- 3 Aralık 2018
- 79
- 43
- 3
- 35
- Konu Sahibi Damladamla6
-
Eşimin ailesi ile aynılar ve midem bulanio bu tavirlarindan.2 kiz 1 erkek torunlari var...inanılmaz ayrımcilık yapılıyor.Aman allahim hemde nasıl.Ben kaldiramiorm mesela.Sureklide uyariorm.Allahtan esim tam tersi kiz cocuklarina pek duskun.Ilk çocuğumuzun kiz olmasini cok istior mesela.Sanki o ailede yetismemis.Selam arkadaslar.
Esim ile problemlerim olsa da esini seven bir insanim. Allah razi olsun onun da beni sevdigini biliyorum cok fazla belli etmesede.
Size bir soru sormak istiyorum. Esimin ailesi ile kültürel olarak farkliliklarimiz var. Aslinda bunu evlendikten sonra anladik ikimizin de ailesi birbirini sevse bile kültürel olarak farkli insanlar. Cok sükür aileler bir kavga ya da bir tartisma da yasamadi simdiye kadar. Fakat benim söyle bir Problemim var. Bu beni gercekten cileden cikariyor ve ister istemez kayinvalideme ya da görpmcelerime kötü davraniyorum tamamen istemsiz oluyor bu. Esim ailesinde tek erkek. Yani amcalarinin oglu yok. Annesinin de 4 kizi bir oglu var. Malatyada yasiyorlar ve ailede soy devami cok önemli. Bir kac arsa var ve bu arsalar sadece erkek cocuguna birakiliyor kiza kardiliginda para veriliyor. Benim de bir oglum oldu aile buna cok sevindi. Soyun devami olarak düsünüyorlar. Kayinvalidem bir sürü torunu olmasina ragmen sadece erkek cocugunun cocuklarini gercek torunu olarak görüyor. Yani kizlardan olan torunlari da cok seviyor ama oglunun cocuguna benim gercek torunum diyor. Oglumu severken bile bnim soyum diye seviyor ve ben cok bunaliyorum boguluyorum. Esimin amcalari bile benim ogluma soyumuz diye bakiyorlar. Görümcelerim de soyum diye seviyor. Bu bana cok itici geliyor. Sinir oldugumu söylüyorum aslinda ama kaile alan pek yok cünkü tamamen kültür farki. Nasil davranmam gerektigini ne yapmam gerektigini bilmiyorim cünkö ayni sehirde yasiyoruz. Sizce haksiz miyim yoksa sinirim cok mu gereksiz?
Çocuğunuzu sağlıkla büyütün, uçlarda yaşamasalar da oğlunuz büyüdüğünde eşinizin ailesinin şımartmalarıyla kendini o soyun veliahtı gibi görecek, rahmetli dedem(annemin babası) torunlarını çok severdi, kız erkek asla ayırmazdı ama kardeşleri ailedeki erkek evlatlardan olan erkek çocuklarına fazlaca düşkün ve bunu her fırsatta dile getirirler, kızlar da zulüm görmez ama erkek çocukları ve onlardan erkek torunlar bir yana dünya bir yana, dedemin vefatı sonrası erkek çocuk düşkünlüklerini, soyumuzu yürütecek fikrini dayımın oğluna da aşılamaya başladılar, oğlan bir kabahat işlese ona laf söylemeyin soyumuzu yürütecek, çalışmasa karışmayın soyumuzu yürütecek, hatta artık boyut atlayıp hepiniz bu çocuğa çalışacaksınız, ona yardım edeceksiniz demeye başlamışlardı, şu anda bizim delikanlı saray soylusu modunda geziyor, biz de sabırla sarayından halkın arasına karışıp gerçeklerle yüzleşeceği zamanı bekliyoruz.Yani bunu cok uclarda yasamiyorlar niyet ve konusma bu olunca insan haliyle sinirleniyor. Yoksa düsünüldügü gibi kiza kötü davranma ya da kuma falan böyle seyler yok tabiki
Sen ciddi misin?Selam arkadaslar.
Esim ile problemlerim olsa da esini seven bir insanim. Allah razi olsun onun da beni sevdigini biliyorum cok fazla belli etmesede.
