Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Dunku menumu veriyorum kardisler...Soyacim senin mesajindan once yedigim seylerdi o yuzden soyledigin degisiklikleri burda goremeyebilirsin...

Sabah: 1 kase sute 1 avuc musli,3 cig findik
Ara: yok
Oglen: 1 yagsiz firinda alabalik, salata
Ara: 1 bardak sekersiz sutlu kahve, 1 isirik ekmek,2 kuru uzum
Aksam: yarim bardak cacik, yarim kase yogurt, 4 yk pirasa yemegi, 1 isirik ekmek
Aksamdan sonra bisey yemedim
Spor: 40 dk yuruyus
Su: 2 litre

Isirik olcusu nasil ama??

Canim ben de takip edicem artik orayi..kalori hesaplamak icin ..yalniz orada genellikle gr cinsinden kalori hesabi yapiliyor..benimse gida tartim yok..artik tahmini birseyler yaziyorum..o da ne kadar dogru bilmiyorum..

tatlim orada "cup" hesabi olan da cok var. 1 cup dedigi 200 ml'lik bir bardak boyutunu dusun, o sekilde de hesaplayabilirsin kolay olur. o da olmadi bir tane mutfak tartisi al oldukca ise yariyor benim elimden dusmuyor resmen mutfakta :))

Merhabaaaa

yeni bir karışımla birlikte karşınızdayım )))))))))
avakado'dan yola çıktık, sonra tanıdıklarımın bir dönem kullandığı bir karışım çay aklıma geldi, hadi araştırayım dedim ve Bismillah deyip başladım araştırmayaaa...
işte araştırma sonuçlarım ve niha-i kararım ))

Kiraz sapı;
Faydaları : Baş ağrısına karşı etkilidir, kanı sulandırır, böbrekleri temizler, ödem atıcıdır, iyi bir antioksidanmış.
Zararları : Uygun dozlarda tüketilmesi gerekir, aksi halde fayda yerine zarar getirir (herzamanki gibi) böbrek hastalarına önerilmiyor arkadaşlar..

Mısır püskülü;
Faydaları : Yağları eritmede faydalı, ter atıcı, gut hastalığında tedavi edici özelliği varmış
Zararları : Bilinen bir zararına rastlanmamış ama genede fazla kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum...

Avakado Yaprağı;
Faydaları : Bol miktarda yağ yakıcı antioksidan içerirmiş, böbrek taşlarını dökmeye yararmış (enteresan), E vitamini deposuymuş, vitamin ve mineral deposuymuş
Zararları : hamilelikte kullanılmamalıymış, çocuğun düşmesine sebep olurmuş (çok çok enteresan)

Yeşilçay;
Yazmama gerek yok herhalde?

Maydanoz;
Araştırmalarımda maydanozun zayıflatıcı olarak çok bir etkisini bulamadım, (kaynatıldığında) ve uzmanlar bu şekilde içildiğinde 15 günden fazla içilmemesi gerektiğini özellikle belirtiyorlar...
bunun yerine biberiye çayı konulabilir diye düşündüm...

Biberiye;
Faydaları : İdrar söktürücü, terleticidir, bu sayede yağ yakımınızı hızlandırır
Zararları : fazlası bulantı yapar, hamileler kullanmamalıdır

