Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

selam kızlar

ben bugun itibariyle izne çıkıyorum eğerkı oralarda girebilrisem girer yazdıklarınızı okumaya çalışıırım köye gidecem ordan da ıspartaya geçebilirim işte

artık yavaşta olsaa günlük tartı eksi göstermesi hoşuma gidiyor dua edinde bayrama kadar 63 kg düşeyim ya çünkü giyecek hiç birşeyım yok hepsi bol gelıyor çünkü kendime söz verdim 60kg düşmeden bişi almıcam sadece ta eskıden kalan 38 beden 2 pantolon vardı hoşuma gittiği için saklamıştım forma gibi onları giyiyorum birde 3 elbısem onları daraltım işte öle

inci bebeğimize iyi bak kate gibi yorma kendini
neyse hepiniz kendinize iyi bakın
sizleri seviyorum byeeeeeeeeeeeeeeeeee

Hepinize merhaba,

Dün geceden beri başlığı okuyorum ve ilk defa yalnız olmadığımı hissettim. Ben de bir zamanlar 36-38 beden arasında değişen kilo aldığında 1 hafta 10 gün dikkat ettiğinde eski kilosuna ulaşan tuzu kuru bir insandım. çalışma koşullarım nedeni ile oldukça hareketli bir yaşam sürdüğümden egzersiz ihtiyacı hiç hissetmezdim. Birgün Lise mezunu olmaktan sıkılıp üniversite okumaya karar verdiğimde değişmeye başladı hayatım. İşimi bırakıp 4 senedir karıştırmadığım kitaplarımla uzun geceler geçirerek üniversite hazırlık döneminde 5 kg aldım ve 38 beden kıyafetlerim biraz dar gelmeye başlamıştı 62 kg olmuştum çünkü. Bir İzmir kızı olarak Kütahya'nın soğuk ikliminde üşürüm diye 40 beden kıyafetler aldım ki içine kalın çoraplar giyebileyim nasıl olsa yine eski formuma dönerim diye önemsememiştim ki bir anda PCO diye bir illete yakalandım ve tedavi için verilen ilaçta şaka gibi 2 yan etki yazıyordu;

1- kilo alımına yol açabilir
2- kilo kaybına yol açar

hayatımın o ana kadar olan en şanssız durumunu yaşadım ve 5 ay süren tedavide diyet yaptığım halde 20 kg aldım... Artık Nur topu gibi 82 Kg idim. üstelik derslerim o kadar ağırlaşmıştı ki artık günde sadece 4 saat uyku uyumaya vaktim vardı sürekli ders çalışıyordum. okulu bitirdiğimde 80 kg idim 18 ayda 2 kilo verebilmiştim ancak. başıma gelenler ancak bu kadar kötü olabilirdi, kötü günler sonunda geride kaldı derken ailemin yeni taşındığı gebzede tacizi kendine hak gören magandalar tarafından bacağımdan bıçaklanarak 3 ay yatağa bağımlı kaldım ve tabi bu olay bana 3 ay yatmaktan başka bir de depresyona ve kırmızı reçeteli depresyon ilaçlarına maruz kalmama yol açınca biraz da o ilaçlarla tekrar 82 yi gördüm. bütün bunlardan sıyrılıp evlendiğimde düğün stresinden ve reflü gibi acı veren bir kaç aydan sonra diyetsiz egzersizsiz 75 kiloya düştüm ancak eşimin iş durumu nedeni ile gittiğimiz kasaba büyüklüğündeki muğla merkezde "0" sosyal hayat ve burada bulduğum masa başı iş sayesindeşu an 75 ten 85'e çıktıım tabi bu kilo alma sürecinde direndim spor salonu üyeliği dukan diyeti gibi yöntemlerle verdiğim kilolar beni bir anlığına olduğum kilonun altına çekerken daha diyet yada spor bitmeden 2 misli olarak geri dönmeye başladım. en son 84,1 kg iken 3 haftadır yediklerime dikkat etmemle ve egzersizle ancak 300 gr verebilmiş olup 83,800 ü bu sabah itibari ile kaydettim. sürecim zor Endokrin uzmanına gidip hormonlarımı kontrol ettirmeyi düşünüyorum ancak iğne fobim için yapılan tedavim henüz bitmiş değil. biter bitmez kan tahlillerimi yaptırıp doktorara derdimi anlatacağım soyasosu'nun 88den 60a düştüğünü görmek bana çok büyük bir moral oldu çünkü o kadar kilo veren birini hiç tanımadım hayatımda ve bana bunun yapılabildiğini gösterdiği için ona teşekkür ediyorum.

