Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

günaydın kızlar

bugun orucumuza başlamış bulunuyorum
şimdilik iyi sadece havalardan dolayı süreklı uykulu bir halim var süreklı esnıyorum

sahurda bolca su içtim önce belkı 1.5lt

menum ise
1 parça peynır
domates
salatalık
biber
1 dilim tam buğ.ekmeği

zor yedim ya ben öncede bir alışkanlık sahurda yemek yemeği hiç sevmem zorla yedim çünkü sabah kalktımda sahurda yediklerim sanki geri gelecek gibi oluyor beni çok rahatsız ediyor eğer kı oruç tutacaksam mecburen sahurda kalkıp 1-2 lokma yiyecem başka çaresi yok

soya maşallah yine döktürmüşsün canım
kitabını dört gözle beklıyoruz

Günaydın kızlar,

ramazanın ilk günü, sanırım sahura kalkan arkadaşlar henüz uyanamadı? Kimseler yok, ortalık sessiz sakin ))
dün akşam kankam gelecekti, gene beni ekti... valla yakında yeşericem.. bu ara sürekli ekiyor beni...
bende kocamla koçtaşa gittim, ev için biraz alışveriş yaptım... avize aldım, sağolsun eşimin arkadaşı ev hediyesi olsun dedi, o ödedi ))
diğer odalara da ufak avizelerden aldım... banyo aksesuarları falan aldım... azıcık evimi süsleyeyim istedim yani ))

evlendiğimde hiç bir şey alamamıştım, hem param yoktu hemde zaten kurulu eve geliyordum, kayınvalidem ve kayınbabamla yaşayacağım için evde eksik birşey yoktu... Birşey almamı istemediler, bizde yatak odası takımı aldık, biraz mutfak eşyası falan aldık o kadar.. hep içimde kalmıştı... Şimdi o ufacık banyo aksesuarları bile nasıl sevindirdi beni anlatamam ))

Eve yerleşeyim, işe de başlayayım ufak ufak evi güzelleştireceğim inşallah.... İçim kıpır kıpır...
Yarın öğlen itibari ile temizliğe başlıyacağız eşimle... Pazar gününe kadar bitirirsek, pazartesi taşınacağız...

Bu arada artık geçen haftalardaki kiloma kavuştum, 61,7 olarak tarttı en sonunda tartı beni... Ama çok zorladı bu sefer.. Tabi bu arada belden baya inceldim ama kilodan düşmeyince insanın canı sıkılıyor, sizi çok iyi anlıyorum ))))))
Ama incelmekte güzel, düşünsenize istediğiniz kiloya ulaşmışsınız ama beliniz 80 cm... ne anlamı var ki?

Ramazan dolayısı ile yemek menülerini sadece sahurda ve iftarda yazalım, bunun dışında menü paylaşmayalım, dikkat edelim arkadaşlar...
sayfamızı başka okuyanlarda oluyor, herkesi düşünmek lazım..

hadi ben ufak araştırmalarıma döneyim,
buralardayım şimdilik ))

soya herşey allaha gönlüne göre versin çünkü sen herşeye layıksın
herşey istediğin gibi olur valla senı çok takdır ediyorum ben yeri geliyor kendi annemı çekemiyorum sen kayınvaldenle ne güzel yaşıyorsun

birşey sorcam ya da kayınvalden yaşarken kadının evi niye satılıyor bunu anlamış değilim yanlış anlama merak

Valla canım bizimde en sinir olduğumuz durum bu zaten ))
Maalesef büyük oğlu daha kayınbabam camide namazı kılınacakken annesine haber gönderdi "evi satın hakkımı verin" diye...
büyük abi ve üvey kızı evdeki haklarını istediler, ve büyük abi sürekli arayıp evi satıp para vermemizi söyleyip durdu bize...
anlayacağın eşimin kardeşleri maalesef eşim gibi değiller... Bir görümcem ve eşim dışında diğer çocuklar sürekli olarak evle ilgili konuşup konuşup durdular en sonunda bizde evi satmaya karar verdik... Çünkü bu evde yaşıyoruz ve eşimin ruh sağlığını da düşünmek zorundayız...
Habire arayıp taciz ediyorlar, en son eşim gidip birine birşey yapacak diye korktum...
Kısacası yorgan gitti, kavga bitti... Birde evden ellerine düşen para atla deve olsa gam yemiycem... Ev zaten küçük bir ev, 70 m2 bir şey... Ama para insanı ne hale getiriyor... Dedik ki, bekleyin ev müteahite gidince burası 3 katı fiyatına satılır ama dinlemediler, evi yok fiyatına sattık malesef... Kayınvalidem nerde yaşıyacak, nasıl yaşıyacak hiç düşünmediler bile.. Zaten annelerini arayıp sormuyorlar, hatta büyük abi anneye, "benim senin gibi annem yok" falan demiş...

