Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

inci sıkılsaydınız şimdiye kadar benden sıkılırdınız baksana ben hep aynı şeyleri yazıyorum hala bir arpa boyu yol alamıyorum sen zayıfladın sigarayıda bırakırsın ben hala buralarda yerimde sayarım sen canın sıgara çektıkce yaz şekerim biz sıkılmayız senden

Evet öğle yemeğimi yedim geldim dün bamya yemeği yapmıştım kendime eşim nefret ediyor bamyadan o yüzden 2 yıldır pişirmiyordum ama canım çekti kendim için pişirdim yedim akşama da yemek kaldı biraz yanında da yarım dilim onu denge ekmek 3 kaşık yoğurt yedim en zoruda yemek sonrası sigara isteği oldu onu da sakızla bastırmaya çalışıyorum şimdilik çok fazla zorlamıyor bakalım akşama doğru nasıl olacağım yanıma biraz fındık aldım arada ağızıma atmak için

Kızlar kızlar ))

bana olan güveniniz için teşekkürler lakin benim için henüz erken ))
ben bu diyete bile kasım ayında başlamıştım (daha önce yazmıştım) sonra dedem vefat edince diyet hikaye olmuştu...
kendimi hazır hissetmiyordum zaten, verdiğim kiloyu geri almıştım...
sonra tekrar başladım ve bu sefer hiç bozmadan gayet güzel kilo verdim...
şimdi bırakırsam çok geçmeden yine başlarım biliyorum...
o yüzden şu anda beynimi hazırlıyorum buna ))
Ve emin olun bırakıyorum dediğim gün gerçekten bırakırım...

Ve mora terapinin hikaye olduğunu da biliyorum )))))))))))))
daha önce yine kendimi böyle hazırladım, 2 yıl hiç içmedim...
sonra bir gün bir arkadaş uzattı ve ben yakıverdim...
arada sırada derken bir baktım gene içmeye başlamışım...
sürekli içmedim, aralarda 3 aylık süreçlerle bıraktım ama hep içtim bu yaşıma kadar..
şimdi bırakmak isteme sebebim ise,
1- çok içmeye başladım (1-1,5 paket civarı)
2- sağlıklı besleniyorum, sağlıklı yaşam için herşeyi yapıyorum, birtek bu yakışmıyor bana ))
3- sağlığımı düşünüyorum

o yüzden, hertürlü alteratifi araştırıyorum, daha önce akapunkturu denedim ama iğneleri görünce sinir krizi geçiriyorum, iğne batırılınca da bayılıyorum malesef... Öyle bir durumum var... İğneden korkmuyorum, ortaokula giderken akapunktur tedavisi görmüştüm ama o zamanlar bu kadar gelişmiş değildi, tüm vücuduma iğneler batırılıyordu (parmak uçlarım, kafam ve yüzüm dahil) ve sonra elektrik veriliyordu... Ve bende bu yüzden bir fobi oluştu, artık akapunktur iğnesi görünce ağlama krizleri geliyor ve kimse beni susturamıyor, iğne batırılınca da direkt bayılıyorum ))

bıraktıran ilaçları asla kullanmam, bu tip ilaçlara hiç bir zaman inanmıyorum... Nasıl ki zayıflama ilaçlarına karşıysam buna da karşıyım ))

mora terapiye de inanmadım, aradım konuştum, bir kaç yerden mail istedim, deneyenlerin yorumlarını okudum... Baktım ki hep fasa fiso ))

ama araştırmalarıma devam ediyorum, bitkisel yöntemleri de araştırıyorum tabi... En azından bu süreçte içimdeki birikmiş nikotini atmak için bitki çayı içmeliyim diye düşünüyorum ))

Ama dediğim gibi tüm bunları araştırıp, tam bir şekilde donanım sahibi olup öyle başlamam lazım, yoksa yola çıktığımda ilk adımda ayağım takılır düşerim...
Kendime inanmam lazım...

canım,
herkes içmeyi bırakınca kilo alacağını düşünür ama senden henüz öyle bir soru gelmedi ))
Kendine güvenin tam, süper ))
sana bu konuda biraz bilgi vermek isterim,
içiciler genellikle daha fazla oksijene ihtiyaç duyduklarından daha fazla oksijen çekerler içlerine ve bu da günde ekstradan 100 kalori harcamalarına sebep olur... ve içmeyi bıraktığında bu kalori otomatikman vücuduna eklenmeye başlar, artı olarak dudak ve parmak alışkanlığından dolayı ağzında boşluk hissi oluşur bunu doldurmak için sürekli ağzına bir şeyler atmak isteyebilirsin...

bunun için tavsiye edebileceğim şeyler,
* yanında beyaz leblebi bulundur, canın istediğinde 1 tane at ağzına ve hemen yeme, bir süre ağzında çevir oyalan, sonra ye... önemli olan ağzını oyalaman...