umarım sonunda mutlu oduğum kiloma geri dönebilirim. hayatı boyunca kilo vermekte zorlanmayan ben artık kilo veremediğimi gördüğümde üstelik eşimin 55 kiloluk tabiri caizse 10 kişilik yemek yediği halde gram almadığını düşünecek olursak depresyonun kıyısındayım... umarım aramızdaki bu kilo farkı artık kapanır ama benim kilo vermemle...

canım öncelikle büyük geçmiş olsun
büyük badireler atlatmışsın ama hayat devam ediyor
biz bu topik ve birbirimize destekle zayıflıyoruz
topiği okursan nerde ne yapman gerektiğini anlarsın
soya 88 kilodan 60a inmişse biz neden yapamayalım?
bu topikte zayıflamayan yok
sen neden başaramayasın

aman katecim dikkat et ağır işler yapma sakın
ben hamileliğim boyunca çok hareketliydim her yere yürüyerek gittim
ama hiç öle eğilip kalkacağım işler yapmadım
bol yürüyüş yap faydasını doğumda görürsün
bebişin cinsiyetini de çok merak ediyorum
içime kız doğuyo ama
hayırlı sağlıklı evlat olsun da....

ayyy yasemin siz zayıfladıkça kendim zayıflamışım gibi seviniyorum
şeytanın bacağını kırdın 64lere düştün
gerisi gelir merak etme
ben hala eski kıyafetlerimi giyiyorum yaaaa
öle çok bol da değil
bir beden küçülsem ben de tüm kıyafetlerimi dağıtıcam

umutsuzluğa kapılma canım
komşum da sezeryanla doğum yaptı o koca göbekten geriye bişey kalmadı
üstelik ne diyet yaptı ne spor
sanırım yapı meselesi
ben normal doğum yaptım ama göbek hala duruyooo
zayıflayınca küçülür diye umut ediyorum

soyam bu 77 cmi nerden ölçüyosun tam olarak
benim göbek deliği ölçüm 92
belin en ince yeri 85 filan heralde
güya tartıda az görünüyorum ama mezura ölçüleri fazlalaşmış
bu da yağlandığımı gösteriyor
bebişim 6 aylık olsun jilliana devam edicem
7 de kaldım baya etki etmişti göbekte 88 olmuştum

Canım bende kızıma hamileykende dikkat etmedim cam silmekmi koltuk altı kaldırmakmi her işi yaptım birşey olmadı demek her hamilelik aynı değil. Kızımi sezaryenle doğum yaptım buda öyle olacak tercih meselesi değil mecburi sezaryen oldu yoksa çok istiyordum normal olsun:-( çevremdeki herkes kız diyor 16sında gösterirse kesin belli olur hayırlı sağlıklı olsunda cinsiyet önemli değil sadece merak ışte. Ramazan gireli hastane dışında dışarı çıkmadım hiç halim yok canım istemiyor sürekli baş dönmem var. Düşük tehlikesi için gittiğimde başka doktor vardı gebe kadın oruçmu tutar dedi bende tutmuyorum çünkü kendimi iftar saatine yakın kötü hissetmeye başlamıştım. Siz zayıflayin ben tekrar kilo alicam. Ilk 3ay kilo almadım artık başlarım almaya kaçış yok:-(