Size bir soru sormak istiyorum. Esimin ailesi ile kültürel olarak farkliliklarimiz var. Aslinda bunu evlendikten sonra anladik ikimizin de ailesi birbirini sevse bile kültürel olarak farkli insanlar. Cok sükür aileler bir kavga ya da bir tartisma da yasamadi simdiye kadar. Fakat benim söyle bir Problemim var. Bu beni gercekten cileden cikariyor ve ister istemez kayinvalideme ya da görpmcelerime kötü davraniyorum tamamen istemsiz oluyor bu. Esim ailesinde tek erkek. Yani amcalarinin oglu yok. Annesinin de 4 kizi bir oglu var. Malatyada yasiyorlar ve ailede soy devami cok önemli. Bir kac arsa var ve bu arsalar sadece erkek cocuguna birakiliyor kiza kardiliginda para veriliyor. Benim de bir oglum oldu aile buna cok sevindi. Soyun devami olarak düsünüyorlar. Kayinvalidem bir sürü torunu olmasina ragmen sadece erkek cocugunun cocuklarini gercek torunu olarak görüyor. Yani kizlardan olan torunlari da cok seviyor ama oglunun cocuguna benim gercek torunum diyor. Oglumu severken bile bnim soyum diye seviyor ve ben cok bunaliyorum boguluyorum. Esimin amcalari bile benim ogluma soyumuz diye bakiyorlar. Görümcelerim de soyum diye seviyor. Bu bana cok itici geliyor. Sinir oldugumu söylüyorum aslinda ama kaile alan pek yok cünkü tamamen kültür farki. Nasil davranmam gerektigini ne yapmam gerektigini bilmiyorim cünkö ayni sehirde yasiyoruz. Sizce haksiz miyim yoksa sinirim cok mu gereksiz?
Mücadelemin farkindayim. Keske böyle olmasalardi. Zor günler de yasayacagim muhtemelen ama karamsar bakmak istemiyorumÇoçuğunuzu sağlıkla büyütün, uçlarda yaşamasalar da oğlunuz büyüdüğünde eşinizin ailesinin şımartmalarıyla kendini o soyun veliahtı gibi görecek, rahmetli dedem(annemin babası) torunlarını çok severdi, kız erkek asla ayırmazdı ama kardeşleri ailedeki erkek evlatlardan olan erkek çocuklarına fazlaca düşkün ve bunu her fırsatta dile getirirler, kızlar da zulüm görmez ama erkek çocukları ve onlardan erkek torunlar bir yana dünya bir yana, dedemin vefatı sonrası erkek çocuk düşkünlüklerini, soyumuzu yürütecek fikrini dayımın oğluna da aşılamaya başladılar, oğlan bir kabahat işlese ona laf söylemeyin soyumuzu yürütecek, çalışmasa karışmayın soyumuzu yürütecek, hatta artık boyut atlayıp hepiniz bu çocuğa çalışacaksınız, ona yardım edeceksiniz demeye başlamışlardı, şu anda bizim delikanlı saray soylusu modunda geziyor, biz de sabırla sarayından halkın arasına karışıp gerçeklerle yüzleşeceği zamanı bekliyoruz.
Siz mümkün olduğunca ailenin bu düşüncelerinden uzaklaştırmaya çalışın oğlunuzu, bu da sizin vereceğiniz eğitimle olacak birşey, aile bağı, herkesin kendi ailesini özel görmesi, o ailenin mensubu olmaktan gurur duyması vb başka ama bu soy yürütme konusu çocuğa bir kere aşılanınca inanın çocuk kendini çok başka bir dünyada görüyor, nasıl diyeyim o soya, o soyadına bir kutsallık yüklüyor, bizim delikanlı 20 küsür yaşında ama kendini bu soy devamı fikrine o kadar kaptırmış ki herhangi bir yerde bile bana kimse birşey diyemez ben x'lerin soyuyum onların soyunu yürüteceğim diyor, bizde buyur bakışı atıyoruz, onu çok önemli birşey olarak görüyor, hayatta tek dayanağı buymuş gibi davranıyor ki ileri de evlense hep kız çocukları olsa bunalıma girer, akrabalarımız aslında erkek çocuklarının üstünde böyle bir baskı oluşturduklarının farkında değil.Mücadelemin farkindayim. Keske böyle olmasalardi. Zor günler de yasayacagim muhtemelen ama karamsar bakmak istemiyorum
Bundan 10 sene sonra büyüklerden kimse kalmayacak belki o yüzden halalar da biryere kadar yüceltir kendi hayatlarina dönerler. Bizim ailede zaten bu durum yok yani erkek kardeslerime göre ben daha cok seviliyorum babam tarafindan. Yani bu tek tarafli ve 10 yillik bir sürec diye teselli ediyorum kendimi. Yoksa düsünerek kafayi yiyebilirim. Konusma zihniyet kazinmis bir sey kafalara. Degismiyorlar gercekten ve ic ice bir aile. Esimde de izlerini görüyorum bazen bunun. Benim cabalarimla ortayi buluyor biraz yeni yeniSiz mümkün olduğunca ailenin bu düşüncelerinden uzaklaştırmaya çalışın oğlunuzu, bu da sizin vereceğiniz eğitimle olacak birşey, aile bağı, herkesin kendi ailesini özel görmesi, o ailenin mensubu olmaktan gurur duyması vb başka ama bu soy yürütme konusu çocuğa bir kere aşılanınca inanın çocuk kendini çok başka bir dünyada görüyor, nasıl diyeyim o soya, o soyadına bir kutsallık yüklüyor, bizim delikanlı 20 küsür yaşında ama kendini bu soy devamı fikrine o kadar kaptırmış ki herhangi bir yerde bile bana kimse birşey diyemez ben x'lerin soyuyum onların soyunu yürüteceğim diyor, bizde buyur bakışı atıyoruz, onu çok önemli birşey olarak görüyor, hayatta tek dayanağı buymuş gibi davranıyor ki ileri de evlense hep kız çocukları olsa bunalıma girer, akrabalarımız aslında erkek çocuklarının üstünde böyle bir baskı oluşturduklarının farkında değil.
