Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

şirinzezecim hala kanamam devam edio malesef ilaç durdurmadı çok halsiz ve mutsuzum

öğlen
4 kasık kuru fasulye salata 1 dilim ekmek
akşamda salata yerine yoğurt vardı

kansızlık için tavsiye etcenız bişi varmı devamlı açlık hali olusuo:2::2::2::2::2::2::2::2::2::18::18::18::18::18::18::18:

Pekmez iç diycem ama malum rejimdeyiz:))
Pekmezi yeşil çayına filan damlat istesen.. İse yarar çünkü ama olurmu bilmem tabiki soyacim a sormak lazım ..
Sanırım bendede var o kansizlik..
Bugün bende iyi hissetmiyorum kendimi canim

Sevgili arkadaşlar,

Bugün 23 Nisan olduğundan eşimde izinliydi gezdik biraz o yüzden ancak cevap yazabiliyorum size, kusura bakmayın ))
Geldim hemen okudum yazdıklarınızı...
Çok teşekkür ederim, yazdığınız güzel yazılarınızı okudum, mutlu oldum ))

Hemen biraz bilgi paylaşayım istedim,
Baş dönmeleri yaşayan arkadaşlarım, çok su içiyorsanız (2,5 litreden fazla ise) vücudunuz gerekli mineralleri kaybediyor olabilir,
Böyle durumlarda 1 tane sade soda için, içine 1 dilim limon atın... Su tüketiminiz 2,5 litrenin üzerine çıkmasın...
Soda vücudunuza gerekli mineralleri verecektir, bilginize...
Bunun dışında, kansızlıktan baş dönmeleri yaşayabilirsiniz, kansızlığın sebebi de vücudunuzda yeterli miktarda demir olmamasıdır...
Bunun içinde doğal yolları tavsiye edeceğim... Çay-kahve tüketiminizi minimumda tutun, bu içecekler demir emilimini azaltır.
B12 vitamin takviyesi alabilirsiniz (eczaneden alın), halsizlik ve baş dönmelerinizi azaltacak ve yeterli demir emilimini gerçekleştirmenizi
sağlayacaktır (kilo aldırmaz merak etmeyin, aksine kilo vermenizi kolaylaştırır) Süt, yumurta,balık, yeşil yapraklı sebzeleri biraz daha fazla
tüketin... (yumurtayı mutlaka haftada iki gün, sütü her akşam için) bol bol semiz otu, ıspanak, brokoli vb yiyin... Ve mümkün olduğunca
balık yiyin... Tabi bunları beslenme planınıza uygun olarak tüketin ))
tüm bunları yaptığınızda baş dönmeleri, yorgunluk ve halsizlik problemleriniz çözülecektir merak etmeyin...

Aramıza katılmak isteyen arkadaşlar var sanırım, hakkınızda araştırma yapacağım, uygun görüldüğü ve kurallarımızı kabul ettiğiniz takdirde katılabilirsiniz...
Kurallarımız kesindir ve asla dışına çıkılmasından hoşlanmayız... 3-5 gün uyup sonra kafasına göre takılan arkadaşları, şok diyet yapanları ve kaçamak yapanları
aramızda istemiyoruz... Bunlar dışında gelip hergün okuyabilirsiniz yaptıklarımızı...

Sevgilerimle

Esracım,

Kansızlıkla ilgili bilgi yazdım, ordan oku...
Açlıkla ilgili olarak, kansızlık açlık yaratmaz, psikolojini bu şekilde şartlama...
Sen şartladıkça acıkırsın sadece... Yeterince doyurucu besinler almamak acıktırır sadece...
Mesela akşam yemeğinde 4 kaşık kurufasülye yerine bol bol brokoli haşlayıp yeseydin yoğurt ve 1 dilim ekmekle
emin ol hem doyardın hemde kansızlık durumu için gerekli demiri vücuduna sağlardın...
Bu tip durumları atlamayalım, kansızlık ile ilgili daha önce bilgim olsaydı buna göre yönlendirebilirdim seni tatlım ))
Çok öpüyorum ))