Peki bunları kullanmak istersek nasıl kullanacağız?
Kimi site kaynatın diyor, kimi site demlendirin diyor...
Doğrusu ise, kiraz sapı, biberiye, mısır püskülü ve avakado yaprağını kaynayan suya atmak ve 3-4 dakika kadar kaynatmak (1,5 bardak suda)
altını kapattıktan 1 dakika kadar sonra yeşilçayı, ve benim vazgeçilmezlerim olan 1 çay kaşığı kadar (tam değil) toz tarçın (yada kaynarken çubuk tarçında koyabilirsiniz) çok az karabiber ve bir iki dilim limon atıp 3-4 dakika da o şekilde demleye bırakmak... daha sonra süzüp 1 fincan içmek en doğrusu diye düşünüyorum...
Ha bu seramoni ile uğraşamam ben çinlimiyim bu kadar uğraşayım diyorsanız hepsini birlikte kaynamış suyun içine atın 5 dakika dinlendikten sonra süzüp için )) (kaynatmayın)
Faydası olabilir diye düşünüyorum ama hamile kalmak isteyenler içmesin, birde safra kesesi taşı olanlar içmesin bence... böbrek taşını düşürüyorsa safra taşını da düşürebilir ki safra taşı böbrek taşı gibi değildir, düşmesi çok tehlikeli durumlara yol açar...
Kanı sulandırma özelliği olan bitki olması sebebiyle kan sulandıcı ilaç kullananlarda kullanmasın, fakat migren hastaları kullanabilir onlar için (ben dahil)) faydalı olacağını düşünüyorum...

Esraanne sen kullanma mesela, kanaman devam ettiği sürece sana zarar verir bu, kanı sulandırdığı için kanamanı durduramazlar...

Sevgilerimle

Canim hic oyle dusunme..bak ben baslayali 20 gun oldu ancak 1.5 kilo verebildim..ama yalniz kalirsam pes edicegimi biliyorum bu yuzden devam ediyorum..hem burdaki muhabbet insana cok sey ogretiyor, cok da zevkli...yalniz bu is cok zor..bence verdigin kilo gayet guzel..yazmaya devam et..yoksa kontrol etmen zorlasir..opuyorum..

Canım benim,
utanacak ne var?
hızlı kilo verememek utanılacak bir şey değil ki?
hepimizin metabolizması aynı çalışmayabilir, burda zaten bunun için varız...
Belki ters yaptığımız bir şeyler vardır, sen yaz ki menünü neyi yanlış yaptık bilelim...
Ben para ödediğin diyetisyen değilim ki sana "al bu diyeti uygula gel haftaya bakalım kaç kilo vermişsin" diyeyim...
Ben burda sana ne kadar faydalı olabilirim onun peşindeyim sadece...
Ama sen birşey yazmazsan hiç bir faydam olmaz ve üzülürüm sadece...
Beni de üzme, kendini de üzme lütfen ))
Kaç gündür aklımdasın, neden yazmıyor artık sevmiyor mu bizi diye ))

aşkolsun sevmez miyim ben sizi hiç
ilk kez kendimi bu kadar güçlü hissediyorum kendimi aksine
bugun okulda ziyafet vardı tek lokma bile almadım ihanet etmek gibi geldi size dedm ne hesap veririm o kilolar öyle kolay verilmiyor selda dedim dokunmadım bile
aldım yeşilçayımı sınıfıma çıktım
öğrencilerim bile alıştı artık çaylarıma:))) (onların tek derdi kupamı çay odasına götürmek o da ayrı olay tabiki)

tatlim orada "cup" hesabi olan da cok var. 1 cup dedigi 200 ml'lik bir bardak boyutunu dusun, o sekilde de hesaplayabilirsin kolay olur. o da olmadi bir tane mutfak tartisi al oldukca ise yariyor benim elimden dusmuyor resmen mutfakta :))

:26:Tamam tatlim ben daha 1-2 kere girdim heralde tam cozemedim sistemi..cup olcusune bir bakayim..bu arada merak ettim sebze corbasini nasil yapiyorsun? benim unsuz corbalarim hic guzel olmuyo bulamac gibi bisiy oluyo..esime unlu yapiyorum ben icmiyorum..ama corbayi da cok severim..bir tarifini alayim mi canim??

