Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Canım,

1 haftada 500 gr gayet güzel bir başlangıç hiç üzülme...
Vücudun sana karşı savaşıyor, sen ona karşı ))
Herkesin metabolizması aynı çalışmıyor maalesef... bazılarımızın daha yavaş olabiliyor...
Eksik yaptığın birşeyler olabilir mi? su içmek? spor? yağ yakıcı besinler? metabolizma hızlandırıcılar?
Örneğin; sabah kalktığında 10 kere zıplamak metabolizmayı hızlandırıyor (hamile ve hamilelik ihtimali olanlar denemesin ))
yeşil çay ve sade meskafe (günde sadece 2 fincan) metabolizmayı hızlandırır)
dereotu, maydanoz yağ yakıcıdır, kırmızı biber, karabiberde öyle...
Yemeklerine daha az tuz koyup baharatlarla zenginleştirirsen daha fazla faydasını görebilirsin...

Bırakmak isteme lütfen...
Yaş ilerledikçe metabolizman dahada yavaşlayacak çünkü...
Ben 37 yaşındayım, ve 10-15 yıl önce diyet yaptığımda haftada 5 kilo verirdim neden? çünkü metabolizmam hızlıydı, daha enerjiktim, yediklerimi daha çabuk yakıyordum...
Vücut seninle birlikte yavaşlıyor yaş ilerledikçe ve artık stok sistemine başlıyor...
Herşeyi yağa çeviriyorki kendine enerji kaynağı yaratsın...
Şimdi vazgeçersen belki bir daha bu gücü bulamayacaksın kendinde...
Sana bu kadar destek olmak isteyen arkadaşların var, seni seven insanlar var...
Onları ve bizi düşün ve bizimle kal...
Bizler seni seviyoruz ve bizimle kalmanı ve bizimle zayıflamanı istiyoruz...

Not: bizimle kalacağını biliyorum ama genede yazmak istedim...

Sevgilerimle ))

Arkadaşlar selam
bende uzun süredir aynı kilodayım
3 sene önce doğum yaptım
doğumdan çıktığımda 88 kiloydum
sonra 82 ye indi ve kaldı
sonra zamanla çabamla birz rejim derken 72 ye indim
ve 2 senedir aynı yerdeyim
biraz zorlayıp 69 yapıyorum ama ipin ucunu bırakınca hemen 72 oluyor
tiroitlerimde bir sorun yok ama şüphelenmeye de başladım artık
siizn menülerinizi ben zaten uyguluyorum yıllardır ama bende hiç işe yaramıyor niyeyse(
mesela bu sabah tam ekmek biraz az yağlı peynir domates yarım kırmızı biber yeşilçay içtim( sallama poşet sizcee??))
öğlen salata yağsız yanında kuru fasulye - bugun sadece bu vardı mecburen yani
az önce yoğurt ve kepekli bir dilim ekmek çok acıkmıştım
akşamda tonlu salata yerim
şimdi bende hipglisemi var
aç kalamıyorum 3 saatte acıkıyorumm
napmam lazım bir şeyler bilen varsa lütfen yazsın
teşekkürler
ayrıca bende size katılmak isterim
5 gündür spora gidiyorum
inş.işe yarar diye ümit ediyorum

Canım,

Genel yorumlarımda yazmıştım ama tekrar yazmak istedim,
O spor hocasına şunları söylemeni ve söyledikten sonra beni bilgilendirmeni istiyorum, lütfen....
"Sayın hocam! Ben buraya bir para ödüyorum ve bunun karşılığında bir hizmet satın alıyorum... Bu hizmeti de en iyi şekilde sunmakla mükellefsiniz... Sarfetmiş olduğunuz bu demotive edici sözler yüzünden buraya geldiğimde size maalesef türlü bahaneler sunmak durumunda kalıyorum yada gelmekten vazgeçiyorum... Fakat her seferinde bari paramın karşılığını alayım diye çıkıp geliyorum... Ya beni motive edecek cümleler sarfederek benim daha hırslı ve azimli olmamı sağlayın, yada lütfen benimle bir başkası ilgilensin... Netice de verilen hizmet ile ödediğim paranın tamı tamına birbirini karşılamadığını görüyorum ve buna beni sinirlendiriyor ve sinirlendikçe canım yemek yemek istiyor. Saygılarımla ! "

Emin ol böyle bir cümle kurduğunda (birebir bunu söylemek zorunda değilsin, buna benzer birşey söylesende olur)) seni dpor salonundan atamaz çünkü o sana muhtaç sen ona muhtaç değilsin ! Ayrıca onların işi seni motive etmek, kelle hesabı ne kadar müşteri bağlarsak o kadar iyi mantığı ile iş yapıp ondan sonra da seni sinirlendirmek olamaz işleri...
Çok sinirlendim okuduğumda çok....
Zaten sen böyle bir cümle kurduğunda karşındakinde beyinden çok kas olduğundan error verecektir merak etme )))))))) (daha önce benzer birşey yaşadım)

Motivasyona gelince, merak etme onu burda zaten hepimiz yapıyoruz ))
akşam yediklerine gelince, tam çok güzel diyecektim kiiii, menemen ve 1-2 lokma ekmek yazısını gördüm ve koptum... ahhh ahhhh... ne diyim şimdi sana ben?
gözümüz ne zaman doyacak bilmem ki?

