Sosyal medya ve cocuklarim

Kalbim iyi mi bilemiyorum. Allahim bilir onu insallah iyidir ama boyle dusundugun icin tesekkur ederim. Ari sutunun tadi biraz aci ve az da olsa kokuyor. Gercek balcidan al ama internetten degil ya da aktardan degil. Polen de kokuyor ama tadini almadan yutuyorsun. Sabahlari ac karna nohut kadar ari sutunu dilinin altina koy erimesini bekle. Bir tatli kasigi bali ki mumkunse tahtadan olsun icine bir cay kasigi polen ve bir cay kasigi corek otu ile karistirip ari sutunden bi 15 dk sonra ac karna yut. Valla koca kari ilaci ama hic yumurtam yoktu benim amh 0.01 fsh 28 di yaradan ol deyince oluyor.
0.02 amh ile ben de ari sutu polen corekotuna inandim ve sonuc aldim. Tup tedavim yumurta 2 tane cikip cok kalitesiz olduklari icin yarida kalmisti. Dua sabir umut diliyorum

Benim sosyal medya profillerim disariya kapali sadece arkadaslarim gorebiliyor , cok seciciyim o konuda ve fotograf yayinlarim ama oglum buyuyunce fotograflari gorunce kizmaya basladi neden koydun bunlari diye , simdi de kendi fotosunu paylasmama izin vermiyor :)
O yuzden bence dogru dusunuyorsunuz , ayrica bu herk3sin kendi bilecegi is , hayatta aklima gelmez birine neden cocugunun fotosunu neden paylasmiyorsun diye sormak
Kimseye takilmayin , bildiginiz yolda ilerleyin

Benim sosyal medya profillerim disariya kapali sadece arkadaslarim gorebiliyor , cok seciciyim o konuda ve fotograf yayinlarim ama oglum buyuyunce fotograflari gorunce kizmaya basladi neden koydun bunlari diye , simdi de kendi fotosunu paylasmama izin vermiyor :)
O yuzden bence dogru dusunuyorsunuz , ayrica bu herk3sin kendi bilecegi is , hayatta aklima gelmez birine neden cocugunun fotosunu neden paylasmiyorsun diye sormak
Kimseye takilmayin , bildiginiz yolda ilerleyin
Tesekkur ederim tesekkur ederim. Tecrube edinmis yasamis minnos bir annenin destegini alabilmis olmak beni cok mutlu etti.

Sizin bir konunuzu okumustum. Genc yasta cinsellikle ilgili bunlar hep sosyal medyadan iste..

O benim konum olmaktan çıkmıştı orada din, dil, mezhep, siyasi görüş hepsini tek bir konuda komple işledik :)

Benim sadece Twitter hayatım da, diğer hepsini kapatmak durumun da kaldım, Sabah asansör de sadece günaydın dediğim insanlar bile istek gönderince bu ne ya O kadar İnsan canlısı olmadığımı fark etmiştim.. :KK12:

Cok sık foto paylasan biri degilim, gecen hafta kızım ilkokula basladi, formali resmini paylaştım, belki 40 kisi nazar degecek niye paylastin diye mesaj atti :olamaz:
Cocuk da normal cocuk, herkesinkinden :kahve:
Yani ozetle insanlari ne yapsaniz memnun edemezsiniz, resim koymak da suç koymamak da :işsiz:

hiç bir şeyin ortası yok değil mi ? altı üstü foto anı onlar bebelik fotomu sosyal medyada annem paylaşmış olcak ben büyüyünce anne neden koydun çirkin çıkmışım diyecem annem fotoyu kaldırmak yerine beni psikiyatriste götürmeli

Konu her yerinden tartışlası bir konu. Ben size bir miktar hak veriyorum ama konuyu sadece güzel-çirkin fotoğraflanmak olarak da göremiyorum. Sosyal medyada, çocuğunun her anını, hemen hemen her bilgisini paylaşan insanları, i̇nternet üzerindeki tehlikeler ve çocuk psikolojisi hakkında cahil buluyorum ve bunun dillendirilmeyen fakat ruhen fark edilen bir yarış içine sürüklenmesinin, çocuk istismarı olduğunu düşünüyorum.

ben ve eşim sosyal medya hesabı kullanmıyoruz. kendi fotoğrafımızı da eklemiyoruz paylaşmıyoruz. millete ne benim hayatımdan, ne giydiğimden ne yediğimden, nereye gittiğimden.
çocuğumu da paylaşmayı düşünmüyorum. isteyen aile ve arkadaşlarıma whatsapptan fotoğrafını gönderirim görürler

