Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Selam Özenay,

Hoşgeldin, zayıflamaya karar vermene sevindim, kaç kilosun bilmiyorum ve hedeflediğin kilo nedir?
Fakat etik olarak 15,5 yaşında birini gruba almayı uygun görmüyorum, sakın yanlış anlama bunu sadece senin sağlığını bozacak yanlış bir şey yapmamak adına yazıyorum... Senin metabolizman burdaki herkesten farklı çalışır ve yanlış bir şey yaparsak ilerde hastalıklara davetiye çıkarırız... Yani sadece senin sağlığını düşündüğüm için seni gurubumuza dahil edemiyorum...
Tavsiyem önce bir endokrinoloji uzmanına görünüp tahlil yaptırman, daha sonra da onların yönlendireceği bir diyetisyen eşliğinde diyet ve spor yapman şeklinde olacaktır...
Aksi takdirde dediğim gibi burda herhangi bir gurupta kilo verebilirsin ama ilerki vadelerde sağlık problemleri yaşarsın, örneğin saçların dökülür, yüzün hastalıklı gibi görünür, böyle olmasını istemem... Genceciksin tatlım.. Böyle şeyler yaşamanı istemem...
Sevgilerimle

Eveeet,

Benim gün geçtikce güzelleşen, güzelleştikte özgüveni artan, özgüveni arttıkça daha da motive olan kızlarım bu gün nasıllar bakalım ))
Beni soracak olursanız gayet iyiyim, dünün yorgunluğu devam ediyor ama iyiyim, karnım ise ara sıra sancı yapıyor o kadar ))

Kahvaltımı yaptım, birazdan türk kahvemi yapıcam keyifle içicem, bugün keyf günü ilan ettim kendime, sporumu bile keyifle yapıcam o derece yani... Sıkıldığım yerde bırakıcam, sonra tekrar yapıcam, sadece keyfe kedef bir gün olacak yani...
Saç dökülmem için biraz araştırma yaptım, bir kaç yöntem buldum, bir tanesi annemin sürekli söylediği ama benim hiç takmadığım bir şey, ısırgan otu ile yıkamam )) hep söyler ısırgan otunu kaynat son su olarak onunla durula diye bende he olur der geçeerim, ama araştırmalarıma göre bayaa etkiliymiş, bir ara alıp deniycem... Birde farklı bir yöntem buldum, onu da deniycem, malzemeleri almam lazım, bakalım...

Durun bi kahve yapıp geliim, yazıcam gene
Mucksss

günaydın herkese
kahvaltım 1 tost 1 domates 1 bardak kayası suyu
akşam saçlarımı boyadık arkadaşımla uzun olduğundan epey zaman alıyor boyanması 4 tane boya gidiyor saçıma bu sefer boyamı değiştirdim biraz koyu oldu öncekinden ama hoşuma gitti farklı oldu gwerty babycim canım üzme kendini bir elbise için siyah olan olmuş bak buılmuşşun bencede sen o sade elbiseyi saçınla makyajında gayet güzel taşıyacaksın ve en şık olan sen olacaksın kesin canım birde elbise nasıl bişey biliyorum ama renk katabilirsin biryerlerini terzide değiştirebilirsin canım renkli kumaşlarla kurdela yada dantelle değişebilir bir ekle istersen bakalım.

Yasemin,

Rüyamda 66,4 kg'dın...
Kendi kendime diyorum ki, bu kız bu kadar zayıfladı ama neden açıklamıyor hala zayıfladığını, neden bizden saklıyor...
Benim rüyalarımda çıkar genelde )))))))))))

