Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Hosgeldin soyacim
Nasıl gecti direksiyon dersin???
Aslında yagsiz yapacaktım yapisirmiki diye düşündüm
Bundan sonra yagsiz deniycem:))

ne kadar güzel anlatmışsın bahaneleri
bahaneler yaparak farkında olmadan ömür gelip geçiyor işten insan kendine bir yerde dur diyor bizde burda seninle beraber senin desteğinle kendimize dur diyoruz ve duruyoruz bende hep behaneler üretim yok kansızım yok pko yok bugn olmaz yarın diye diye böyle oldum

ama şimdi sağlıkle beslenmeye bir ömür boyu devam
çünkü 1 tane ekemek yesem karnımı değil gözümü doyuruyorum
1 dilim ekmek yesem karnımı doyuyorum
işte eyle
bizden de sana sevgiler soyacığım

Sevgili Arkadaşlar,

Bugün gene direksiyon dersim vardı,
Sabah erken kalktım, ama kalkmam zor oldu çünkü akşam o kadar spor yapmışım ki her yerim ağrıyordu ))
Hemen tartıya gittim, çok garip 73,600 kg çıktım... Bu kadar hızlı bir düşüş beklemiyordum açıkcası...
Gerçi çok ödem oluşmuştu vücudumda, strese gelemiyorum ve bir kaç gündür fazla stresliydim...
Neyse, kontrol altına almam gerekiyor, yarın sabah ki duruma göre eğer yine çok fazla bir düşüş olursa korumalı
bir programa geçmem gerekebilir... bir günde 400 gram gitmesi sağlıklı değil... En azından 3 aydır diyet yapan biri için...
Yeni başlıyor olsam anlaşılabilir birşey... Bir iki gün takip edeceğim... (Millet göbek atar benim derdime bakın ))))))

Bugün kavitasyonumda vardı ama direksiyon dersinden yetişemedim, ayarlayabilirsem akşama gideceğim, haber bekliyorum...

Sabah evden acilen çıkmam gerekti, ekmeğim kalmamış, simit vardı, oda kurumuş )) çeyrek simit yedim susamlarını kazıyıp...
yarımda yeşil elma... Direksiyon dersinden çıkınca da 1 salatalık yedim...

Eve geldiğimde ise öğle yemeği vaktim gelmişti, yarım kase çorba, 1 küçük tas etli patlıcan yemeği yedim (yağsız)
Şimdi yeşilçayımı demleyip içeceğim, çok yorgunum o kadar koşturdum ki dünden beri...
Nerdeyse uyuyacağım...

ha bu arada, görümcem spora gidiyordu ama bırakmak zorundaymış, beni aradı sen gitmek istermisin diye...
spor salonuyla konuşmuş, başkasına devredebilirsiniz hakkınızı demişler, ağustosa kadar ben gideceğim onun yerine ))
Ücreti de ödenmiş, 4 ayak üstüne düşmek bu olsa gerek değil mi ))
Haftaya başlıyorum yuppiiiii ))

Kısa bir hikaye ))
Umarım keyif alırsınız...

Ayşe bir gün sayısal loto oynar ve kendi kendine dua eder,
"Allahım noolursun sayısaldan büyük ikramiye bana çıksın, bir ev nasip et bana noolursun"

Allah, not alır (haşaaaa, hikaye sadece kızmayın ))
"Ayşeye para çıkarılacak, ayşeye ev nasip edilecek"

Ayşe duasının ardından şöyle der,
"amaaan, bir sürü insan oynuyor bu sayısal lotoyu, bana mı çıkacak sanki, bu gidişle ev falan alamam ben"

Allah, yazdığı notun üzerini siler ve şöyle der,
"Ayşe paradan ve evden vazgeçti"

Dilek dilerken net olun arkadaşlar,
Kararsız dilekler yukardaki durumlara yol açar )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

soyacigim su bahane uretmekle ilgili yazini okurken kendimi gordum, yani eski halimi. gercekten, bahane isteyince insan yuzlercesini uretebiliyor. zamaninda cok dustum bu hataya ve sonu hep husran oldu. diyeti bozup abur cuburu yemek hicbir sorunu cozmedigi gibi problemlerimi daha da arttirdi. artik hem o sorun - her ne ise- hala hayatimdaydi hem ben de 1 kg daha fazlaydim. sagliksiz beslenmek sorun disinda hicbirsey getirmedi. moralim bozukken canim tatli birseyler isterdi (ozellikle de cikolata) sanki beni rahatlatacakmis gibi. yedigim koca bir parca cikolata bana 2 dakika keyif verip haftalarca eziyet cektiriyordu. deger mi...

