Soy devami

Kadin erkek ayrimi sadece konusmada aslinda. Cahillikten kaynaklaniyor bu da tabiki ama kizlar asla kücümsenmiyor yanlis anlasilmasin. Tek dert soy devami. Kalacak bisi de yok miras soyadini sürdürmekmis ama anlam veremiyorum ben de anlamiyorum ama kesinlikle kiz cocugum olsaydi da cok sevilecekti

Eşimin ailesi ile aynılar ve midem bulanio bu tavirlarindan.2 kiz 1 erkek torunlari var...inanılmaz ayrımcilık yapılıyor.Aman allahim hemde nasıl.Ben kaldiramiorm mesela.Sureklide uyariorm.Allahtan esim tam tersi kiz cocuklarina pek duskun.Ilk çocuğumuzun kiz olmasini cok istior mesela.Sanki o ailede yetismemis. Sinirlerin surekli bozulacak çünkü degısmezler.Ayrica kiz cocugun oldugunda ayrimciligin farkina varirsin canm.

2019 yılına girmemize 2 hafta kalmış hala soy sop muhabbeti yapanlar mı kalmış ya Hadi erkekleri geçtim kadınların bile bu saçmalığa katılması ayrı bir ironi. Allah yardımcınız olsun,çocuğunuza şimdiden bu tür ilkel düşünceleri empoze etmemeleri için çabalarsanız evladınız hem size hem de dünyaya daha hayırlı olacaktır.

Yani bunu cok uclarda yasamiyorlar niyet ve konusma bu olunca insan haliyle sinirleniyor. Yoksa düsünüldügü gibi kiza kötü davranma ya da kuma falan böyle seyler yok tabiki
Çocuğunuzu sağlıkla büyütün, uçlarda yaşamasalar da oğlunuz büyüdüğünde eşinizin ailesinin şımartmalarıyla kendini o soyun veliahtı gibi görecek, rahmetli dedem(annemin babası) torunlarını çok severdi, kız erkek asla ayırmazdı ama kardeşleri ailedeki erkek evlatlardan olan erkek çocuklarına fazlaca düşkün ve bunu her fırsatta dile getirirler, kızlar da zulüm görmez ama erkek çocukları ve onlardan erkek torunlar bir yana dünya bir yana, dedemin vefatı sonrası erkek çocuk düşkünlüklerini, soyumuzu yürütecek fikrini dayımın oğluna da aşılamaya başladılar, oğlan bir kabahat işlese ona laf söylemeyin soyumuzu yürütecek, çalışmasa karışmayın soyumuzu yürütecek, hatta artık boyut atlayıp hepiniz bu çocuğa çalışacaksınız, ona yardım edeceksiniz demeye başlamışlardı, şu anda bizim delikanlı saray soylusu modunda geziyor, biz de sabırla sarayından halkın arasına karışıp gerçeklerle yüzleşeceği zamanı bekliyoruz.

Sen ciddi misin?

Kendilerinden başka kimsenin umurunda değil soyları, neyin egosuysa artık...
Umarım oğlunuzun aklında "ben erkeğim, en üstün benim, her şeye hakkım var" şeklinde bir düşünce oluşmaz.
Ayrıca zihniyetleri ne kadar yanlış da olsa onların mantığından bakarsak o çocuk kayınvalidenizin değil kayınbabanızın soyu. Ben olsam her "benim soyum" vs dediğinde bu gerçeği kibarca yüzüne vururdum.

Mücadelemin farkindayim. Keske böyle olmasalardi. Zor günler de yasayacagim muhtemelen ama karamsar bakmak istemiyorum

Mücadelemin farkindayim. Keske böyle olmasalardi. Zor günler de yasayacagim muhtemelen ama karamsar bakmak istemiyorum
Siz mümkün olduğunca ailenin bu düşüncelerinden uzaklaştırmaya çalışın oğlunuzu, bu da sizin vereceğiniz eğitimle olacak birşey, aile bağı, herkesin kendi ailesini özel görmesi, o ailenin mensubu olmaktan gurur duyması vb başka ama bu soy yürütme konusu çocuğa bir kere aşılanınca inanın çocuk kendini çok başka bir dünyada görüyor, nasıl diyeyim o soya, o soyadına bir kutsallık yüklüyor, bizim delikanlı 20 küsür yaşında ama kendini bu soy devamı fikrine o kadar kaptırmış ki herhangi bir yerde bile bana kimse birşey diyemez ben x'lerin soyuyum onların soyunu yürüteceğim diyor, bizde buyur bakışı atıyoruz, onu çok önemli birşey olarak görüyor, hayatta tek dayanağı buymuş gibi davranıyor ki ileri de evlense hep kız çocukları olsa bunalıma girer, akrabalarımız aslında erkek çocuklarının üstünde böyle bir baskı oluşturduklarının farkında değil.

Bundan 10 sene sonra büyüklerden kimse kalmayacak belki o yüzden halalar da biryere kadar yüceltir kendi hayatlarina dönerler. Bizim ailede zaten bu durum yok yani erkek kardeslerime göre ben daha cok seviliyorum babam tarafindan. Yani bu tek tarafli ve 10 yillik bir sürec diye teselli ediyorum kendimi. Yoksa düsünerek kafayi yiyebilirim. Konusma zihniyet kazinmis bir sey kafalara. Degismiyorlar gercekten ve ic ice bir aile. Esimde de izlerini görüyorum bazen bunun. Benim cabalarimla ortayi buluyor biraz yeni yeni

Sizi anlıyorum, rahmetli dedem akrabalarına göre çok başka bir adamdı, hiç evlat ayrımı yapmayan, erkek torun düşkünü, soyumuz yürüyecek kafasında biri değildi ama işte ailesi, erkek kardeşleri, o erkek kardeşlerin eşleri acayip bir soy yürütme bağımlısı mı diyeyim artık ne diyeyim bilemedim, dedem ölünce bizim oğlanı da bu düşünceye ortak etmeye başladılar, bizimkilerde çok iç içe bir aile yapısına sahip, bizleri de severler mi severler ama artık elsiniz havasındalar :)

Siz sıkmayın canınızı, zaman içinde oğlunuzu istediğiniz gibi eğittikçe bu fikirlerden uzaklaşırsınız.

Allah razi olsun. Umarim düzelir en azindan bizim nesili düzeltebilmis oluruz.

Haklisiniz da insanların kafa yapisini degistiremezsiniz. Benim korkum cocuga nnazar degdirecekler.

Haklisiniz da insanların kafa yapisini degistiremezsiniz. Benim korkum cocuga nnazar degdirecekler.
Evet Allah korusun. Öylede tatli bir cocugum var ki. Cok korkuyorum benden kopar disiplinli olursam diye. Babanne halalar cok seviyor. Sevsin tabiki ama derdim belli soy soy diyince deliriyorum ben ya offf

Türk toplumu anaerkil bir toplumdur. Bunu iyice araştırabilirsiniz. Bu tip seyler cahil uydurmasi soy moy. Ne soyu ya bir insanlik soyu var birde yilan soyu . Okuyun. O ku yunnnnn o kayinvaliden okusun yani sozum size degil

Ya bu soy takıntısı dünyaya nice iyiliklerde bulunmuş, milletleri kurtarmış büyük adamlarda olmaz da, hiç bir işe yaramayan insanlarda olur ne hikmetse.

Sözüm meclisten dışarı ama ulen senin soyun yürüse nolur, kurusa nolur Allah aşkına ya, demek istiyorum ha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…