Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Yasemin,

haftada 1 gün tartıl canım,
hergün tartılmak sende daha çok stres yapıyor bence...
yada 3 günde bir tartıl, kendine bir gün belirle ve sadece o gün tartıl
en azından hergün tartılıp canını sıkmazsın, ne dersin?

bilmyom valla haftada değil de 3 günde bir olabilir
yoksa çatlarım

o zaman her cuma ve pazartesi tartılma günüm olsun

diyet günlügüne girdigim an azimine hayran kaldım diyeti boşlamıştım ama seni görünce yeniden başlamak istedim benide alırmısınız aranıza

Merhaba Kontes,

Grubumuza katılmak için bazı şartlarımız var,
öncelikli şartımız günlüğümüzün tüm sayfalarını okuman,
kurallarımızı net olarak öğrenmen ve bu kurallara kesinlikle uyacağına burdaki arkadaşları ikna etmen...
Benim üslubum diğer topikteki arkadaşlardan daha serttir, çoğu kişi tarzım ve üslubumdan hoşlanmayıp gidiyor...
Bu konuda önceden bilgilendireyim, kurallar konusunda çok sertimdir, çok kötü eleştiririm, çok kırarım karşımdakileri ama benimle olan herkes kilo verir, değişmeyen tekşey budur...
Önceden bunları yazmak istedim çünkü sonrasında konuşmanın bir anlamı yok biliyorsun...

Bu arada gayet güzel kilo vermişsin, 1.gurupta verdin sanırım bu kiloyu, tebrik ederim...
Sevgilerimle

ayy yasemincim şehirleri değişelim ben senin olduğun yerde olsam denize hergün girerdim herhalde denize girmeyi 2 yıldan fazla oldu enson sözlüydüm denize girdiğimde bu yaz ki tatil işide askıda şu aralar bu yazda giremeyebilir çok özledim denizi kumu broz tenle dolaşmayı gerçi tatile gidemesemde pazarları 1 günlüğünede olsa gidicem bu sene erdeğe denize giricem.

bütün sayfaları okuman derken yaklaşık 500 sayfa var hepsini okumamı gerek
ben zaten yanlış bişey yapan biri degil en son 1 gurptaydım ama devam edemedim hastalandım ameliyat olmam gerekti kilolarımı 80 89 kilo topiginde verdim
69 kiloydum ama aldım 17 yaşındaym daha

işte kımıleri denız yakın olur gitmez kımıleri de uzak olur gidesi gelir işte bızde onlardan gitmek istemeyenlerden

bizlerde serin yerlere kaçarız

Gayet güzel anlatmışsın canım,
ekstra ekleyecek birşeyim yok ))
herkes ne yapması gerektiğini biliyor ama yapmıyor sadece

kızlar ben kaçıyorum yarın görüşürüz eve gidip yemek yiyip yine gidicem panayıra hem yürümüş olurum zaten 3 akşamdır 4 saat kadar hep panayırdaydım yürüdüm ayaklarımın dermanı kalmayana kadar gezdim.

Canım,

Geçmiş olsun öncelikle...
Üzgünüm ama 17 yaşındaki birini topiğe almayı uygun bulmuyorum,
Senin burda veya başka bir topikte değil, bir diyetisyen kontrolünde diyet yapman en sağlıklısı...
Şu anda hangi grupta diyet yaparsan yap, hangi listeye uyarsan, ne kadar sağlıklı olsa da uzun vadede sana zarar verebilir...
Kan tahlillerinin, vücut analiz ve ölçümlerinin yapıldığı bir şekilde diyet listesi verilmeli ve ona uymalısın bence,
en sağlıklı şekli bu olacaktır....
Sana bu şekilde bir yanıt verdiğim için üzgünüm, gurubumuza almayı çok isterdim ama dediğim gibi sana zarar verecek herhangi bir şey yapabilirim düşüncesi bile seni almama engel malesef...

