Selam kızlar,
Malumumuz ramazan yaklaşıyor,
iftar ve sahurda ne yiyebiliriz sorusu akılları karıştırıyor...
Ramazanda her ne yaparsak yapalım kilo almamız kaçınılmaz olacaktır,
çünkü bünyemiz ters dönecek, uyumamız gereken saatte uyanık olacağız ve yemek yememiz gereken saatte maalesef aç kalacağız...
O yüzden bu dönemi en hasarsız şekilde atlatmamız lazım...
Önceliğimiz vücudumuza eziyet etmeden (bu büyük bir günahtır biliyorsunuz) orucumuzu tutmak ve sağlıklı bir şekilde ramazanı geçirmek olmalı...
Bunun için iftar sonrası bol bol sıvı taksiyesi şart...
İftar ile başlayıp sahura kadar menü örneği yazacağım size,
değişik menü alternatifleri vereceğim, uygun şekilde uygulayacağınızı düşünüyorum
Sevgilerle
İftar,
1 bardak su ve 1 adet hurma ile orucumuzu açalım ve 5 dakika kadar bekleyelim (zor olacak biliyorum ama lütfen bekleyelim, hemen yemeğe yüklenirsek vücudumuza zarar vereceğiz, vücut direkt yağ depolamaya başlayacak hemen yemeğe başlarsak)
öncelikle 1 kase çorba yada salata ile yemeğe başlayalım lütfen, bu midemizi dolduracak ilk besin gurubu olsun... Hiç bir şekilde ekmek tüketmeyelim, bunun yerine yemek yiyeceğiz...
Çorba yada salatamızı yerken her kaşıktan sonra kaşığımızı bırakıp ağzımızdaki yemeği çiğneyip tekrar kaşığı elimize alalım, bu hem vücudumuzu zorlamadan hemde yavaş yavaş yiyerek beynimize doyma sinyali göndermemiz için şart...
çorba yada salatamız bittikten sonra, sıradaki yemeği yemek için 5 dakika süre tanıyalım kendimize... Sonra sebze yemeği varsa sebze yemeği, yada ızgara et yemeği olmak üzere 1 porsiyon yemek yiyelim... (Makarna/pilav/börek yasak)
Yemeğinizle birlikte bol bol salata yiyebilirsiniz... Karnınızın doyduğunu anladığınız an yemekten kalkın, asla devam etmeyin...
İftar sonrasında bir şeyler yemeğe devam edeceksiniz, o yüzden aç kalırım diye asla düşünmeyin !
Yemeği yediniz, sofradan kalktınız, güzelce bir bitki çayı yapın kendinize ve için... Ramazanda insanın canı mutlaka tatlı-tuzlu birşeyler çekecektir, bu konuda size yasak koyamam ama sınır getirebilirim ))
eğer tatlı yiyecekseniz, lütfen 1 adet (çok çok küçük bir parça) bitki çayınızla birlikte yemekten 1 saat sonra, tatlınızın üzerine tarçın serperek yiyin... Eğer börek vb bir şey yiyecekseniz yine aynı şekilde küçük bir parça bitki çayınızla birlikte yemekten 1 saat sonra yiyin...
Tatlı yerine meyve salatası yapıp, içine light dondurma koyabilirsiniz 1 yk, üzerine tarçın serperek yiyebilirsiniz... (algidanın light dondurmasından alabilirsiniz)
İftardan sonra her saat başı en az 1 bardak su içmeye özen gösterin ve mutlaka 1 adet içine limon sıktığınız ve suyla seyrelttiğiniz sade soda içiniz... (gün içinde kaybettiğiniz mineralleri vücudunuza koyacak... Gün iinde su içemediğiniz için ve terlediğiniz için mineral kaybedeceksiniz)
Eğer bir şeyler yemek isterseniz ve bunu acıktığınız için istiyorsanız (aç değilseniz lütfen yemeyin, aksi takdirde çok kilo alırsınız) kalori bakımından zayıf yiyecekleri tercih edin... (salatalık, havuç, 4-5badem, 5-6 yaban mersini gibi)
Tekrar söylemekte fayda görüyorum ki, bitki çayını ramazanda oruç tutacak arkadaşlarım asla 1 fincanda fazla içmeyecek !
