Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Bu arada 300 sayfayı geçmek üzereyiz

sanırım 301 sayfaya ben start veriyommmmmmmmmmmmmmmmmmm

bekle zayof günler

yarın tatil benım

butun günüm sokaklarda geçiyor

ama sabah 6 dan 7 ye kadar yürüşe çıkıcam plan bu şimdilik (bunu 2 gün mutlaka yapıcam yürüşü)

dua edinde sabah erken kalkarım inş.kızlar

hem bugun hem de YARIN
akşam üzeride spor yapıcam

Son düzenleme:

yatmadan kendini şartlandırırsan kalkarsın mutlaka bende öyle oluyor yatamadan sabah 6 da kalkıcam diye birkaç kez tekrar ediyorum alarm bile çalmadan o saatte uyanmış oluyorum.istesen yaparsın yasemincim.

yaparsın evelallah
bende bir dönem hem öğle arasında hemde akşam yemeğinden sonra yürüyodum
o haftalarda hep 1,5 kilo falan veriyodum
çok faydası oluyor

yatmadan kendini şartlandırırsan kalkarsın mutlaka bende öyle oluyor yatamadan sabah 6 da kalkıcam diye birkaç kez tekrar ediyorum alarm bile çalmadan o saatte uyanmış oluyorum.istesen yaparsın yasemincim.

o zaman neymiş akşam yatmadan kendimi şartlandıracağım ve kalkacağım

arkadaşlarda çıkalım diyor maşallah hepsi bende dahil boru gibi yatıyoruz

yaparsın evelallah
bende bir dönem hem öğle arasında hemde akşam yemeğinden sonra yürüyodum
o haftalarda hep 1,5 kilo falan veriyodum
çok faydası oluyor

geçen yıl arkadaşım sadece sabahları koşarak 10 kg verdi ve 1 yıldırda kılosunu koruyor banada sabahları 1 saat hızlı tempolu yuru zaten yediğine içitinede dıkkat ediyon dedi kesin verirsin dedi

çünkü ben bu hafta bunalım takıldım hatta 100gr fazla çıktım hatamı anladım ve haftasonu telefısını edeceğim en azından aldığım 100 gr vermeye çalışam

çünkü pazartesi cezam gelecek

soyacım sana birşey soracağım bu hafta pazar günü biliyorsundur hıdırellez var ve biz her yıl mayısın ilk pazarı pikniğe gideriz ve yaşadığım ilçe ve köylerdeki herkes aynı yerde toplanır mangallar yakılır etler yenilir sabahtan akşam ezanına kadar piknik alanında olunur.
bende senede 1 kez fırında pişilirmiş oğlaketi yerim ve bu aralar çok yemek istiyorum oğlak etini yemenin bir sakıncası olur mu diye soracaktım biraz nette araştırdım ama çok net bilgi bulamadım yağı diğer etlere göre daha azmış sen yeme dersen yemeyeceğim pazar günü tavuk ızgara salata falan yerim olmaz dersen eğer.

Oğlak eti ülkemizin basta güney ve güneydoğu yöreleri ile birçok bölgesinde severek tüketilen bir ettir.
Son yıllarda yine birçok ülkede oğlak eti tüketimi, özellikle az yağlı olusu nedeniyle tercih edilmektedir.

Oğlak etinin yağ oranı %1.2 olurken, protein değeri % 22 civarındadır. Oğlak ve genç keçi eti ürünleri bu özellikleri itibariyle bilhassa diyet uygulayan tüketiciler tarafından tercih edilmektedir.

Az yağlı ve doymamış yağ asitli oğlak etinde, Linoleik asidin (CLA) yüksekliği dikkat çeken bir özellik olarak nitelendiriliyor. Çünkü Linoleik asidin en büyük özelliği anti kansorejen olusudur.

Linoleik asit ayni zamanda vücuttaki yağ tabakalarının yerine adale oluşumunu hızlandırır. Yani yağ dokusu yerini kas, adale gelişmesine yardim etmesidir.

Oğlak ve genç keçi etinin L. Carnitin oranının yüksekliğiyle de dikkati çekmektedir.

L. Carnitin, vücutta yağ yakıcı etkisi olan bir aminoasittir. Diyet olarak L. Carnitin oranı düşük gıdalar tercih edilirse, metabolizmanın yağ yakımı zorlaşır, istenmeyen yağlanma ve kilo fazlası ortaya çıkar.

Düşük kalorili diyet ile sportif aktiviteler L. Carnitin ihtiyacını artırmaktadır
bir sitede de 100 gr oğlak eti 165 kalori diye gördüm ama emin olamadım.
alıntıdır.

Küseceğim ben herkese kimse benimle konuşmuyor Neyse;Öğlen yemeğim;

Izgara yağsız şiş, salata, ayran

Ara öğün 1 küçük muz , mısır püsküllü çay

ben olsam hayatta içmem içermezdim zehirlenmeyesin sakın.

