arkadaşlar siteye yeni üye oldum çok beğendim.bende zayıflama günlüğü yapmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz...
* semizotunu doğrayıp sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsin
* kıymalı yemeğini yapabilirsin, ıspanak gibi ama içine pirinç yerine bulgur at pişirirken
* semizotu,domates,salatalık,yeşilsoğan doğrayıp limon ekleyip salata yapabilirsin, yanında çorba ve 1 dilim ekmekle yiyebilirsin
* semizotu ve yeşil soğanı yağsız kavurup içine pul biber atıp 2 yumurta ile omlet yapabilirsin (biraz peynirde koy, tuz ihtiyacını giderir) yanında ayranla içebilirsin
bu kadar örnek yetermi ))
süpermiş bu tafihler birini yeneyeceğim teşekkür ederim soyacım ama ben bu hafta ekmek tüketimi azalttım bir sakıncası olmaz sanırım 1 dilim yiyorum birkaç gündür oda kahvaltıda
selam ))
ilk sayfada "yeni konu aç" bütonu var ona tıkla, kendi günlüğünü oluştur canım ))
şimdiden hayırlı olsun ))
Teşekkür ederim ))
Şu anki kilomdan çok memnunum, eğer hedefim 60 olmasaydı diyeti bırakırdım büyük ihtimalle )))))
Ama bu sefer hedefi büyük koydum, 13 yaşımdan beri kilo problemim var ve artık bunu sağlıklı bir şekilde vererek kendimi görmek istiyorum ))
Şu andaki tek sorunum hiç bir kıyafetimin bana olmaması, hepsi o kadar büyükki, yeni kıyafette almak istemiyorum
şimdilik idare edeceğim, şöyle 6'lı rakamları göreyim ondan sonra alışverişe çıkacağım ))
peki bu cetvelleri nasıl yapacağım.
eğer baş dönmeleri veya halsizlik olmuyorsa problem yok, ama eğer varsa ekmeği 2 taneye çıkar..
Ekmek farkında olmasakta kilo yaptığı kadar bir çok vitaminde barındırıyor ve bizi halsizlikten uzaklaştırıyor))
Biz kilo verelimde kıyafet sorun değil canım yeterki gitsin şu kilolar insanın kendine güveni geliyo 79 kiloydum geçen sene. Oturuyorsun kucağına göbek oturuyo kalkıyorsun her yanın ayrı oynuyo birde benim gibi kalça problemi varsa köşeyi ben döndükten sonra geliyobakıyorum yeni dönmüş köşeyi bende 19 yaşıma kadar 50 55 arasıydim sonra kortizonlu krem kullandım. Üstelik doktor önermeden ve 3 4 sene kullandım egzema vardı ellerimde tavsiye üzerine senelerce kullandım ve bu kullandığım dönemde 20 kilo aldım. Birgün doktora gittim şu ilacı kullanıyorum dedim fazla kullanma 3haftayi geçmesin dedi bende 3 4 yıldır kullanıyorum dedim bir bakışı vardı doktorun anlatamam şok oldu resmen iç organların zarar görmemiştir inşallah dedi filim tahlil falan istedi. Arkadaşlar siz siz olun kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanmayin.
Ben 13 yaşındayken ağır bir hastalık geçirmiştim, hastaneye yetiştirmişler... Pek hatırlamıyorum o dönemleri... Doktor kortizon iğnesi vermiş, 36 iğne, her ay 1 tane vurulacak... Ama bunu annemlere söylemediği için bizimkiler sabah-akşam iğneyi yaptırmışlar bana... O döneme ait tek hatırladığım şey yatarken 45 kilo incecik bir kızdım, uyandığımda 90 kilo ve kıllı bir insandım... Herkes ayı diye arkamdan bağırırdı... Yaşadığım psikolojiyi düşünme bile... Altından kalkamazsın... Sadece 13 yaşındaydım ve herkes ayı diyordu... Şimdi gülüyorum... Keşke o zamanda gülüp geçebilseydim diyorum... O kadar üzmeseydim kendimi... Hastalıktı bu... Ama çocuktum... Geçti gitti artık.. ama kortizonu daha sonraki yıllarda da kullanmak zorunda kaldığım için çok iyi biliyorum etkilerini ))
