Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Ttlim yaprağını bilmiyorum ama kendisi çok yağlı bisey ya bildigin margarin yer gibi :)))
Tabi bilmiyorum tadı çok yağlı bana göre değil yani:)))

Ttlim yaprağını bilmiyorum ama kendisi çok yağlı bisey ya bildigin margarin yer gibi :)))
Tabi bilmiyorum tadı çok yağlı bana göre değil yani:)))

Valla hiç yemedim tadını bilmem o yüzden ))
ama faydalı olduğunu biliyorum, bir çok diyetisyen önerir...
yaprağından meyvesine faydası çok yani
annem yazlıkta sürekli papino yetiştirir, bir kere tadına bakayım dedim
salatalıkla kavunu karıştırmışlar gibi birşeydi öğğğ dedim bir daha da yemedim )))))))
ananası da ilk yediğimde tadını hiç beğenmemiştim, sonradan sevdim gerçi ))
ama avakadoyu henüz denemedim, tadını da bilmiyorum ))

şu anda deli gibi aç hissediyorum kendimi yaw,
millete kızıyorum ya habire, "yemeyin bişey, yemeyin leeen" diye,
karşıma ayna koyup kendime fırça atasım var )))))))))))))))))
birazdan bi sade neskafe içerim iyi gelir ))
süt içsem gaz yapıyor (laktozsuz süt yok evde)
en güzeli sade nescafe...
sizin uykunuzu kaçırıyormu bilmem ama ben 5-6 fincan kahve içip bebekler gibi mışıl mışıl uyuyabiliyorum,
hiç uykumu kaçırmıyor... üstelik tuvalet problemi falan yaşamama sebep falanda olmuyor...
tek yaşattığı şey migren... içmezsem migrenim tutuyor... doktorumun dediğine göre buda bir nevi tiryakilik
gibi birşeymiş... vücudum yoksunluk krizine giriyormuş... günde 2 fincan nescafe içmemi söyledi )))))))
canıma minnet zaten şekersiz ve sütsüz içiyorum, kalori yok ohh misss ))
Kahveyi de keseyim dedim ama doktor hergün 1-2 fincan kahve içmemin kalp damar sağlığı için faydalı olduğunu
söyledi... Tabi o benim eskiden günde 15-20 fincan kahve içtiğimi bilmiyordu ))) Sizde bilmiyordunuz değil mi))))))))
Tabi bu yazdığım 2005 senesi falandı... o zamanlar deli gibi nescafe içerdim, su-çay vb sıvı tüketmezdim, sadece sade nescafe...
Sonra bir gün bunun çok olduğuna karar verdim ve azalta azalta günde 2 fincana düşürdüm, yaklaşık 2-3 senedir günde maks. 3 fincan içiyorum...
2 nes, 1 türk kahvesi şeklinde, toplam 3 yani

yine çok konuştum değil mi, açlık çeneme vurdu, gidiim kahvemi yapiim )))))))))))))))))))))))))))))))))

tamam canim paylasiriz bende cok vejeteryan tarifleri var dunya mutfaklarindan
1 patates atsan tabiki olur sen malzemeleri kafana gore degistir ben de kendim yaptigimda havuc patates az koyuyorum ama esim yapinca malzemeye karismayi birak, mutfaga bile sokmuyor

soya sosu,sadece ilk sayfayı okuyabildim ama tek kelimeyle mükemmelsin hayatım.ben en son 85tim uzun süredir de tartılmıyorum korkuyorum tartıdan.umarım 90lara çıkmamışımdır.ben de bu ay başında başlıcam.artık hep takipteyim sizleri.

Eveeeettt,

Yeni bir görev bildirimi ile beraberizzz p
Uygulama zorunlu değil sadece öneri, ben genelde bu şekilde yapıyorum, size de tavsiye etmek istedim...
Hatta bu zamana kadar neden tavsiye etmedim diye düşündüm kendi kendime ))
Kahve içince beynim çalıştı p

Arkadaşlar,
Hergün sebze,et,meyve,kalsiyum mutlaka almamız gerekiyor ama yoğunluktan veya yorgunluktan çoğu zaman yemek yapmaya fırsatımız olmuyor ve hazırda ne varsa veya önceki gün ne pişirdiysek onları yiyoruz... Ben bunun yerine şöyle bir yöntem uyguluyorum genelde...
Haftalık olarak kırmızı ve beyaz etimi alıyorum...
Kıyma alıyorum, köfte yapıp hemen buzluğa atıyorum,
göğüs fileto yaptırıyorum kasapta (5-6 adet) onuda buzluğa atıyorum tek tek poşetleyip,
kuşbaşı et alıyorum (yağsız) minik minik ayırıp onuda buzluğa atıyorum,
balık maalesef kocam sevmediği için light ton balığı alıp dolaba koyuyorum
Sebzelerimi ise günlük almayı tercih ediyorum
Meyvelerimi haftalık olarak alıp dolabıma yerleştiriyorum hemen (yeşil elma-bol miktarda, armut, küçük boy muz, kivi)
peynir, süt, yumurtayı da haftalık alıyorum (yoğurdu zaten evde yapıyoruz)