simdi esim karsimda koca bir sandvic yiyor yaninda da buz gibi kola iciyor. gecen gece de pizza siparis etti. tadina bakmayi birakin koklamadim bile. eskiden olsa.......
ben de bu sabah pilatese gittim 1 saat, sonra da yarim saat aletli jimnastik yaptim. eve geldim yorgun ve ac olarak, ara ogun 1 elma yedim. eskiden olsa ogle yemegine pratik birseyler (yani abur cubur) hazirlar tv karsisinda yerdim. ama bugun usenmeden kendime koca bir salata yaptim bol limonlu soganli ispanakli marullu. bir de cok az yagli sebze corbasi.. su an hem tokum hem de icim cok rahat. esime uysaydim simdi mutsuz sinirli ve depresif biri olacaktim. vicdan azabindan kahrolacaktim yedikten 5 dakika sonra. geri donusu de olmayacakti, berbat hissedecektim.
iste, yanlis seylere ozenmeye basladigim anda bu hissi kendime hatirlaticam. dogru seyi yaptigimda hissettigim bu kendine guveni ve mutlulugu. sonra da yanlis seyleri yedigimde yasadigim vicdan azabini, degersizligi, ise yaramazlik hissini. o zaman dogru secimi yapmak daha kolaylasiyor. yani benim icin boyle.

ben tam bir tatli delisiyim normalde. kendimi bildim bileli boyleyim, kilo problemim ortaya cikmadan once de oyleydim. bana hic yemek vermeyin ben hayat boyu cikolatayla beslenirim derdim o kadar kotuydu yani durum. ama ne oldu iste 90 kiloya ciktim en guzel yillarimi kilolu geciriyorum, istedigim seyleri giyemiyorum, kayinvalidem bile 36 beden - ailede en kilolu benim. daha bu yasta, cocugum bile henuz yokken. degdi mi - onca cikolatayi yedim de ne oldu, sonuc bu iste...

o yuzden ayni hataya bir daha asla dusmemeye cok kararliyim. regl de olsam, moralim de bozuk olsa, hayatimda ne ters giderse gitsin cikis yolu abur cubura saldirmak olmayacak artik. yaz da geliyor deniz kenarinda yuruyuse cikarim esimle, ne zaman kendimi kotu hissetsem. o yoksa alirim bisikletimi turlarim etrafta. spor yapmak endorfin salgilatiyor cikolata yedigimizde salgilananin aynisi. zaten ne zaman spora zorla gitsem donuste mutlu ve enerjik biri oluyorum.

iste bunlari kendi kendime devamli hatirlatiyorum cunku insan bir sure sonra neden bu yola ciktigini unutmaya basliyor. daha mutlu daha saglikli daha guzel olmak icin cok iyi bir amacla ve kararlilikla basladigi ve basta harika giden bu yeni beslenme duzeni bir sure sonra insanlar etrafinda pastalari kekleri yerken sanki beyninde sekil degistiriyor, insan herseyden mahrum kaldigini hissetmeye basladigi an da depresif sinirli biri oluveriyor. kendine odul koymaya kalkiyor mesela 5 kilo verirsem odul olarak 1 dilim pasta, vb. sanki bu yeni beslenme duzeni bir cezaymiscasina, sanki iskence gibi - sonuna mutlaka guzel bir yiyecek odul konmaliymis gibi. neden, cunku yolun basindayken belirledigi hedefi ve onu o kadar kararli yapan bir suru sebebi unuttu. bunlari yaziyorum cunku ben bu hataya o kadar cok dustum ki. belki bunu daha once yasamis arkadaslar aramizda vardir. ben artik birseye hayir derken kendimi guzel seylerden mahrum kalmis hissetmektense, sagliksiz bir seye hayir diyerek dogru karari verdigim icin daha guclu ve daha mutlu hissetmek istiyorum. bazi diyetisyenler diyordu cumartesileri kendini odullendir bir tatli ye. zamaninda isi bilmedigimde, o dedikleri de isime geldiginden bunu yapiyordum. ama ne oldu, sanki o yedigim tatli butun hafta cekilmis bir iskencenin sonundaki odul gibi oldu. beynime sacma sapan, yanlis bir sinyal verdi. sanki o pasta en guzel seydi, oduldu, muhtesemdi, ona ulasmak icin butun hafta ac gezmeliydim (?) vs. iste o malum diyetisyenin beynime kazidigi sacmasapan sey buydu. nitekim bu sekilde beslenme aliskanligimi degistiremedigim icin biraz kilo verip fazlasiyla geri aldim.

