Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

bende içiyorum gün içinde 4 lt su sadece işteyken akşam evde de içiyorum ama aşırı terliyorum sıcaktan bacaklarımın arkası su gibi oluyor akşamları altına yapmış çocuklar gibi bende soda içiyim bari.seyrelterek zaten limon sıkmadan içmem ben sade sodayı

canım,
Keşke herkes senin benim gibi düşünse emin ol herkes dinini sever, her türlü vecibesini yerine getirmeye çalışırdı ama malesef insanlar artık şeklen dinci oldular, kalben değil... Beni en çok üzende bu... Allah ıslah etsin diyorum sadece... Neyse, din-siyaset konularını burda kapatalım yoksa uzaaar gider ))

Kocan şınavlarını beğenmiyormuş, boşver...
Hatırladığım kadarıyla kocan ilk başlarda senin kilolarınla hafiften dalga da geçmişti, buraya ilk geldiğin günü hatırladım birden ))
Ona "haticeye değil neticeye bakmasını" söyle lütfen )) Sen azmediyorsun o hala neyin derdinde ))
Benim eşimde dambıllarla çalışmamı beğenmiyor hala, neymiş efendim doğru tutamıyormuşum, öyle tutarsam kaslarım yeterince şişmezmiş... Yahu kaslarımı şişirmek istemiyorum, yağlarımı eritmek ve hafif kas yapmak istiyorum diyorum anlamıyor... Güreşçiler gibi kaslarım olacak diye bekliyor ))))))))

Su tüketimini yarım litre kadar artır sen yinede, 3,5 litreye çıkar, hava sıcak, farkında olmadan su kaybediyoruz...
Armut ve ısırgan otu dene, incinin dediği gibi süt pompasını da dene... Önceliğimiz her zaman doğal yollar biliyorsun...
Eğer hiç bir şey fayda etmiyorsa ek gıdalara o zaman geçersin, ama şimdi değil...
bir kaç ay önce bir arkadaşım doğum yaptı, daha 10 günlükken doktoru ek gıdaya geçmesini sütünün yeterli olmadığını söyledi arkadaşıma... Kızda ek gıda vermeye başladı ama kızkardeşim gitti o arkadaşımın yanına nasıl emzirmesi gerektiğini, sütünü nasıl artıracağını anlattı (armut, ısırgan çayı, alkolsüz bira, soğan, bol su) ve kız ek gıdayı bıraktı şimdi kendi emziriyor bebeğini... Doktorlar bu konuda malesef uğraşmıyor bile... Hem annesütü çok önemli diye bas bas bağırıyorlar, hemde uğraşmamak için ek gıda verin diyorlar anlamıyorum ))

süpersin canım
yetiştin bize nerdeyse yaaaaa
allah acil şifalar versin canım
çok sağol insirahcım gerçekten dualarınıza ihtiyacımın olduğu bir dönem geçiriyorum umarım her şey yolunda gider. .
Ayrıca teşekkür ederim evet yetiştim size sanırım :) senin 2tane bebeğin var benim ise hiç :) ben de seni tebrik ediyorum bu durumundan dolayı

Papiha alkışlamaya değer seni tatlım

her yediğim lokmayı düşünürek yiyorum
yasemincim teşekkür ederim :) alkışlarınız beni çok mutlu ediyo:)
bu arada hastenede hassas tartı vardı benim tartımla aynı tartıyomuş bunu da test ettim içim rahat eti :)