Peki ne faydası var, anlatayım...
örneğin kendime acil yemek hazırlamam gerektiğinde, hemen köfte yada tavuk fileto çıkarıp tost makinesinde ızgara yapıyorum (4-5 dakika da pişiyor)
o esnada domates, salatalık, maydanoz, dereotu, yeşil yada kurusoğan, varsa semiz otu yada çiğ ıspanak vb malzemelerle hemen bir salata yapıyorum
yanına da bazen ayran, bazen yoğurt alıyorum, al sana mis gibi bir öğün...

Eğer vaktim varsa kuşbaşı eti çözdürüp az bir suyla haşlıyorum, içine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı ekliyorum, soğan, kırmızı ve yeşil biber atıp biraz çeviriyorum sonra domates ekliyorum, pişmeye yakın brokoli atıyorum (brokoliyi herşeye atarım, çiğ bile yerim) brokoliyi fazla pişirmiyorum, hafif çiğ olmalı tadı daha güzel oluyor, çok az tuz, karabiber, kekik..
Yanına yine salata, yoğurt, al sana mis gibi bir menü daha...

Sebze yiyeceksem zaten günlük almayı seviyorum, evimin yanında süpermarket var, gidip günlük olarak ne istiyorsam alıyorum ve hemen pişiriyorum...
Çoğunlukla sebze yemeklerini az su ile ve hafif çiğ pişiriyorum, eğer gaz yapacak bir sebze ise (mesela lahana,bezelye) içine biraz kimyon ekliyorum...
hafif çiğ olması hem besin değerinin ölmemesini sağlıyor, hemde daha uzun süre çiğnemenizi gerektiriyor, böylece yeme süreniz uzuyor...
Çok kaynatılan yemeklerde sebzelerin besin değeri kayboluyor bilginize...

Ve dikkat etmeniz gereken en önemli şey,
gün içinde mutlaka,
* peynir,yoğurt,süt gurubundan en az 1 tanesini tüketmelisiniz... peynir yediğinizi biliyorum en azından sabahları ama yoğurt mutlaka yiyin gün içinde
* et,balık yada tavuk gurubundan 1 tanesini mutlaka tüketmelisiniz... protein almanız şart, ya öğlen ya akşam mutlaka !
* sebze gurubundan mutlaka öğünlerinizin 1'inde olmalı... bence sabah kesin olsun,ve öğlen et yediyseniz akşam sebze yiyin, yada tam tersi...
* meyve mutlaka yemelisiniz... Gün içinde mutlaka 1 adet meyve tüketmelisiniz, ister yeşil elma, ister muz, ister kivi, ister 1 ince dilim karpuz... Ama mutlaka 1 meyve...
* Tahıllarda önemli, günde mutlaka en az 2 dilim ekmek yemelisiniz, sabah 1, öğlen 1 en ideali..

Bunlara dikkat edelim, bu düzende gitmediğimiz sürece diyetimiz sağlıksız olacaktır, her şeyin azı karar, çoğu zarar ))
Az yiyelim, öz yiyelim... Anam atasözlerinden destan yazacağım az sonra )))))))))))))))))))))))))

Çorba pişirirken içine un yerine, bulgur, şehriye, sebze parçaları, kepekli pirinç (yalnız bu kepekli pirinç çok geç pişiyor haberiniz olsun) atabilirsiniz.. Çorbalarınız genelde taneli olsun,
yani çorbayı içmeyin, yiyin )) Ve çorbayı ekmekle yemeyin, salatanızı ekmekle yiyin... Çünkü salata çiğ besindir, gaz yapar, acıktırır ekmeği o yüzden yiyoruz... Ama çorbanın böyle bir durumu yok, bilginize ))

Eğer ne yiyeceğinizi haftalık olarak planlarsanız daha düzgün beslenebilirsiniz ve yemekleriniz aceleye gelmez...
Ben gün gün ne yiyeceğimi hazırlıyorum, yarın öğlen balık günüm mesela, yanında salatam olacak (ıspanaklı)
akşama da brokoli pişireceğim (buharda) yanında da çorbam olacak ve yoğurdum...

Sadece hafta sonu için program hazırlamıyorum, çünkü sürekli dışarda oluyoruz, o zamanda ızgara ve salata vb şeyler yiyerek veya sebze yemekleri yapan yerler tercih ederek devam ediyorum beslenmeme...