qwerty,

Canım benim,
şişkooo şişkooo diye yazmışsın ya, kendimi hatırladım birden ya ))
çok kere bunu kendime söyleyip ağlamışımdır...
Abimin düğününde, kardeşimin nikahında...
Bir türlü kıyafet bulamıyordum, hiç bir şey bana olmuyordu, gezmediğim mağaza kalmamıştı...
büyük beden kıyafetler genelde babaanne modeli oluyordu (abim 1995 te evlendi, düşün o yıllardaki kıyafetleri)
kıyafet yok ve ben deliriyordum, aynanın karşısına geçtim (sürekli ayna ile konuşur, aynaya ağlardım)
şişkosun işte, şişkooo diye saatlerce ağladım ))
Sonra sağolsun annem beni bir mağazaya götürdü, orda çok güzel bir siyah takım bulduk
hem zayıf gösterdi hem şık oldu da bende rahatladım...
Kardeşimin nikahında da aynısı oldu... Onda da kıyafet bulamadım, saatlerce günlerce aradım..
Nikahtan bir önceki gün bir tane yeşil atlet tipi şifonumsu yeşil tişort ve beyaz mini etek aldım..
aslında çok spor bir kıyafetti ama takı, makyaj, saç ve ayakkabılar ile o kadar güzel oldu ki herkes kıyafetimi nerden aldığımı sordu ))
kıyafetim bana 30 liraya mal olmuştu, ayakkabılarım ise 100 liraya )))) (2005 senesi)

Ha bunları neden anlattım bu kadar,
Siyah elbisen varsa hiç korkma, dünyanın en güzel şeyine sahipsin demektir..
Çünkü herşeyle kombinleyebilirsin...
Modelini bilmiyorum, sıfır kolmu, askılı mı, fakir kolmu vs...
mesela üstüne altın rengi bir şu delikli blüzlerden alıp kombinleyebilirsin...
yada sadece gümüş yada altın rengi takılarla (bolca takı) ile kombinleyebilirsin...
Üstüne ceketle kombinleyebilirsin...
İllaki altına kırmızı ayakkabı giymene gerek yok (herkes kırmızı giyer) sen değişiklik olsun diye yeşil ayakkabı ve yeşil tonlarda takılarla kombinleyebilirsin... Ve göz makyajını simli yeşil tonlarda yapabilirsin...
Saçlarına kırık fön çektirip aralara takılarının renginde ufak çiçekler taktırabilirsin (azıcık, yoksa seni nişanlanıyor zannederlerki, bence nişanlanan kişiden çok daha güzel olacaksın... Çuval bile giysen farketmez... Boşuna demiyorum sende star ışığı var))

Yani kısaca, sen her halükarda güzel olacaksın,
Ve biliyorum ki, tuniği kesip etek yapan bir insan, siyah bir elbiseden neler neler yapmaz ki ?
Ben merakla senin nişan günü son halinin fotoğrafını bekliyorum tatlım ))
Eminim o nişanda en güzel sen olacaksın,
Herkesi güzelliğinle, zarafetinle çatlatacaksın ))
Sevgilerimle

Sendeki saçlar bende de olaydı vaaayyyy ))
Bir ara benimde saçlarım uzun ve gürdü, sonra o kadar çok işlem gördü ki, şimdi kafamda kalan saçlara şükrediyorum valla )))))))
E annem ben 6 yaşındayken kuaförü açtı ve kuafördeki kızların konu mankeni bendim, düşün ki hergün saçlarım yapılıyor ve ben sadece 6 yaşındayım...
Büyüdükçe saçıma yapılan işlemlerde farklılaşmaya başladı, önceleri sadece fön,topuz olan işlemler zamanla boya,röfle ve perma olmaya başladı, derken derken o gür ve uzun saçlardan eser kalmadı ))))))
En son saçlarımı vişne çürüğü rengine boyamaya çlışmıştım evde, 2 kutu boyayı karıştırdım saçıma sürmek için, fakat boya tasını elimden düşürüp annemin krem rengi halısının üstüne tüm boyayı dökünce annemden güzel bir fırça yedim ve saçlarımı kestirip, yarım kutu boya ile boyamaya başladım )))) Annem o halıdaki saç boyasını çıkarabilmek için yaklaşık 2 kilo limon kullanmıştı ))))))))
Ay ay ne günlerdi onlar ))

ben hergün rüyamda 65 kg görüyom canım

zaten tartıda görürgörmez resmini çekıp koyacam buraya ama busefer olacak söz veriyom sana

