Canim benim de sorunum o....1 kuru erik,1kuru incir, 1-2 kuru kayisiyi 1.5 bardak suda hasla hosaf gibi iyice sisince altini kapat, hem meyvelerini ye hem de iliyinca meyvelerin icinde kaynadigi suyu ic..yalniz sabah ac karina ye ve kahvaltiyi aradan bir sure gecince yap...istersen yaninda biraz sut de icebilirsin..opuyorum..
Bende valla Pazartesi'ye kadar 1 kilo verilecek derdindeyim
Vereceğimde...
Ama yinede korkuyorum iste...
Ya veremezsem diye:)))
Soya beni öldürür :)))
Aksam menü:
Yarım kepçe mercimek çorbası acılı yagsiz ...
Brokoli
Mor lahana salatası...
Kızlar arada sakız cigniyorumda bazen sekerli sakız oluyor evde sakıncası varmı aklıma takildida:))))
Spora gittim bugün ... Yaklaşık günde 50 dakika spor yapıyorum ...
Başka da hareket yok denecek kadar az.. Evin içindeyim iste..
Yeterlimi soyacim??
Selam kızlaaaarrr ))
Kilo bildirimim, hala 72,500 ))
korumaya devam.. bir gün 400 gr gidiyor, bir gün yada bir kaç gün koruyor kiloyu...
ben bıraktım metabolizmayı, o kendi kendine işliyor artık ehehehehehe
direksiyon dersim güzel geçti, eşimde geldi bugün benle, arabada o da vardı ben kullanırken, direksiyon hocam çok beğendi kullanışımı, eve dönerkende yarı yoldan sonra babamın otomatik vites arabasını ben kullandım ve parkettim
Yarın son direksiyon dersim var, ve yarın ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor yani ak koyun - kara koyun belli olacak ))) Eğer kazandıysam - ki kazandığıma eminim - pazar günü direksiyon sınavına girip ehliyetimi alıyorum, sonra beklesin beni yollarp
Bu arada açıköğretim sınav sonuçları da açıklandı, sonuçlar tam beklediğim gibi... 6 dersten girmiştim, 4 dersten çok iyi puanlar almışım, 2 dersten kalmışım ama önemli değil.. Puanlarım çok kötü değil, bu sene borçsuz 4. sınıfa geçeceğim, eminim... Bu sene kafama koyduğum herşeyi yapacağım, kimse yolumdan edemez beni o kadar !
Şimdi gelelim size ))
Kabızlık için önerim olacak,
Lahanayı deneyin bakalım...
8-10 kadar lahana yaprağını kaynatın iyice, sonra suyunu süzün ılık hale gelince 2-3 bardak için... Lahana yapraklarını da yiyin... Kabızlığa iyi gelir.. Bağırsak çalıştırır, bilginiz olsun...
Tabi kayısı, incir, kuru erik gibi şeyler artık fayda etmiyorsa ))
Ayrıca bağırsaklar lifli gıdalar tüketmediğiniz için çalışmaz, yani bol bol brokoli, lahana, ıspanak, semizotu, yeşilelma, pırasa vb yemeniz lazım... Sebzeler çok iyi bağırsak çalıştırıcıdır... Bunlara yeteri derece öğün ayırmazsanız bağırsaklar tembelleşir... Ve sabahları ılık su (limonlu + ballı / sirkeli + ballı) içip biraz karın hareketleri çalışmanızda bağırsak hareketlerinizi hızlandıracaktır.. Ben tuvalete çıkamadığım zaman olduğunda sabahları ılık karışımımı içtikten sonra biraz mekik çekiyorum, biraz eğilip kalkıyorum kısaca karın bölgemi çalıştırıyorum, 10-15 dakika içinde tuvalet sorunu kalmıyor... En azından bende böyle ))
Birde akşamları ekmeği kesin artık... Sabah ve öğlen 1'er dilim yeter bence... akşam ekmek yemeyin artık... bünyeniz alışmıştır şimdiye kadar doyma noktasına... Bunu ilk başlarda doymanız için vermiştim... Hemen kesemeyenler önce yarım dilim yesin, sonra tamamen ekmeği bıraksın akşamları...