Guzellik odakli hic olmadim olmam da. Ben sadece secme ve karar verme yetisi olmayan bir bireyi sosyal medyanin ne oldugunu bile bilmeyen bir bireyin hakkini koruyorum. Kendibostedigi zaman ostedigi yere koyar. Bir baskasi da koyamaz hele ben koymuyorsam... ister anlayin oster hak verin ister vermeyin.
Yahu cocugumdan kime ne? Gecenin bir yarisi bana wp den mesaj atan var ne diye foto atmiyorsun merak ediyoruz diye. Merak ediyorsan sana atayim ya da gel gor dedigimde yok face de altina yorum da yapariz diyeni var yahu... hayatiniz buvkadar sosyal medya odakli olmasin. Ben bebelerimi sakinmiyorum. Ben silsen dahi fotograflari kaybolmadigi bir mecrada onlarin izni olmadan birsey paylasmak istemiyorum. Hem gelecekleri icin hem sapkinlar icin.

Yanlış anlamayın iğnelemek için değil, samimi olarak söylüyorum. Burada bizlere celallenmek yerine o ısrar eden kişiye yazmalısınız bunları. Zira bu sitede size çocuğunu göster baskısı geldiğini sanmıyorum. Bize ne ki, ister koyun ister koymayın yani. :) sebebini de sormadık, ısrar da etmedik.

Milletimizin kanayan yarası iletişim işte. Dolup dolup kendinizi alakasız insanlara anlatmak yerine, direkt mubattabınızla konuşursanız daha iyi sonuç alırsınız.

Yüzü gözü yemekliyken çekilmiş bebeklik fotoğrafına “beni rezil ettin” diyen bi yetişkinin özgüveni var mıdır gerçekten? Bedenlerine saygı duyun dersiniz, teşhir edecek şekilde yayınlamayın dersiniz. Ama ağlaması, kirliliği önemli mi yahu? Sürekli paylaşılmadığı sürece “hiç” gibi bi kavram aile içinde boşuna çatışma yaşamanıza sebep olur.

Birde okuma yazma bilmeyen çocuğa hesap açıp sanki o yazıyormuş gibi cevap yazan aileler var. En çok onlara gülüyorum, varsa böyle yapan birileri burda kusura bakmayın :KK70:

Hahaha bir ünlü şarkıcı vardı hatta bunu yapan, kızının adına hesap açıp onun adına cevap veriyordu. Neyse, zor günler geçiriyor şu an bir de ben gömmeyeyim.

Herkese dert oldu cocuklarimin fotograflarini koymamam. Koymuyorum. Nazar vs yuzunden degil. Biz bir fotograf koyarken 10 kere cekiyoruz. Yok kasim yok gozum, onlarin su anda bu bilinci yok. Belki istemeyecekler. Belki ilerde anne bu fotonun neresi tatli neden beni rezil ettin diyecekler.
Yok goz hizasinda konus o bir birey yok soylediklerine onem ver ama foto konusunda aman bebem ne guzel de su iciyor diye foto koy. Tamam koyanlarin kendi karari ama ben koymuyorum. Baskasinin da cocuklarimla fotografini koymasini istemiyorum. Babanesi, ananesi, teyzesi, amcasi koymasin istemiyorum. Ilerde birgun isterlerse kendileri koysun. Karari ben veremem. Kendisi guzel cikmis benim bebem aglarken surat kipkirmizi ya da agzi gozu bulasik. Ilerde utanacak belki.Yahu neden anlayamiyor kimse?
ee doğru ki. sosyal medyada paylaşmayı sevmeyenlerdenim. hiç fotomuz yok ve çocuğumun fotosunun paylasilmasini istemem de, herkes herseyi öyle gösterir oldu ki, anlasilmamaniz gayet normal. esim de facebook var ama 1 tane fotomuz yok, cunku sevmiyoruz paylaşmayı..