Sevgili arkadaşlar,

Uzun süre araştırdım, soruşturdum, karıştırdım...
Ve artık yeni bir çaya geçme vaktimizin geldiğine karar verdim ))
Yeşilçaydan bıkmış olanlar var aramızda (ben hala keyifle içiyorum)
O yüzden daha etkili bir çay arayışındaydım ve oolong çayını uzun zaman önce duymuştum ama çok fazla üstüne düşmemiştim,
geçenlerde aklıma geldi tekrar araştırmaya başladım...
araştırmalarım sonucunda yeşilçaydan daha etkili olduğuna kanaat getirdim...
Yeşilçayın yediğimiz gıdalar üzerindeki etkileri %6 iken oolong çayının etkisi %10 civarında...
ayrıca düzenli tüketildiğinde (günde 3 fincan) aylık yarım kilo kaybediyorsunuz...
yeşilçay ile siyah çay arasında bir çay bu...
doğal birşey yani, öyle içine 9-10 bitki koymanıza da gerek yok ))
Kafein miktarı ise yeşilçaydan daha az, enerji olarak spor öncesi içtiğinizde daha fazla enerji sağlıyor size, buda yağ yakımınız için faydalı...
Aktarlarda bulabilirsiniz sanırım,ben henüz almadım, internetten araştırıp sipariş vermeyi düşünüyorum..
olmadı aktardan alacağım, zaten ısırgan otu almam lazım saçlarım için gitmişken onuda alırım artık...
Bulmak için bayaa araştırmanız gerekebilir, diyete ilk başladığım zaman çok sormuştum aktarlara, en son bir aktarda bulmuştum ama almaktan vazgeçmiştim son anda... Yeşilçay içmeye karar vermiştim çünkü ))
Şimdi oolong çayına başlamaya karar verdim,
Tavsiye ediyorum, bulursanız deneyin
Tadını henüz bende bilmiyorum ama tahmini (kullananlara göre) yeşilçayada benziyor, siyah çayada...
içine limon sıkınca benim için farketmiyor, sadece limon tadı alıyorum zaten ))
SEvgilerimle

Selam kızlar,

Malumumuz ramazan yaklaşıyor,
iftar ve sahurda ne yiyebiliriz sorusu akılları karıştırıyor...
Ramazanda her ne yaparsak yapalım kilo almamız kaçınılmaz olacaktır,
çünkü bünyemiz ters dönecek, uyumamız gereken saatte uyanık olacağız ve yemek yememiz gereken saatte maalesef aç kalacağız...
O yüzden bu dönemi en hasarsız şekilde atlatmamız lazım...
Önceliğimiz vücudumuza eziyet etmeden (bu büyük bir günahtır biliyorsunuz) orucumuzu tutmak ve sağlıklı bir şekilde ramazanı geçirmek olmalı...
Bunun için iftar sonrası bol bol sıvı taksiyesi şart...

İftar ile başlayıp sahura kadar menü örneği yazacağım size,
değişik menü alternatifleri vereceğim, uygun şekilde uygulayacağınızı düşünüyorum
Sevgilerle

İftar,

1 bardak su ve 1 adet hurma ile orucumuzu açalım ve 5 dakika kadar bekleyelim (zor olacak biliyorum ama lütfen bekleyelim, hemen yemeğe yüklenirsek vücudumuza zarar vereceğiz, vücut direkt yağ depolamaya başlayacak hemen yemeğe başlarsak)

öncelikle 1 kase çorba yada salata ile yemeğe başlayalım lütfen, bu midemizi dolduracak ilk besin gurubu olsun... Hiç bir şekilde ekmek tüketmeyelim, bunun yerine yemek yiyeceğiz...

Çorba yada salatamızı yerken her kaşıktan sonra kaşığımızı bırakıp ağzımızdaki yemeği çiğneyip tekrar kaşığı elimize alalım, bu hem vücudumuzu zorlamadan hemde yavaş yavaş yiyerek beynimize doyma sinyali göndermemiz için şart...

çorba yada salatamız bittikten sonra, sıradaki yemeği yemek için 5 dakika süre tanıyalım kendimize... Sonra sebze yemeği varsa sebze yemeği, yada ızgara et yemeği olmak üzere 1 porsiyon yemek yiyelim... (Makarna/pilav/börek yasak)

Yemeğinizle birlikte bol bol salata yiyebilirsiniz... Karnınızın doyduğunu anladığınız an yemekten kalkın, asla devam etmeyin...
İftar sonrasında bir şeyler yemeğe devam edeceksiniz, o yüzden aç kalırım diye asla düşünmeyin !

