Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

soya sosu benimde aklımda...
arkadaşımızın kayınpederi'nin duaya en çok ihtiyacı olduğu bu günde hepimiz akşam evlerimizde ruhuna bir dua okuyabiliriz.
yanında olamasakta kendisine böyle destek olabiliriz...

canim sut peynir yogurt konusunda haklisin yani ingiltere icin konusuyorum
sut kullaniliyor cayi sutsuz yapmiyorlar eh bir de kahvalti olarak kahvaltilik gevrek yedikleri icin. burada bizimki gibi kahvalti yok kasesini alan yiyor isine bakiyor, kahvalti masasi falan hazirlanmiyor.
yogurt dersen, ben hergun yogurt yeiyorum esim dalga geciyor bu turkler yogurdu ne cok seviyor diye :) yogurt burada tatli niyetine yeniyor. meyvenin ustune biraz dokuyorlar. esim ayda 1 falan yogurt yer ya da yemez. turkiyeye gidince ilginc gelmisti kayinvalidemlere falan hergun masada yogurt oldugu icin. yemegin yanina koymazlar tuhaf geliyor, onlara sanki tatli birseymis gibi geliyor.. bir tek mantinin uzerinde yemeye alistirabildim esimi sarimsakli olarak.
peynir dedigin de iste makarnanin falna ustune serpmek icin cheddar peyniri var veya arada sirada cayin yaninda yemek icin buyuk kare krakerleri yaninda da krem peynirleri var.
kisacasi yogurt peynir tuketimi cok yok, bir tek sut iste o da cogu zaman soya sutu hatta ben de burada alistim soya sutune.

diger konuya gelince, sut urunleri zararli mi degil mi bilmiyorum canim. ben de bir kitap okumustum sadece insanlar bebeklik doneminden sonra sut icmeye devam ediyorlarmis doganin dengesinde aslinda sadece bebeklikte sut icilir diyor. sindirim guclugu vs. aslinda bir bakima dogru, kayinvalidemin sindirim sisteminde bir sorun olmustu doktor 2 ay yasaklamisti sut ve sut urunlerini. esim de aynisini yapti gectigimiz yil 1 ay kadar. o zaman iyilesmislerdi. bunu da hesaba katinca gerceklik payi olabilir diyorum :44:. tabi protein vs onemli ama icindeki diger maddeler artik laktoz mu veya bir baska madde mi, metabolizmaya iyi gelmiyor olabilir. ne olursa olsun, ben yogurttan vazgecemiyorum cok seviyorum
ama turklerin peynir yogurt sutten vazgecmesi demek ac kalmalari demek turk mutfaginda cok yeri var - hele kahvalti, burada kahvalti kulturu olmadigindan bunlar yemese de sorun olmaz mesela. ama biz oyle mi
aslinda et icin de hemen hemen ayni seyler gecerli yani insanlarda dis ve cene kemigi yapisi, sindirim sistemi tamamen otobur. ama et yeniyor, o et de 16 saate kadar bagirsaklarda kalabiliyor cunku ne mide asitlerimiz ne de bagirsaklar onu tam olarak sindirecek ayristiracak kapasitede degil. vs vs.. cok arastirmalar var bu konuda - bir ara cok okuyordum. annem vejeteryan oldugum icin soylenir dururdu, kirmizi etin yerini hicbir sey tutmaz et ye et diye diye. onun tezini curutmek icin cok arastirma yapmistim

Bihter çok doğru solemissin yer gök duayla..
Aramızda Kur'an okumayı bilenler varsa hatimde okuyabiliriz paylaşıp...
Yasin okuyalimmi aksam yemekten sonra kiZlar ruhuna gitsin dedemizin ne dersiniz??

