Sanada afiyet olsun CNmafiyet olsun şekerim
akşama bende yapayım
merhaba,
genelde önyargılı bir insan değilimdir, öyle bir izlenim uyandırmışım demekki sende, bunun için özür dilemeyeceğim... Düşüncelerin farklı olmasından dolayı özür dilenmesi bana saçma gelir... Herkes aynı düşüncede olacak diye bir durum yok netice de... Evet, yazdığın gibi bir çok sebepten bırakmış olabilirsin, problemler yaşamış olabilirsin, internetin yoktu, uzak bir yere gittin vs vs vs... Ben hep şuna inanırım... Insan isterse bahane de üretebilir, çözümde... Sana kendimle ilgili örnek vermek isterim...
13 yaşımda ciddi bir rahatsızlık geçirdim, ölümden döndüm... Ve bu hastalık bende hala izlerini taşıyor...ve hep bu hastalığın ardına sığındım..
Spor yapmadım, hastalığımı bahane ettim,
diyet yapmadım, hastalığımı bahane ettim,
motvasyonumu bahane ettim,
çok fazla kilom olmadığını bahane ettim,
kilolarımın bana yakıştığını bahane ettim,
istediğim zaman bu kilolardan kurtulabileceğimi bahane ettim,
şu an için uygun zaman olmadığını bahane ettim,
sınav stresini bahane ettim,
işi bahane ettim,
eşi bahane ettim,
parayı bahane ettim,
sülalemdeki ölümleri bahane ettim,
şehitlerimizi bahane ettim,
aklına gelebilecek herşeyi bahane ettim,
pazartesi başladım, salıyı bahane ettim kısaca....
Istersen bahane çok...
şimdi ise, işsizim, param yok, açık öğretim sınavlarına, ehliyet sınavlarına, kpss sınavlarına aynı anda çalışıyorum, aralık ayında dedem vefat etti, kayın babam (kendi babam kadar severim) yoğunbakımda, kuzenim karaciğer kanseri ve hastanede yatıyor durumu kritik, bir evim yok eşimle birlikte ailemin yanına taşındık ve ben artık bahane üretmek istemiyorum...
Hayatımda bir şeyleri yoluna koymam lazım...
Ve yarın benim için çok geç, bu gün yapmam lazım...
Herşeyden önce sağlığım tehlikeye giriyor bu kilolar yüzünden...
Belki bir kaç seneye kadar beyin ameliyatı geçirmem gerekecek, kan değerlerimin normale dönmesi gerekiyor...
Bunun içinde insülin direncim dahil bir çok kan değerimi düzeltmem gerekiyor, anlatabiliyor muyum?
şu anda yapmam gereken öncelik kilo vermek...
Ve kendi motivasyonumu sağlamak,
ve burdaki arkadaşlarımında motivasyonunu yüksek tutmak, onlara faydalı olmak...
Bu sebepten kararsız ve henüz net olmayan arkadaşları almıyorum gruba...
Enerjimi eşit dağıtmam lazım, bana da yetmeli ekiptekilere de...
Aslında önyargılı değildim,
anlatabildim mi?
Sade sodanin icine sıktım limonuictim bir guZel :))
Şimdide spora kiZlar :))
soyacigim su bahane uretmekle ilgili yazini okurken kendimi gordum, yani eski halimi. Gercekten, bahane isteyince insan yuzlercesini uretebiliyor. Zamaninda cok dustum bu hataya ve sonu hep husran oldu. Diyeti bozup abur cuburu yemek hicbir sorunu cozmedigi gibi problemlerimi daha da arttirdi. Artik hem o sorun - her ne ise- hala hayatimdaydi hem ben de 1 kg daha fazlaydim. Sagliksiz beslenmek sorun disinda hicbirsey getirmedi. Moralim bozukken canim tatli birseyler isterdi (ozellikle de cikolata) sanki beni rahatlatacakmis gibi. Yedigim koca bir parca cikolata bana 2 dakika keyif verip haftalarca eziyet cektiriyordu. Deger mi...
Simdi esim karsimda koca bir sandvic yiyor yaninda da buz gibi kola iciyor. Gecen gece de pizza siparis etti. Tadina bakmayi birakin koklamadim bile. Eskiden olsa.......
Ben de bu sabah pilatese gittim 1 saat, sonra da yarim saat aletli jimnastik yaptim. Eve geldim yorgun ve ac olarak, ara ogun 1 elma yedim. Eskiden olsa ogle yemegine pratik birseyler (yani abur cubur) hazirlar tv karsisinda yerdim. Ama bugun usenmeden kendime koca bir salata yaptim bol limonlu soganli ispanakli marullu. Bir de cok az yagli sebze corbasi.. Su an hem tokum hem de icim cok rahat. Esime uysaydim simdi mutsuz sinirli ve depresif biri olacaktim. Vicdan azabindan kahrolacaktim yedikten 5 dakika sonra. Geri donusu de olmayacakti, berbat hissedecektim.
Iste, yanlis seylere ozenmeye basladigim anda bu hissi kendime hatirlaticam. Dogru seyi yaptigimda hissettigim bu kendine guveni ve mutlulugu. Sonra da yanlis seyleri yedigimde yasadigim vicdan azabini, degersizligi, ise yaramazlik hissini. O zaman dogru secimi yapmak daha kolaylasiyor. Yani benim icin boyle.
