Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

herkese selam kızlar

bugun nasılsınsınız

evet hava bugun burda berbat sıcak ve dışarda nefes alınmıyor ama böle olsun yazın nemden duramıyoruz

arkadaşlar bu sağlıklı ve düzenli beslenmeyi şimdiye dek ay uygulamamışım ben gerçek o kadar bana kilo önce sağlık açısından çok artıları oldu örneğin nedir bilmem ama yıllardır uğraşmış olduğum sivilceler nerdeyse biryardır hiç çıkmıyor

bugun kahvaltıda çocukluk arkadalşımla beraberdem bir döktür müş ki börekler çörekler amma yedin mi hayır yemediz zaten ekmeğimi götürdüm yeşillik dometes az peynir ve çay içtim üzüldü bira amma hak verdi bana saygı duydu helalsın dedi arkadaşım tığ gibi maşallah kahvaltımı bölyle sonlandırdim

öğlen ise 3 yk tAZE FASULYE VE SALAta

ara öğünde sabah yeşil elma yeşil çay

benden bu kadar şimdilik

soyacım aklımız topik hep sende dualarımız dede ile birlikte tatlım

Bugün, 13:31qwertybaby canım yasini şerifi iyi demişsin vakıt bulunca bir okuyayyım

hepinize kucak dolusu sevgiler

arkadaşlar bende ki giden kilolarımın değişimini vaktim varken buraya yüklemek istedim. bakın bakalım nasıl gidiyorum

ilk resimleri şubat ayı gibi çekmiştim tahminen 78-79 arası
sonrakiler ise bugün çektim tek başına zoroluyomuş kendi fotoğrafını çekmek gri hırkalı olanlar önce lacivert badiyle çekilenlerde bugünküler

harikasin canim darisi basima

tebrik ederim incecik olmuşun kaç kilo verdin birde nasıl verdin benimde 10 kilo vermem gerekiyo

amin canım hepimizin başına inşallah resmen hamile gibiymişim göbek gitti sayılır birazcık daha var fazlalık oda gidecek inşallah

gider canim zaten cogu gitmis azi kalmis merak etme hedefe ulasman yakindir :)) fotograflari koydugun icin de tesekkurler moral oldu motivasyonumu daha da arttirdi
ben de gecen hafta onden yandan fotograflarimi cektim "once" fotograflarim hazir yani :) birkac ay sonra yeniden cekip kiyaslama yapmak istiyorum ben de. gerci benim yolum daha uzun..

Canim sen bayadir sabahlari ekmek yemiyosun..bak kilo vermen durmasin??

Canim ben kendi fikrimi soyliym bu konuda..bence Allahin yarattigi hic bir sey( insan eliyle yapay maddeler eklenmemisse) insanogluna zararli olmaz...Ama bazi insanlarin sut urunleri icindeki laktik asite duyarliligi oluyor, sindiremiyorlar, onlarin icmemesi daha iyi olabilir cunku o zaman siskinlik yapar..en iyisi bir alerji testi yaptirmak...ama siskinlik yapiyor diye o guzel, faydali nimetlerden mahrum etmemek lazim vucudu..faydasi cok ama cok..yasemincim de yazmis sagolsun, arastirma yapmis...Simdilede herkes bir uzman kesildi televizyonlarda...her denilene de bakmamak lazim...ama doktorum programinda izlemistim..doktorun bir tanesi bu konuda cok arastirma yapmis...kutu sutler icin zararli demisti..cunku yine insan mudahalesi var, sutu once kaynama noktasina getirip sonra birden sogutuyorlar kutu sutun dayanikli olmasi icin..son kullanma tarihleri onun icin cok uzun...ama bu islemm sutteki protein yapisini bozuyormus..yani sut artik sut degil!! kapi sutu alin, kaynatip icin diyordu doktor...ne varsa eski usullerde var!! yine de sen bilin canim..hem icindeki faydali bakteriler bagirsak sagligi icin cok onemli..bagirsak ceperini koruyonlar o bakteriler...bilgine...

Aksam menüm:
Yarım kepçe mercimek çorbası
2 minik köfte
1 dilim ekmek salata
Ekmek yemiycektim ama öğlen çok az olunca acıkdım kiZlar...