Pekmez içmeyin üleeennn )))) p
kansızlık ve baş dönmesi ile ilgili bilgiler yazdım, deneyin yeterli gelmezse daha fazlasını yazarım merak etmeyin ))
Ama bunlar bana çok iyi gelmişti ilk diyete başladığım zamanlar...
bilginize ))

Basım hala çok donüyor spora gittim kiZlar aksam menüm
2 grisini
1 ufak kase yoğurt
Salatalık domates
1 kepçe mercimek yemegi

canım,

Baş dönmesiyle ilgili neler yapabilirsiniz yazdım, geçmiş olsun...
bu durumdayken spora gitme, vücut stres sinyali verir yaptığın spor sana birşey kazandırmaz...
Daha fazla yeşil sebze yemelisin...
Sevgilerimle

canim oglen az yemissin ondan mi acaba? yogurduna biraz tuz serpseydin..

tuza gerek yok,
Sebze, süt ve yumurta yemesi gerekiyor...
İlk başlarda sürekli müsli yemesinin zararları bunlar...
Tek tip gıdalar daha sonra çıkarır öcünü maalesef...
Beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor, o müsliler kornflekslerin içinde bir sürü vitamin, demir vs var diye yazar ama
çok inandırıcı değil... Gerçek besinlerden alınmasından yanayım...
birde bir kaç gündür balık yedi üst üste, fazla fosforda baş dönmesi yapar...
Sevgilerimle

soyacım akşam için kabak dolması yapsam kendime içine de bulgur kuru soğan falan koysam küçük bir tane yiyebilirmiyim?
canım çektide bugün :26:

Yiyebilirsin canım,
Kabak, biber ve patlıcan dolmasını bulgur ile çok az yağ ve yağsız kıyma ile yaparsanız 2 tane orta boy yiyebilirsiniz, yanında da salata yiyebilirsiniz (ekmek, yoğurt yok)
Pirinç koymayın, şekerinizi yükseltir ve kısa süre sonra yeniden acıkmanıza sebep olur,
Sarma yasak, (yapraklar salamura olduğundan ve insanlar kendine şu an için dur diyemediğinden)
Sevgilerimle

arkadaşlar nasıl bir diyet yapıyorsunuz öğrenebilir miyim bende yapmak istiyorummm

Selam,

Araştırdığım kadarıyla gün içinde bir çok foruma girip yorum yazmışsın ama henüz diyete başlamak ile ilgili bir adım atmamışsın?
bizim kurallarımız çok katıdır, kaçamaklara vs yer yoktur, yapanı direkt atarız...
Burası sana çok katı gelecektir büyük ihtimalle, dilersen başka topiklerden destek al...
Çünkü biz gerçekten sağlıklı beslenerek ve kurallara uyarak, hiç kaçamak yapmadan, gerekirse ayda 1 kilo vererek zayıflamayı tercih ediyoruz...
Tüm sevdiğin yiyeceklerden vazgeçip (en az 6 ay süre) ayda belki sadece 1 kilo zayıflamak istersen bekleriz...
Sevgilerimle