sorma soyacım ya tüm hastalıklar kazalar hep üstümde bu ara . . ama bu seferki yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren hayatımın en önemli insanlarından biri için yaşadığım sıkıntılar. .
kötü şeylerden bahsetmek istemiyorum şimdilik size
şimdi ne yalan söyleyeyim bu kadar kilo verebileceğimi de düşünmüyordum vermem lazım dıyordum hep kilo aldın dıyenlere sinirleniyordum ama her şey lafta kalıyordu :)
doktor yüksek tansiyonum olduğu için kilo vermem gerektiğini söylediğinde evet demiştim ama bu da sadece bir kabullenisti okadar gerisi boştu hep.
araba alışkanlığı ve tembellik bende de hat safhada zaten sigara içen insanım nefes nefese kalıyordum hep ama boyum uzun diye kendimi hiç etli butlu sanadım halbuki öyleymişim yeni anlıyorum :)
1kilo hiçbirşey değil sen neler başarmışsın o da gidecek yavaş yavaş ama anlıyorum hedefe yaklaştıkça hedef senden uzaklaşır gibi olur hiç gitmez bilmezmiyim :)
umarım ben de inşallah o zamanları yaşayacağım
eylüle kadar olur mu acaba hadi eylül sonuna doğru olsa da olur ):

Paphiacım,

Allah şifa versin şimdiden, umarım tez zamanda sağlığına kavuşur...
Ben genelde bu durumlarda "Allah 2 iyilikten birisini versin" derim,
yani ya çok çektirmesin (durumu kötüyse) ya da bir an önce sağlığına kavuştursun anlamında...
Her iki durumda da elimiz kolumuz bağlı beklemek zorundayız yoğun bakımdaysa...

Saç dökülmesi ile ilgili 2. savaşım ))

dün bildiğiniz üzere zeytinyağı ve sarımsak kürü denemiştim, ardından da argan yağı...

bugün ise ısırgan otu denedim ))
ısırganı aldım (2 tutam kadar) kaynayan suya attım, 1 dakika kadar kaynattım,sonra suyun içinde 3 dakika beklettim ve çıkardım... su ılıklaşınca önce sprey şişeye doldurup tüm saçlarıma sıktım iyice ve yarım saat bekletip yıkadım... son durulama suyu olarakta kalan ısırganlı suyu döktüm ve tekrar durulama yapmadan çıktım... Biraz kuruduktan sonra tarayıp argan yağı sürdüm tekrar...

Ve genel olarak yorumuma gelinceeeee,
saç dökülmem yarı yarıya azaldı )))))))
tabi bu daha 2 günlük bir deneme, bakalım ilerleyen günlerde ne olacak...
ama 2 gün bile olsa saçlarımın en azından bir kısmını kurtarmış olmaktan çok memnunum, çünkü normalde saçlarımı taradığımda tarağın dibini asla göremiyordum, resmen saç fırçamın bırak dibini görmeyi tellerinin yarısına kadar saçla doluyordu, inanılmaz üzülüyordum... Bunun dışında ellerimi saçlarıma her sürdüğümde tutam tutam saç geliyordu...
Oysa bugün saçlarımı taradığımda fırçamın dibi görünüyordu ))))))
Ve ellerimi saçlarıma sürdüğümde bir kaç tel saç geliyor elime sadece, öyle tutam tutam değil..
Bakalım, bu ısırganı hergün deneyeceğim saçımda, eğer etkisi bu şekilde devam ederse saçlarımdan olmayacağım demektir...

Saçlarım ne zaman uzasa bu problemi yaşıyorum ve kısa kestirmek zorunda kalıyorum, bu sefer uzatacağım kararlıyım !
Aha da soya yeni bir karar aldı )))))))))))))))))))))))

Hadi bakalım bu savaşı kim kazanacak ))

Soyadan çorba tarifi ))

Mercimek çorbası yapıyorum, pişiyor...
ama içine katmadığım bir kendim kaldım diyebilirim ))))))

mercimeği koydum, bir tane soğan attım içine (bütün olarak, sonra çıkartıyorum eşim sevmiyor)
2 kabak doğradım, 1 havuç doğradım, 2 tane kırmızı biber doğradım kaynamaya bıraktım..
iyice kaynadıktan sonra soğanı çıkarıp diğer malzemeleri blender ile bir güzel çektim püre haline geldiler (süzme çorba oldu yani)
sonra içine 1 kase haşlanmış mısır, 2 avuç bulgur, 2 tane et bulyon, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, çok az pulbiber (tat versin diye) biraz kekik attım, birazda kaynamış su ekledim, kaynamaya bıraktım... ha bir yk zeytinyağı da ekledim... tuz koymadım, et bulyonda zaten tuz var, gerek yok... tuzu az oldu ama yerken koyarlar, bana uygun şu anda ))