Sevgilerimle ))

Evet zaten herkes bana kilon yok diyor( KK da tanışıp zayıflama adına fotoğrafımı gösterdiklerim)
Kıyafetlerle öyle saklıyorum ki
En kötüsüde ne biliyormusun
Bazen bi kıyafet beğeniyorum denemeye bile cesaret edemiyorum
Biliyorum olmaz,hoş durmaz
Annem ısrar eder dene göreyim diye tak kalır basende yada yapışır
Olmadı da diyemem beğenmedim yakışmadı derdim
10 Kilo vermenin hafifliğini çok hissediyorum
Ve ben bunu başarabildim
Bi 10 daha başarabilirm inanıyorum..

Son düzenleme:

Merhaba,
Öncelikle tekrar hoşgeldin ))
72 kiloda olduğunu yazmışsın (uzun zamandır) ve bir süredir bizim gibi beslendiğini ama kilo veremediğini yazmışsın...
Öncelikli nedenini belirteyim, çok fazla kilo alıp vermek (69-72) bir süre sonra vücudunda otokontrol sistemi yaratır ve vücut sen ne kadar istesende yediğin herşeyi stoklamaya başlar... Tekrar diyet yapacağın mantığı ile yağ biriktirir (enerji kaynağı)
Yeme alışkanlıklarını değiştirmen ve kararlı olman çok önemli...
İlk süreçte hemen kilo veremeyebilirsin, çünkü vücudun direnecektir
Ama süreç içerisinde mutlaka kilo vermeye başlayacaksın... (ama bu süreç içerisinde kaçamak yapmayacaksın ve düzenli bir beslenme programına uyacaksın)
Mesela "az yağlı peynir" demişsin, lor peyniri ile değiştir derim ben... deneyen çok kişi faydasını gördü
Yeşilçayı sallama içme, tavsiyem demleme içmendir (eğer demleme imkanın yoksa zorlama, sallama da iş görür)
Yeşil çay ve yeşil elma birlikte tüketildiğinde ödem söktürücüdür, dene bence
3 saatte bir yemem lazım demişsin, zaten kimseyi aç bırakarak zayıflatmayız ))
Ama tıkabasa yiyerek asla kilo veremezsin...
Herzaman sadece açlığını gidereceksin, gözün değil karnın doyacak...

Sevgilerimle ))

teşekkür edrim sizinleyimmm vazgeçmeyeceğimmmmmmmmmm

spor hocasını artık hiç muhatap almıyorum canım girip sporumu yapıyorum cıkıyorum. çok arkadaş canlısıymışım onu anladım salona girince önce bi hal hatır faslı geçip spora başlıyordum baktım ki benim motivasyonuma olumsuz etkisi var kestim selamı sabahı muhatap almıyorum onu, kendimi kaptırıyorum sporuma ohh saatin bile farkına varmıyorum. konuştuğum zaman yazarım sana emin ol.
menemeni tamamen aç gözlülükten yedim itiraf ediyorum öğlende biraz peynir, biraz yumurta , 2 dilim kadar ekmek ve şekersiz çayla kahvaltı türü yedim.
ara öğünüm 1 tane kepekli diyet bisküvi
1.5 litre suyumu bitirdim
yeşil çayımı akşam yemeğinden sonra içecem. ayrıca yorumun için teşekkürler.

Canım,

Gerçekten tebrik ediyorum arkadaşlarının karşısındaki kararlılığına ))
O diyette olduğunu söyleyip yiyen arkadaşın hala şişman olacak ama sen zayıflayacaksın )))
20 günde 2 kilo çok güzel bir başarı, aynı şekilde devam etmesini dilerim...
Hiç az bir rakam değil sakın küçümseme !
Bazılarımız bu kiloyu 2-3 günde alıyorlar ve vermek için 1-2 ay uğraşan insanlar var...
Ve evet yapabilirsin, yapamaman için önünde senden başka hiç bir engel yok bunu unutma...
Her ne yapıyorsak biz yapıyoruz kendimize...
Üzülüyorsak, bizi üzen insanlara bu izni bir veriyoruz...
Şişmanlıyorsak, bunu da biz yapıyoruz...