Sevgilerimle

Akşam yemeğimi yaptım ve yedim ))

patlıcan, yeşil ve kırmızı biber közledim
sonra kabuklarını soydum ve küp küp doğradım hepsini...
daha sonra kurusoğanı çok az zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavurdum
içine sarımsak doğradım, onuda kavurdum biraz..
ardından patlıcan ve biberleri ekledim içine, birazcıkta tuz ve karabiber+kırmızı pul biber ektim...
biraz çevirdikten sonra, 3-4 domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp karışıma ekledim
kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdim, mükemmellll bir lezzet !
sonrada afiyetle yedim tabi ki ))
yalnız acısını iyi ayarlayın, şu anda vücut ısım tavan yaptı, terim terim terliyorum )))))))))))))))

şimdi de bitki çayımı içiyorum, ohhh deymeyin keyfimeeee
ay sonuna az kaldı, 62 olmam lazımmmm )))))))))))))))))

sorun degil ben 1 yıldır diyet yapıyorum diyetisyenede gittim ama liste falan uygulamadım çünkü çok saglıklı verdim kilomu
kilo aldım çünkü diyeti bırakmıştım ama yeniden başladım artık başka bir grupta devam ederim artık
teşekkürler....

merhabalar kızlar nasılsınız ben eve yeni geldim dışarı çktık kızımla beraber biraz alışveriş biraz bakım biraz eğlence yaptık geldik sabha kahvaltıda 1 yumurta 1 dilim ekmek evde kendime yaptığım erik hoşafı limonlu ondan içtim çünkü içim yanıyor bu ara kahvaltıdan hemen sonra çıktım ilk önce kuaföre gittim manikür ve pedikür yaptırdım hafta sonu denize gitmeyi planlıyorum da sonra alış verişe çıktık kızma can yeleği aldım ve piknik için bir kaç eşya aldım sonra kızımla parka gittik kızıma döner aldım kendimede çeyrek ekmek arası kıvırcık domates yaptırdım adamların bana bakışını görecektiniz ama içten içe güldüm :)) sonrada marketten birşeyler aldım ve eve geldim şimdi kalkıp yemek yapıcam dünden haşlamam var kemik suyuna yanına makarna yapıcam öptüm hepinizi iyi günler dilerim fit kızlar...

hmmm,
umarım evde yaptığın erik hoşafına şeker-bal-pekmez gibi tatlandırıcılar eklememişsindir canım...
bir anda tavan yaptırır kan şekerini ve vücudunda yağ depolama işlemine yol açar, dikkat edelim...
bugünü kendine ayırmana, bakım yaptırmana sevindim, bakım yapan herkesi seviyorum )) (Yasemin duy sesimiiiii ))))

Öğle yemeği için seçimin ilginç olmuş )) çeyrek ekmek yerine bir porsiyon et ve salata alsaydın, o parkta oynarken yeseydin diycem ama sanırım ortam müsait değildi ))

Akşam yemeği olarak tavsiyem olacak, haşlama yerken insanlar genelde suyunu çok sever (ben haşlamadan ziyade suyuna ekmek doğrayıp yemeği severdim) sadece etini ye, suyunu yada içindeki sebzeleri yeme... Makarna yemek istiyorsan da çok pişirmemeye çalış, az pişmiş makarna (yağsız ve tuzsuz) herzaman diyet için en uygun olanıdır...
Sevgilerimle ))

Sevgili arkadaşlar,
yaptığımız beslenme şekliyle ilgili bazı bilgiler paylaşacağım yine ))
bu paylaşımlar özellikle pko ve insülin direnci olan arkadaşlar için çok faydalı...
aramızda pko olan vardı diye hatırlıyorum, ben zaten insülin direnci hastasıydım (di'li geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü son testim süper ötesi çıkmıştı, artık değilim )
pko ve insülin direnci hastalarının kilo verme sorunu yaşadığı hep söylenir (söylenir diyorum çünkü bende her ikisi de vardı bir dönem, son dönemde ise sadece insülin direnci kalmıştı, kilo vermeye başladıktan sonra ikisi de son buldu ))

Ama bu paylaşımı sadece pko yada insülin hastaları değil, hepimiz uygulamalıyız bence, okudum çok faydalı olduğunu gördüm
Sevgilerimle...

Önce glisemik indeks nedir onu öğrenelim;
glisemik indeks, bir gıdanın veya karbonhidratın kan şekerini yükseltme özelliğidir.. Gİ yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltir ve bu da kilo yapar, düşük gıdalar ise kan keşerini daha yavaş yükseltir, bu da daha uzun süre tokluk hissi yaratarak zayıflamamızı sağlar...
Karbonhidratlarla yenen protein ve yağlarda o karbonhidratın kan şekerini yükseltmesine neden olur...

Bunu gayet açık ve net olarak anladığımızı sanıyorum...
Şimdi gelelim Gİ düşük olan ve tüketmemiz gereken gıdalara...