Kırmızı biber rengini çok güzel yaptı, mısır ve bulgurda taneli bir çorba haline getirecek, tadı çok güzel oldu... tavsiye ederim...
Gerçi tahminen çoğunuz yapıyorsunuzdur ama benimki hatırlatma oldu işte ))
akşam için gayet güzel ve hafif ve hertürlü vitamini içeren bir besin...
akşam sadece çorba içmeyi düşünüyorum, zaten sıcak hiç bir şey yiyesim yok, çorba yeter ))

2 günde o kadar etki ediyorsa süper soyacım benimde vardı aşırı dökülmem ama ben bioblas şampuan kullanmaya başlayınca azaldı tabi 3 kutada falan etki etti bilemem şampuandan yada kan değerlerimin düzelmesinden dökülme yok denecek kadar azaldı ama arkadaşım var çok yaşıyo dökülme sorunu onada söyleyeyim bari yapsın birde şu iğne kapsülleri förmülü vardı 3 çeşit iğne tüpünü kırıp bakım yapıyorlar gerçi faydasını gören çok duydum ama alıp denemedim bende formda da vardı bepantene bemiks evigen di galiba saç çıkartıyormuş.

Gurubunuza dahil olmak gibi bir amacım yoktu:)sevgiler...

Canım,
Şampuan olarak yıllarca tresormuydu neydi öyle bir şampuan kullandım, saçlarım çok güzeldi, yumuşacıktı, parlaktı... Sonra medyaya aldanıp şampuanımı değiştirdim o gün bugündür saçlarım istediğim forma kavuşamadı hiç... Ha hakkını da yiyemem o kadar işlem görmesine rağmen kel kalmadım, ne istesem yaptırdım, hiç yanmadı yıpranmadı ama 1 aydır döküldüğü kadarda hiç dökülmedi...
Bekarken annemle sürekli cilt bakıımları saç bakımları falan yapardık, o zamanlar birsürü bakım yağlarını, ampulleri falan kırıp karıştırırdı ama hatırlamıyorum ki neler olduğunu )) Artık tatilden geldiğinde sorup tek tek yazacağım ))
Elimin altında cevher var ama farkında değilim işte...
Ama arkadaşına benim uyguladıklarımı söyle, gerçekten işe yarıyor, zamanında annemin sözünü dinleseydim şimdiye çoktan dökülmelerin önüne geçecektim... Hatta yazlığa gitmeden önce aktara gittik, çam terebentin yağı aldı şampuanına katmak için bi de kadınla dalga geçtim ya... Allah cezamı veriyo işte )))))))))))))))))))))))))))

Gurubunuza dahil olmak gibi bir amacım yoktu:)sevgiler...

Öyle bir amacın olmadığını biliyorum zaten,
Sen yemek istediğini yazmışsın bende bunun için yorum yazdım ))
Yorum yazdığım herkesi guruba dahil etmiş olsaydım sanırım kadınlar kulübünün yarısı burda olurdu ))
Sevgiler

Mmmm çorbam çok leziz olmuşşşş ))

Öğlen kendime 5 yk yoğurt, 1 yk kaşığı keten tohumu, 1 yk yulaf, 1 yk yaban mersini, 3 kuru kayıs, 2 ceviz ile bir karışım hazırlamıştım.. hem doyurucu hemde güzel bir yemek olmuştu... Ara olarakta 2 domates yedim...
Akşam yemeği olarak 1 kase çorba yedim, çok iyi geldi, kayınvalidem de çok beğenmiş öyle dedi ))
Eee ben yaparımda beğenmez mi p

