- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
- Konu Sahibi Damladamla6
-
Hayretler icinde okudum.Biz de malatyaliyiz ve bizim anne tarafi 5 kiz 5 erkek kardeş ve mal paylasimi olsugunda ki yenilerde oldu kizlara oay vermediler hepsinden imza alip erkekler kendi aralarında paylasti annem imza vermek istemedi butun erkek kardesler anneme dusman oldu biz de gozunuzu toprak doyursun alim diyerek verdik imzayi yasal olarak hakki var annemin evet ama ugrasmak istemedik
Ve zamanında annemi ve diger kiz kardeslerini okutmadilar beni ve ablami okuttugu icin de anneme bi ton laf soylemislerdi zamaninda kiz cocugu okur mu sen okutacan elalem parasini yiyecek nie deger veriyorsun kizlara vs kendi kizlarini da okutmadilar hepsi evlendi son nesil yenilerde okula gidiyor bu kadar sığ düşüncelilerdi.
Yani demem o ki genelleme yapmak dogru degil ama cogunun zihniyeti bu yönde biz iletişimi kestik dayilarla yenilerde oldu zihniyet değişmiyor daha kac nesil bu zihniyette olacak meçhul .
Selam arkadaslar.
Esim ile problemlerim olsa da esini seven bir insanim. Allah razi olsun onun da beni sevdigini biliyorum cok fazla belli etmesede.
Size bir soru sormak istiyorum. Esimin ailesi ile kültürel olarak farkliliklarimiz var. Aslinda bunu evlendikten sonra anladik ikimizin de ailesi birbirini sevse bile kültürel olarak farkli insanlar. Cok sükür aileler bir kavga ya da bir tartisma da yasamadi simdiye kadar. Fakat benim söyle bir Problemim var. Bu beni gercekten cileden cikariyor ve ister istemez kayinvalideme ya da görpmcelerime kötü davraniyorum tamamen istemsiz oluyor bu. Esim ailesinde tek erkek. Yani amcalarinin oglu yok. Annesinin de 4 kizi bir oglu var. Malatyada yasiyorlar ve ailede soy devami cok önemli. Bir kac arsa var ve bu arsalar sadece erkek cocuguna birakiliyor kiza kardiliginda para veriliyor. Benim de bir oglum oldu aile buna cok sevindi. Soyun devami olarak düsünüyorlar. Kayinvalidem bir sürü torunu olmasina ragmen sadece erkek cocugunun cocuklarini gercek torunu olarak görüyor. Yani kizlardan olan torunlari da cok seviyor ama oglunun cocuguna benim gercek torunum diyor. Oglumu severken bile bnim soyum diye seviyor ve ben cok bunaliyorum boguluyorum. Esimin amcalari bile benim ogluma soyumuz diye bakiyorlar. Görümcelerim de soyum diye seviyor. Bu bana cok itici geliyor. Sinir oldugumu söylüyorum aslinda ama kaile alan pek yok cünkü tamamen kültür farki. Nasil davranmam gerektigini ne yapmam gerektigini bilmiyorim cünkö ayni sehirde yasiyoruz. Sizce haksiz miyim yoksa sinirim cok mu gereksiz?[[/QU
Oglunuz validenizin soyu olamaz çünlü o bir kadın
Görümcenizinde soyu olamaz o bir kadın
Soyu kızı ile çogalan bir peygambere inanıyor olsalardı bu saçma zihniyet asla saçmalamazdı
Pipiye tapınma tarikatı:))) ne güldüm xdAşırı itici bu ne yahu pipiye tapınma tarikatı gibi
Soyları padişah soyudur eminim
Ne zaman tükenecekler yazık o çocukların psikolojisine...Bu konu benim kanayan yaram.
Yazıyorum yazıyorum siliyorum.
Ben bu zihniyetin ortasında yaşamış, ciddi mücadele veren bir insanım.
Ne yaparsan yap değişmiyorlar.
Beni en çok üzense bu soy muhabbetini erkeklerden çok kadınların yapması. Kadınlar bu misyonu o kadar üzerine vazife edinmiş ki erkeklerin bir şey yapmasına gerek kalmıyor.
Ayrıca bu muhabbet doğuya özel değil. Mesela benim kv. Bilmem kaç kuşak izmirli.
Görümcemin yanında "bunlar benim torunum değil. Ben torun istiyorum"diyen bir insan.
Tek çözüm uzakta kendi doğrunla çocul büyütmek.
Bu cahillik bu milletin, bu toprakların laneti.
Son olarak, bu zihniyette ne kadar insan varsa söylüyorum; hepinizden iğreniyorum.
Babamın tarafı da maalesef sizin bahsettiğiniz ilkel bir zihniyete sahipler. Azıcık biyoloji, azıcık da tarih okuyup anlasaydılar keşke işin aslını ama dediğiniz gibi kadınlar bu misyonu daha çok üstelenip erkek doğurmayı süper bir marifet sandıkları sürece bu iğrenç zihniyet asla değişmez. Kadına şiddet, terör, töre, savaşlar vb bütün kötülükler işte bu zihniyetin sonucudur. Kadınlar kendi topuğuna kendisi sıkıyor maalesef.Bu konu benim kanayan yaram.
Yazıyorum yazıyorum siliyorum.
Ben bu zihniyetin ortasında yaşamış, ciddi mücadele veren bir insanım.
Ne yaparsan yap değişmiyorlar.
Beni en çok üzense bu soy muhabbetini erkeklerden çok kadınların yapması. Kadınlar bu misyonu o kadar üzerine vazife edinmiş ki erkeklerin bir şey yapmasına gerek kalmıyor.
Ayrıca bu muhabbet doğuya özel değil. Mesela benim kv. Bilmem kaç kuşak izmirli.
Görümcemin yanında "bunlar benim torunum değil. Ben torun istiyorum"diyen bir insan.
Tek çözüm uzakta kendi doğrunla çocul büyütmek.
Bu cahillik bu milletin, bu toprakların laneti.
Son olarak, bu zihniyette ne kadar insan varsa söylüyorum; hepinizden iğreniyorum.
Ne zaman tükenecekler yazık o çocukların psikolojisine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?