selam kizlar, didimde yazliktayim.. Size terasimdaki salincagimda yesilcayimi icerken yaziyorum ))))) havamida attim di mi )) saat 2.30 civari bodruma indik, babamin bir arkadasi geldi bizi aldi araba ile... Saat 4 civari eve ulastik... Sonra hemen kuzenimi gormeye gittik.. Kalabalik olmayalim diye onlar burda pansiyon tutmuslar ailecek... Sonra denize gittik, kuzenim yuzme bilmiyormus, bende ona yuzmeyi ogrettim )) 33 yasina gelmis hala yuzemiyor olur mu yahu ! Simdi sipidik sipidik yuzuyor valla, denizden cikaramadik.. Yarin onu daha derinlere goturecegim, bugun sadece ayagini yere degdirebilecegi derinliklerde yuzduk... Yarin gercekten yuzdugunu gorecek hala inanamiyor yuzmeyi ogrendigine )) onu cok iyi gordum, umarim saglik durumu iyidir, henuz derin konulara girmedik... Bu arada kuzenim ve teyzem beni gorunce sok ustune sok yasadi ))) bu kadar zayif olmama inanamadilar... Onlarin yanina giderken sapka ve gozluk taktim ozellikle, ikiside beni tanimadi )))))))) cok eglenceli bir sey bu )) umarim bu keyfi hepiniz yasarsiniz... Bakalim donuste kac kilo olacagim, burda yeme duzenim biraz sasiyir.. Aksam 4 gibi denuze iniyorum, saat 8 e dogru eve geliyoruz, yemek hazirla ye derken saat 9 u geciyor.. Ama sabahlari kosmayi dusnuyorum, bakalim erken kalkabilirsem kosacagim )) sizi seviyor ve ozluyorum...

tekrar selam )) bir iki satir bir sey daha yazayim da oyle kacayim dedim )) Aintit nickli arkadasim, yasadiklarina uzuldum, Allah tekrarini yasatmasin... Burda her arkadasima soyledigim seyi sana da soyleyecegim, olumlu dusun... Hayat oyle bir sey ki olumlu dusundugunde olumsuzu bile guzel gosterir sana... Yillarca kilolu gezdim, bundan cok memnun degildim ama hep kotu bir saglik sorunum olmadigi icin sevindim, istedigim zaman bu kilolardan kurtulabilirim diye dusundum.. Oysaki zaman zaman kortizon kullanmam gerekiyordu, yani kilo versemde geri aliyordum, 3 ver 5 al omrum boyle gecti...sonra birgun vucut iflas sinyali vermeye baslayinca artik dogru zamanin geldigine karar verdim ve diyete basladim... Ve diyetim suresince hep zayiflayacagima inandim, kararlarimi bastan belirledim o kararlardan hic sapmadim... Simdi bile sapmiyorum.. Hala zeytin yemiyorum... Cikolata yemiyorum.. Biskuvi vb yemiyorum.. Bunlarin yerine yenecek cok daha guzel seyler var... Su anda seyreltilmis diyet dedigim korua programi uyguluyorum )) cunku hedefi 55 yaptim.. Kisaca eger istersen yaparsin... Sadece iste ve basla, hemde sidi... Diyet yapmak icin bir suru para harcamana gerek yok, eldekilerle cok guzel seyler yapabilirsin, spora gitmene gerek yok evde yapabilirdun... Istersen dunyalari bile fethedebilirsin... Sadece iste, soracagin birsey olursa burdaki arkadaslar sana destek olacaktir... Kate, bebegin cinsiyetini bende mersk ediyorum, gonlunden gecen olur insallah )) insirah, hem gobek deliginden hemde gibek ustunden olcuyorum, ikiside ayni cikiyor bende... O yuzden bilemiyorum, istersen internetten bak canim, yada benim gibi iki sekildede olc... Biri digerinden farkli olmamali bence, tabi duz bir karin bolgesi istiyorsak )) iste boyle.. Aklima gelenler bunlar, cepten yazdigim icin cevap yazmayi atladigim varsa affola, firsat bulunca laptoptan girecegim, annem oyun oynadigi icn cepten girmek zorunda kaldim da ))

Selam kızlar ))

Laptopa el atmış durumdayım p
Hava sıcak, olduğumuz yerde eriyoruz...
Akşam klimayı açtım altında yattım bir süre ama annem üşüdüm diyinca malesef kapatmak zorunda kaldım ))
Annem, kızkardeşim ve ben geldik, kocalar yok ))
Annem tek yatamadığı için ikimiz aynı odada yatıyoruz ama bir üşüyor bir yanıyor malesef klimayı şöyle rahat rahat çalıştırıp altında yatamadım off off ))
saat 4 civarı denize ineceğiz, bu sıcaklarda asla erken inmiyorum denize...
Zaten güneşlenmekten nefret eden bir insanım, acayip bir tenim var, güneşi görmeden yanıyorum...
O yüzden 4 ten sonra ve mümkünse gölgede oturmayı tercih ediyorum ))
şimdi dönüş için uçak bileti bakıyorum, bayramda istanbulda olacağım sanırım...
eşim gelemeyecek, o yüzden dönsem iyi olur diye düşünüyorum...
Bakalım, bir bilet fiyatlarına bakayım karar vereceğim ))