Bu arada evi gene sattık ))))))))))))) Bakalım, bu sefer başka bir alıcı çıktı, pazartesi günü tapu işlemlerini yapmak üzere anlaştık, Allah nasip ederse satışı gerçekleştireceğiz bu sefer... Sabah geldiler baktılar, dolaşırken şurayı yıktırır şunu yaptırırız falan diye konuşuyorlardı zaten, sonra haber geldi tapuyu bugün halledelim diye.. diğer varisler ancak p.tesi gelebiliyor o yüzden p.tesiyi bekleyeceğiz...
Bizde yarın ve öbürgün ev bakacağız, mümkün olan en kısa sürede eve çıkmamız gerekiyor...
Aslında 45 gün süremiz var satıştan sonra ama o kadar beklemek istemiyorum, hemen taşınmamız lazım çünkü yazlığa gidicemmmm ))

Gidip bol bol yüzmem lazım, bundan güzel spor olurmu? En sevdiğim şey, beni sabah bırak denize akşam gel al... Tabi buruş buruş, 70 yaşında kocakarılar gibi görünüyorum ama olsun, suyu seviyorum ))
Kocamla balayına gittiğimiz sene özellikle küveti olan bir oda istemiştim, akşam havuzdan sonra küveti dolduruyordum, köpük köpük yapıp elime içkimi alıyordum, müziğim ve kitabımı alıp 1 saat küvette uzanıyordum )) Her akşam o küvetin keyfini çıkardım valla )) Ertesi sene gene aynı yere gittik, akşam olunca artık eşim hazırlıyordu banyomu, içkimi de hazırlıyordu haber veriyordu bana ))
Çocukluğumdan beri su delisiyim, balık burcu olmamla ilgisi varmı bilmem ))

Neyse, birazdan kankam gelecek, kuaförde işi varmış, bende yanına gidicem, benim işim yok ama gidiim bi kahve içerim sohbet ederim ))
Muckss

Arkadaslar yaklasik uc haftadir arada girip okuyorum topiginizi, 300 lu sayfalara geldim. Sayenizde 53.3 den 51.1 e dustum bu sure zarfinda. Zaten az yiyordum ama esas ogrendigim asla kacamak yapmamak ve yesil elma+yesil cay ikilisi oldu. Kacamak yapmayinca oluyormus, cok sagolun valla. Soyasosu herkese cok yararli bir is yaptin, tekrar tekrar tebrikler

Arkadaslar yaklasik uc haftadir arada girip okuyorum topiginizi, 300 lu sayfalara geldim. Sayenizde 53.3 den 51.1 e dustum bu sure zarfinda. Zaten az yiyordum ama esas ogrendigim asla kacamak yapmamak ve yesil elma+yesil cay ikilisi oldu. Kacamak yapmayinca oluyormus, cok sagolun valla. Soyasosu herkese cok yararli bir is yaptin, tekrar tekrar tebrikler

kizlar kizlar, kafedeyim, kankamla bulustuk... Yemek yemege gittik, o yedi ben cay ictim... Tam bir irade ornegiyim valla simdi turk kahvesi ve soda iciyorum, limon ve su takviyesiyle tabi ki)) ve bir karar daha verdim sanirim... Simdi bu kalan bir kilo beni cok bunaltiyor, surekli bunu veremeyecegimi dusunuyorum... Tabi bunda okudugum diger topiklerin etkisi var sanirim, su topikleri okuma isine son vermeliyim sanirim... Ordaki arkadaslarin son kilolarina gelince isi serdigini kilo veremediklerini okuyunca motivasyonumu kaybeder gibi oluyorum.. O yuzden 6 kilo vermeye karar verdim, yani hedefi 55 olarak belirledim... En azindan 6 kilo gozume buyuk bir rakam olarak gozuktugu icin daha siki asilacagim, verecegim kilo fazla olunca motivasyonum yuksek oluyor nedense.. Bunu dusunmek bile su anda kosma istegi uyandiriyor bende )) koosss soya kooossss zayiflaman laazimmm 6 kilon var vermen gerekeeennn... Adi kankam sufle soylemis kendine, en iyisi ben kosayim biraz hakkaten ))))))))))))

