Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Öğlen yemeğim;

1 küçük kutu light dardenel ton
1 dilim tahıllı ekmek

1 küçük kase yoğurt :))

canım,

sen dünde buna benzer birşey yememişmiydin?
bu çok az bir yemek... ve çok sağlıksız...
bu şekilde beslenmeni istemiyorum, her gün aynı şeyler yenmeyecek,
bir gün balık yediysen ertesi gün tavuk yada et yemelisin ve yanında mutlaka salata yemelisin...
öğle yemeğin çok az olmuş, bu sana kilo verdirebilir ama hem sağlıksız olur hemde bir süre sonra çok acıkırsın dünki gibi krizlere girersin...
dikkat edelim lütfen...

spor yaptığında fazla çıkabilir kafana takma bunu...
hergün tartılabilirsin, ben öyle yapıyorum hiçde motivasyonumu bozmadı bugüne kadar
aksine motive etti beni, eğer fazla çıktıysam sporuma daha fazla özen gösterdim
yediklerime de özen gösterdim, akşamları daha hafif şeyler yedim...

ayrıca spor yaparken hızlı hızlı yapmayın, yavaş yavaş yaparsanız daha fazla yağ yakarsınız...
örneğin mekik çekerken 100 tane mekiği bir an önce çekeyim bitsin diyeceğinize
mekiği ağır ağır çekin 50 tane çekin daha fazla yağ yakarsınız... yavaş derken durarak değil, hareketleriniz yavaş olsun ))

birde hergün spor yapma, 1 gün spor yap bir gün ara ver... ara verdiğin günlerde tartıl istersen ))

selam arkadaşlar nasılsınız beni sorarsanız iyiyim bugünlük yüyürüyüşümü yaptım şimdi yorgun bir şekilde oturuyorum bugün kendime çaykurun yeşil çayı var küçük kutuda ondan aldım eve gelir gelmez kaynattım içinede kabuk tarçn attım ve öğlen yemeğinden önce 1 brdk içtim
öğlen yemeğinde
çok az yağda kıyma kavurdum üzerine bol pul biber attım yanında 1 kase yoğurt bir dilim çavdar ekmeği yedim
2.arada çilekli activia yiyorum şimdi
akşamada
beyaz lahana çorbası yaptım 1 kase içiceğim
2 parça tavada kendi suyuyla pişirdiğim tavuk yiyceğim ve salata
iyi günler dilerim...

Biliyorum Soyacım aslında birgün et birgün balık yiyordum ama okulda kermes hazırlıklarımız var çok yoğunuz o yüzden bugünü de balıkla geçiştirdim yanında kırmızı mercimek çorbası içtim yazmayı unutmuşum. Daha dikkat edeceğim söz veyiyoyummmm :)))

Selam kızlaaaar ))

Sabah kardeşime kahvaltıya gittim biliyorsunuz,
canım kardeşim bana güzel bir diyet kahvaltısı hazırlamıştı ))

lor peynirinin içine tatlı kırmızı biber ve yeşil biber doğramış minik minik, birazda pul biber atmış acayip güzel bir tat vermiş hepinize tavsiye ederim ben bayıldım tadına ))
yanına yumurta, domates ve salatalık aldım süper bir kahvaltı oldu ))
sonra türk kahvesi içtik birlikte...
daha sonra bu güzel havayı dışarda değerlendirelim diye dışarı çıktık, bir kafede oturduk, yeğenim parkta oynarken bizde nescafelerimizi içtik ))
Bu arada kardeşimin bir elbisesi vardı, tahmini 2 ay önce "bi denesene sana olurmu" diye bana vermişti (şişman dönemlerinden kalan) o zaman denerken bile bana olmayacağını biliyordum ve çok üzülmüştüm... Çok beğeniyordum o elbiseyi çünkü... Ve olmamıştı da... Göğüslerimden aşağıya inmemişti... Yurt dışından gelen bir elbiseydi ve 16 bedendi (tr'de 44 olarak geçiyor) ve ben o dönem en az 48 giyiyordum üst bedende )) Bu gün eğer duruyorsa tekrar o elbiseyi denemek istediğimi söyledim, kimseye vermemiş saklıyormuş ))
Elbiseyi elime aldım, hala gözüme çok küçük göründü elbise, bana olmayacağını düşündüm ve korka korka giydim...
Ve oldu, o kadar güzel oldu ki inanamadım !
Zayıfladım ama ruhum hala kendini şişman zannediyor ya )))))))))))))))))))))))))))))
Ruhumu zayıf olduğuma inandırmam gerekiyor sanırım ))