Ben tam bir tatli delisiyim normalde. Kendimi bildim bileli boyleyim, kilo problemim ortaya cikmadan once de oyleydim. Bana hic yemek vermeyin ben hayat boyu cikolatayla beslenirim derdim o kadar kotuydu yani durum. Ama ne oldu iste 90 kiloya ciktim en guzel yillarimi kilolu geciriyorum, istedigim seyleri giyemiyorum, kayinvalidem bile 36 beden - ailede en kilolu benim. Daha bu yasta, cocugum bile henuz yokken. Degdi mi - onca cikolatayi yedim de ne oldu, sonuc bu iste...
O yuzden ayni hataya bir daha asla dusmemeye cok kararliyim. Regl de olsam, moralim de bozuk olsa, hayatimda ne ters giderse gitsin cikis yolu abur cubura saldirmak olmayacak artik. Yaz da geliyor deniz kenarinda yuruyuse cikarim esimle, ne zaman kendimi kotu hissetsem. O yoksa alirim bisikletimi turlarim etrafta. Spor yapmak endorfin salgilatiyor cikolata yedigimizde salgilananin aynisi. Zaten ne zaman spora zorla gitsem donuste mutlu ve enerjik biri oluyorum.
Iste bunlari kendi kendime devamli hatirlatiyorum cunku insan bir sure sonra neden bu yola ciktigini unutmaya basliyor. Daha mutlu daha saglikli daha guzel olmak icin cok iyi bir amacla ve kararlilikla basladigi ve basta harika giden bu yeni beslenme duzeni bir sure sonra insanlar etrafinda pastalari kekleri yerken sanki beyninde sekil degistiriyor, insan herseyden mahrum kaldigini hissetmeye basladigi an da depresif sinirli biri oluveriyor. Kendine odul koymaya kalkiyor mesela 5 kilo verirsem odul olarak 1 dilim pasta, vb. Sanki bu yeni beslenme duzeni bir cezaymiscasina, sanki iskence gibi - sonuna mutlaka guzel bir yiyecek odul konmaliymis gibi. Neden, cunku yolun basindayken belirledigi hedefi ve onu o kadar kararli yapan bir suru sebebi unuttu. Bunlari yaziyorum cunku ben bu hataya o kadar cok dustum ki. Belki bunu daha once yasamis arkadaslar aramizda vardir. Ben artik birseye [ı]hayir[/ı] derken kendimi guzel seylerden mahrum kalmis hissetmektense, sagliksiz bir seye hayir diyerek dogru karari verdigim icin daha guclu ve daha mutlu hissetmek istiyorum. Bazi diyetisyenler diyordu cumartesileri kendini odullendir bir tatli ye. Zamaninda isi bilmedigimde, o dedikleri de isime geldiginden bunu yapiyordum. Ama ne oldu, sanki o yedigim tatli butun hafta cekilmis bir iskencenin sonundaki odul gibi oldu. Beynime sacma sapan, yanlis bir sinyal verdi. Sanki o pasta en guzel seydi, oduldu, muhtesemdi, ona ulasmak icin butun hafta ac gezmeliydim (?) vs. Iste o malum diyetisyenin beynime kazidigi sacmasapan sey buydu. Nitekim bu sekilde beslenme aliskanligimi degistiremedigim icin biraz kilo verip fazlasiyla geri aldim.
Iste su an bunu tersine dondurmek istiyorum. Cikolatayi pastayi tatliyi kolayi - her ne ise - odul olarak gormek istemiyorum. Mesela herkes etrafimda borek yerken ben salata yedigimde sanki en guzel seylerden mahrum kaliyormus gibi hissetmek, kendimi o boregi yememek icin zorlamak istemiyorum. Bilakis o borege hayir dedigim icin cok mutlu hissetmek ve de o yedigim salatanin tadini cikarmak, gunun sonunda vicdanim rahat ve ozsaygim artmis bir sekilde yatagima gidip uyumak istiyorum. Su an yaptigim da iste tam olarak buhem beslenme duzenini hem de kafamda yanlis olarak yerlesmis bu yaniltici dusunceleri degistirerek hayat boyu daha saglikli daha guclu biri olmak. Hem fiziksel olarak hem de karakter olarak.
Biraz uzun oldu kusura bakmayin, icimi dokesim geldi. Arada bana geliyorlar boyle
bugun pek sağlıklı beslenemedim karnım çok agrıo ve kanamam çok arttı sadece meyve yedim akşam salata yicem gereksiz seker yüklendim meyvelerle sanırım soya kızıcaksın bilom ama inan halim perişan o yüzden bugun böle oldu ama söz bi daha olmucak kızlar
yasemincimmmm bana adet düzenleyici verdi ama hiç azalma olmadı aksine çok arttı yumurtalıklarımda bişi var dedi dış gebelik dedi ilk tahlil yaptırdım çıkmadı gebelik hormonel dedi yazdı iki ilaç gönderdi bekleyim mi baska doktora gidiyim mi yoksa adet mi oldum bilemedim vallaha ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?