Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

İnci bir sen varsin cnm nerdekizlar yaaaa merak etmeye basladim soya hele hic gelmemizlik yapmazdi...esraanne de girmedi
Bir ses verin kizlar yaa meraklandim

Günaydın

iyi haftalar

kahvaltı

1 yk lor
1 d.çavdar ekmeği
doamtes
salatalık
yeşil biber
2 fincan yeşil çay

bugun verdiğim 1,40kg kilom 67,60kg düşmüş bulunuyorum

evdeki baskul bozulmuş yeni baskul aldım

neyse 1 ayda sanrım 1,40 kg verdim
19-05-2012 tarihi itibariyle diyete başlayalı tam 2 ay oldu 2 ayda 7,40kg vermiş bulunuyorum aslında az bir kg verdim ama
artık strese girmiyorum gittiği kadara gider.
En azında sağlıklı beslenmeyi öğrendim ve sporun önemini de öğrendim

evet arkadaşlar kimseyi göremiyorum
soya esra anne nerlerdesiniz .....................................

Arkadaşlar bu hafta dışardan yemek yemeği düşünmüyorum evden öğlen için domates salatalık biber ve yoğurt 1 dilim ekmek getirdim sanırım ben dışardan yemek yediğim için kılo vermem durdu gibi geldi ben dışardan yediğim yemeğin yağını ne kadar süzsemde olmuyor bir kaç hafta evde getirmeyi düşünüyorum en azında 65 kg düşeyim ondan sonra tekrar bakarım gari

Günaydın güzel kızlarımmmmmmmmmmmmmmmm ))

Maşallah güzelleşmişsinizzzz, pek bi hoşlaşmışsınızzzzz, pek bi gençleşmişsinizzz ))

dün çok yoğun bir gündü yazamadım size hiç,
Sabah kısa bir kahvaltının ardından direksiyon dersine gittim, bu hafta sonu sınavım var ))
dün muhteşem araba kullandım, direksiyon hocam bana ders versene dedi o derece yani ehehehehe
bu sefer ehliyeti alıcam kaçarı yok p
yalnız emniyet kemerine, ehliyet kemeri, el frenine, el feneri demeyi bırakmam gerekiyor )))))))))))))))))))))))))))

Daha sonra kayın validemi alıp (kızında kalmıştı) eve getirdik, eve alışveriş yaptık, kısa bir öğle yemeğinin ardından tekrar dışarı çıktık
2 bayan arkadaşımızı alıp pendikteki marintürk'e gittik, orda ülkerin outlet satış mağazası vardı, Allahım heryer çikolata !
Nasıl güzel bir koku anlatamam size... Mağazanın içini dolaştık, o mis gibi kokuyu içime çektim çektim durdum ))
Kendime ordan 2 tane neskafe bir tane de prebiyotik müsli aldım, arada yemek hazırlama fırsatım olmazsa pratik yemek olsun dedim

Sonra da eşimin askerden bir arkadaşı gelecekti, havaalanına gittik onu bekledik biraz,sonra onu aldık ailesine götürüp sürpriz yaptık ))
Çok güzel bir akşamdı, zaten çok tatlı bir ailesi var, bizi nasıl ağırlayacaklarını bilemediler...
Orda sadece 1 kase cacık, 3 tane de erik yedim... saat 6 gibi salata yemiştim akşam yemeği olarak o yüzden yemek yemek istemedim,
bir nevi ara öğün oldu benim için ))

Eve geldiğimizde saat 12'ydi...
O hengame ve koşturmada size yazma fırsatu bulamadım hiç, kusura bakmayın ))

qwerty, resimde harika çıkmışsın, belirtmeden geçemiycem ))

Dün spor yapanlara teşekkürler, yapamayanlar üzülmesin, bir gün tatil verebilirsiniz problem yok ))

Ve gelelim bugüneeeeee
biliyorsunuz bugün 21 Mayıs !
Yani bugün itibari ile sporumuz 45 dakikaya çıkıyor ))

İki seçenek sunacağım size, istediğinizi kabul edebilirsiniz...
ama seçtiğiniz seçeneği 1 ay dolmadan değiştiremezsiniz ona göre tercih edin lütfen ))

Seçenek 1:

Haftada 3 gün 45 dakika aralıksız spor yapılacak !

Seçenek 2:
Haftanın 5 günü 30 dakika aralıksız spor yapılacak, 2 gün tatil olacak...
Bu 5 günü kendiniz seçeceksiniz...