* sakız çiğne ama şekersiz olmasına dikkat et )) üzerinde şekersiz yazanlara aldanma, gerçekten şekersiz sakız çiğne...

* buz em, çok ilginç gelebilir ama buz ağzında uzun sürede eriyeceği için hem seni oyalayacaktır hemde susuzluk ihtiyacına iyi gelecek hemde aklındaki içme ihtiyacını silecek... Bu arada buzun içtiğimiz suyla yapılmış olmasına dikkat et, musluk suyu ile yapılan sular zehirlenmelere yol açar...

* bol bol salatalık dilimle ve bol limon sık üzerine, istediğin kadar yiyebilirsin... Hem ciğerlerinde temizlenir...

* suyuna mutlaka bir kaç damla limon sıkarak iç, bu da ciğerlerini temizleyecek ayrıca limonun yağ yakımına az da olsa faydası var...

* ben daha önce bıraktığımda ağzımda kurşun kalemle dolaşıyordum, o isteği öyle yoketmiştim... sanki içiyormuşum gibi kurşun kalemi tutuyordum parmaklarımın arasında sonra dudağıma götürüyordum, 1 hafta öyle geçti... Sonrası çok kolaydı...

Aklıma gelenler şimdilik bunlar,
seninde fikirlerin varsa paylaş, en azından ben bırakacağım zaman örnek olur bana ))
sevgilerimle

Kızlar hafiften başıma vurmaya başladı bende sade nescafe yaptım onu içiyorum sanırım kahvede de nikotin vardı dimi soyacım birde şu nikotin sakızını alsam mı diye baktım sonra vazgeçtim eğer o nikotin sakızını alıp çiğnersem sigara içmekten ne farkı kalır ki dimi önemli olan o nikotini vücuda almamak

Nikotin sakızını deneyebilirsin inci,
ben bir kere denemiştim, tadı çok kötü gelmişti atmıştım hemen...
sonra nikotin bantı aldım, o çok etkili gelmişti bana...
iki kere nikotin bantı ile bıraktım, her seferinde 2 ay kullanmadım...
üstelik nikotin bantını sadece 3-5 gün falan kullanmıştım..
önemli olan ilk kriz günlerini atlatmak, sonrası kolay zaten...
eğer seni zorlayacağını düşünüyorsan destek kullanmaktan hiç çekinme canım...
çünkü bu kilo değil, başka birşey...
bu çok daha ciddi problemlere yol açabilecek bir bağımlılık...
tek başımıza savaşamadığımızda mutlaka yardım almalıyız bence...
eğer nikotin sakızını denemek istiyorsan dene mutlaka...
sevgilerimle

Fikirler süpermiş denerim soyacım yersem tabi kilo alırım yeme krizleri gelirse senin yazdıklarını deneyeceğim sağolasın.ben zaten şekerli sakız çiğneyemem içimi bayar hep falımın karbonatlı sakızını çiğniyorum önceleri tırnaklarımı yemeyeyim diye çiğnerdim alışkanlık yaptı şimdide sakızsız duramıyorum artık tırnaklarımı yemiyorum ilk kez tırnaklarım uzadı ya elimin tersinden bakıca tırnak görüyor tırnak yemeyi bile bıraktıysam sigarayıda bırakırım çünkü tırnak yeme alışkanlığım ilk okuldan beri yani 16 yıllık