Selam kızlarr burası en son 72.8de mi kalmış aa ne ayıp oysaki ben bu sabah tam tamına 70.7 kiloyummm ! :)
sonunda 6lara geliyorum
haftalardır ağlıyorum 6lar diye. .

selam kizlar, mutsuzum (( annemde tarti varmis, tartildim bu sabah ve 62,4 geldim.. Annem ve kizkaerdesim sabahtan beri bana bu tartinin bozuk oldugunu ve 2 kilo fazla tarttigini soyluyor ama inanmiyorum... Burda tum yeme duzenim bozuldu, aksamlari gec yiyorum, kacamak ufak tefek yapiyorum.. Artik istedigim kiloya ulastigim icin problem yapmiyirum ama genede yediklerime dikkat ederek devam ediyorum yoluma.. Bu tarti beni deli etti, simdi kilo aldimmi almadimmi bilemiyirum, acaba gercekten tarti yanlismi tartiyor... Iki gunde bu kadar kilo almam mumkun degil, ki oyle deli gibi asla yemedim... Bir kac gun bekleyip tekrar tartilacagim... Ve istanbula kesinlikle 58 kilo olarak donecegim iste o kadar !

soya sosu 2 gündür okuyorum tek kelime ile süpersin ya senden çok iyi yaşam koçu olur bence bi düşün derim bu kadar kişiye fikr veriyorsun, liste veriyorsun korkutuyorsun:) azmine iradene hayran kalmamak elde değil yazık ki çok geç kalmışım okumak için sen zayıflamışsın bile, ben yeni başlıyoum isterdim ki birlikte zayıflayalım, bilmiyorum hala tavsiyelerde bulunuyormusun (bütün sayfaları okyyamadım) ben 83.6 ile başladım zayıflamaya 9 temmuzda başladım ama 2 haftadır 81 de çakıldım hiçbir ilerleme yok akşamları da 10 km kadar yürüyorum ama yok insülin direncim düşük ilaç kullanıyorum ancak tık yok bu da çok canımı sıkıyo artık takip edicem sürekli burayı tebriklerrr tekrar canım

tekrar merhaba hepinize,

burayı yeterince geç bulup kararlarımı verdikten sonra hayat bana karşı durmaya mı başladı dersiniz?
dün kastamonuya taşınacağımız ortaya çıktı eşim emin olana dek söylememiş süpriz yapmış bana aslında iyi olabilir diye düşünüyorum sonuçta yeni bir şehir yeni bir hayat yeni kararlar çok uyuşacaklar diye düşünerek çay demliyordum bu sabah kiiiiiii tüpüm bitti ve öğrendiğime göre kastamonuda doğalgaz varmış tüpü satacağız giderken en azından yarı dolu tüpü geri vermeyeceğiz ancak yenisini almıyoruz ki bu da yemek yapma konusunda oldukça kısıtlandım demektir.

ne dersiniz taşınma sürecinde diyet gibi birşeylere başlayayımmı muzaffer kuşhan diyeti yapmak istiyordum ama önümeki bir hafta içinde eşyaları taşıma kamyonuna yüklenecek duruma getirmem gerekiyor daha sonra ankaraya kayınvalideme gideceğiz orada bayramı geçirip kastamonuya gidip ev tutacağız temizlik ve taşınma işleri olacak. ne yapacağım bilmiyorum???? kafam çok karışık birde endokrinoloji uzmanına gitmem gerekiyor ancak bunu ne zaman yapayım sonuçta buradan taşınıyoruz en fazla 1 kere gidebileceğim kastamonuda mı gitsem doktora hani tedavi bütünlüğü açısından?

yardımınız ve fikirleriniz gerekli kızlar...