Gene uzun oldu dimi )) Ama merak etmeyin, kahvemi içtim açlık maçlık kalmadı )) Az sonra sirkeli suyumu içip, biraz araştırma yapıp yatacağım ))
Aklıma birşeyler gelirse gene yazarım
Muckssss

Son düzenleme:
Eveeeettt,

Yeni bir görev bildirimi ile beraberizzz p
Uygulama zorunlu değil sadece öneri, ben genelde bu şekilde yapıyorum, size de tavsiye etmek istedim...
Hatta bu zamana kadar neden tavsiye etmedim diye düşündüm kendi kendime ))
Kahve içince beynim çalıştı p

Arkadaşlar,
Hergün sebze,et,meyve,kalsiyum mutlaka almamız gerekiyor ama yoğunluktan veya yorgunluktan çoğu zaman yemek yapmaya fırsatımız olmuyor ve hazırda ne varsa veya önceki gün ne pişirdiysek onları yiyoruz... Ben bunun yerine şöyle bir yöntem uyguluyorum genelde...
Haftalık olarak kırmızı ve beyaz etimi alıyorum...
Kıyma alıyorum, köfte yapıp hemen buzluğa atıyorum,
göğüs fileto yaptırıyorum kasapta (5-6 adet) onuda buzluğa atıyorum tek tek poşetleyip,
kuşbaşı et alıyorum (yağsız) minik minik ayırıp onuda buzluğa atıyorum,
balık maalesef kocam sevmediği için light ton balığı alıp dolaba koyuyorum
Sebzelerimi ise günlük almayı tercih ediyorum
Meyvelerimi haftalık olarak alıp dolabıma yerleştiriyorum hemen (yeşil elma-bol miktarda, armut, küçük boy muz, kivi)
peynir, süt, yumurtayı da haftalık alıyorum (yoğurdu zaten evde yapıyoruz)

Peki ne faydası var, anlatayım...
örneğin kendime acil yemek hazırlamam gerektiğinde, hemen köfte yada tavuk fileto çıkarıp tost makinesinde ızgara yapıyorum (4-5 dakika da pişiyor)
o esnada domates, salatalık, maydanoz, dereotu, yeşil yada kurusoğan, varsa semiz otu yada çiğ ıspanak vb malzemelerle hemen bir salata yapıyorum
yanına da bazen ayran, bazen yoğurt alıyorum, al sana mis gibi bir öğün...

Eğer vaktim varsa kuşbaşı eti çözdürüp az bir suyla haşlıyorum, içine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı ekliyorum, soğan, kırmızı ve yeşil biber atıp biraz çeviriyorum sonra domates ekliyorum, pişmeye yakın brokoli atıyorum (brokoliyi herşeye atarım, çiğ bile yerim) brokoliyi fazla pişirmiyorum, hafif çiğ olmalı tadı daha güzel oluyor, çok az tuz, karabiber, kekik..
Yanına yine salata, yoğurt, al sana mis gibi bir menü daha...

Sebze yiyeceksem zaten günlük almayı seviyorum, evimin yanında süpermarket var, gidip günlük olarak ne istiyorsam alıyorum ve hemen pişiriyorum...
Çoğunlukla sebze yemeklerini az su ile ve hafif çiğ pişiriyorum, eğer gaz yapacak bir sebze ise (mesela lahana,bezelye) içine biraz kimyon ekliyorum...
hafif çiğ olması hem besin değerinin ölmemesini sağlıyor, hemde daha uzun süre çiğnemenizi gerektiriyor, böylece yeme süreniz uzuyor...
Çok kaynatılan yemeklerde sebzelerin besin değeri kayboluyor bilginize...

Ve dikkat etmeniz gereken en önemli şey,
gün içinde mutlaka,
* peynir,yoğurt,süt gurubundan en az 1 tanesini tüketmelisiniz... peynir yediğinizi biliyorum en azından sabahları ama yoğurt mutlaka yiyin gün içinde
* et,balık yada tavuk gurubundan 1 tanesini mutlaka tüketmelisiniz... protein almanız şart, ya öğlen ya akşam mutlaka !
* sebze gurubundan mutlaka öğünlerinizin 1'inde olmalı... bence sabah kesin olsun, ve öğlen et yediyseniz akşam mutlaka sebze yiyin, yada tam tersi...
* meyve mutlaka yemelisiniz... Gün içinde mutlaka 1 adet meyve tüketmelisiniz, ister yeşil elma, ister muz, ister kivi, ister 1 ince dilim karpuz... Ama mutlaka 1 meyve...
* Tahıllarda önemli, günde mutlaka en az 2 dilim ekmek yemelisiniz, sabah 1, öğlen 1 en ideali..

