Soy devami

Kötü bir durum , ama İnan’ın genel zihniyet böyle. Size bir anımı anlatayım. Ben oğluma 35 yaşında hamile kaldım. 2. Teste gireceğim koskoca profesör geldi inceliyor bebeğimi cinsiyeti erkek dedi doktorunuz ama bende bir kontrol edeyim dedi , 1 dk sonra eşimin omzuna vurup - helal olsun geç olmuş ama tam olmuş ilk seferde oğlanı tutturmuşsun- dedi. Ben şoookkkk. Koskoca Prof ya , adam 2 li testte uzman randevu bulamıyorsun o derece ama sonuçta ÖKÜZÜN TEKİ. Aynı şekilde Eşimin ailesi de son derece modern ama pipisine kurban diye seviyorlar oğlumu, bu insanlarda üniversite mezunu... hatta kaynım 30 yaşını geçti önceden baskı yaparlardı tatlı sert evlen artık diye oğlum doğduktan sonra bıraktılar , geçen sordum kayınvalideme sırf muhabbet olsun diye verdiği cevap - aman artık umurunuzda bile değil torun var soyumuz kurtuldu ... inanılma sinir oluyorum, oysaki ben de eşimde kız istedik , hala kız çocuk gördüğüm de gözlerim doluyor. Ama bir daha o Doğum stresini ve ilk 3 sene yaşanan delirmeleri göze alamadığım için tek çocukta kalacağım. Neyse bayağı uzun yazmışım demekki içime dert olmuş . Umursamayın konu sahibi , he he deyin geçin . Ben öyle yapıyorum.

Siz oğlunuza gerekli ahlaki duzeni ogretin bence...sizde sinirlenip salarsaniz Allah muhafaza simarik arsiz egolu bir cocuk olma ihtimali var..kim ne derse desin siz annesisiniz sizin verdiklerinizi alacaktir insallah...
Malesef boyle zihniyetler coookk...kizlarim var canlari sagolsun hayirli evlat olsunlar..soy nedir yahu

Valla esimide sulalede tek erkek çocuk.
Bı amcasının oğlu varmış genç yaşta vefat etmiş.
Soyunu devam ettirecek tek kişi eşim yani.
Bı kızımız oldu.
Eşim 36 yaşında ben 31
Kimse bize böyle şeyler söylemiyor
Şakası bile olmadı hiç.
Sadece bu defa soy ağacı çıktığı zamanlarda en son kızımın adı soyadı görünüyordu.kayinpederim oda evlenince soyadı değişecek dedi o kadar.
Yani istiyorlar ama asla bana belli etmiyorlar.

Öyle bir durum ki arkadaslar bendeki sanki oglumla övünmem gerekirmis gibi hissettiriyorlar. Dedigim gibi 5 yil olacak nereseyse ama cok mücadele ettim. Cok kavgalar da ettim bir gr degistiremedim. Isin kötüsü erkeklere alinmiyorum önemsemiyorum diyorum ki sonucta bunlar erkek erkekle gurur duyuyor diye teselli ediyorum kendimi ama genclerin böyle düsünmesi beni öldürüyor. Sadece basina gelenler icin söylüyorum nasil mücadele ettiniz. Ben yoruldum gercekten. Sanki bos yere kavga cikariyormusum gibi oluyor. Görümcelerle sürekli kavga ediyorum bu yüzden. Hala algilayamiyorlar neden tartistigimizi

Güneydoğulu değilim ama bu bizim ailede de öyledir. Yani büyüklerimiz öyle görüyor. Eski zihniyet böyle maalesef. Bu bence yöresel bir farktan ziyade insanların beyinlerinin gelişmemesinden kaynaklı bir durum.

Ben esimin aile ile gorusmuyorum cok farkli insanlar benim yetisme tarzima aykiri hepsi. Saolaun esimde ailesine net sekilde belirtti.
Bebegimin erkek oldugunu ogrenince annesi aradi yavrummm erkekmis bebegin oy soyumuzun devami bisiler bisiler soyunuza *s.. demek zorunda birakti beni.
Nasil bir cehalet

doğru ama, soyu sürdüren erkek çocuğudur...kızcak bişi yok bence kültür işte..örf adet kültür zor değişen şeylerdir...

Tarzı hoş değil ama şöyle düşünün soyadını sadece sizin oğlunuz devam ettirecek

Örneğin babamın amcası yok erkek kardeşi de oğlu da

Sonuçta benden başka çocuk da olmayınca bende soyadı bitti

Benim de eşimin ailesiyle kültür farkı var. Bizim ailede kız çocuk-erkek çocuk farkı konu bile edilmezken, eşimin ninesi görümceme diyor ki senin çocuğundan banane, abinin çocuğu bizim çocuğumuz diyo. Bunu şaka gibi diyor ama gerçek. Ve çocuğum olursa ve bir de erkek olursa akıllarını kaybedecekler diye korkuyorum. İnanılmaz iğrenç bir zihniyet. Ben bunun önemsiz olduğunu düşünüp dile getiriyorum ama anlamalarını beklemiyorum. Kafalar kolay değişmiyor.

Beni de en çok kadınların bu hali üzüyor. Bu ataerkillik öyle bir işlemiş ki içimize aslında kendi cinsimizi ayaklar altına aldığımızı anlayamıyoruz .Çok kızıyorum böyle kadınlara.

Bizim de annemler yani kiz kardesler erkek kardeslerden cok dayak yemis cok tanidik her bolgede var boyleleri malesef azalarak tukenir insallah bu zihniyetler

Öf nefret ediyorum şu düşünceden ya görümceleriniz bunu nasıl kabul ediyor Allah evladınızı hayırlı evlat yapsın tabi önemli olan bu benim eşimin ailesi de içten içe erkek evlat seviyor bunun farkındayım ben de ama anlam veremiyorum gerçekten hala şu düşünceye

Mal mulk erkege kalacakmış ya ondan yalakalık yapıyorlardır

Tamam bi birde soy onemlidir de bu nedir yahu tapınmak gibi.. benim baba tarafim da da iki erkek kardeşim şuan en kucuk erkekler. Biri hasta oldugu için digeri evlenip oglu olursa soy devam edicek. Ama bunu Allah bilir. Oglu olsa bile bu şekilde tapıncaklarini hhic sanmam tovbe tovbe. Ayrica bizde kiz erkek ayrimi yoktur herkes hakkını alir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…