Yemeği yediniz, sofradan kalktınız, güzelce bir bitki çayı yapın kendinize ve için... Ramazanda insanın canı mutlaka tatlı-tuzlu birşeyler çekecektir, bu konuda size yasak koyamam ama sınır getirebilirim ))
eğer tatlı yiyecekseniz, lütfen 1 adet (çok çok küçük bir parça) bitki çayınızla birlikte yemekten 1 saat sonra, tatlınızın üzerine tarçın serperek yiyin... Eğer börek vb bir şey yiyecekseniz yine aynı şekilde küçük bir parça bitki çayınızla birlikte yemekten 1 saat sonra yiyin...

Tatlı yerine meyve salatası yapıp, içine light dondurma koyabilirsiniz 1 yk, üzerine tarçın serperek yiyebilirsiniz... (algidanın light dondurmasından alabilirsiniz)

İftardan sonra her saat başı en az 1 bardak su içmeye özen gösterin ve mutlaka 1 adet içine limon sıktığınız ve suyla seyrelttiğiniz sade soda içiniz... (gün içinde kaybettiğiniz mineralleri vücudunuza koyacak... Gün iinde su içemediğiniz için ve terlediğiniz için mineral kaybedeceksiniz)

Eğer bir şeyler yemek isterseniz ve bunu acıktığınız için istiyorsanız (aç değilseniz lütfen yemeyin, aksi takdirde çok kilo alırsınız) kalori bakımından zayıf yiyecekleri tercih edin... (salatalık, havuç, 4-5badem, 5-6 yaban mersini gibi)

Tekrar söylemekte fayda görüyorum ki, bitki çayını ramazanda oruç tutacak arkadaşlarım asla 1 fincanda fazla içmeyecek !
bitki çayları çok fazla susatır (yeşilçay dahil) o yüzden 1 fincandan fazla içtiğinizde gün boyunca ağzınızda bir kuruluk oluşur ve kendinize eziyet edersiniz, vücudunuza yaptığınız eziyet en büyük günahtır tekrar hatırlatayım... Öbür tarafta o vücut bizden hesap soracak, demedi demeyin ))

Sahurda ise genellikle kahvaltı türü şeyleri tercih edin, kızartma/yağlı/şarküteri/tuzlu şeyleri asla tercih etmeyin... Bu tip şeyler fazlasıyla susamanıza neden olacaktır... Genellikle 1 adet tost yapın, 1 yumurta haşlayın, domates salatalık, maydanoz, dereotu, 2 tam ceviz, yeşil biber, 1 adet meyve (herhangi bir meyve olabilir siz karar verin) 1 kase yoğurt alın kendinize, bu şekilde bir kahvaltı yapın... Doyurucu ve besleyici olsun kahvaltınız... Sahurda asla bitki çayı içmeyin,bol su ve normal çay için...

Şimdilik bu kadar,
eğer aklınıza takılan, "şunu da yiyebilirmiyiz" diye sormak istediğiniz birşey varsa sorularınızı beklerim ))
Sevgilerimle

Canlarim yazdiklarinizi okudukca iste benim canlarim can yoldaslarim kader arkadaslarim dedim..iyiki varsiniz...
Tari bugun 70.900 dedi beni cok sevindirdi...
Simdi microya geldim...22 hazirandan bu yana 2.500 kilo gitmis tanitada olculdum..kiz supersin dedi..tebrik etti...
Burdan cikista uzun uzun yazcam sizi seviyorum

ah soya bende habire bu ramazan işini düşünüyorum nasıl tutarız nasıl dayanırım bilmem geçen yıl 15 gün tutabildim allahım günah yazmasın oruçluyken ama açlık hiç hisetmıyorum ama sussuzluk mahverdiyo benı zaten 15 gününde 7 gününü yaylada tutmuştum orası serin ama burası inan 50 dereceyi buluyor ha bulundum ortam iyi serin ama bellı saatten sonra dilim damağıma yapışıyo resmen bakalım bu yıl kaç gün tutacağım bakalım

qwerty,
canım farkındamısın bilmem ama bugüne kadar toplam 13,1 kg verdin ))
Ve şu anda 69'lu rakama sadece 1 kg kalmış durumda, yani hala çok geç değil...
Şu kilo çizelgeni hemen düzelt, göz zevkimi bozuyor ))))))

