Canim ben de takip edicem artik orayi..kalori hesaplamak icin ..yalniz orada genellikle gr cinsinden kalori hesabi yapiliyor..benimse gida tartim yok..artik tahmini birseyler yaziyorum..o da ne kadar dogru bilmiyorum..
menülerimi genelde burayı okuyarak yapmaya çalışıyorum
ben sizin kadar hızlı kilo veremediğimden galiba yazmaya utanıyorum
kahvaltım sabitti onu değiştirdim farklı farklı yemeye çalışıyorum
öğlen okulda olunca hep ara öğün gibi oluyor elma-yeşilçay-altınçörek-etiform (3 tane)(teneffüslerde hep)
akşam balık-tavuk-sebze değişimli olarak
araöğünlerde elma tarçınlı-süt çilek falan işte
günde 2 dilim tam tahıllı ekmek
3,600 oldu şimdilik canım
menülerimi genelde burayı okuyarak yapmaya çalışıyorum
ben sizin kadar hızlı kilo veremediğimden galiba yazmaya utanıyorum
kahvaltım sabitti onu değiştirdim farklı farklı yemeye çalışıyorum
öğlen okulda olunca hep ara öğün gibi oluyor elma-yeşilçay-altınçörek-etiform (3 tane)(teneffüslerde hep)
akşam balık-tavuk-sebze değişimli olarak
araöğünlerde elma tarçınlı-süt çilek falan işte
günde 2 dilim tam tahıllı ekmek
3,600 oldu şimdilik canım
Canım benim,
utanacak ne var?
hızlı kilo verememek utanılacak bir şey değil ki?
hepimizin metabolizması aynı çalışmayabilir, burda zaten bunun için varız...
Belki ters yaptığımız bir şeyler vardır, sen yaz ki menünü neyi yanlış yaptık bilelim...
Ben para ödediğin diyetisyen değilim ki sana "al bu diyeti uygula gel haftaya bakalım kaç kilo vermişsin" diyeyim...
Ben burda sana ne kadar faydalı olabilirim onun peşindeyim sadece...
Ama sen birşey yazmazsan hiç bir faydam olmaz ve üzülürüm sadece...
Beni de üzme, kendini de üzme lütfen ))
Kaç gündür aklımdasın, neden yazmıyor artık sevmiyor mu bizi diye ))
tatlim orada "cup" hesabi olan da cok var. 1 cup dedigi 200 ml'lik bir bardak boyutunu dusun, o sekilde de hesaplayabilirsin kolay olur. o da olmadi bir tane mutfak tartisi al oldukca ise yariyor benim elimden dusmuyor resmen mutfakta :))
aşkolsun sevmez miyim ben sizi hiç
ilk kez kendimi bu kadar güçlü hissediyorum kendimi aksine
bugun okulda ziyafet vardı tek lokma bile almadım ihanet etmek gibi geldi size dedm ne hesap veririm o kilolar öyle kolay verilmiyor selda dedim dokunmadım bile
aldım yeşilçayımı sınıfıma çıktım
öğrencilerim bile alıştı artık çaylarıma:))) (onların tek derdi kupamı çay odasına götürmek o da ayrı olay tabiki)
:26:Tamam tatlim ben daha 1-2 kere girdim heralde tam cozemedim sistemi..cup olcusune bir bakayim..bu arada merak ettim sebze corbasini nasil yapiyorsun? benim unsuz corbalarim hic guzel olmuyo bulamac gibi bisiy oluyo..esime unlu yapiyorum ben icmiyorum..ama corbayi da cok severim..bir tarifini alayim mi canim??
Sirincim,
unlu çorba içmemenizi istememin sebeplerinden biri taneli çorba içmenizi istediğim için...
hem unlu çorbalar daha fazla kalori almanıza sebep olur hemde daha hızlı içmenize sebep olur...
un koyma çorbana, şehriye koy, bulgur koy, esmer pirinç koy, seçenek çok ))
yeterki çorbayı içerken çiğneyecek bir şeyler gelsin ağzına ve seni oyalasın
aksi takdirde çok çabuk yersin ve hiç bir şey anlamazsın yediğinden ))
O zaman anlaştık diye düşünüyorum ))
hergün bizimle menünü paylaşacaksın, kilo bildirimini de haftada bir yaparsın istersen ))
en azından kilo gidişatını görür ona göre bakar listeni düzenleriz tekrar...