Neden hayatım gerçekten çok lezzetli. Biz 3 gündür dağıtıyoruz hiç bir problem yaşamadık üstelik bizim de süt üretim çiftliğimiz var sütten anlarım, haberleri izleyince kötü birşey yapmayalım diye tadına baktım hiç bir şey olmadı çok lezzetli:))

Küseceğim ben herkese kimse benimle konuşmuyor Neyse;Öğlen yemeğim;

Izgara yağsız şiş, salata, ayran

Ara öğün 1 küçük muz , mısır püsküllü çay

küsme canım neden küsüyon aaaaaaaaaaa aşkolsun
konuşalım hadi :)
ben mesela ara öğün yapıyorum şimdi
yazmıştım ya tarçına ekmek banıp yicem nerdeyse o kadar çok seviyorum
şimdide kivinin üzerine döktüm enteresan bi lezzet oldu ekşiyle tatlı karışık
ben zaten peynirle beraber reçelide çok yerdim küçükkene çok severim o ikilyi de :)
reçelin tadını unuttuk ama şimdilerde

Konuşalım canım benim sağolasın önemsediğin için:)) BEN ARA ÖĞÜNÜMÜ BİTİRDİM BİR ARKADAŞ ERİK GETİRMİŞ TENEFÜS ARASINDA 2 TANE ATTIM AĞZIMA, YILIN İLK ERİĞİ:))
Tarçını ben de çok severim. Özeelikle süt veyoğurtla:))

ya bende yedim ama ters bi saatte yedim sanırım
üstünede bi bardak suyu içince midem şişti eve gidip yemek hazırlayana kadar acıkırsam ne alaaaaa
yoksa salata ve biraz peynirle geçiştirebilirim.
ilk kez çıkan bi meyveyi yiyeceğin zaman dilek tut derler
neden bilmem ben hep yaparım :)
yanlız bu erikte fena tok tutuyor geçen gün çok acıktığımda 8-10 tane yedim canım başka biş istemedi uzunca bir süre

selam kizlaarrr, fazla vaktim yok kisaca yazacagim... Direksiyon sinavim yarina alinmis dualariniza ihtiyacim var cok heyecanliyim )))) bu arada kayinbabamin duasini okuduk tatlisini helvasini dagittik sonra mezarliga gittik geldik simdi evdeyim, burda henuz internet yok bu hafta alicam arada cepten giriyorum boyle )) yazdiklarinizi tam okuyamadim ama OGLAK eti ile ilgili bir yazi vardi, yiyebilirsiniz... Sadece herzaman yediginiz olculerde olsun o kadar... Et grubunda koyun et dana eti diye ayirim yapmadik hic bir zaman... Sadece olcuyu kacirmadan,izgara yada haslama olmasi kaydiyla yenilsin dedik o kadar... Oglak eti de yiyebilirsiniz ama digerlerinden daha faydali diye olcuyu kacirip fazla yemeyin papaz olmayalim )) sizi seviyorum... Yarin aksam itibari ile 1 hafta annemin evinde kalacagiz, internetim olacak o zaman, zaten o ara kendime internet paketide alacagim... Sizden ayri kalamiyorummmm... Dua edin bana, yarin neticeyi yazicam sevgilerimle ))

Ayy keşke tutsaydım hiç duymamışım. Bir bebek daha istiyorum Allah nasip ederse:) Şimdi tutsam omasmı hııı((

Ayy keşke tutsaydım hiç duymamışım. Bir bebek daha istiyorum Allah nasip ederse:) Şimdi tutsam omasmı hııı((

aaaaa ikincimi? e bi tane var o zman kaç yaşında? benim kızım 3,5 yaşında bende düşünüyorum ama kararsızım daha tam anlamıyla hazır hissedemiyorum kendimi.
kendini kurtardı oda bizde diyorum sil baştan yapmasam hiç diyorum ama kardeş olmadanda nasıl yapar ne eder onu bilemiyorum işte onu yanlız bırakmak istemiyorum
e birazda kiloları takıyorum tabi kafaya.
hadi hayırlısı olsun inşallah
tamam o zaman bunu saymayalım sen hiç yememiş gibi davran :) dileğini tut bi daha ye nolcek :)

dualarımız seninle soyacığım sen başarırsın senin elinden kım kurtulur canım

mevlütünüzüde allah kabul etsın nur içinde yatsın baban

bu saate itibariyle Akşam yemeğimi yemiş bulunuyorum

akşma menüm

yoğurt
5 yk kıymalı semiz otu yemeği

bugun ikindin ara öğünümü yapamadım bilginize

şimdi ben çıkıyorum doğru parka spor yapmaya akşam tekrar görüşürüz inş.

limonprensesi biz senle niye konuşmayalım kız

öpüyom sizleri byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ya şimdi hatırlayamadım bir arkadaşımız ece vahapoğlunun kitabından sonra süt ve süt ürünleri ile ilgili deneme yapıcam diyordu?
kimdi qwertybaby miydi acaba? ne oldu değişiklik varmı merak ettim?

Evet canım bendim tamamen kesmedim soya Yemen lazım dediği için ama azalttım...
Gercekten daha iyi verdim durmadı kilo vermem diğer zaman çok tükettiğimde kilo vermem durdu sanıyorum bu yüzden canım ...
Ama kesinlikle bırakmadım yiyorum ama daha az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…