Selam,

Seninle ilgili araştırma yaptım,
araştırmalarıma göre, (fazla geri tarihe bakmadım) ocak ayında kendi topiğini açmışsın, aslına bilgi birikiminde var az çok, ama kendi topiğine bile sahip çıkmamışsın...
Sonra gidip bir çok topiğe yazmaya başlamışsın... Üstelik glukofen kullandığını belirtmiş ama sanırım kısa bir süre alkol kullandığın için (2-3 gündü yanlış hatırlamıyorsam) ilaçlarını almadığını yazmışsın... Tüm bunları toplayınca ne çıkıyor biliyormusun? Başladığın hiç bir şeyin devamını getirmediğin...
Öncelikle sana tavsiyem, sağlığına ne kadar değer veriyorsun buna bir karar ver !
Bende 1 senedir glifor kullanıyorum, ilk 8-10 ay kadar hiç bir etkisini görmedim... Önce 1000 mg kullanıyordum, insülin direncim tavan durumda malesef... Ve ciddi sağlık problemlerim var... 2 ay önce doktorum gliforu 2,650 mg'a çıkardı.. Ve diyet yapmamı, kilo vermemi söyledi... Ve bana, sana yazdığımdan daha sert cümleler kullanarak konuştu sağlığımı tehlikeye attığımla ilgili... O zamana kadar bende çok dikkat etmiyordum ilaç kullanımıma... Bu ilaç düzenli kullandığında ve diyet yaptığında işe yarar, aksi halde sadece içersin ve midene, vücuduna zarar verirsin o kadar... Neyse, çok yazdım bu konuyla ilgili...
Kısaca şunu demek istiyorum,
Hep birşeylere başlamak istemişsin ama aynı gün bırakmışsın,
bizim böyle insanlara ihtiyacımız yok,
Senin yapman gereken önce sağlığın konusunda oturup ciddi bir karar vermek, doktora gitmek insülin direncine tekrar baktırmak ve eğer gerekiyorsa bir diyetisyenden yardım almak...
Çünkü para harcadığında karşılığını almak için mecburen dediklerini yapacaksın, burda ise bir gün yazıp ertesi gün sıkılacaksın...

Sevgilerimle

Doğru soluyosun valla soyacim sanırım fosfor komasına girdim:))) yarın ben bı semizotu pişireyim.. Şifayı deniycem tatlim Sabah'ta bı musli bir kahvaltı olarak yapcam.. Musli kolayıma gidiyor.. Kahvaltı hazırlayıp yemem çok zor oluyor oğlum çok yramaz.. Bende sabah o yüzden genelde muslu tercih ediyorum ama artık kahvaltıda yapcam:)))

tatlım benim,
Kendinize dikkat edin, hergün aynı şeyleri yerseniz tek tip beslenmeye girer, yediğiniz şey ne kadar sağlıklı olsada tek tip olduğundan sağlıksız olur...
Önceliğim sizin sağlığınız... sağlığınız tehlikeye girmesin, ben her halükarda zayıflatacağım sizi merak etmeyin ))
Semiz otu, ıspanak, brokoli şu anda senin en sevdiğin yemekler kategorisinde olsun ))
Mucksss bebeğim ))

CAnim ikindide ara ogun yapmamissin yemek saatleri birbirine yakindi heralde..aksam acikirsan sut icebilirsin..vejeteryan sut icer mi bilmiyorum ama? olmadi nasilsa ikindide meyve yememissin..meyve yiyebilirsin uzerine tarcin serpip

evet canim aksam yemegini erken yedigim icin ikindide ara ogun yapamadim ama spordan gelince felaket acikmistim 1 kivi ve 1 kucuk bardak yagsiz soya sutu ictim (normal sut icmiyorum dogru tahmin :26:)

70 dakika spor yaptim kizlar 55 dk zumba kalani da jogging, ve bugun o kadar cok terledim ki ben bile sok oldum iyi yag yakmisimdir diye umuyorum
yarin 11bucukta pilates var guzelce kahvaltimi yapip gitcem ilk kez bir sinifla pilates yapiyorum daha once DVDlerden yapmisligim var ama insan icinde ilk defa yapicam umarim becerebilirim tum hareketleri

cumayi iple cekiyorum bakalim 1 haftada kac kilo gitmis, ama simdiden fark hissedebiliyorum gobegim kuculdu sanki

Semiz otu, ıspanak, brokoli şu anda senin en sevdiğin yemekler kategorisinde olsun ))

benim de en sevdigim yemekler bunlar biliyor musun yalniz yasadigim yerde semizotu yok diye kahroluyorum. bayilirim yogurtlu salatasina ozellikle de... hergun yesem bikmam o derece. ama ara tara hicbir yerde bulamadim sadece turkiyeye aile ziyaretine geldigimizde yiyebiliyorum
brokoli ve ispanak var neyse ki onlar vazgecilmezim