O zaman anlaştık diye düşünüyorum ))
hergün bizimle menünü paylaşacaksın, kilo bildirimini de haftada bir yaparsın istersen ))
en azından kilo gidişatını görür ona göre bakar listeni düzenleriz tekrar...
Hepimiz birlikte başladık bu işe, tek başıma zayıf olmak istemiyorum
Valla bırakırım diyeti 300 kilo olurum haaaa )))))))))))))))))
Anca beraber kanca beraber ! O kadar ! )))

Sirincim,

unlu çorba içmemenizi istememin sebeplerinden biri taneli çorba içmenizi istediğim için...
hem unlu çorbalar daha fazla kalori almanıza sebep olur hemde daha hızlı içmenize sebep olur...
un koyma çorbana, şehriye koy, bulgur koy, esmer pirinç koy, seçenek çok ))
yeterki çorbayı içerken çiğneyecek bir şeyler gelsin ağzına ve seni oyalasın
aksi takdirde çok çabuk yersin ve hiç bir şey anlamazsın yediğinden ))

Tamam soyacim oyle yapayim o zaman..ben taneli corbalarin icine de un katiyordum da onun icin corba icemiyorum artik..ama unsuz deneyim bir de..icinde tanesi olunca yanina ekmek yemem...bu arada menume limonlu ilik sularimi yazmayi unuttum..!

gözlerim doldu inan ki önemsendiğini bilmek insana çok iyi geliyor
bence kimse kilolu olmasın
kilo alıp vermek sadece fizik olarak yıpratmıyor insanı ruhuda çok yaralanıyor
zayıflıgın tadına hep beraber varalım( 1 kilo vermek insanı ne kadar sevindiriyor 1 kilo almak insanı ne kadar üzüyor çok iyi bilirim ben)
hep diyorum ya en büyük destekçimsiniz
ve SİZİİİİİ ÇÇÇÇÇÇOOOOOKKKKK SEVVVİİİİYYYOOORUMMMMM :)))

Bitki çayımı demledim şimdi...
annemin stoklarını açtık ))
kadında neler varmış ya inanamazsınız şok oldum resmen
sayıyorum;
mate
karabaş otu
biberiye
yeşilçay
funda yaprağı
mısır püskülü
kiraz sapı
sinameki
ve üstünde ismi yazmayan daha bir sürü ot ))))
annem isimlerini söyledi ama her seferinde başka başka isimler söylediği için emin olamadım )))))))
Kadın sanki aktar dükkanı açacak ya, almış doldurmuş eve, kullanmıyorda öylece duruyor...
bir tek avakado yaprağı yoktu içlerinde, oda olsaydı tam olacaktı P

Neyse bende biberiye, mısır püskülü, kiraz sapı, funda, yeşilçay, tarçın, karabiber ve limon ile çayımı demledim (kaynatmadım) şimdi de içiyorum
buruk bir tadı var, bir şeye benzetemedim açıkcası ))))
Ama annem yanında kuru kayısı da yediği için pek bi keyifli içiyor, her akşam demleyip içecekmişiz öyle diyor ))
Uğraşamam valla, ben biberiye, yeşilçay,tarçın,karabiber ve limonlu çayımın tadına bayılıyordum öyle devam ederim yine ))

Yarın biraz güzelleşeyim diyorum, yüzümü aldırıp insana döneyim,
belki saçlarıma fön çektiririm (tabi spordan geldikten sonra)
birde kendime ufak çanta almak istiyorum, genelde hep büyük çanta kullanırım ama bu sebe ufak çanta manyaklığı başladı bende...
deli gibi ufak çantalara bakıyorum, gidip alayımda kurtulayım gidip çantacılara bakmaktan ))

Öyle işte, yazdımda yazdım gene
buranında en çenesi düşük insanı benim )))))))))))))

ben daha hicbir corbaya un koymadim hayatimda :26: tabi vereyim canim

1 sogan, 2 dis sarimsak, ince kiyilmis 2 kucuk pirasa, 2 kereviz sapi, 1-2 kucuk havuc, yarim kabak, 2 orta boy patates, 1 litre su ile hazirlanmis sebze bulyon, 1 defne yapragi, varsa 2 filiz kadar taze kekik, azicik tuz :)
bu sebze corbasini esim yapti simdi ona sordum icine ne kattigini, sen damak tadina gore degistirebilirsin malzemeleri.
malzemeleri iste kucuk dogruyoruz hepsini. sogan, sarimsak, kereviz sapini ve pirasayi cok az zeytinyaginda (biz spreylerden kullaniyoruz bir kere fislatinca 1 kalori oluyor oyle hesapliyoruz) cevirip 5 dk kadar sonra havuc ve kabagi ekliyoruz. 5 dakika daha cevirdikten sonra sicak suyla hzairladigimiz sebzeli bulyonu, patatesi, defne yapragini ve taze kekigi de ekleyip kaynamaya birakiyoruz. kaynayinca da altini en dusuk ayara kisip 1 saate yakin pisiriyoruz. bu kadar :) sonra da blenderdan gecirebilirsin. ben normalde corbanin yarisini blenderdan gecirdikten sonra diger yarisi ile karistiriyorum cok guzel oluyor arada parcaciklar olunca

