha fazla yok guzellik yok rezillik paylasimlaribile icimi daraltmayin.Tamam koymak istemeyebilirsiniz ama nedeniniz bana saçma geldi. “Çocuğum rezil ettin der” bebek bu ya bebek o kadar da değil.
Keske herkes dusunceli olsa.Yeğenim üç yaşında, bir kez bile fotoğrafını paylasmadim. Çünkü annesi babası bu şekilde istiyor.
Arkadaşlarımın cocuklariyla fotoğraf çekilirken bile izin alırım ve özellikle belirtirim, hiçbir sosyal medyada paylaşmayacağım, sadece anı olsun diye çekilmek istiyrm diye belirtirim.
Mesela bir arkadaşım bebeğinin sadece yüzünü fotoğraf çekilmesine izin veriyordu, tüm vücudu çekilsin istemiyordu.
Bize düşen insanların hassasiyetine saygı duyup ona göre davranmak olmalı.
emojili konularda sizinle ayni fikirdeyim. Rahatsiz oluyorlarsa cikarsinlar takipler.Sosyal ağlarda fotoğraf paylaşımına karşı olup,takip ettikleri kişileri eleştiren arkadaşlar lütfen sosyal hesaplarınızı kapatın. Sizde rahat edin,bizde.Birilerinin paylaşımından rahatsız olup yinede ısrarla takip ederseniz, burada daha çok böyle konular açılır.Boş insanlar dediğiniz kişilerin bir fotoğraf paylaşması sadece bir dakikalarını alıyor,sonra herkes kendi hayatına bakıyor. Ama siz saatlerce bu kişileri konuşup vaktinizi boşa harcıyorsunuz.
ayy evet o nedir ya. zaten 1 milyon foto kendi hesabinda paylasip birde 5 yasindaki cocuga hesap acmalari garip geliyor banaBirde okuma yazma bilmeyen çocuğa hesap açıp sanki o yazıyormuş gibi cevap yazan aileler var. En çok onlara gülüyorum, varsa böyle yapan birileri burda kusura bakmayın![]()
Neden kapatayim. Takip ettigim gercekten faydalandigim bir cok sayfa var.onlar reklam yapacak diye ben neden vazgeceyim.Kapatın tüm hesaplarınızı, kimse bir şey diyemez o zaman.
Ben de hiç paylaşmam. Kimse de sormaz bana. Soran olsaydı da vaktim yok ki buna der, savuştururdum. Belki siz kendi doğrularınız üzerinden karşınızdakilerle tartışıyorsanız onlar da bu konuya takmış olabilirler. Umursamayın bile.