Neyse ki ıspanak ile brokoli var, onlarda olmasaydı halin haraptı ))
bende çok severim bu üçlüyü, sevmediğim 2 sebze var kereviz ve taze fasülye..
taze fasülyeyi de yeni yeni yemeye başladım, ancak çok iyi yapmaları gerekiyor yemem için ))
kerevizi ise yemeye çalışırken resmen işkence çekiyorum ama her besini almam gerektiği için yemeye çalışıyorum işte ))

taze fasulye sevilmez mi ahh bayilirim yazin zeytinyagli yapardi annem yaninda da cacik
burada var taze fasulye ama kocaman, kalin ve de kilcikli..
kerevizi ben de pek sevmem, ama ozellikle kacinmam yani bir yemegin icinde varsa ayiklamam yerim (ama kendim yapmam )
asla agzima surmem dedigim tek bir sebze var o da bakla :120:

Sevgili arkadaşlar,

Malumunuz yaz geliyor ve içeriği açısından bir çok faydası olan bu sebze ve meyveleri doğal halleri ile artık bulamayacağız, o sebepten öğünlerinize serpiştirin istedim yani,
Bitmeden tüketin ))

Lahana,
ister çiğ doğrayıp salata şeklinde yiyin, ister kapuska yapıp yiyin...
*İçinde bulunan B vitaminini iştah kesicidir. Dolayısıyla form korumanızı sağlar

Ispanak,
Çiğ her zaman tavsiye ederim, salatanıza doğrayabilirsiniz, pişirirken besin değerleri azalıyor çünkü, yemeğini de yapabilirsiniz...
*Çiğ olarak tüketildiğinde vücudun lif ihtiyacını karşılar

Pırasa,
Bu da çiğ yiyebileceğiniz bir sebze, tadı soğan gibidir, ben salatalarıma soğan yerine koyarım, yemeğinide yapabilirsiniz...
*İçerdiği posa sayesinde kabızlığa da iyi gelir.

Kereviz,
öğğğ hiç sevmem, bana yedirmeyinde nasıl yerseniz yiyin ))))))))))))))) salata yada tavuklu yemeğini yapabilirsiniz...
*İyi bir antioksidandır.Sindirim sistemini rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Karnıbahar,
Çiğ yiyebilirsiniz, tadı lahanaya benzer, pişirip yemeğini de yiyebilirsiniz
*Zihinsel ve bedensel yorgunluğa çok iyi gelir.Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar

Portakal: C vitamini ve folik asit kaynağı olan portakal bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir

Nar: bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir Ayrıca selenyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri çok fazla içermesi nedeniyle, halsizlik durumlarında da kullanılabilir.

Ayva: A ve B vitaminleri, yüksek miktarda potasyum ile tanin ve kireçli tuzlar içerir. Zindelik verir

Armut: A, B1,B2,B3,B6 ve C vitamininden zengindir. Kabuklu olarak tüketilmesi, bağırsak sağlığı açısından çok faydalıdır.Kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı atarak böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.

Son düzenleme:

Baklaya bayılırımmm,
Hatta bugün akşam yemeğimi 5'te yedim, dışardaydık, yemek yiyelim dediler
bende ona göre menü ayarlayayım bari dedim, gittiğim yerde bakla varmış oy oy oy, dünyalar benim oldu ))
1 ufak kasse zeytinyağlı bakla yedim, çok az yağda yapmışlardı, tuz azdı tam diyet yemeği olmuştu tebrik ettim ustayı valla ))
brokoli aldım bir ufak kase ama onu yiyemedim, tadı güzel değildi... salata ve çorba aldım onun yerine bende...
Ama bakla yok mu bakla of diyorum ))
Kerevizi sen gene yiyorsun, ben kokusuna tahammül bile edemiyorum
Bazen annem kereviz salatası yapıyor, içine elma rendeliyor, sarımsaklı yoğurt koyuyor
orda bile kerevizintadı geliyor bana ıyyyyy
hayatta yiyemem dediğim tek şey şu an için kereviz ))

Hadi yaa doktora gidiyor musun? sonra ciddi bisey olmasin sana Allah korusun! yesil mercimegi sadece haslayip yiyebilirsin..sabah kahvaltida bile peynirin yanina cok guzel oluyor...kendine dikkat et canim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…