Canlar benim hergun tartilma isi ise yaradi gibi gozukuyor...Soyacim ve bana destek olan, moral veren tum aarkadslar cok sagolun!!!
Bugun kilom 62.2 300 gr daha gitmis...bence benim kilomu kuru kayisilar ve aksam yemekten sonra ictigim sutler yavaslatti..2 gundur aksam yemekten sonra sadece karabiberli/tarcinli, limonlu yesil cay iciyorum hemen farketti...

evet canım gözle görülür bi şekilde zayıflamışsın şimdi kaç kilosun?darısı başımıza... :)

maşallah maşllah allah nazardan saklasın senı pek güzel olmuşsun

Merhaba kızlar,

Güzel dilekleriniz için, okuduğunuz dualar için çok teşekkür ederim...
Kayınbabamı bugün toprağa verdik, duasını okuttuk, yemeğini dağıttık...
Üzgün bir gündü, eve az önce geldim...
Kayınvalidemin yanına taşınacağız, kadın tek kaldı, zaten bir süredir yalnızdı, diğer çocukları da aramaz sormaz olmuş
evde yalnız kalmaya korkuyor, o da yaşlı... Kayınbabamın bana emaneti artık, onu yalnız bırakamam...
Bir süreliğine onun yanına taşınacağız, sonra bir ev bulup çıkacağız, onuda kendi evimize alacağız Allah nasip ederse...
Şu anda üzgünüm, fazla bir şey diyemiyorum bu konuyla ilgili..
Özelden mesaj atan, buraya yazan tanıdığım/tanımadığım herkese çok teşekkürler, desteklerinizi hep hissettim...
Hep aklımdaydınız...

Aklımı dağıtmam lazım,
O yüzden gelip yazdıklarınızı okudum hemen, biraz yorum yapayım...

İnci, paylaşımın için çok teşekkürler... Çok duygulandım görünce... Hergün okuyorduk ama görmek bambaşka birşey... Tebrik ediyorum canım arkadaşım... Devamını diliyorum can-ı gönülden... Sevgilerimle...

Şirinzeze, hergün tartılmaya devam et, bak ne güzel faydasını gördün, haftada 300 gr verirken şimdi günde vermeye başladın, aynen devam bitanem... çok sevindim...

Yasemin, tekrar tebrikler, gene istikrarını korumuşsun, kendi menünden şaşmamışsın...

Nativ, bence de yeni bir tartı al, bir anda 6 kilo vermiş olamazsın... Keşke vermiş olsan diyeceğim ama çok sağlıksız olur...

qwerty, sütle ilgili yazdıklarını okudum, esra vahapoğlumu neydi o ismini yazdığın kadın? Kim o? birden türeyen bir kadın, düne kadar adını sanını bilmiyorduk sporcu yada diyetisyen olarak... birden bire uzman kesiliverdi başımıza? ayrıca süt bazı bünyelerde gaz yapabilir, laktozu (süt şekeri) sindiremeyen sistemlerde gaz ve şişkinlik oluşur, süt ve türevlerini her yediğinde bu kişilerde şişkinlik ve gaz olur... böyle kişilere genellikle laktozsuz süt öneririm, hatta laktozsuz sütten yoğurt yapabilirsin... ama süt veya peynir yemeyeceğim deme, kalsiyum alman lazım... aksi halde bir süre sonra tırnakların kırılmaya, saçların dökülmeye başlar... Daha ilerisi ise kemik erimesi... Yani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursun...

esraanne, doktora gittinmi? Umarım cevabın "hayır" olmaz... Çünkü bu cevabı duyarsam çok kızacağım !

exelon, kahvaltıda ekmek yemeyen senmiydin? Biri yemiyor sanırım, kahvaltıda ekmek yiyin 1 dilim...

aklıma gelenler bunlar, kafam çok karışık, unuttuğum varsa n'olur kusuruma bakmayın, mazur görün beni...
2 gündür doğru dürüst yemek yiyemedim, cenaze evi olduğu için sürekli lahmacun vb şeyler ve tatlı falan geldi ve dağıttık...
Ben onlardan yiyemeyeceğim için çavdar ekmeği ile biraz yağsız peynir yedim, öğlende 1 portakal yedim, akşam ise hiç bir şey yiyemedim...
Ordayken yemek pişiremiyorsun, neticede cenaze evinde de "çekilin ben diyet yemeği hazırlıycam " diyemiyorsun
habire lahmacun ve tatlı ikram ediyorlar sen birşey yemedin diye, bende hastayım yasak, siz benim sağlığımı düşünmüyorsunuz deyip geri çevirip durdum
zaten canımda istemiyordu, insanın aklına yemek gelmiyor pek, sadece tansiyonum çok düşüyordu o sebepten bir şeyler yemiş olmak için yedim işte....