O zaman bunlardan kurtulmak için sihirli bir değneğe ihtiyacımız, hatta birinin söylemesine gerekte yok...
Hatta bize,bana,burdaki hiç kimseye ihtiyacın yok senin...
İhtiyacın olan tek şeye sahipsin... Kendine sahipsin...
Biz sadece bazen karamsarlığa düştüğünde, düştüğün yerden kalkman için elimizi uzatıyoruz o kadar...
Ve sende tutmak için elini uzattığında mutlu oluyoruz ))

Sevgilerimle ))

Canım ))

Nedense seni her düşündüğümde aklıma böyle adı gibi sevimli bıcır bıcır bi kız geliyor )))
Şeker kız candy vardı bir zamanlar (ee yaş 37 olunca nostalji oluyor) onu senle özdeşleştiriyorum nedense ))
Gayet güzel gidiyorsun maaşallah tü tü tü ))
Genel değerlendirme yazdında ben mi görmedim? yorum yaptımda farkında mı değilim ?
Sıkı diyet ne bu arada?
Biz sağlıklı bir beslenme tarzı yapıyorduk yahu )))))))
Hadi güzel gidiyorsun hadiiii

Sevgilerimle ))

Canım ))

Nedense seni her düşündüğümde aklıma böyle adı gibi sevimli bıcır bıcır bi kız geliyor )))
Şeker kız candy vardı bir zamanlar (ee yaş 37 olunca nostalji oluyor) onu senle özdeşleştiriyorum nedense ))
Genel değerlendirme yazdında ben mi görmedim? yorum yaptımda farkında mı değilim ?
Sıkı diyet ne bu arada?

Sevgilerimle ))

Canım ))

Sıkı diyet ne bu arada?

Sevgilerimle ))

Canım,

Tekrar hoşgeldin ))
Birlikte herşeyi başaracağız merak etme ))
Yazdıklarını görünce bir anımı hatırladım yazayım dedim ))

Yıllar evvel bir klipte oynadım ben ))))))))))))))))))
Teyzem o zamanlar TRT'de çalışıyordu ve bir zamanlar şarkı sözleri yazdığım bir besteci arkadaşım vardı... Daha sonra kendi kasedini çıkardı (pek tutmadı) Ona klip çekilecek... Kuzenlerimle ben oynayacağız... Tabi kuzenlerim manken gibi... Hepsi uzun boylu, incecik (0 beden) ben tombişmi tombiş, 1,65 boyunda hani top diye yokuş aşşağı vursan saatlerce yuvarlanırım öyle yani ))))
Neyse klibi çektik, montajı yapıldı izleyeceğiz...
Şok şok şok !!!!
Klipte ben yokum !!!!!!!!!!!!!!!!!
Teyzem klipte şişman olduğum için kötü göründüğümü söyleyip benim olduğum sahneleri kesip çıkarmış...
Ne kadar üzüldüğümü yazmama gerek yok herhalde?
Şimdi o günleri hatırlayınca gülüyorum o ayrı tabi ))
Çünkü o zamanlar sadece şişko değil birde fazla kıllıydım (kortizon kullandım)
Hatta sokakta benle ayı diye dalga geçen çok olmuştur ))
Şimdi nedense komik geliyor ama o zamanlar üzülüyordum, çocukluk işte ))

Şimdi de arasıra videoya kaydediyorum kendimi şişmanmı çıkıcam diye... sonra bakıyorum ve şöyle diyorum kendime "ruhu güzel olan hiç kimse ekranda kötü çıkamaz" ))))

Sevgilerimle ))

Canım,

Neden nickim soya sosu hiç merak ettiniz mi?
Soya sosuna bayılırım, salatamdan yemeğime kadar herşeye koymayı severim...
Vazgeçemediğim 2 şeyden biridir, soya sosu ve jalapeno biber...
Ama 2'sinden de vazgeçtim )))
soya sosu müthiş tuzlu, tuz vücudumda gereksiz su tutar dedim ve hayatımdan çıkardım... Bari nickimde kalsın dedim ))))))
jalapeno bibere deli olurum, onun suyunu bile ziyan etmem herşeye koyarım ama artık onuda çıkardım hayatımdan... oda bir nevi turşu... pulbiber kullanırım daha iyi ))