Unutmayınız, spor yapmaya başladıktan tam 12 dakika sonra yağ yakımınız başlıyor, bu süreden sonra yaptığınız her hareket yağ yakımınız içim faydalı... Ve spor yaparak hem yağ yakımınızı hızlandıracak hemde kaslarınızı güçlendireceksiniz... Ve sporunuz bittikten sonraki yarım saat vücudunuz yine yağ yakmaya devam eder... Bu yüzden düzenli spor yapmanız kilo vermeniz için çok çok önemlidir !

Bugün ile ilgili tartı rakamım 68,400 kg...
3 gündür sabitlemişti, heleşükür tartıda hareket gördü )) Kilo azalmaya başlayınca kilo vermek zorlaşmaya başladı ))))))
Askerdeki arkadaş beni 5 aydır görmüyor, inanılmaz şaşırdı dün )))

Birazdan spora gideceğim, artık bu gazla koşarım herhalde p

Yaseminnnnnn

2,5 kilo kalmış hedefineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ))))))))))))))
Tebrik ederimmmmm muckssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

ay ay ay
kocam aradııııı
ona hazırlattığım kitap eline ulaşmışşşşş ))
çok beğenmişşşşşşş
nasıl mutlu olmuşşşşşşş
beni aradığında hala gülüyordu )))))))))))))))
çok sevindiğini söyledi ))
çok mutlu oldum

canım teşekkurler az kaldı evet

ama 65 kg gördükten sonra 2.hedefimi koyacağım bakalım zaman ne gösterir

Bende 60'ı göreyim belki 55 olarak değiştireceğim hedefi ))
BKI'ne göre 53-57 arası olmam gerekiyor, en fazla 58 idealmiş benim için...
Bakalım, bir hedefime ulaşayım eğer görüntü beni hoşnut etmezse bir kaç kilo aşağıya çekebilirim ))
Hadi bakalım Yasemin, tempomuzu artırarak kurtulalım şu kalanlardan tatlım benimmmmmmmmmmmm
Yaparız bizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

yok anam 55 kg ben hiç uzun yıllardır 5 rakamları görmedim 6 rakamlar şimdilik bana yeter

bende asıl 60 kg olmak istiyorum ama dediğim gibi önce 65 kg onda sonra bakecem

artık bende yapacağıma inanıyorum

dünden beri günlüğünü okuyorum artık bi grup olmuşsunuz.
ben de katılmak isterim. okudukça güzel faydalı ve motive edici bilgiler ediniyorum.
kendimden bahsedeyim 160 boyunda 1 ay önce doğum yapmış 77 kiloluk bi anneyim.
şimdi sen emziriyorsun sakın diyet yapma diyebilirsiniz
ama amacım soya sosu arkadaşımızın da dediği gibi diyet yapmak değil sağlıklı beslenmek.
dün kocam kızımın önünde bana; annenin yüzde yetmişlik yağ oranı var kızım diye dalga geçti
ağladım,lokmalar boğazıma dizildi, sofradan kalktım.
kalkmasaydım koca tabak makarnayı götürücektim.
sonra bu sayfayla karşılaştım
kendime günlük açmayı düşünüyordum ama bunu daha önce başka bir sitede denemiştim olmadı. yapamadım verdiğim kilo 5i geçmedi
kısacası kızlar ben de aranıza katılabilir miyim

selam herkese nasılsınız kızlar ben bugün sabah 9 da kalktım kahvaltımda 1 brdk çay aztuzsuz köy peyniri 1 salatalık yedim sonra evimi toparladım terledim kendime hemen elma kivi ve kayısı sıktım 1 brd içtik kızımla beraber az pc ye bakıyım dedim işe devam edeceğim soyacım spor şeklini ben haftada 3 gün 45 dakka seçerim çünkü ben bi başladımmı durmuyorum zaten en az yarım saat yapıyordum yani 45 dakkaya çıkarırım rahatça birde yarın ablamlara gitmeyi düşünüyorum eğer gidersem bisiklet bakıcam kendime eşimle konuştuk biz saat 11 gibi yürüyüşe gidiyoruz her akşam eşimle bende dedimki 1 bisiklet alalım hem spor olur hem eğlence dedim oda tamam git bak al dedi yarın bakıcam uygun bulursam alıcam vee herakşam günlük yürüyüşümün yanı sıra bisiklete binicem o daha toparlar beni diye düşünüyorum...hafta başı bugün tartıldım hala 65.4 üm durdum bu ara kilo vermem
olsun yine veririm uğraşırsam... öptüm hepinizi iyi günlerr...