Hahaha bir ünlü şarkıcı vardı hatta bunu yapan, kızının adına hesap açıp onun adına cevap veriyordu. Neyse, zor günler geçiriyor şu an bir de ben gömmeyeyim.
Ayyy bildim bildim :P ona da pek inanmadım ben ya neyse :D

Ya bu ünlüleri anlarımda normal halkta zaten dayı amca hala “maaşallah koçuma, prensesime” yazıyor. Baba-anne’de teşekkür ederim amcacığım/teyzeciğim ellerinden öpüyorum yazıyor :olamaz:

Valla benim cocugum yok,olmuyor olmadi . Doktora falan da gidiyoruz, benim instagramda su kesfette hamile kadinlarin,karnini tutupta 36 weeks bilmemne yazılarıni görünce cok üzülüyorum,ya da yeni dogum yapanlarin hastane odası suslemelerini görünce de esime baksana ne guzel banada boyle yapcan mi diyorum. Ne kadar zavalliyim bazen de ağlıyorum ama gercekten kiskanmiyorum
Allah anali babali büyütsün ama cidden olan var olmayan var bu kadar göze sokuyorlar her anı benim kisi listemde degil kesfette goruyorum. Kisi listemde anne olan arkadaslarimin cocuklarini görünce fotolarini yiyesim geliyor belkide arkadasimi sevdigim icin bilmiyorum ama benim çevremdekiler de cok kibirliler sanki sadece kendileri anne olmuşlar bide siir yazıyorlar destan yaziyorlar altina çocuklarının psikolojim bozuldu ya kapatcam bende instagrami benim cocugum olsa paylasmam hamile oldugumu da kimseye söylemem ilk 3 4 ay sanırım. Moralim cok bozuk :KK43:
zavalli vs degilsiniz, anne olmak hayatta ki tek basarisi olan cok insan var, her hamile bunu yapmıyor, asiri abartı seylerde illa geride baska bir psikolojik durum olabilir, lütfen üzülmeyin, öyle saçma sapan tiplerden de uzak durun, Allah size de en kısa surede sağlıkli ve hayirli bebek nasip etsin..

Ileride bu nasıl fotoğraf demez biri sanmıyorum da yine de bir sürü organizmanin yaşadığı bu dünya da foto paylaşmak tehlikeli.

Üstelik çocukların bu konuda rızası bile yok. Paylaşınca da madalyası da olmuyor.

Bir sebebi varsa paylasanlarin , paylaşmak istemeyenlere de saygı duymak lazım.

Valla benim cocugum yok,olmuyor olmadi . Doktora falan da gidiyoruz, benim instagramda su kesfette hamile kadinlarin,karnini tutupta 36 weeks bilmemne yazılarıni görünce cok üzülüyorum,ya da yeni dogum yapanlarin hastane odası suslemelerini görünce de esime baksana ne guzel banada boyle yapcan mi diyorum. Ne kadar zavalliyim bazen de ağlıyorum ama gercekten kiskanmiyorum
Allah anali babali büyütsün ama cidden olan var olmayan var bu kadar göze sokuyorlar her anı benim kisi listemde degil kesfette goruyorum. Kisi listemde anne olan arkadaslarimin cocuklarini görünce fotolarini yiyesim geliyor belkide arkadasimi sevdigim icin bilmiyorum ama benim çevremdekiler de cok kibirliler sanki sadece kendileri anne olmuşlar bide siir yazıyorlar destan yaziyorlar altina çocuklarının psikolojim bozuldu ya kapatcam bende instagrami benim cocugum olsa paylasmam hamile oldugumu da kimseye söylemem ilk 3 4 ay sanırım. Moralim cok bozuk :KK43:
Seni iyi anlıyorum sarışın,eskiden anneler alçakgönüllüydü,kaç çocuğun var sorusuna,"Allah bağışlarsa 2,3 vs"derlerdi.Annelerimiz böyleydi.Bilirlerdi ki,onlara evlat nimetini veren Allah,ummadıkları bir zamanda ellerinden alabilir.
Şimdi aynı soruya,şişine şişine örneğin "2 paşam 1 prensesim var"cevabı veriliyor.
Adeta,"ben yaptım ben,başardım,herkes başaramaz"
3 çocuğum var "Allah bağışlarsa"
Arkadaşlarımın yanında severken bile ölçülü davrandım.
Benimle aynı yıl evlenen fakat bebeği olmayan arkadaşımla yıllar sonra bir toplumda karşılaştığımda ç8cuklarımı başıma toplayıp,"baaak teyzesi,bunlar da benim çocuklarım"demedim.Fakat eşim ağlayan küçüğümü bana getirince üçüncü bebeğimi bilmeyen arkadaşım birdenbire hüngür hüngür ağlamaya başladı,bir zaman sonra sakinleşince,bir arkadaşına bozulduğunu,bundan ağladığını söyledi,bunu unutamam hiç...
Hepinize Allah tatlı kuzular versin,heveslerinizi yaşayın inşallah...

Back
X