Slm canlar. Bugün sizlere yazamadım sabah tan elektrikler kesildi, sonrasında kışlık lastikleri değiştirmek için evden erken çıktım, v.s v.s:))) Gelir gelmez yazılanları okudum. Dedeye çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Akşam dua edelim diyen arkadaşlarımı tebrik ederim:)) Ben de katılırım. Evet yediklerimi yazıyorum arkadaşlar öpüyorum hepinizi:)

Sabah kahvaltım;(sabah 7:30 da sirkeli, ballı suyumu içtim:))

1 yumurta, 2 kaşık lor peynirli, maydanozlu, pul biberli omlet
2 adet yeşil sivri biber
1 domates
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 fincan açık şekersiz çay

Öğlen yemeğim;
ızgara et, salata, yoğurt

Ara öğün;

1 elma
1 fincan mısır püsküllü çay ( bu çay doğadan ın çayı arkadaşlar, çok güzel tavsiye ederim. İçerisinde tarçın, erik, sinameki, ısırgan, rezene gibi bir sürü bitki var, tadı da çok hoş)

Şimdilik bu kadar:) Suyumu da içiyorum ama itiraf edeyim son 3 gündür spor yapmıyorum

Bihter çok doğru solemissin yer gök duayla..
Aramızda Kur'an okumayı bilenler varsa hatimde okuyabiliriz paylaşıp...
Yasin okuyalimmi aksam yemekten sonra kiZlar ruhuna gitsin dedemizin ne dersiniz??

olur tabiki neden olmasın canım
ben cuma akşamları genelde okuyorum.
onun içinde dua edeceğim.

Bihtercim bende araştırma halindeyim ama ilk önce deneyerek görmemiz lazım tabiki...
Onun için kendimi feda ediyorum kiZlar :)))
1 hafta yemiycem deneyim bakalım vücudundaki degisimleri solerim...
Bugün herkez zayiflasigimi soledi...
Sevindim pantolonumun beli dusuyo valla:)))
görenler tv programindada zayıf gördük dediler..
Kendimi iyi hissediyorum kiZlar:)))

teşekkür ederim soyacım normal çay demler gibi attım demliğin içine üstüne kaynar su attım ve 5 dakika bekletip öyle içtim ama sonradan ısıttım acaba sorun olurmu bilmiyorum
ama tekrar teşekkür ederim iyi günler dilerim...

kızlar bugün öğlen pazardan pırasa aldım pek sevmem ama sebze yemeği olsun dedim evde.
sizler nasıl yapıyorsunuz?

Azıcık soğutarsa havuçları öldür sonra 1 ufak soğanı öldür
Aİcik salça koy onuda öldür
Pirasalri ekle çok az tuz karabuber ekle uzerinede bir baradak portakal suyu ekle yoksa normal su koy:)))princ koyulur ama sen koyma seker atılır ama atma:)))
İste bu kadar:)))

selam herkese nasılsınız arkadaşlar
soyacığım ilk başta başın sağolsun ben böylesi haberler duyunca çok üzülüyorum inan şuan gözlerim doldu korkuyorum böyle haberler bana gelince benim yüreğim paramparça oluyor çok çok üzülüyorum kendimi senin yerine koyunca ağlayasım geldi hassas noktam çünkü tekrar başın sağolsun allah mekanını cennet etsin canım allah sevenlerine sabır versin...
bugün menümü yazayım
sabah:yumurta haşladım içine lor peyniri pul biber ve maydonoz attım 1 brdak çayla
ara 1 kase yoğurt
öğlen:salata yedim
2.arada yeşil çay içtim
akşamada sadece dünkü lahana çorbası içiceğim
öptüm hepinizi

Ara öğünüm :
Yeşil çay 1 adet hurma...
Aksam: karnavahar başka bisey yoktu oglenle aynı oldu ama...
2 dilim cavdar ekmegi 1 salatalık ...
Geç kalmasaydım salata yapcaktim ton balikli ama saat gecmis
Bide spora gittim yoruldum valla...

canım senin oğlun emmio mu

selam kizlar bugunku menum

sabah: 1 kase yulaf lapasi, icine 1 t.k. bal, yarim muz
ara: 1 buyuk bardak smoothie (elma, ahududu, sabahki muzun yarisi, soya sutu)
ogle: cok az yagli 2 yumurtadan omlet (domates, sogan, mantar ve peynirli), 1 dilim cavdar
ara: 2 ceviz, 1 portakal
aksam: soya kiymasindan 4 kucuk kofte, az yagda domates sos, 1 bardak kadar haslanmis spagetti (esmer)
spor: 1 saat spor salonunda elliptik bisiklet ve kurek cekme, 1 saat yuruyus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…