Bir dokun bin ah işit yasemincim ))
anlatmaya kalksam şok olur kalırsın... Ve bunlar şu son 3 ay içinde yaşadığım şeyler... Neler yaşadım bilemezsin ))

AY CANIM NE KADAR KÖTÜ BİRŞEY İNSAN ANNELERİNE BÖLE YAPARLAR MI YAPIYOLAR AMA BOŞVER ALLAH BÜYÜK ONLARINDA ÇOCUKLARI VAR VEYA YOK AMA MERAK ETME ONLARDA AYNISINI YAŞAR NE EKERSE ONU BİÇİRLER ÇÜNKÜ DOĞANIN KANUNU BÖYLE
VALLA SENİN İÇİN ARTIK DİYECEK BİŞİ BULAMIYOR HERŞEY GÖNLNCE OLUR ALLAH NAZARDAN SAKLASIN

günaydın herkese bende oruçluyum bugün bakalım sigara olayı şimdilik iyi gidiyor 1 gün oldu ondan uzak duralı.ara sıra canım çekiyor ama ben içmicem.

Kizlar allah simdiden oruclarinizi kabul etsin insallah...
Bende sahurda sabahki kahvaltimi menumuzun aynisini yaptim lorlu olan:))))

Ama simdi sabah kalkar kalkmaz tartilma bana aliskanlik yaptigi icin ne zaman tartilcam kizlar ben yaaaaaa:)))

Dun aksam arkadaslarimizla yine annemlerin siteye gittik orasi serin oluyor...esime senin dedigin gibi bisey solememistim soyam takiiiii horumcemin arabasini yine orda gorene dek...
Esim aaaa ablamlarda burdaymis dedi...
Bende dunde burdaydi yuzume bile bakmadi o yuzden simdi bende ayni sekilde suratlarina bakmiycam sen nasil istiyosan ole davran dddim...esimin koluna girdim. ..esimde uzaktan ablasina iyi aksamlar deyip bize bir masa secip oturduk...kucuk gorumcem geldi abisini optu bana selam veren yok. ..
Esimde yengene kusmusun dedi...ben suratina bile bakmadim gitti sonra....
Bide onlar yok gibi oturduk ilk esimle ben vardim zaten...gulduk...muhabbet ettik onlarda esime uzaktan el sallayip kalktilar...

Bakalim bugun ne yapip sinirimi bozacaklar oruc oruc...
Dun esim onlaarin Yanina gitmedi ya bugun sabahtan arayip didiklemeye baslarlar...

günaydın kızlarrrr
ramazan ayımız mübarek olsun
ayrıca soyam burda menü bile paylaşmama inceliğini gösterip ramazan ayına ve oruç tutanlara saygından dolayı seni de ayrı tebrik ederim
ve kayınvalidenle kayınbabanla beraber yaşamayı kabullenmen de ayrı bi olgunluk
kayınavlideni ortada bırakmaman
ayy ne diyim ben sana daha
rabbim dünyada ahirette yüzünü güldürsün canım

gelelim bana
sabah tahlil sonuçlarımı aldım
çooooooooooookk şükür ilaç az geliyomuş doktorum artırdı
ben de günlerdir helak oluyodum neden zayıflayamıyorum diye
neyse ilaçla düzene girerse ben de yakın zamanda 70i görücem inşallah
çok sevindim çok
ben de diyodum spor da yapıyorum neden zayıflayamıyorum
şimdi biraz rahatladım

Kızlaaarrr,

oruç tutunca herkes kendini işe verdi galiba ))
eee yazılacak menü de olmayınca yapacak bir şey kalmıyor demekki...