ama aslinda en sevdigim corba brokoli corbasi, onda da kereviz sapi sogan yapismayacak kadar azicik yagda soteleyip az patates ve bolca brokoli ekliyorum varsa yarim litre sebze bulyon 300 ml kadar da yagsiz sut. sonra da blender. cok guzel oluyor

bizde seni seviyoruz tatlımmm ))
ve tabi ki de önemsiyoruz,
burdaki herkes birbirini önemsiyor
birbirimizi özlüyoruz,
ben her fırsatta gelip yazılarınıza bakıyorum
bazen cevap yazacak fırsatım olmadığında bile sadece okuyup çıkıyorum hemen
hatta eşimle tartışıyorum bile bunun için ))))
ama hepiniz önemlisiniz benim için...

Sagol fulyacim ben de deniycem yarin...ama icine 1 patates te atsak olur heralde..bir de bulyon yerine ben gercek tavuk-et suyu kullanirim..tarif icin cok tesekkur ederim..insan hep ayni seyleri yiyince bikiyor..tarifleri paylasalim birbirimizle...optum!!

ben zaten bitki çaylarının pek çoğunu içemiyorum tansiyonumdn ötürü kanamama gelince abooooooooooooooooooooooooooo aldı basını gidio aşırı halsizim önerisi olan var mı

ilaçlarımı aldım

akşam yemegim makarna 1 sb yaptım ama daha az yedim salata ve yoğurt daha çokk yedim

şimdi çok basım agrıo 3 ilaç aldım doktorun verdiği birazdan dayanılmaz bir hal alcak agrım o yüzden yazayım dedim

sizi seviyorum azminiz bana güç verio kızlar

napıosun sirinzeze kaçtır denk gelmiom sana nasılsın

Canım,
halsizliğin ile ilgili ne söylesek ne önersek boş...
çünkü bu halsizliğin sebebi kanaman malesef ve o kesilmedikçe halsizliğin gitmeyecek...
hafta sonu geliyor, mutlaka doktora gideceksin itiraz-bahane istemiyoruz ona göre !
baş ağrısı için aspirin falan içme sakın, prospektüsü oku kan sulandırıcı özelliği olmayan bir ağrı kesici al...
tansiyonunu dengeleyecek bir bitki çayı bulurum ben senin için kafana takma sen ))
öpüyorum çok

napıosun sirinzeze kaçtır denk gelmiom sana nasılsın

Canim iyiyim sagol..okumussundur iste yazdiklarimi neden yavas veriyorum diye arastirmalardaydim...neyse cozduk o meseleyi sayilir soya sagolsun..benim saatler sizden farkli ya canim ondan denk gelemiyoruz..10 saat fark var arada..simdi burda oglen mesela..neyse donmeme cok az kaldi artik ben de sizlerle ayni anda hatta olabillicem...
Sana gelince bu halin beni cok endiselendiriyor...neden doktora gitmiyosun?? bak ta nerdeyim ama oralarda olsam tutucam seni kolundan goturcem vallahi!!! bak eger adet doneminde degilsen bu kanama basina is acicak..zaten tansiyon hastasisin..daha kotu etkileyebilir bu!! Soyanin dedigi gibi..oyle kisa vadede etkilemez kan yapici seyler..senin su an biran once tibbi mudahale ile bu kanamani durdurman lazim!! Bizi uzmeeeeeeeee!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…