2 gündür herşey çok karmaşıktı kızlar, tartışma falan çıktı kardeşler arasında, sürekli tetikte, bir kocamı gözlüyordum bir kayınvalidemi...
birine birşey olacak diye korkumdan diken üstündeydim anlayacağınız...
Neyse hepsi bitti gitti şimdilik...
Fırsat bulunca gene yazacağım
Sizi seviyorum
Mucksss

Canim tebrik ederim..cok farketmissin gercekten...bidahaki fotolarinda da ayni kiyafetleri giyersin o zaman da bakariz..bu arada ben 62.2 olmama ragmen senden daha kilolu duruyorum...hic 70 gibi degilsin inan...60 li kilolarda cok zayif durucaksin..simdi bile cok hossun..tabi sen bilirsin canim gonlunce olsun...
Canim kayinvalideni yanina almakla cok yucelik yapicaksin...onun da en zor zamanlari kac yillik esidir kimbilir...kendine iyi bak...

Canlaaaaaaaaar gune, piknige gidip te yemeyenleri alkisliyoruz!!!!!!hepsine kocaman aferin!!
Ben de yarin piknige gidiyorum...bakalim savasi kim kazanacak??? iradem mi nefsim mi??? Insaallah iradem kazanacak kizlar...yoksa ben et delisiyimdir yani...otursam bi kuzuyu bitiririm!! yarin sadece tavuk ve kofte yemeyi planliyorum az, ekmeksiz..yanina da bol yagsiz salata...size hesap nasil veririm sonra?? hem verdigim 300 gr i almak istemiyorum tekrar!!

Bu arada bugun yediklerimi de yazayim yarin yazamam...
Saba limonlu ilik su
Sabah: 2 kk peynir, 1 dilim ekmek, domates, maydanoz,kirmizi biber, 1 brd sut
Ara: Alisveristeydik zaten sut tok tuttu
Ogle:cok az yagli ispanakli,kiymali,soganli yumurta, 1 kase sebze corbasi
Ikindi: 1 yesilelma,2 grisini
Aksam: 1 kase yesil mercimek yemegi, yarim kase yogurt, yagsiz salata

Aksamdan sonra da soyanin nefis cayi yani tarcinli,karabiberli(ogutmeli tuzluktan iri parcalar halinde dokuyorum daha guzel oluyo),limonlu yesilcay...Spor yapmadim ama bugun hep disarda yurume halindeydik yavas tempo da olsa 3.5-4 saat yurudum heralde!!

Soya sen gercekten taktir edilecek bir insansın...
Kayınvaliden ve kayınpederin hakkında ne guZel seyler yaZmissin...
Nuran kendimi senin yerine koydum bu büyüklüğü yapabilirmiydim diye ???
Sanırım hayır asla yapamazdim...
Bide hersey karşılıklı tabiki...
Onlar sana iyi davranmislarki şimdi karşılığını aliyolar...
Bu konuda çok dertliyim bir başlarsam susmam valla:))
Sadece su kadarını soliyim.. 3 yıllık gelinim arkadaslar daha ne kayınvalidem ne gorumcem gel kızım bugün bizde oturalım demediler...
Ama sagolsun kendileri gelir qwerrtbaby niz hazırlar sofraları ağırlar bunları..
Dogum yaptım kayınpederim torununu görmeye gelmedi 8ay sonunda ben götürdüm insanlık bende kalsın diye...
Arada kusluk filanda yok yani.. İstenmeyen gelin filanda değilim...
Sadece hediye yapmayalım diye bence...
Ahh sabah sabah bak yine moralim boZuldu...
Yani kısacası herkez ekdigini biçiyor bu hayatta...
Soyacim tekrar basın saolsun tatlim...

günaydınnnnnnnn
kahvaltım
1domates
yarım dilim ekmek,

doktora gitmedimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

çünkü kanamam durdu arkadaslar 2 gündür iyiyim ama bu seferde moralim yerlerde canım hiç bişi yapmak istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…