Eve geldik az önce, kendime armut ve muz doğradım, tarçın serpip yedim, birde bitki çayı demledim yeşilçaylı mis gibi ohhh...

akşama da ızgara köfte ve salata yemeği düşünüyorum...

yarın saat 12'de kardeşimle spora gideceğiz, kendi gittiği salona götürecek beni biraz cardio birazda cross çalışacağız ))

Ha birde bu arada, yıllardır annem benden zayıf olduğu için övünür durur ))
Şu anda ondan 1 kilo zayıfım )))) O da diyete başladı ))))))))
dün ben ne yesem o da aynısını yedi benimle birlikte, en son gece 12 civarı karnı acıkmış armut yemek istedi, izin vermedim, süt iç dedim ))
süt içmiş sadece, bugün devam ediyor diyete )) Tahmini tarihi söyleyeyim 7 Mayıs ! Çünkü 3 mayısta yazlığa gidecek, ordaki arkadaşları sürekli bir şeyler
yapıp çağıracaklar, annemde asla "hayır" demeyi beceremez )) Neyse geri döndüğünde ben onu zayıflatırım ))

Ha bu arada,
Light yazan hiç bir şeyi önermiyorum doğru ))
Ama bazen alternatif olarak maalesef tüketmek zorunda kalıyoruz...
Mesela benim kocam balıktan nefret eder, kokusuna tahammülü yoktur
o yüzden balık pişiremiyorum, light ton balığı yiyorum...
Dışarda olduğum zaman acil bir şey yemem gerektiğinde ayran ve sunta (light form) 2 adet yiyorum...
Canım çok fazla tatlı istediğinde 2 tane meyveli yada limonlı light bisküvi ile elma yiyorum (gerçi artık canım tatlı istemiyor garip ))))
Ama bu sürekli değil, arada sırada ))

Ve bu tip şeyleri yerken en fazla 2 adet yiyin ))

Prenses,
Henüz cezan bitmedi, sana yazmayacaktım ama hatalı bir şey yapmanı istemediğim için yazayım dedim...
yeşil çayı kaynatma, sadece kaynamış suyun içine at ve 5 dakika kadar demlenmesini bekle o kadar
kaynatırsan hiç bir özelliği kalmaz
birde cezan bitince haber ver))

Canım bence avakado koyma salatana sırf yağ o bildigin.. BıZ bir tatlı kasığı anca koyuyoruz ..

Prenses bence kiymanin içine yağ koyma o kendi yağında kavrulsun:))
Activa yogurtlarrda seker bolca bulunuyo şekerde bize yasak
Öğlen et yemissin aksam tavuk diyosun bence aksam sadece çorba yada sebze yap...
Cezalisin ama solemek istedim soya yazmamış çünkü daha fazla sinirlendirme:))
Biraz daha dikkat !!!

merak ettim prenses neden ceza aldı ben görmedim mi acep

tam olarak ceza alma sebebi,
1 bardak kola
1 çay kaşığı pekmez
ve yarım gözleme
ve 1 hafta cezalı,
eğer bu bir hafta boyunca bizimle paylaştığı menüleri beğenmezsem hiç bir şekilde cevap yazmayacağım ona...
Ve kimseninde onunla konuşmasını istemedim...
Mesela bugünki menüsü pek iç açıcı değildi ama yarın belki hatasını görüp düzeltir diye bekliyorum ))
30 nisanda cezası dolacak ve menülerine bakıp karar vereceğim...
Bilgine ))

Canım bence avakado koyma salatana sırf yağ o bildigin.. BıZ bir tatlı kasığı anca koyuyoruz ..

canım,

avakado kullanılabilir, bir sakıncası yok ekstra yağ koymadığı sürece...
avakadonun zayıflatıcı özelliği vardır, diyetlerde tavsiye edilir...
ayrıca iyi bir bağırsak çalıştırıcıdır, bir çok vitamin içerir
çok fazla yenilmediği sürece salatalara eklenebilir.