Sende hayatından kilolarını çıkarıyorsun... Kat kat çıkacaklar senden... Şöyle düşün... Kışın eve geldiğinde ilk önce eldivenlerini çıkarırsın, çünkü paltonun düğmelerini çözmen için parmaklarına ihtiyacın var... Sonra atkını... Yoksa paltona takılacak ve gene rahat çıkaramayacaksın... Sonra şapkayı... Sonra düğmeleri çözersin... Sonra kollarını çıkarırsın... en son palto çıkar... Kilolarında öyle çıkıp gidecek üstünden... Önce 1 tanesi... sonra bir tanesi... sonra bir bakacaksın kocaman bir parça gidivermiş... Ve bunu çıkaran sen olacaksın, ben değil... Yani sen kendinin mimarısın... Ben sadece yolu gösteriyorum... Önce eldiveni çıkar diyorum o kadar )))

Sevgilerimle ))

iradeli ve zapzayıf bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle pazartesi görüşmek üzere

Sevgili arkadaşlar,

Okudukça içim açıldı, içim açıldıkça okudum ))
Süpersiniz tek kelimeyle başka bir kelime yok sizleri tarif edecek...
Hiç bir umutsuzluğa kapılmayın, hiç bir şekilde kendinizden vazgeçmeyin...
Başaracaksınız, başaracağız !

Gelelim benim genel değerlendirmeme;

Ne sandınız?
Sadece size sorup benim yazmayacağımı mı? ))
Kilomda 2 gündür hiç oynama yok...78,700
Periyodik dönemler, normaldir diyorum, olmasa da kafama takmam böyle şeyleri zaten....
Amaç sağlıklı zayıflama... Arada duraksamalar olacaktır...
Önemli olan beyne ve vücuda artık beslenme şeklimin ve yaşam tarzımın bu olduğu konusundaki kararlılığımı göstermek...
Arada sırada bana karşı direnişe geçecek ama benim kararlılığım karşısında yenik düşecek ))
2 ay önce 88,6 kiloydum.. bu süreç içinde de oldu bu... ilk değil yani ))
Buraya yazmaya başladığımdan beri sizin bu kararlılığınız beni inanılmaz motive ediyor ))
Kaçamaklarınız ise demotive !
Hiç kaçamak yapmadım, yapmayı deli gibi istedim yalan değil... Bende insanım.. karşımda neler yediler neler... Bir ısırık alsam diye aklımdan milyarlarca kez geçti...
Ama kendime inancımı kaybetmemek için kaçamak yapmadım, yapmayacağım...
Bir daha kendime bu haksızlığı yapmak istemiyorum...
Biraz daha spor yapmam gerekiyor, hafta sonumu spora ayıracağım...
Mekik çekeceğim, dambıllarla çalışacağım, yürüyeceğim (havaya göre, şuanda deli gibi yağmur yağıyor)
Olmadı evde ip atlayacağım ama spor yapacağım...
Vücudum bana direniyorsa bende onun direncini sporla kıracağım ki bana enerji sağlamak için o biriktirdiği yağları yaksın ))
Aklıma gelenler bunlar şimdilik...
O kadar çok yazdım ki parmaklarım ağrıdı )))))))
Benden önce parmaklarım zayıflayacak ahahahahahahahah (hayal edin)

Sevgilerimle ))

Sevgili Arkadaşlar,

Bazen girip diğer topikleri okuyorum,
Orda farklı tarzlarda diyet* yapan arkadaşlar var
O arkadaşların bazen gelip yazdıklarımızı okuduklarını görüyorum, bu notum aslen onlara...

Sevgili arkadaşlar,
Eğer bir gün bizim aramıza katılmaya karar verirseniz öncelikle bilinki,

* bir çoğunuzu diğer topiklerdeki yazılarınızdan araştırıyorum, kaçamak yapma eğrinizi biliyorum
* kaçamak yapan, yapmaya meyilli, yapmadan duramayan insanları burda istemiyorum
* saçma sapan diyetler yapan insanları da burda istemiyorum (şok, 3 günde 5 kilo, bilmem ne diyeti vs)

Yani kısaca burda kendine ve bize karşı dürüst, gerçekten kilo vermek isteyen ve bunun için kararlı insanlar görmek istiyorum...
Aksi durumda hem benim, hem burdaki arkadaşlarımın motivasyonu bozulacaktır...

Kimsenin bir başkasını demotive etme hakkının olmadığını düşünüyorum, o sebepten söylemlerimizin daha motive edici olmasını, gün içinde beslenmemizi ayarlarken bile hem kendimize hesap vereceğimizi hem burdaki arkadaşlarımıza hesap vereceğimizi düşünerek hareket etmemizi özellikle rica ediyorum...

Neden bu şekilde bir yazı yazdığımı açıklamayacağım, zamanla zaten anlaşılacaktır...

Sevgilerimle...

Soya_sosu' muzu kızdırmışlar :))

Salı gunü diyetisyen randevum var çok heyecanlıyım kaç kilo verdim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…