öğlen yemeğimde salata yaptım ton balıklı ıcıne bır kac yaprak göbek biraz kurutulmus ekmek koydum yarım salatalık yarım domates bir kutu ton balıgı ve 10 15 tane mısır koydum lımonla tadlandırdım amaaa hepsını yiyemedım bılee birazı kaldı

akşam artık meyveyle gecıstırırım belkı

ayy kızlar yine neler yazmışsınız
azcık uzak kalıyorum topikten sayfalar almış başına gitmiş oluyor
ben oturduğumda saatlerce bekliyorum bakim kim ne yazmış diye
kimsecikler olmuyooo

ama heyecanla okuyorum yazdıklarınızı
soyacım beni de iyi ki aldın grubuna qwertynin yazdıklarına imzamı atarım o derece
önce sana sonra kendime inandım
ve bu işi başaracağımı biliyorum
ve ben de kilo çizelgemi 60a çekiyorum
belki 71de direnmeyi bırakırım böylelikle :9

kızlar şimdiye kadar 3 kez falan zorladı beni şu lanet şey yani zorlaması da böyle nasıl tarif edeyim başımda uyuşukluk mu karıncalanmamı garip his geliyor 10 15 dak sürüp geçiyor bir sade nescafe 1 sade türk kahvesi 1 de ekşi elma yedim ayrıca 5 tanede fındık 3 bardakta çay içtim bakalım şimdilik böyle akşamda kendimi oyalacak şeyler bulmam lazım gerçi bebek yeleği başlayacağım görümcemde hamile oğlu olacakmış ona hediye yelek başlayayım bari evde neti kapatmam kötü oldu bu durumda evdeyken yazamayacağım.

El işi yapman çok iyi, ben akşamları atkı-bere örerdim yada etamin işlerdim bol bol...
hatta bir ara o kadar çok atkı bere örmüştüm ki, Allahtan kış ayındaydık herkese hediye ettim ))
hem ellerin oyalanmış oluyor hemde aklını dağıtıyorsun, yalnız tek kötü yönü şu ki (bende öyle oluyor) akşam ördüm diyelim, sabah deliriyorum... akşama kadar örgü örmek istiyor canım )))))))))))))) örgü manyaklığım var benimde, gerçi sadece atkı ve bere örebiliyorum ama başladım mı bırakamıyorum ))))))))))

Bu arada arkadaşım içmiş sigara bende onun içeceğini biliyordum zaten unuttum yaktım birtane sonra aklıma geldi ama içtim dedi öğlende daha içmiş zaten iradesine sahip çıkabilseydi doğurana kadar sigara içmezdi dimi.soyacım çok seviyorum bende el işi hem canım sıkılmıyor geceleri oyalanıyorum gerçi geçen yıl bir kazak başladım eşime tek kolu kaldı sıcaklardan örmedim öylece kışın gelmesi bekliyorum kazağı bitirmek için ama elimde şiş tığla tunus işi yapıcam akşama onuda netten öğrendim bakalım becere bilecekmiyim.

Eveeet,

bir anı daha paylaşayım sizle ))))))
gerçi daha önce yazmıştım size ama hatırlamazsınız, ben bir kitap yazıyorum arkadaşlar...
hatta uzun yıllardır yazıyorum bu kitabı, ne zaman basıma vereceğim bilemem...
bir türlü kitabın sonunu bağlayamıyorum, şimdilik konu sormayın, konusu yok...
ben-anılarım-şiirlerimin karması gibi birşey, ama toparlayınca çok güzel, komik ve duygusal bir şey çıkıyor ortaya ))
Bakalım ne zamana nasip olacak bastırmak ))
O yüzden anılarımı yazarken kitapta yer vermeyeceklerimi seçiyorum ))

Gelelim anımızaaa,

Malum ramazan bu akşam itibari başlıyor, bende zamanında din dersinde yaşamış olduğum komik bir olayı yazayım istedim size ))

Liseye gidiyordum o zamanlar, din dersindeyiz...
Ben ortaokul ve lisede pek fazla okula gidemedim, o dönemlerde uzun süren tedavilerim oldu..
Çok ciddi sağlık problemleri yaşadım... Haftanın 1 günü okula gidemiyordum, tedavi amaçlı olarak hastanede oluyordum...
bazı günler ise son bir kaç derse yetişebiliyordum sadece...
Neyse, derse yetiştiğim günlerden bir gün, din dersindeyim, hoca geldi sınav yapacağım dedi...
kağıdı kalemi çıkardık tabi, soruları söyledi yazdık..
Hadi bakalımmmm
Ben o kadar çok dersi kaçırmıştım ki, sorulan sorulara bön bön bakıyorum haliyle...
Sonra bir baktım ki sorunun biri tanıdık...
soru şu;
"sünnet nedir?"
Kendi kendime düşünüyorum, din dersi ile ne ilgisi olabilir ki bu sorunun? Ne alaka yani?
cevap yazdım...
"ç....n kesilmesi olayıdır" )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Arkadan bir el dürttü beni, döndüm arka sıradaki arkadaşım ağzını kapatmış gülüyor, sil sil diyor...
neyi siliyim diye sordum sessizce, sünneti dedi...
bende cevabı sildim, doğru cevabı söyledi de yazdım Allahtan...
Düşünsenize o cevap kağıdını hocaya verdiğimi, hocanın onu okuduğunu ve benim rezilliğimi?
Abooowwww, buna rezillikte denmez, bu daha beter birşey, adı yok bunun )))