bana da yardım edin kızlar130 kilodan 90 kiloya indim ama nasıl indim hiç sormayın mideniz bulanıryaşım 20 boyum 1.70 ve 90 kiloyum ama yemek yemeden duramıyrm bi de babam kuruyemişçi düşünün artıkher gün karar alıyorum akşam altıya kadar tamam ama sonra öyle bir açlık bastryo ki fındk fıstık çikolata ne bulursam bi seferde mideye indiriyorum.leg magic denen bi spor aleti aldım bi de mekik aleti ama yapıyo muyum hayır..2 ay var okulların açılmasına ve ben o üniversitenin kapısında kısa bi elbiseyle girmek istiyorum en büyük sorun bacaklarım çok kalınlar var vücudum verdiğim 40 kilodan dolayı çok sarkık bana da bi akıl verin

selam kizlar, gorumcemdeyim, yemek yapmis bizi cagirdi ama canim hic birsey istemiyor... Belki sonra yerim dedim... Bugun cok mutsuz uyandim, annemi ozledim... Dusundukce gozlerim doluyor, aysonu gelecekler ama ne bileyim acayip bir ozlem var icimde.. Az once aradim konustuk sacini boyamis oturuyormus, sesini duymak iyi geldi ama teli kapatinca icimdeki ozlem ihice yakip kavurmaya basladi... Oyle iste... Sizle paylasayim dedim.. Optum bye.

dün kocam şınavımı beğendi ama onun dediği şekilde sadece 4 kez yapabiliyorum
olsun.... benim için çok güzel bi gelişme
neticeye bakınca 6 kg verdim ve daha 8 kg daha vermem gerek
ama hala istediğim gibi 70i göremedim çıldırıcam yaaaa
çok uzadı bu 70
stres yok ama
sporumu yapıyorum diyetime dikkat ediyorum
yakında 70 sonra 69 inşallah

bu sabah elektirklerimiz ve suyumuz yoktu
allahım ne büyük nimetmiş hele su
tuvalete bile gidemiyo insan susuz
allah susuz bırakmasın

kahvaltım

1 yumurta
2 dilim uno light
salatalık malzemem bitti

ayy salata malzemesi ve meyve dayanmıyo
artı yönü ise aylardır eve cips kraker ıvır zıvır girmiyo
kızım bile artık istemiyo çikolata
o da alıştı sağlıklı beslenmeye
olunca yiyo olmayınca çikolata diye diretmiyo :)

40 kilo vermişsin ama inşallah sağlıklı beslenerek vermişsindir bu kadar kiloyu
sarkıklığı önlemenin en kolay yanı spor
keşke 40 kilo verirken de sporunu yapsaydın bu kadar sarkman olmazdı
ben şu an jillian ın 30 dakikalık 30 day shred videosunu yapıyorum
inanılmaz çalıştırıyo kasları ve sıkılaştırıyo
ama şu kaçamakların önüne geçmezsen zayıflayamazsın
kendine inan ve sıfır kaçamakla diyetine başla
mekik aletini ben de almıştım sırtımı ağrıtmaktan başka bi işe yaramadı malesef sonra enneme verdim onu
kendi yaptığımız mekik daha etkili bence
bismillah de ve başla
önündeki tek engel yine kendinsin
kararını ver ve başla
yoksa akşam saatinde yediğin çikolata ve kuruyemişler verdiğin 40 kiloyu fazlasıyla geri getirir

ben de aynı özlemi baba karşı hissediyorum
annem doğumda gelmişti
gittiğinde kızımla karşılıklı ağlamıştık ev bomboş gelmişti
annemi o kadar değil de (yakın zamanda gördüm diye belki) babamı çooooook özledim
1 sene oldu görmeyeli
ve her gittiğimde daha da yaşlanmış görüyorum
ve o kadar üzülüyorum ki
her anını onunla geçiremediğim için
dünya müminin hasretlik çektiği yer diye avunuyorum
inşallah cennette hep birlikte olucaz ve bu özlem duygusu olmuycak
inşallah sizlerle de cennette buluşuruz kızlarrrr

teşekkür ederim hiç sağlıklı bi şekilde vermedim hedefim 70 kiloya ulaşmak inşallah başarırım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…