Sizi anlıyorum, rahmetli dedem akrabalarına göre çok başka bir adamdı, hiç evlat ayrımı yapmayan, erkek torun düşkünü, soyumuz yürüyecek kafasında biri değildi ama işte ailesi, erkek kardeşleri, o erkek kardeşlerin eşleri acayip bir soy yürütme bağımlısı mı diyeyim artık ne diyeyim bilemedim, dedem ölünce bizim oğlanı da bu düşünceye ortak etmeye başladılar, bizimkilerde çok iç içe bir aile yapısına sahip, bizleri de severler mi severler ama artık elsiniz havasındalar :)Bundan 10 sene sonra büyüklerden kimse kalmayacak belki o yüzden halalar da biryere kadar yüceltir kendi hayatlarina dönerler. Bizim ailede zaten bu durum yok yani erkek kardeslerime göre ben daha cok seviliyorum babam tarafindan. Yani bu tek tarafli ve 10 yillik bir sürec diye teselli ediyorum kendimi. Yoksa düsünerek kafayi yiyebilirim. Konusma zihniyet kazinmis bir sey kafalara. Degismiyorlar gercekten ve ic ice bir aile. Esimde de izlerini görüyorum bazen bunun. Benim cabalarimla ortayi buluyor biraz yeni yeni
Allah razi olsun. Umarim düzelir en azindan bizim nesili düzeltebilmis oluruz.Sizi anlıyorum, rahmetli dedem akrabalarına göre çok başka bir adamdı, hiç evlat ayrımı yapmayan, erkek torun düşkünü, soyumuz yürüyecek kafasında biri değildi ama işte ailesi, erkek kardeşleri, o erkek kardeşlerin eşleri acayip bir soy yürütme bağımlısı mı diyeyim artık ne diyeyim bilemedim, dedem ölünce bizim oğlanı da bu düşünceye ortak etmeye başladılar, bizimkilerde çok iç içe bir aile yapısına sahip, bizleri de severler mi severler ama artık elsiniz havasındalar :)
Siz sıkmayın canınızı, zaman içinde oğlunuzu istediğiniz gibi eğittikçe bu fikirlerden uzaklaşırsınız.
Haklisiniz da insanların kafa yapisini degistiremezsiniz. Benim korkum cocuga nnazar degdirecekler.Selam arkadaslar.
Siz bu bilinçte olduktan sonra korkunuz olmasın, onun annesi sizsiniz, siz onu nasıl eğitirseniz nasıl öğretirseniz öyle öğrenecek.Allah razi olsun. Umarim düzelir en azindan bizim nesili düzeltebilmis oluruz.
Evet Allah korusun. Öylede tatli bir cocugum var ki. Cok korkuyorum benden kopar disiplinli olursam diye. Babanne halalar cok seviyor. Sevsin tabiki ama derdim belli soy soy diyince deliriyorum ben ya offfHaklisiniz da insanların kafa yapisini degistiremezsiniz. Benim korkum cocuga nnazar degdirecekler.
Siz bu bilinçte olduktan sonra korkunuz olmasın, onun annesi sizsiniz, siz onu nasıl eğitirseniz nasıl öğretirseniz öyle öğrenecek.[/QUOTEinsallah Rabbim evlatlarimi ayirt etmeyi nasip etmesin bana
Evet zeka genleri de erkek çocuklara tamamen anneden geçiyor.Çok itici aynen öyle
Çok meraklılarsa anneden daha çok soy yürüyor
Kıza da erkeğe de anneden mitokondriyal dna geçer ama erkek çocuğuna veremez bunu sadece Kadın verebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?