Ayrıca burdaki herkes sana her zaman destek olacak tabi ki, çünkü hepimiz seni seviyoruz ))
Ve 70,9 rakamı hepimizi çok sevindirdi...
Muhteşem bir rakam, hadi bakalım 6'lı rakamları sabırsızlıkla bekliyoruzzzzzzz
Sevgilerimle

Canım,

E şurda kaç gün kaldı ramazanın başlamasına değil mi ))
Bende yazayım bari dedim, neticede ben tutmuyorum ama aramızda tutanlar var gördüğüm kadarıyla, o yüzdende yazmak farz oldu ))
Valla ne diyeyim, Allah size sabır ve kolaylık versin, açlık bir şey değilde, susuzluk gerçekten zor...
Ben gözümü açar açmaz direkt su içen bir insanım, hatta gözümü açmadan suya uzanırım o derece yani))
Ramazanda bir tek kadir gecesinde oruç tutarım bazen, onda da sigara ve su beni bitiriyor zaten...
Akşamdan sakinleştirici içiyorum, aksi halde sigarasızlık öyle kötü yapıyorki beni gelene gidene çatıyorum ))))))
Su ise başka bir dert, deliriyorum resmen... Yemek problemi hiç yaşamadım, (eskiden arada tutardım 5-10 gün kadar, sonra bıraktım tutmayı)
Vücudunuz susuz kalmasın, buna dikkat edin, iftarla sahur arası bol bol su için, susuz kaldığınızda böbreklerinize çok fazla zarar verirsiniz...
Ve eğer zorlarsa tutmamanı tavsiye ederim, tabi bu dini bir görev ama en büyük görevlerimizden biri Allahın bize verdiği bedene eziyet etmemek olmalı...
Sevgilerimle

zaten bünyeme baktım zorlanıyor hemen bırakıyorum oruç tutmayı

şimdi ben tekrardan kan ilacı kullanmaya başladım çünkü kanım düştüğünü kendim hissedebiliyorum önceleri şöyle bie inancım vardı kan ilaçları kılo aldırır iştah açar yadaödem oluşturur ben biraz araştırdım ve hiç böyle bir yan etkısı yokmuş bu sadece benım gözümün açlığından mış ama gerçekten isteyerek kullanmıyorum çünkü 1 yıl kullandım 2 yıl kullandım ara vermeden ilacı bıraktıkıtan sonra 6 ay kadar iyi sonra yıne düşüyor bende özel günlerimde özellıkle kullanıyorum kan yapan besinlerden takviye almaya çalışıyorum

soya senın bilgin var mı diye soracaktım bu kan ilacları hk

ay birde burda şimdidi pideleri yiyolar ay nasıl koktu ama yemicem tadını çok iyi biliyom

soya 65kg düşütmde bana ödül var demi sözün vardı

Ve kızlar,
saç dökülmem için saçıma sarımsak ve zeytinyağı kürü uyguladım...
2 diş sarımsağı ezdim, 1 çaybardığı sarımsağın içine kattım sonra saç boyama fırçası ile saçıma sürdüm iyice...
üstünü de strech film ile kapattım, 1,5 saat beklettim... Heryer sarımsak koktu, kendime ekmek banıp yiyesim geldi p
Sonra yıkadım, ancak 2. şampuanlamamda sarımsak ve zeytinyağından arındı saçım...
Üstüne de argan yağı sürdüm, mis gibi kokuyor şimdi )) Ara ara sarımsak kokusu gelmiyor değil, ama psikolojikte olabilir ))

sonra internetten oolong çayı siparişimi verdim, birde ısırgan siparişi... Şu saç dökülmesine bir çare bulamazsam yakında kel kalırım valla...
Yalnız bu saç dökülmesi brezilya fönünden sonra çok hızlandı, öncesinde de dökülüyordu ama bu kadar değildi.. Şimdi deli gibi saçım dökülüyor... Bu gidişata dur demek lazım...