Gİ sıfır olan gıdalar
Salatalık, patlıcan, sarımsak, yeşil fasülye, rezene, pırasa, marul, mantar, bamya, yeşilsoğan, turp, kabak, ıspanak, brokoli, lahana, karnıbahar, domates, limon, ananas, ahududu,biber, avokado, 6-7 içbadem, ceviz, fındık, yumurta, ıspanak

işlem görmemiş ürünler
biftek, derisiz tavuk eti, derisiz tüm balıklar, kuzu eti, hindi eti, kalamar, ördek, midye

içinde asit olan gıdalar Gİ'ni düşürür, bunun nedenide mide boşalmasını geciktirmesidir. örnek ;
turp
limon suyu
sarımsak
sirke
mantar,havuç,yeşil bezelye

Ekmek, tam buğday ekmeği Gİ en düşük ekmektir

Çorba, tarhana, sebze ve mercimek çorbası Gİ en düşük çorbalardır, kremalı çorbalar Gİ değeri en yüksek çorbalardır..

Peynir, yağsız olanları tercih ediniz

Makarna, 5-6 dakika pişirildiğinde Gİ düşüktür, pişirme süresi uzadığında Gİ yükselir.. (Önemli)

Salata, sirke ilavesi Gİ %30 düşürür, baharat ve tarçın Gİ düşürür, günde 1 çay kaşığı tarçın tüketiniz.

Bal, Gİ değeri çok yüksektir, çok az yenmelidir !

Pirinç, Gİ değeri çok yüksektir, bulgur tercih ediniz.

Kahvenin Gİ değeri çok düşüktür, içine süt eklendiğinde Gİ değeri yükselir, şeker eklendiğinde daha da yükselir.

Böğürtlen - Çilek grubu, Gİ değeri çok düşüktür...

Sevgilerimle ))

Hadi kaçıyorum,
emlakçımız çay içmeye çağırdı ))
gideyim biraz sohbet edeyim, biraz çay içeyim
mucksss

sağol soyacım çok değerli bilgiler vermişsin
bende de var mı acaba insilün direnci

akşam yemeği
4 körte
salata
ayran
bu saate kaldım ne yazık ki anca geldik çarşıdan ama 3 saat yürüdüm :)

hım soyacım bende bugun saçlarımı karamele boyattım
kumral benı pek sarmadı kuaför yavaş yavaş açalım dedi ben ok dedim şekerim

kaşlarımıda aldırdım kısa zamanda yeni resmimi sizlerle paylaşırım

ha bende pko bılgıne şimdi yuruşe çıkıyorum

bugun deniz işi yattı benım

Günaydın kızlar hemen foto bekliyozzzzz jasmine:))))
Bugün bende oglumla birseyler yapmak istiyorum ama ne yapcagimi bilemedm:))))

günaydın kızlar

yıne ben geldim erkenden
bugun sabah kalktım 06,30 da ev halkına hazırladım kahvaltılarını kendime de soyanın dediği çayı yapıp doğru 15 dk sporumu yaptım ardından duşumu aldım ortalığı topladam saat 07,40 ta çıktım evde çocuk kursa eşimle ben işe o araba ile ben yıne yürüyerek bugun sankı zayıflama konusunda daha umutluyum kılo vermesem de incelmem kendim için süper çünkü bugun 38 beden pantolonum vardı ona girdim (belkı inanmazsınız ama girdim ve çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmmm)

o yuzden kendimi olan güvenım bugun birkez daha artı çünkü dün artık bu iş olmayacak diyordum oluyo gerçekten oluyo

şimdi önce kendime sonrada size söz veriyorum pazartesi çizelgem tam 69kg olacak ya olacak ya olacak başka yolu yok artık kılo çızelgem yukarı çıkmayacak bedenımle savaşıyordum demekı bu savaş az geldi al sana dedim daha fazla savaşacağımı anladım hadı bakalım bu sefer ben kazanacağım

tabı kı de sizlerin desteği ile

soya dun vermış olduğun çayı sabah aç karınına bir bardak (hanı şı fantanın dağıttığı uzun cam bardaklar varya tombul onun dolusu)akşamda öle içmiştim toplamında 3 fincan yapıyor

akşma menum
semiz otu salata
cacık
5 yk taze fasulye

sabah kahvaltım

1 dilim ekmek
1 tk lor peynır
dometes
salatalık
biber
da yemedim çantamda hazır yiyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…