Galetayı da sabahları yasaklıyorum, sabahları sadece ekmek yenecek... etimek, galeta,etiform gibi şeyler sabah kahvaltısında tüketilmeyecek... Bunların hiçbiri ekmeğin yerini tutmaz... Daha hızlı zayıflamak değil amacımız, sağlıklı zayıflamak... Ve ekmekten aldığınız vitamini başka birşeyden alamazsınız, diğerleri ara öğünde tüketilebilir... (Galeta 1 adet, küçükse 2 adet - etimek 1 adet, etiform 2 adet- bu ölçüler sadece 1 ara öğün içindir)
Bazen yazdıklarınızı okuyorum, menüleriniz gayet güzel ama arada ufak hatalarınız oluyor, o ufak hatalar yerinde saymalara neden oluyor... Yerinizde saymanızı istemiyorum, çünkü bu motivasyonunuzu bozuyor... Ben yerimde saysaydım benimde motivasyonum bozulurdu çünkü... Hatalarınıza dikkat edin, önemli olan metabolizmamızı canlı tutmak, karnımızı doyurmak değil... Tabi ki karnımızda doyacak ama şöyle düşünün, 1 elma 1 küçük galeta yesenizde doyacak, 1 elma 2 büyük galeta yesenizde doyacak... aradaki farkı mideniz anlamayacak, ama siz anlamalısınız... 2 büyük galeta yerine artık 1 küçük galeta tercih eder pozisyonda olmalısınız, bunu benim söylememe gerek yok...
Ve şu varki, ben henüz aktif spor yapmaya başlamış değilim bu kiloları verirken... Bazen yapıyorum, bazen yapmıyorum... 2 haftadır hiç spor yapamıyorum... Hastaneler, cenaze vs derken spora hiç vakit ayıramadım bile... ama yine de kilo veriyorsam, birşeylere daha dikkatli yaklaşmamdan, sizde dikkat ederseniz daha güzel kilo kaybedeceksiniz...
Kısaca, aç kalmayın ama midenize de kanmayın... O doyduğunu anlamaz, ne verseniz alır... Siz sadece metabolizmanızı çalıştıracak şeyler verin, hemde açlığınızı köreltin.. (açlığınızı köreltin dedim diye aç bırakmayın kendinizi, listeye uygun gidin işte )))))))
Neyse, şimdilik bu kadar,
Yarın direksiyon dersi, pasif jimlastik ordanda kayınbabamı yatırdığımız bakımevine gideceğiz, bize acayip bir fatura çıkarmışlar, gereksiz ilaçlar yazmışlar falan, bir hesap yapmaya gideceğiz, bakalım neymiş bu fatura... Döndüğümde yazacağım,
Hepinizi öpüyorum kocaman
Sevgilerimle ))
canım bak kendin diyorsun adet dönemindeyim diye şişlik olabiliyor o dönemde bak mesela benimde fazla gösterdiği oldu 4 gündür bir fazla bir eksik çıkıyorum senin steresin sana yetiyor canım takma bu kadar düşücek o kilolar zaten koşuşturmaca içindesin nişana kadar istediğin kiloya ulaşacaksın.bugün sabah artı çıktım
ilk defa oluyor çok üzüldüm
adetimin 2. günü bugün ondandır deyip salmak istemiyorum
sanırım yeni bir düzene geçmem lazım
sabah kahvaltılarımı değiştirmem lazım heralde
çok sıkıldım yumurta domates salatalık lor
yemek gelmiyor içimden
ve yiyemiyorum artık yumurtadan falan soğudum
k flakes tarzı bişey denesem diyorum ama sana sormadan kullanmayayım dedim ne dersin
öğle akşam ekmek yemiyorum hiç
öğleyin şirkette yediğim için pek seçim şansım yok ama en uygununu yiyorum
akşamlarda sorun oluyor heralde
3-5 gündür saat 8 -8.30 oluyor benim yemek saatim
daha doğrusu ailenin yemek saati
o yüzden şu k flakes geldi aklıma sabah ve akşam yesem
eve gider gitmez yerim kendim çekilirim kenara
niye gider gitmez akşam yemeğini yemiyorsun diyeceksin
çünkü yemek olmuyor evde annem saat 7 gibi başlar yemek yapmaya
anca bi saat sonra toplanıyor ev halkı
napayım akıl ver
yeni bir program mı yapalım
olmayacak böyle
sporumu da yapıyorum hem niye oldu böyle
nişana az kaldı
off sinirim çok bozuldu
bugün sabah artı çıktım
yemek gelmiyor içimden
k flakes tarzı bişey denesem diyorum ama sana sormadan kullanmayayım dedim ne dersin
napayım akıl ver
olmayacak böyle
nişana az kaldı
off sinirim çok bozuldu
bugün sabah artı çıktım
yemek gelmiyor içimden
napayım akıl ver
olmayacak böyle
nişana az kaldı
off sinirim çok bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?