Hepimiz birlikte başladık bu işe, tek başıma zayıf olmak istemiyorum
Valla bırakırım diyeti 300 kilo olurum haaaa )))))))))))))))))
Anca beraber kanca beraber ! O kadar ! )))
:26:Tamam tatlim ben daha 1-2 kere girdim heralde tam cozemedim sistemi..cup olcusune bir bakayim..bu arada merak ettim sebze corbasini nasil yapiyorsun? benim unsuz corbalarim hic guzel olmuyo bulamac gibi bisiy oluyo..esime unlu yapiyorum ben icmiyorum..ama corbayi da cok severim..bir tarifini alayim mi canim??
gözlerim doldu inan ki önemsendiğini bilmek insana çok iyi geliyor
bence kimse kilolu olmasın
kilo alıp vermek sadece fizik olarak yıpratmıyor insanı ruhuda çok yaralanıyor
zayıflıgın tadına hep beraber varalım( 1 kilo vermek insanı ne kadar sevindiriyor 1 kilo almak insanı ne kadar üzüyor çok iyi bilirim ben)
hep diyorum ya en büyük destekçimsiniz
ve SİZİİİİİ ÇÇÇÇÇÇOOOOOKKKKK SEVVVİİİİYYYOOORUMMMMM :)))
ben daha hicbir corbaya un koymadim hayatimda :26: tabi vereyim canim
1 sogan, 2 dis sarimsak, ince kiyilmis 2 kucuk pirasa, 2 kereviz sapi, 1-2 kucuk havuc, yarim kabak, 2 orta boy patates, 1 litre su ile hazirlanmis sebze bulyon, 1 defne yapragi, varsa 2 filiz kadar taze kekik, azicik tuz :)
bu sebze corbasini esim yapti simdi ona sordum icine ne kattigini, sen damak tadina gore degistirebilirsin malzemeleri.
malzemeleri iste kucuk dogruyoruz hepsini. sogan, sarimsak, kereviz sapini ve pirasayi cok az zeytinyaginda (biz spreylerden kullaniyoruz bir kere fislatinca 1 kalori oluyor oyle hesapliyoruz) cevirip 5 dk kadar sonra havuc ve kabagi ekliyoruz. 5 dakika daha cevirdikten sonra sicak suyla hzairladigimiz sebzeli bulyonu, patatesi, defne yapragini ve taze kekigi de ekleyip kaynamaya birakiyoruz. kaynayinca da altini en dusuk ayara kisip 1 saate yakin pisiriyoruz. bu kadar :) sonra da blenderdan gecirebilirsin. ben normalde corbanin yarisini blenderdan gecirdikten sonra diger yarisi ile karistiriyorum cok guzel oluyor arada parcaciklar olunca
ama aslinda en sevdigim corba brokoli corbasi, onda da kereviz sapi sogan yapismayacak kadar azicik yagda soteleyip az patates ve bolca brokoli ekliyorum varsa yarim litre sebze bulyon 300 ml kadar da yagsiz sut. sonra da blender. cok guzel oluyor
Sagol fulyacim ben de deniycem yarin...ama icine 1 patates te atsak olur heralde..bir de bulyon yerine ben gercek tavuk-et suyu kullanirim..tarif icin cok tesekkur ederim..insan hep ayni seyleri yiyince bikiyor..tarifleri paylasalim birbirimizle...optum!!
ben zaten bitki çaylarının pek çoğunu içemiyorum tansiyonumdn ötürü kanamama gelince abooooooooooooooooooooooooooo aldı basını gidio aşırı halsizim önerisi olan var mı
ilaçlarımı aldım
akşam yemegim makarna 1 sb yaptım ama daha az yedim salata ve yoğurt daha çokk yedim
şimdi çok basım agrıo 3 ilaç aldım doktorun verdiği birazdan dayanılmaz bir hal alcak agrım o yüzden yazayım dedim
sizi seviyorum azminiz bana güç verio kızlar
napıosun sirinzeze kaçtır denk gelmiom sana nasılsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?