ama benim suçum ne şimdi?
hem o din hocasıyla kavgalıydım, o kağıdı aslında hakediyordu, çünkü daha önce kötü bir kavga etmiştik, mezheplerle ilgili söylememesi gereken şeyler söylemişti derste ve ben onu milli eğitime şikayet etmeyeyim diye saatlerce yalvarmıştı sonra..
ayrıca sürekli hastanede olan bir insandım, derslerle hiç ilgili değildim
son olarakta sünnet bana bir tek bunu çağrıştırmıştı )))))
Offf offf,
bunlar hep beni mi buluyor ya ))

Heyecanla kitabının çıkacağı günü bekleyelim o zaman eee artık şurda kaç tane kızın kaldı ki soyacım bize imzalayıp gönderirisin dimi :d gerçi gönderemesen de biz alırız kitabını eminim çok güzel olacaktır ve yok satacaktır.

Kitabı bir çıkarayımda göndermek sorun değil,
mutlaka size gönderirim zaten ))
Hatta kimbilir bakarsın getirir kendim veririm

Kizlar simdi arkadasim aradi gorumcem facebookuna ileti olarak allah belani versin yazmis....
Resmen bana yaziyor....
Bir seferinde daha buna benzer bisey yapmisti. ...
Sinirlerimi bozmak icin ellerinden.geleni yapiyolar...
Kocamada soleyemiyorum..ustume alinmis gibi olmayim diye...
Bir cirkefin icine dustum kizlar...
Adim attikca boguluyorum....

Canım,
birşey yazma ve eşine de bir şey söyleme...
çünkü her iki durumda da sen suçlu konumuna düşersin...
görümcen "ben ona yazmadım ki" der kenara çıkar, sen söylediğinle/yazdığınla kalırsın...
sorunlu kişi sen olursun...
bırak yazsın dursun, o açık verene kadar bekle..
eğer sen sükunetini korur, hanım efendiliğini bozmazsan emin ol o bir süre sonra içindeki çirkefliği dışarı vuracaktır ))
Tecrübe konuşuyor, beni dinle...
Pişman olmazsın ))

özdemir asaf'ın bir şiiri vardı, çok severdim...
beni kızdıran olursa ara sıra face'e onu yazarım, altına da "anlayana" yazarım...
çok keyif verir bana )) size de tavsiye ederim...

.....
köpeğe "sus" dedim,
havlıyordu
sana "konuş" dedim,
"havla" demedim
.......

şair burda ne demek istemiş anladınız sanırım ))

Ay susuyorum soyam inan senin dediklerini yapiyorum ama suratim dusuk...
Ben bide surekli siritan bir tip oldugumdan hemen anliyo esim ne oldu diyo..telde bile sesin iyi gelmuyo dedi...uok biseyim dedim...ama gelince didikler beni simdi o...
Once markete gitcez ordanda arkadaslarla cay icmeye....
Huzurumuz bozulmasin istiyom ama ben sustukca ustume geliyolar

kızlar salatadan sonra arada seftalı ve form yedım bı adet

akşam ama kötu bıtırdım bılıyorum bu bulgur benı sısırıyor ama cok usendım yemek hazırlamaya sebze de yok evde dedım balık da yıyınce makarna bulgur pılavı bısey hazırlayayım bulgur pılavı ve kısır arası uyduruk bır sey yapıp bır kase yedım ama şiştim davul gıbı ..

yarına kesin+çıkarım ben bıle bıle yedım ama şimdi kıvranıp duruyorum rahatsız da etti

amaaaaan sorunlu bı ınsan oldum cıktım basınıza

hepsını hallederım beeeennn uzulmustum ama yazarken sıze ıcım rahatladı halledersın sen hepsını pınar sen dahıl herkes burdaki bunu halledecektiiiirrr dedim ve öpücüklerimi yollaıdm şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…