bir çok diyetisyen avakado yaprağının çay olarak tüketilmesini önerir (mısır püskülü, kiraz sapı, avakado yaprağı, yeşil çay, maydanoz)
denemedim hiç ama deneyenlerin diyetle ve sporla destekleyerek güzel kilo verdiklerini çok gördüm...
hatta bir araştırayım bunu, bu bitkilerin yan etkileri var mı yok mu diye....
denemek isterseniz bakarız uygunsa deneriz isterseniz...
Sevgilerimle

Canım,

Neden bizimle menülerini paylaşmıyorsun?
Sadece okuyup çıkıyorsun, yada ufak yorumlar yazıyorsun sadece...
en son 3,400 kilo verdiğini yazmıştın ama ne durumdasın bilmiyorum bile...
devam ediyormusun, bıraktın mı haberim yok...
beni bilgilendirir misin lütfen?

bu myfitnesspal sitesinden ogrenmistim faydali oldugunu, oradakiler de yoyo diyet yapmadan ciddi kilo verenler. simdi ara ara salatama koyuyorum ama zaten cok az. 1 kasik kadar ya var ya yoktur boyut olarak. o kadar da abartmayalim yahu ben zaten hicbir yemegime yag koymuyorum. sifir yag da iyi degil sonucta

canım,
bu konu ile ilgili cevap yazdım zaten
avakado tüketmekte bir sakınc görmüyorum
diyette faydalı bir besindir, zayıflamaya faydası vardır
fazla tüketmediğin sürece herhangi bir sınır koymuyorum
salatana eklemekle çok doğru bir tercih yapmışsın
ayrıca sıfır yağ diye bir kısıtlamamız yok zaten ))
yemeklerimizde yağ kullanıyoruz sadece miktarını azaltıyoruz,
salatalarımıza 1 tatlı kaşığı ekliyoruz ))

menülerimi genelde burayı okuyarak yapmaya çalışıyorum
ben sizin kadar hızlı kilo veremediğimden galiba yazmaya utanıyorum
kahvaltım sabitti onu değiştirdim farklı farklı yemeye çalışıyorum
öğlen okulda olunca hep ara öğün gibi oluyor elma-yeşilçay-altınçörek-etiform (3 tane)(teneffüslerde hep)
akşam balık-tavuk-sebze değişimli olarak
araöğünlerde elma tarçınlı-süt çilek falan işte
günde 2 dilim tam tahıllı ekmek
3,600 oldu şimdilik canım

Soyacim benim icin verdigin emeklerden dolayi sana cok tesekkur ederim..dediklerini uyguliycam...her gun de tartilcam en azindan kilomda artis olursa ben de sizin gibi yediklerimi duzenliyip farkli seyler deneyebilirm...senin ve kendimin takibindeyim..bunu bilmek cok guzel!!

Canim benim cok tatlisin..sagol..tuvalete kahve cikarir mi bilmiyorum deniycem..ama su an cocuk calismalarimiz var cok kafein almiyorum ama gun asiri yapabilirim..sana gelince bak hergun tartilip yemende ayarlama yapmak cok ise yaramis..yaglarla dolasmaktansa az ama devamli vermeyi tercih ederim..bugune kadar ya ben kilo veremiyorum diyip diyeti bozduk da ne oldu? gitti mi kilolar..hala fazlasiyla duruyor..ama o zamanlar bozmayip devam etseydik simdiye vermistik hepsini..artik daraldigimda boyle dusunuyorum...

Canim ben de takip edicem artik orayi..kalori hesaplamak icin ..yalniz orada genellikle gr cinsinden kalori hesabi yapiliyor..benimse gida tartim yok..artik tahmini birseyler yaziyorum..o da ne kadar dogru bilmiyorum..

tamamdir canim :) salataya yag hic koymazdim aliskanligim yok da iste eskiden zeytin koyardim simdi onu biraktim senin zeytinle ilgili yazdigini okuyunca :) arada avokado atarim icine, guzel de oluyor. zaten tam bir salata canavariyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…