Akşam için fırında tavuk yapıcam, gidip hazırlayayım malzemeleri...

soya geçende hürriyet gazatesinde güzin ablanın köşesinde okudum günlük 2 avuçkadar ceviz yenildiğinde saç dökülmesini önlüyormuş
belkı bir faydası olur derim

çünkü cevizin faydalarını saymakla btmez dimi

Selam kızlar,

şu anda sıcaktan dondurma gibi eriyorum...
biraz daha durursam benden geriye birşey kalmayacak sanırım, su falan hiç bir şey kar etmiyor...
içime buz atasım var vallahi ))))

fırında tavuğu pişirdim ama canım hiç istemiyor, barbunyayı da öğlen yedim onu da yemek istemiyorum
kısacası akşama ne yiyeceğim şu anda muallak... akşam ola hayrola ))

Yasemincim, saç dökülmesi için hergün 2 avuç ceviz yersem o cevizi nasıl eriticem diye düşünmekten gözüme uyku girmez valla )))))
Ben günde 2 ceviz yediğimde bunu nasıl eritirimin hesabını yapıyorum, 2 avuç ceviz beni bir hayli zorlar ))

KAn ilacı kilo yapmaz ayrıca, o bildiğin hurafedir... Kilo yapan şey yediğin-içtiğin şeylerdir )) İlaç olarak kilo yapan tek şey kortizondur, onda da tuzu kesip, kızartma türü şeylerden uzak durduğunda o bile kilo yapmıyor ))
Yani beynin sadece sana oyun oynar o kadar... İnsanlar yıllarca "kan yapı kilo yapar, demir hapı kilo yapar, vitamin hapı kilo yapar" diye diye insanların beynine işlemiş sadece... Yediklerine dikkat edersen hiç bir şey kilo yapmaz ))

Birazdan eve bakmaya gelecekler varmış, eve biraz oda spreyi sıkayım, yemek kokuyor...
Görüşürüz

Kizlar su anda oglani lunaparka getirdim...kiyafetimi baska terziye goturdum adam haletti..
Ama daha denemedim eve gidince deniycem..eve gidince yazicam insallah..bi evin yolunu bulabilseydim..yarinda gidiyom mersine...

qwertycim süpersinnnnn
benden önce görmüşsün 70leri
ben kaldım yaaaaa neyse sen ver de canım ben de gelirim peşindenn

bugün tekirdağdaydım akşam 8de döndük eve
bol bol gezdik
öğlen balık yedim
arkadaş limonata içti ben sade soda içtim
deniz görmek bile yetiyo insana
farklılık oldu şu an çok yorgunum bebişimi ve kızımı banyo ettirdim anca oturdum
soya iftar ve sahur menüsü de yazmış
ben bu sene tutup tutmamakta kararsızım emziriyorum
sütüm kesilir mi diye düşünüyorum
ama bugün mama takviyesine başladım zaten
çünkü akşama doğru bebişim çok huysuzlanıyo ve artık 2 günde bir kaka yapmaya başladı
heralde süt az geliyo yetmiyo desteklemek için devam sütüne geçtim
her gün 1 yada 2 öğün vermeyi düşünüyorum artık
böyle olursa da tutarım inşallah nasıl olsa mamaya geçtik :)

Gruba dahil edememeni anlıyorum. Endokrinoloji falan zaten hepsine gidildi ve bir şey çıkmadı zaten. Benim tek sorunum iradesizliğim ve ben sadece bunu yenmek için burada olmak istiyorum. Gruba dahil olup olmamak benim için önemli değil çünkü siz beni gruba dahil etseniz de etmeseniz de ben sizi takip edeceğim. Ben sadece bana destek olmanızı istiyorum. Çok mu bir şey istiyorum. Ben sizin azminizi görünce daha çok istiyorum. Beni anlayın lütfen. Metabolizmam şimdi farklı çalışıyor da metabolizmamın sizinkiler gibi olmasını beklersem 200 kilo bile olabilirim ki istemiyorum. :) Sadece beni anlayın ve destek olun yeter. Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…