ben 13 yaşındayken ağır bir hastalık geçirmiştim, hastaneye yetiştirmişler... Pek hatırlamıyorum o dönemleri... Doktor kortizon iğnesi vermiş, 36 iğne, her ay 1 tane vurulacak... Ama bunu annemlere söylemediği için bizimkiler sabah-akşam iğneyi yaptırmışlar bana... O döneme ait tek hatırladığım şey yatarken 45 kilo incecik bir kızdım, uyandığımda 90 kilo ve kıllı bir insandım... Herkes ayı diye arkamdan bağırırdı... Yaşadığım psikolojiyi düşünme bile... Altından kalkamazsın... Sadece 13 yaşındaydım ve herkes ayı diyordu... şimdi gülüyorum... Keşke o zamanda gülüp geçebilseydim diyorum... O kadar üzmeseydim kendimi... Hastalıktı bu... Ama çocuktum... Geçti gitti artık.. Ama kortizonu daha sonraki yıllarda da kullanmak zorunda kaldığım için çok iyi biliyorum etkilerini ))
Canım esas ayı sana ayı diyenler. Sonuçta homini gırtlaktan kilo alsan insan düşünüyo hani az yede şişme diye ama ilaç tedavisi yada hastalıktan kilo alanlara saygı duyulması lazım. Hele birde ergenlik döneminde yaşamışsin anlıyorum seni. Beni hala herkes soruyormuş xxxx kilolumu kaç kilo oldu diye duyuyorum çevremden sinir oluyorum. Kimene kiloluyum sonuçta sırtlarında gezmiyorum. Birde doğum yaptım ya 100 kilo olmuştur diyorlarmiş:-@ Aman onlar kendi derdine yansin bir zayıflayayimda görsünler xxxx nasılmiş
soyacım sen en azından küçükken zayıfmışsın ben 4,500 kg doğmuşum çocukluğumda 2 kez zayıf olduğumu hatılıyorum birinde bağırsak kurdu geçiriyorum bir deri bir kemik kalmıştım biride de bacağım kırılmıştı bir resmim var afrikalı çocuklar gibi olmuşum.sakat kalacağımı düşünüp herkesi çok üzmüştümOnun dışında hep tombiştim
Valla kilolu olmamın bana tek bir faydası oldu, kimse bana yaklaşamıyordu, herkesi dövüyordum ))))))
cüssemden korkuyorlardı, sülale de bile laf söyleyene patlatıyordum )))))))))))))))
Sana söyledikleri gibi banada söylüyorlardı, kaç kilo oldun kız diye, bende dolar mark sorar gibi amma meraklısınız, paranızı benim kilolarıma mı yatırıyorsunuz derdim )))
ama az adam dövmedim ne yalan söyliim ))
Eline koluna sağlık canımbende kavga ediyordum 19umdan sonra kilo aldım ya pek dövme olayı olmadı)))) ama çok kavga ettim yalan yok. 7senedir 6li rakamları hiç görmedim. Tartıda 69.9u bir görsem zıpliycam havalara. Akşam sadece çorba ve salata yemeyi düşünüyorum az değil dimi ekmek sabah 2dilim tükettim. Yasemin sağolsun cevapladı ama en geç kahvaltımi kaçda bitireyim. Senide bunaltıyorum ama! Hayranim senin iradene bizleri motive etmene allah seni başımızdan eksik etmesin canım.
moralimmmmmmm çokkkkkkkkkkkkkk bozuk adetimle ilgili sorun var yazmıstım ya doktor dış gebelik olabilir die tahlil aldı dua edin öle bişi olmasın ameliyat olmam lazımmmış ve ardından uzunca bir medikal tedavi lazımmıs nolur dış gebelik çıkmasın dua edin arkadaslarrrrrrr
umarım öyle bir şey çıkmaz canım,
moralini bozma, dualarım seninle...
yengemde dış gebelik yaşamıştı, hatta onu acilen hastaneye kaldırmıştık, hemen ameliyata almışlardı ama çok kolay geçmişti operasyonu...
Sonrasında öyle çok uzun bir tedavi gerektiren bir süreç yoktu... Eğer bebek düşünüyorsan bilemem, yada farklı bir sorun yoksa?
Ki yengem geçen sene 2. bebeğini doğurdu, yani korkma, dış gebelik öyle çok korkulacak bir şey değil, hem ne güzel bak erkenden teşhis edildi diye düşün...
Ya doktora gitmeseydin? Ya adet kanaması diye düşünseydin? Allah korudu bak... Hep olumlu düşünelim, her türlü hastalık pozitif düşünmeyle tedavi ediliyor artık...
Gönlünü ferah tut, hepimiz senin için dua edeceğiz zaten..
ben tekrar çocuk düşünmüyorum çünkü doğurursam ölme ihtimalim çokkkkkkk yüksekmiş o yüzden sıkı tutmam gereken bir konu doktor öle söyleyince dış gebelik falan die çok korktummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?