bitki çayları çok fazla susatır (yeşilçay dahil) o yüzden 1 fincandan fazla içtiğinizde gün boyunca ağzınızda bir kuruluk oluşur ve kendinize eziyet edersiniz, vücudunuza yaptığınız eziyet en büyük günahtır tekrar hatırlatayım... Öbür tarafta o vücut bizden hesap soracak, demedi demeyin ))
Sahurda ise genellikle kahvaltı türü şeyleri tercih edin, kızartma/yağlı/şarküteri/tuzlu şeyleri asla tercih etmeyin... Bu tip şeyler fazlasıyla susamanıza neden olacaktır... Genellikle 1 adet tost yapın, 1 yumurta haşlayın, domates salatalık, maydanoz, dereotu, 2 tam ceviz, yeşil biber, 1 adet meyve (herhangi bir meyve olabilir siz karar verin) 1 kase yoğurt alın kendinize, bu şekilde bir kahvaltı yapın... Doyurucu ve besleyici olsun kahvaltınız... Sahurda asla bitki çayı içmeyin,bol su ve normal çay için...
Şimdilik bu kadar,
eğer aklınıza takılan, "şunu da yiyebilirmiyiz" diye sormak istediğiniz birşey varsa sorularınızı beklerim ))
Sevgilerimle
İncicim belki hamilesindir bile. ..ana rahmine yerlesmistir bebegin..birak icme tatlim...
İstersen yaparsin biliyorsun...hicbirsey bebeginden senden onemli olamamz...
En zararli sey bebege....icmeeeeeeeee...
yaseminim kos geliyoooooom ona goreeee:)))
istersem yaparım evet yapacağım tamam paketimde 2 adet sigara var bugün yeni paket almayacağım bu son paketim olsun inşallah.hadi soyacım sende bana katıl olmaz mı ?küçükken bende nefret ederdim sigaradan ablam içer babam annem hepsi içiyordu çünkü içmeyin şu zehiri deyip kavga ederdim onlarla sonra lise son sınıfta bende başladım önceli tek tek içerken şimdi hergün 1 paket içiyorum ama bugün almayacağım bakalım yenisini başaracağım gaza geldim ben bunu yaparım yapacağım
inci eğer canın sigara isterse aç bura yaz
kızlar kendime arkadaş buldum en yakın arkadaşım da bende bırakıyım beraber deneyelim dedi birbirimize destek olacağız.gerçi o bırakamayabilir çünkü hamileyken bile içiyordu günde 1 paket ona çok kızdım o zamanlar bir sigarayı bırakamadın diye o yapamazsa bile ben yapacağım iradeliyim sabırlıyım başararım.neyse sizi de sıkıyorumdur bugünlük yazmayayım en iyisi buraya bu konuyu başarırsam yarın yazarım kızlar bugün ki hedefim hiç içmemek bu illeti.
çok teşekkürler soyacım yazdıkların için attım bile içinde 2 adet sigara olan paketi yapacağım benim patronumun eşi akupunturla bıraktı şimdi kokusuna bile tahamül edemiyor kadın büroya geldiğinde içeri giremiyor kokudan istanbulda yaptırdı birkaç seansta kurtuldu sigaradan ve çok memnun ona 600 tlye mal olmuş başaramazsam bende yaptıra biliriminci,
mutlaka yaz canım,
canın her içmek istediğinde aç ve yaz, aklına ne gelirse yaz...
Diyete ilk başladığımızda da bunu yapmıştık hatırlarsan, canımız yemek yemek istediğinde gelip bir şeyler yazalım iyi gelir demiştik ve iyi gelmişti ))
o yüzden sürekli yaz, emin ol hiç sıkılmadan keyifle okuyacağız... çünkü sen kendin adına çok güzel bir şey yapıyorsun ve biz senle gurur duyuyoruz... Başaracaksın... Eğer olurda başaramazsan seni kınamayacağız çünkü tekrar deneyeceksin biliyoruz... Sen savaşçı bir insansın, eninde sonunda galip geleceksin bunu biliyoruz...
Hepimiz sana sonuna kadar destek olacağız bunu hiç aklından çıkarma !
Ben destek alarak bırakmayı düşünüyorum, şu anda araştırma yapıyorum bir kaç yerden mail istedim (mora terapiyi araştırıyorum, bakalım)
zamanı belirlemedim henüz, zamanı belirleyince bırakacağım merak etmeyin ))
hayatımda herşeyi önceden zaman belirleyip yaptım ve sonuç aldım, bunu da o şekilde başarmak istiyorum
sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?