günaydın arkadaşlar

yasemin izinli oluca topiği açanda olmamış ben açayım barii (sessiz takipçiniz)

gunaydin kizlar )) gordugum kadariyla topigimin mudavimleri yok ama sessiz takipcileri ve yeni arkadaslar bos birakmamislar sayfamizi, tesekkur ederim )) kisaca bilgi vermek gerekirse burasi hala cok sicak nefes alamiyorum... Bayramdan once istanbula donecegim, sicaklar bunaltti beni valla... Deniz bile keyifli gelmiyor o derece... Genelde hava ruzgrli yada yagmurluyken denize girmeyi seviyorum... Gelelim size... Aintit, eger tasinacaksan gittigin yerde doktora gorun, tasinma esnasinda cok yogun olacaksin, ben yeni tasindim biliyirum zorlugunu... Ve diyetede tasindiktan sonra basla.. Ama sonra baslayacagim diye ne bulursan yeme, herseyi olculu ye, kacamak olarak adleddigimiz seylerden uzak dur )) ha birde muzaffer kushan seni tanimaz, yazdigi liste sana uygun bir liste olamaz o yuzden... Yani internette gordugun listelere itubar etme... Eger istiyorsan diyetisyene git sana liste yazsin... Yada benim yaptigim gibi kendi listeni olustur, kacamaklri devre disi birak... Neyin kilo yaptugini zaten biliyorsun)) ruzgar, hosgeldin... Hala buradayim biryerlere gitmeyi dusunmuyorum... Hedefi 55 e cektim cunku )) o yuzdn sormak istedigin bursey olursa hepimiz yardimci oluruz.. Yuruyus yapman cok guzel tebrik ederim )) krizantem, sabah gelip sayfamizi actigin icin cok tesekkurler canim, gunumuzu aydinlattin )) didimden sevgilerle, simdilik bu kadar musait olunca gene yazarim mucksss hepinize

soyacım ne güzel tatildesin bende bayramda çıkacam inşallah tatile

bol bol yüzüp tadını çıkarmalısın

Sayfamız eski yoğunlukta değil sanırım Ramazan ayı hepimizi altüst etti
Oruçtan sonra iftarı yapar yapmaz kendimi dışarı atıyorum
Gün içindede yemek yapıyorum cogu zaman davet vardı ben gittim bana geldiler:)))
Daha bu hafta ful valla kızlar...
Kaçamak yapmamaya çalışıyorum ama yediğim seylerin tuzlarını yağlarını ayarlama imkanım olmuyor
(Dışarda davette oldugum zamanlar)
Buda tartıya olumsuz yansıyor tabiki çakıldım kaldım 69 larda gitmiyor((
Uyku en büyük problem gün icinde 4 yada 5 saat uykuyla dürüyorum.
Oğlan öğlen uyursa onunla bende yatıyorum yoksa salak gibi oluyorum...

Aksamda gene dışarlarda oluyoruz malum sıcaklar hala yakamızı bırakmadı...
Gece kahve icmeye arkadaslarım geliyo benim balkon serin oluyor diye:)))
Sahura kadar oturuyoz..
Sonra tartıda eksi görmeyi dusle olmuyo iste öyle düzen olmayınca istediğin kadar yemek yeme yinede olmuyor:))
Kilo verilmiyoooo....
,bu aksam evdeyiz şimdilik çorba köfte pates yaptım birazdan salata yapcam kendi köftem ızgara esiminki kzartma olcak...
Aksamda arkadasım gelecek su Brezilya fonu almıştım ilacını onu yapcaz evde...
İlkini yapalım 4 ay oldu sanki bozuldu gibi bidaha yapayım bayrama hazır olsun...
Bayramda sanırım ilk babamlarla otele gitcez..ondan sonra esim bizim yazlığa gidelim diyor cinarcikta yazlıkları var ama dediğim kayınvalidemize hiç teklif etmez gidin diye...
Eşimde gidelim bu yaz dedi..
Aslında ben gitmek istemiyorum ama esim kırılmasın hem o evde onunda hakkı var esim hakkı olan herseyde benimde doğal olarak hakkım oluyor:)))yani gidebiliriz:)))
İnanın tatile çok ihtiyacım var ama bide ozamana kadar gitseydi su kilolar biraz daha...
Ama bayrama koyduğum 66 lar hedefi imkansız sanırım
.hadi 67 diyorum ozaman biraz kendimi zorlayım kızlar.

Ay çenem düştü oğlan uyurken yazıyım dedim..özledim valla kızlar eski günler gibi uzun uzun yazılarınızı okumayı..
Neyse Ramazan sonu acısını çıkarırız
..seviyorum sizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…