iste su an bunu tersine dondurmek istiyorum. cikolatayi pastayi tatliyi kolayi - her ne ise - odul olarak gormek istemiyorum. mesela herkes etrafimda borek yerken ben salata yedigimde sanki en guzel seylerden mahrum kaliyormus gibi hissetmek, kendimi o boregi yememek icin zorlamak istemiyorum. bilakis o borege hayir dedigim icin cok mutlu hissetmek ve de o yedigim salatanin tadini cikarmak, gunun sonunda vicdanim rahat ve ozsaygim artmis bir sekilde yatagima gidip uyumak istiyorum. su an yaptigim da iste tam olarak bu hem beslenme duzenini hem de kafamda yanlis olarak yerlesmis bu yaniltici dusunceleri degistirerek hayat boyu daha saglikli daha guclu biri olmak. hem fiziksel olarak hem de karakter olarak.

biraz uzun oldu kusura bakmayin, icimi dokesim geldi. arada bana geliyorlar boyle

işte bu bizim topiğimiz
kararlı ve azimli arkadaşlarım benım sende bu karar olduktan sonra kimse tutamaz tatlım başaracağına inanıyorum senin süpersin

merhaba arkadaşlar bugün gün boyu evde yoktum daha 1 saat oldu eve gireli sabah 8 de kalktım sağlık ocağına gittim tahlil vermem gerekiyordu evden bi bardak su içtim ve bilerek erken diye minibüsle gitmedim yürüdüm 1 saat gidiş 1 saat dönüş 2 saat yürüdüm kızım görümcemdeydi kahvaltıya oraya gittim orda;
yarım dilim tam buğday ekmeği
tuzsuz köy peyniri
salatalık ve çay içtim
arada 1 elma yedim
orda görümceme temizlikte yardım ettim sonra
öğlen yemeğinde haşlanmış tavuk eti
1 tam buğday ekmeği
bol salata yedim tuzsuz ve yağsız
tekrar arada süt içtim 2 tane eti form bisküvi yedim
şimdi evdeyim
akşama az nohut yemeği yiycem yanındada ayran içiceğim
ama inanıyorum bugün iyi efor sarfettim çünkü yürümekten bacaklarım ağrıyor
hepinizi öpüyorum herkese iyi akşamlar... :)

bugun pek sağlıklı beslenemedim karnım çok agrıo ve kanamam çok arttı sadece meyve yedim akşam salata yicem gereksiz seker yüklendim meyvelerle sanırım soya kızıcaksın bilom ama inan halim perişan o yüzden bugun böle oldu ama söz bi daha olmucak kızlar

canım doktro nediyor senin bu duruma kendine dikkat et tatlım

Herkese iyi akşamlar
evet bu saat itibariyle akşma yemeğim yemiş bulunuyorum
1 dilim ç.ekmeği
3 yk böğrülce
1 kepçe tavuk çorbası(pirinçsiz ve yağsız)bana özel
2 yk yoğurt

soyacığım çok mu oldu acaba

yasemincimmmm bana adet düzenleyici verdi ama hiç azalma olmadı aksine çok arttı yumurtalıklarımda bişi var dedi dış gebelik dedi ilk tahlil yaptırdım çıkmadı gebelik hormonel dedi yazdı iki ilaç gönderdi bekleyim mi baska doktora gidiyim mi yoksa adet mi oldum bilemedim vallaha ya

tekrar merhaba arkadaslar ben de bugunku menumu yazayim

sabah: 1 dilim kepek ekmegi, 1 dilim beyaz peynir, 4 cherry domates, sade kahve, 25 ml soya sutu
ara: 1 elma
ogle: sebze corbasi ve salata
ara: 1 portakal, 1 ceviz
aksam: kuru fasulye, 200 gr yogurt
spor: 1 saat pilates, 30 dk aletli (basen, bacak ve karin calistim)
su: 2 lt

sonra da bitki cayimi icip gunu kapatirim

yarin spora gitmiyorum onun yerine disarida yuruyuse cikarim diye dusundum

bu arada alin bolgeme bir suru sivilce gibi minik kirmizi kabarciklar cikmis esim sporda cok terledigin icin olabilir diyor ama bilmiyorum, yagsiz yiyorum tatli zaten hic yemiyorum ama cildim bu aralar oldukca bozuldu :44:

Slm canlar. Evde yoktum yeni geldim o yüzden yazamamıştım. Bugün tatildi malum :))) Arkadaşlarla açık hava pikniğine gittik. Millet börekleri çörekleri götürürken ben çok az yağsız bol limonlu kısır ve yanımda götürdüğüm lor peynirini yedim. Üzerine de bir güzel yürüyüş yaptım yanımdakilerde bu yürüyüşten nasibini aldı :))) Şimdi canım hiç birşey istemiyor ama metobalizma çalışsın diye tarçınlı yağsız yoğurt yiyeceğim. Öpüyorum kocaman kocaman :)))

Canim tabii ki doktora git..eger adet surecinde degilsen..yani duzenli adet goruyorsan tarihini bilirsin zaten..adet tarihlerinde misin? eger degilsen sakin ihmal etme..onemli olabilir!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…