Bunlara dikkat edelim, bu düzende gitmediğimiz sürece diyetimiz sağlıksız olacaktır, her şeyin azı karar, çoğu zarar ))
Az yiyelim, öz yiyelim... Anam atasözlerinden destan yazacağım az sonra )))))))))))))))))))))))))

Çorba pişirirken içine un yerine, bulgur, şehriye, sebze parçaları, kepekli pirinç (yalnız bu kepekli pirinç çok geç pişiyor haberiniz olsun) atabilirsiniz.. Çorbalarınız genelde taneli olsun,
yani çorbayı içmeyin, yiyin )) Ve çorbayı ekmekle yemeyin, salatanızı ekmekle yiyin... Çünkü salata çiğ besindir, gaz yapar, acıktırır ekmeği o yüzden yiyoruz... Ama çorbanın böyle bir durumu yok, bilginize ))

Eğer ne yiyeceğinizi haftalık olarak planlarsanız daha düzgün beslenebilirsiniz ve yemekleriniz aceleye gelmez...
Ben gün gün ne yiyeceğimi hazırlıyorum, yarın öğlen balık günüm mesela, yanında salatam olacak (ıspanaklı)
akşama da brokoli pişireceğim (buharda) yanında da çorbam olacak ve yoğurdum...

Sadece hafta sonu için program hazırlamıyorum, çünkü sürekli dışarda oluyoruz, o zamanda ızgara ve salata vb şeyler yiyerek veya sebze yemekleri yapan yerler tercih ederek devam ediyorum beslenmeme...

Gene uzun oldu dimi )) Ama merak etmeyin, kahvemi içtim açlık maçlık kalmadı )) Az sonra sirkeli suyumu içip, biraz araştırma yapıp yatacağım ))
Aklıma birşeyler gelirse gene yazarım
Muckssss

Son düzenleme:
mesaj tekrarlarından nefret ediyorum ((
ne gıcık bir şey bu ya, silemiyorsun da öööfffff

kizlar 2 saat once bakim evinden aradilar kayinbabam vefat etmis bir sure sizinle olamayacagim, bilginize ((

Neee 15 fincan kahve mi???? iyi ki birakmissin yosa simdiye cok ciddi problem olurdu !!!

Canim ben de aynen dedigin gibi yapiyorum...ama evde oldugum icin rahatim..donunce calisicam o zaman nolcek bilmiyom..gorcez artikin..

kızlar merhabalar günaydın
dün hiç giremedim çünkü elektrik kesikti
bakım varmış trafolarda
hemen yazayım çünkü 8.30 da yine gidecekmiş akşam 6 ya kadar
bu devirde
2 gün üstüste 10 saat elektrik vermiyolar bi şehre
çok kızgınım

sizleri özledim artık yarn uzun uzun anlatırım
yine kesmezlerse:)

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn soyam basınız saolsun

yazdıklaınızı okudum ben kalan yemek yemekten çok hoşlanmıom genelde günlük yemek yaparım ve de soyam ben bayadır ev hanımıyım 4 yıldır etler tavuklar küçük ve kullanışlı boyutlarda buzlukta mevcut düzenlio oluo öle

kahvltım
1 domates
1 salatalık
kibrit k. peynir
çay
ekmek yok

Son düzenleme:
GÜNAYDIN

DÜN AKŞAM KI MENÜM
qwertybaby CANIM SENİN YAPTIĞIN LORLU YUMURTALI OMMLET YAPTIM AMA BEN İÇİNE KURU SOĞAN DOĞRADIM GÜZEL OLDU
YANIDA SEMİZ OTU SALATASI İLE 1 DİLİM EKMEK

AR A ÖĞÜN 1YEŞİL ELMA 1 FİNCAN YEŞİL ÇAY

SABAH KAHVALTIM

1 KURU İNCİR İLE YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT (BAĞIRSAKLAR ÇALIŞSIN DİYE)

SONRA BALLI SİRKELİ ILIK SUYU

KAHVALTI:1 YK LOR,1 DİLİM EKMEK,DOMTES,ÇAY

önce akşam yemeğim;
salata + 4 kaşık bulgur pilavı + yoğurt

bu sabah ise;
2 kaşık lor + 2 çeri domates + 2 dilim çavdar ekmeği + çay

dün akşam yürüyüş yapamadım karnımda bi ağrı başladı hala sürüyor hafifledi ama akşam çok kötüydüm

bu sabah tartıldım 200 gr gitmiş olsun bu bile bana yeter haftada 1kiloya yakın gitsin başka bişe istemem

Soyam basın saolsun canım keske yanında olabilsek çok isterdim...
Sen bize her konuda destek oluyosun su anda bizim elimizden bas saglıgı dilemekten başka bisey gelmiyor(((
Keske kendi adıma daha fazlasını yapabilseydim...
Allah sabır versin esinede sanada tüm ailenizede...
Sen bizi merak etme canım basımızın çaresine bakmaya çalışırız...
Senin dediğin gibi olmadı araştırırız...
Seni seviyorum kendine dikkat et canım arakadasim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…