ben bir şeyler yazayım da bari ortalık şenlensin p
ha bu arada, qwerty dünkü davranışını takdirle karşıladım canım, çok güzel davranmışsın, tam sana yakışan şekilde yani...
asla onların seviyesine düşme, bırak kenarda havlayıp hırlayıp dursunlar, sen eşinle aranı bozma birşey söyleme...
senin dün akşamki duruşun zaten onları delirtmiştir emin ol ))))))

insirahcım, kilo verme konusunda takılma çok fazla, psikolojik olarak kendini etkiliyorsun... İlaçlar değil seni zayıflatan, sen zayıflıyorsun bunu aklının bir kenarına yaz... Yoksa ilaçları bıraktığın zaman kilo alacağın psikolojisine girersin... Ben insülin direncim için ilaç kullanmaya başladığımda herkes bana demişti ki, "sen bu ilaçla çok güzel kilo verirsin kısa zamanda"... Hatta doktorum bile bunu söyledi.. Çünkü bana kortizon vermişti ve 2 ayda 8 kilo almıştım, beni zayıflatmak istiyordu, insülin fırlamıştı... İlaçla bu etkilerden kurtarmak ve zayıflatmak istemişti... Ama 1 sene boyunca kullanmama rağmen ne bir gram zayıfladım ne de insülin direncim düştü... Ne zaman ki diyete başladım, hem kilo verdim hemde insülin direncim düştü... O yüzden ilaçlar değil, seni zayıflatan bunu unutma... Sen istediğin için zayıflıyorsun !

Yasemincim, takdir dolu yazın için teşekkürler canım... ben sadece içimden geleni yapıyorum.. kimsenin bana "iyi kız" yada "kötü kız" demesi için değil... sadece kendi ailemi düşünüyorum... eğer onlar böyle olsa, onları da asla yarı yolda bırakmazdım, tüm gücümle ellerinden tutar, herşeyimi onlara verirdim... Eşimin annesinin kendi annemden farkı yok benim gözümde... Onu yarı yolda bırakmak, ona el uzatmamak ancak vicdansız bir insana yakışır...

Bu arada bugün çok mu sıcak bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sıcaktan resmen pişiyorum ya...
tabi bunda evi toparlıyor olmamında büyük etkisi var sanırım ))
Yarın temizlik günüüüü, nakliyeci ile de anlaştım, p.tesi büyük ihtimalle taşıyoruz evi...
Allah bana güç-kuvvet versin diyorum, başka da birşey demiyorum ))

Cok susadimmmmmmmmmmmmmm....
Tek dayanamadigim sey bu inanain....
Bizde ilk iftari annemde yapcaz...birazdan giderim anneme..oglan hic uyumuyor.. Azicik uyusa bende yyuycam yok anam gozunu kirpmuyo nasil birsey anlamdim bunu ben...

evet kızlar uykumm var sabahtan beri yüksek seste radyo dinliyorum radyo d 5 -7 kez yüzümü yıkadım yok kolonya sürdüm ama uyku hali geçmiyor bende kendimi işime verdim çalışıyorum fatura kaydediyorum yığınla birikmiş ay sonuda yaklaştı bitirmem lazım ayın 24 ne kadar akşama iftarda da yalnızım eşim 4-12 de çalışıyor bu arada 17 ziyaretçimiz var şuanda

soyacım çok haklısın
ben kendimi şartlandırıyorum belki de
ama son haftalardaki uğraşımı biliyorsun
buna rağmen gram veremedim nerdeyse 2 hafta
spor da yapıyodum oysa ki
neyse aman takmayım ben kafamı bunlara
eninde sonunda gidecek bu kilolar
eylüle kadar süre verdim kendime
ama çizelgem 60 olsun istiyorum artık