Canım,

Sana cevap yazma gereği duydum çünkü kocanın boğazını sıkmak istedim okuyunca ))
1. olarak evet sen emziren bir annesin, diyet yapmaman gerekiyor, ama bu sağlıklı beslenmeyeceğin anlamına gelmiyor...
2. olarakta bizim programımız seni zorlar, sana farklı bir liste uygulamamız gerekir, bunu birlikte yapabiliriz problem değil...

Ayrıca emziren anneler için en önemli şey su tüketimidir, sütü yapan en önemli şey sudur...
Yediğin içtiğin şeyler fasafiso... Su içmezsen sütün olmaz bu kadar basit...
Günde en az 2 litre su tüketmen şart...
Bunun yanı sıra tüketmen gereken en önemli besin ise soğan...
İster kuru soğan ye ister yeşil soğan farketmez...
Sütün bol olsun istiyorsan bu iki şeyi asla atlamaman gerekiyor, gerisi teferruat...

Bunun dışında asla takviye olsun diye şekerli, unlu, tuzlu gıdalar tüketme onlar hikaye...
Bilimsel olarak kanıtlanmış hiç bir geçerliliği yok...
Bunu da çok araştırdım, bal-pekmez-sütlaç-tatlı-tuzlu vb hiç bir şey süt yapmıyor...
Sadece sana kilo yapıyor o kadar..
O yüzden günde 3 ana, 3 ara öğün yaparak hem dengeli beslenip hemde kilo verebilirsin...

sana örnek olarak verebileceğim liste aşağıdaki gibi,
bilgine

Sabah,

aç karnına 1 bardak sıcağa yakın ılık su

kahvaltı
2 yk lor peyniri
domates, salatalık, olabildiğince yeşillik, 1 tk bal, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, 1 yumurta, 1-2 dl tam buğday ekmeği yada tam tahıllı ekmek

ara
3-4 kuru kayısı + 2 tam ceviz veya 4-5 iç badem

öğlen
7-8 kaşık sebze yemeği + salata + ayran + 1 dl tam buğday yada tam tahıllı ekmek

ara
1 su bardağı yoğurt + 1 grissini

ara
1 su bardağı süt + 1 ince dilim karpuz veya kavun

akşam
ızgara tavuk/balık/et + salata

ara
küçük bir kase meyve salatası

gün boyunca 2 litre su içilecek
meyveleri istediğin meyve olarak seçebilirsin, yukardakileri örnek olarak yazdım
günde 20 dakika spor yapabilirsin, sporun çok zorlayıcı spor olmasın, emziren annelerde zorlayıcı sporlar sütün kesilmesine neden olabilir...
daha çok tempolu yürüyüş gibi sporları tercih et...
Tuzu, şekeri, yağı hayatından çıkar bir süre...
Emzirdiğin için herkes bir şeyler yedirmeye çalışacaktır sana süt olsun diye, dediğim gibi sana süt yapacak tek şey sudur...
bilimsel olarak geçerliliği olan tek şeyde budur...

Ayrıca eşine de şunu hatırlat, emziren bir anneyi üzmemesi lazım, zira emziren annelerde üzüntü bile sütün azalması veya kesilmesine neden olabiliyor, böyle düşüncesizlik olmaz...
Çok kızdım !
Sevgilerimle

qwerty mesajın boş gelmiş canım...

Kızlar, ben çıkmak zorundayım, spora gidicem...
Gelince yazarım size ))
Ayrıca şu yeni gelen arkadaşın kocasına çok sinirlendim, sinirimi atmam lazım üzerimden yoksa size patlarım ))))))))))))))))))
şaka şaka ))

Hadi gidiyorum iyi bakın birbirinize ))
sporunuzu ve gıdanızı eksik etmeyin, fazla yemeyin, gözüm üzerinizde

Mucksss

canım hoşgeldin

inşallah istediğin kiloyu sağlıklı ve düzenli bir şekilde verirsin

canım bende soyaya katılıyorum.yazdığı listeyi uygulaya bilirsin ayrıca ara öğün olarak hurma tavsiye edicem ben sana 3-4 hurma yiyebilirsin ara öğünde zaten emzirirken zayıflıcaksın kalori harcıyacaksın zaten bende kocana çok kızdım doğrusu daha 40 ın bile çıkmamış doğum yapmış biri olarak kilon fazla değil canım biraz dikkat edersen zayıflarsın

Kızlar bişi sorcam bu resimleri nasıl koyuyorsunu bu sayfaya

canım mesaj yazdığımız yerde başlık sutünun altında yüz ifade ikonun yanında eklentiler yazan yerden ataç işareti ve dosya resmi olan yerden ekliyoruz yada onun altından ınsert ımage yazan ikona tıklayıp.

ara öğün yaptım 11 de 1 ekşi elma 1 yeşilçay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…