Soy devami

Biz de malatyaliyiz ve bizim anne tarafi 5 kiz 5 erkek kardeş ve mal paylasimi olsugunda ki yenilerde oldu kizlara oay vermediler hepsinden imza alip erkekler kendi aralarında paylasti annem imza vermek istemedi butun erkek kardesler anneme dusman oldu biz de gozunuzu toprak doyursun alim diyerek verdik imzayi yasal olarak hakki var annemin evet ama ugrasmak istemedik
Ve zamanında annemi ve diger kiz kardeslerini okutmadilar beni ve ablami okuttugu icin de anneme bi ton laf soylemislerdi zamaninda kiz cocugu okur mu sen okutacan elalem parasini yiyecek nie deger veriyorsun kizlara vs kendi kizlarini da okutmadilar hepsi evlendi son nesil yenilerde okula gidiyor bu kadar sığ düşüncelilerdi.
Yani demem o ki genelleme yapmak dogru degil ama cogunun zihniyeti bu yönde biz iletişimi kestik dayilarla yenilerde oldu zihniyet değişmiyor daha kac nesil bu zihniyette olacak meçhul .

Ne kadar zavalli bir aile içler acisi ve utanilasi bence. Üzüldum sizin ve cocugunuz icin. Boyle akrabalara sahip oldugunuz icin.

Hayretler icinde okudum. pesss!

Bu zihniyetın sonunu ben söyliyim öncelıkle Allah hayırlısını versin kız erkek farketmiyor dayım aklıma geldi annemler 4 kız bir erkek ve dayım tek erkek olduğu için şımartılmış sonunda artık kimse laf söyleyemez olmuş annem ve teyzelerım zamanında cok dayak yemiş abilerınden çok çekmişler dedemle bile karakolluk olmuş bir sofra başında dayım demişki ananeme bu kızlar ne bunları at demiş ananemde kızları nere atım demiş namusumuz onlar demiş ve oğlum sende 10 kızla sofraya oturasın diye beddua etmiş ve dayımın 10 kızı olmuş hep erkek evlad olur diye umutlanmış kızların üçü yasamamş ama somuçta dayımın hiç oğlu olmadı hep kızlarla sofraya oturdu size tavsiyem sakın oğlum aslanım pasam vs gibi ailenin oğlunuzu şımartmasına izin vermeyin

Bu soy meselesi çok saçma ilerde oğlunuzun hiç oğlu olmaybilir noldu kurudu soy. Malesef hala var bu zihniyetteki insanlardan

Çok önemli değil bence. Eşinizi törpüleyebilirseniz çocuk üzerinde baskın karakter geçişini siz sağlarsınız. Pipim var pipim çok önemli pipimsiz asla diyen bi çocuk yetişmez.

Eşimin tarafında bu derecede değil ama bir sürü ekilen biçilen tarlalar var ve muhakkak bir 1 erkek torun bekliyorlar benden. Bende her seferinde diyorum ki “çocuğum belki baleye ilgi duyacak, traktör tepesinde gezmek istemeyecek” Ama tabi onlara göre öyle bir seçenek yok. 2 kızım var, ikisinde de ekstra mutluluk yaşadım sırf bu zihniyet yüzünden vallahi. Gerekirse papaz olursunuz, rest çekersiniz. Çocuğunuza hayır demeyi öğrettikten sonra gerisi
problem değil.

Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Muhtemelen çocuğu çok şımaracaklar. Şımarık, egosu gereksiz şişirilen ve anne baba dışında aile büyüklerinin çok müdahil olduğu çocuklar ciddi sorun yaşıyor. Başarısız, sorumsuz, kontrol edilemez öğrencilerin bir kısmı böyle. O yüzden çocuk yetiştirmede onlara söz hakkı vermemenizi öneririm

İtici ama ne yapılır bilemem görümceler de kendi kendilerini aşağılıyor resmen
Çocuğunuz umarım büyüdüğünde bu kadar büyütülmenin sıkıntılarını yaşamaz

Malesef Anadolu insanında bu kültür fazlasıyla var... İki kız annesi eğitimli bir insanım bana bile her fırsatta (ailem değil,çevreden) bı tanede oğlan yap soyun yürüsün diyen teyzeler var... Bende dalga geçiyorum"artik devir kız devri "diye... Ben ölüp toprak olduktan sonra banane soyumdan... Ama bu insanları susturamazsiniz,duymamazlıktan gelip evladınızı kendi dogrularinizla büyüteceksiniz tek cozumu bu...

Bu konu benim kanayan yaram.
Yazıyorum yazıyorum siliyorum.
Ben bu zihniyetin ortasında yaşamış, ciddi mücadele veren bir insanım.
Ne yaparsan yap değişmiyorlar.
Beni en çok üzense bu soy muhabbetini erkeklerden çok kadınların yapması. Kadınlar bu misyonu o kadar üzerine vazife edinmiş ki erkeklerin bir şey yapmasına gerek kalmıyor.

Ayrıca bu muhabbet doğuya özel değil. Mesela benim kv. Bilmem kaç kuşak izmirli.
Görümcemin yanında "bunlar benim torunum değil. Ben torun istiyorum"diyen bir insan.

Tek çözüm uzakta kendi doğrunla çocuk büyütmek.

Bu cahillik bu milletin, bu toprakların laneti.
Son olarak, bu zihniyette ne kadar insan varsa söylüyorum; hepinizden iğreniyorum.

Ne zaman tükenecekler yazık o çocukların psikolojisine...

Babamın tarafı da maalesef sizin bahsettiğiniz ilkel bir zihniyete sahipler. Azıcık biyoloji, azıcık da tarih okuyup anlasaydılar keşke işin aslını ama dediğiniz gibi kadınlar bu misyonu daha çok üstelenip erkek doğurmayı süper bir marifet sandıkları sürece bu iğrenç zihniyet asla değişmez. Kadına şiddet, terör, töre, savaşlar vb bütün kötülükler işte bu zihniyetin sonucudur. Kadınlar kendi topuğuna kendisi sıkıyor maalesef.

Ne zaman tükenecekler yazık o çocukların psikolojisine...

Tükense bile biz göremeyiz. Çok kuşak geçmesi lazım.
Psikolojileri üzerine konuşursak benim babam o erkek çocuklarından biriydi ve kimsenin öyle bir babaya sahip olmasını istemem.
Kız çocuğunun psikolojisi daha kötü durumda.

hadi kaynana eski kafalı cahil dersin görümcelerde cahillikte annelerini aratmıyolar maşallah. kendi cinsini aşağılıyan küçük gören cahil zihniyet. azıcık sorgulasalar biz napıyoruz diye belki doğru yolu bulcaklar.bi an önce tükenirler umarım

ahaha duyan da paşa dedeleri var ya da peygamber soyu zanneder.
kıytırık yurdum ailesi işte.
ey pipi senin için ne umutlar besleniyor. aklın olsa da anlasan.

Kraliyet soyu sanki.O saçma sapan genlerini aktarmışlar işte.İnşallah çocuğunuz o zihniyetlere çekmemiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…