11 kilom var gidecek
3 ayda gider inşallah
4 ayda da gitsin aman yeter ki gitsin

incim sigarayı bırakmışsın kutlarım
şu mübarek günler hürmetine inşallah rabbim tekrar başlatmasın
allen carrın sigarayı kolay bırakmak diye bir kitabı var
komşum şu anda onu okuyor
bi internetten arattır istersen çıkıyor
çok faydalıymış sigarayı bırakma konusunda

sizin şu birbirinize destek olmanıza, fikirler sunmanıza bayılıyorum kızlar ))
hani laf olsun diye değil, gerçekten birbiriniz için birşeyler yapıyorsunuz, takdire şayan bir durum bu...
çoğu insan sadece o anlık ilgileniyor birbiri ile, bir daha da hatırlamıyor ama siz önemsiyorsunuz...
seviniyorum bunu gördükçe, yazmak istedim sadece ))

inci, tebrik ederim canım, ilk günü kazası atlatmışsın...
bugün oruçsun, akşamı da kazasız atlatırsan (ki atlatacağına inanıyorum) gayet güzel bir iş başarmış olacaksın ))
valla kocaman TEBRİKLER diyorum sana...
Önce kilo verdin,
sonra 2. büyük kararını verip hayatına zarar verdiğine inandığımız şeyi çıkarıyorsun hayatından...
ve umarım tez zamanda istediğin şeye yani bebeğine kavuşursun, bizleri de sevince boğarsın ))

Ha bu arada, tüm oruç tutan arkadaşlarımın ve topiğimizi takip edenlerin ramazan ayını kutlarım, umarım Allah hepinize sabır ve irade verir...
Allah kabul etsin şimdiden arkadaşlar...

Sevgilerimle

teşekkürler canım evet bıraktım bakalım bu akşamıda atlatırım ben inanıyorum kendime bitti sigara işi artık yok önerdiğin kitabı bir araştırırım canım ama ihtiyacım kalmıcak sanırım bugün daha iyiyim uyuşma falan olmadı hiç

bence de soyam bizim topik farklı
çok alıştık birbirimize
aile gibi olduk ne güzel
bi de ben bağımlı oldum buraya memlekete gidince napıcam orda internet yok
ve ramazanda gitmeyi planlıyorduk
bakalım eşim işlerini halletsin
burayı sizleri soyanın sohbetini çok özlüycem o kesin
ayy soyaaa çok severim esprili fıkır fıkır insanları
yaşama sevinci aşılar bana
etrafımda da hep öyle insanlar mevcuttu
ben biraz sıkıcıyımdır esprili olamam bu bi yetenek
üniversitede sınıfın en komiğini kankam edinmiştim :):)
cem yılmaz gibi kadınsın vesselam

canım,
bende ağustosta yazlığa gidicem 10-15 günlüğüne..
orda internet var ama çekmiyor doğru dürüst.. habire kopuyor, yavaş falan...
geçen sene sinir etmişti beni, o yüzden şu anda oturduğumuz eve internet bağlatmak yerine vodem aldım gidip...
hem yazlığa giderken yanımda götürücem, orda rahat rahat internete de girebilicem böylelikle ))
valla ben hergün girip bir iki kelime yazmazsam çatlarım, dayanamam ))
cep telefonumun interneti yetmez, onda 300 mb internet var, hergün girip sadece okusam bitiyor
o yüzden vodem en iyisi, 4 gb aldım, aylık 39 tl ödüyorum
imkanın varsa tavsiye ederim.. türkcel yada vodafondan alabilirsin uygun birşey ))

not: cem yılmaz benim erkek versiyorum p benden kopya çekiyor kerata ))))))))))))))

amin canım inşallah şimdi sırada bebek var bende sabırsızlanıyorum umarım çok bekletmez beni minik meleğim.arkadaşlar siz olmasaydınız ben ne sigarayı bırakırdım nede kilo verebilirdim yani sigarayı bırakmayı düşünüyordum ama hamile kaldığımı öğrendiğimde bırakıcam diye kendimi hazırlıyordum dün birden sizden de destek alınca pat diye bırakayım dedim.hata eşimde çok şaşırdı nerden çıktı şimdi falan oldu sonra çok sevindi akşam sahurda balkona çıktı yalnız sigara içmek için bende sende bırakıyorsun falan dedim paketi bitince bırakacakmış allah hepinizden razı olsun umarım hepiniz hayatta istediğiniz dilediğiniz herşeye kavuşursunuz.sizi seviyorum

bi araştıralım eşim anlar o işlerden
ama burayı özleyeceğim kesin
olmadı internet bağlattırırım :)

Gönlü güzel arkadaşım benim ))
herşey senin isteğinle oluyor zaten... her zaman her konuda sana destek olduk/olacağız ))
Allah her zaman seninde gönlüne göre versin canım benim ))
sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…