Hepinize merhaba,
Dün geceden beri başlığı okuyorum ve ilk defa yalnız olmadığımı hissettim. Ben de bir zamanlar 36-38 beden arasında değişen kilo aldığında 1 hafta 10 gün dikkat ettiğinde eski kilosuna ulaşan tuzu kuru bir insandım. çalışma koşullarım nedeni ile oldukça hareketli bir yaşam sürdüğümden egzersiz ihtiyacı hiç hissetmezdim. Birgün Lise mezunu olmaktan sıkılıp üniversite okumaya karar verdiğimde değişmeye başladı hayatım. İşimi bırakıp 4 senedir karıştırmadığım kitaplarımla uzun geceler geçirerek üniversite hazırlık döneminde 5 kg aldım ve 38 beden kıyafetlerim biraz dar gelmeye başlamıştı 62 kg olmuştum çünkü. Bir İzmir kızı olarak Kütahya'nın soğuk ikliminde üşürüm diye 40 beden kıyafetler aldım ki içine kalın çoraplar giyebileyim nasıl olsa yine eski formuma dönerim diye önemsememiştim ki bir anda PCO diye bir illete yakalandım ve tedavi için verilen ilaçta şaka gibi 2 yan etki yazıyordu;
1- kilo alımına yol açabilir
2- kilo kaybına yol açar
hayatımın o ana kadar olan en şanssız durumunu yaşadım ve 5 ay süren tedavide diyet yaptığım halde 20 kg aldım... Artık Nur topu gibi 82 Kg idim. üstelik derslerim o kadar ağırlaşmıştı ki artık günde sadece 4 saat uyku uyumaya vaktim vardı sürekli ders çalışıyordum. okulu bitirdiğimde 80 kg idim 18 ayda 2 kilo verebilmiştim ancak. başıma gelenler ancak bu kadar kötü olabilirdi, kötü günler sonunda geride kaldı derken ailemin yeni taşındığı gebzede tacizi kendine hak gören magandalar tarafından bacağımdan bıçaklanarak 3 ay yatağa bağımlı kaldım ve tabi bu olay bana 3 ay yatmaktan başka bir de depresyona ve kırmızı reçeteli depresyon ilaçlarına maruz kalmama yol açınca biraz da o ilaçlarla tekrar 82 yi gördüm. bütün bunlardan sıyrılıp evlendiğimde düğün stresinden ve reflü gibi acı veren bir kaç aydan sonra diyetsiz egzersizsiz 75 kiloya düştüm ancak eşimin iş durumu nedeni ile gittiğimiz kasaba büyüklüğündeki muğla merkezde "0" sosyal hayat ve burada bulduğum masa başı iş sayesindeşu an 75 ten 85'e çıktıım tabi bu kilo alma sürecinde direndim spor salonu üyeliği dukan diyeti gibi yöntemlerle verdiğim kilolar beni bir anlığına olduğum kilonun altına çekerken daha diyet yada spor bitmeden 2 misli olarak geri dönmeye başladım. en son 84,1 kg iken 3 haftadır yediklerime dikkat etmemle ve egzersizle ancak 300 gr verebilmiş olup 83,800 ü bu sabah itibari ile kaydettim. sürecim zor Endokrin uzmanına gidip hormonlarımı kontrol ettirmeyi düşünüyorum ancak iğne fobim için yapılan tedavim henüz bitmiş değil. biter bitmez kan tahlillerimi yaptırıp doktorara derdimi anlatacağım soyasosu'nun 88den 60a düştüğünü görmek bana çok büyük bir moral oldu çünkü o kadar kilo veren birini hiç tanımadım hayatımda ve bana bunun yapılabildiğini gösterdiği için ona teşekkür ediyorum.
umarım sonunda mutlu oduğum kiloma geri dönebilirim. hayatı boyunca kilo vermekte zorlanmayan ben artık kilo veremediğimi gördüğümde üstelik eşimin 55 kiloluk tabiri caizse 10 kişilik yemek yediği halde gram almadığını düşünecek olursak depresyonun kıyısındayım... umarım aramızdaki bu kilo farkı artık kapanır ama benim kilo vermemle...
Inci tebrik ederim canım allah tamamına erdirsin çok sevindim senin adınabana yaptığın cinsiyet tahminini kendinede yap merak ediyorum. Ben 16ağustosda öğrenicem inşallah 2li test için o zamana çağırdı gitmişkende söyler belki:-/ bu arada geçen pazar rüyamda kanamam var hastane hastane geziyorum düşük tehlikesi var diyorlar. Sonra uyandım wc ye gittim bir baktım bir damla kan sok oldum. Hemen hastaneye gittim düşük tehlikesi atlatmişsin ama şimdi geçmiş tehliken dedi doktor. Çok korktum iş görme dedi dinlen dedi şükür başkada kan gelmedi. Tehlikeyi atlatmişim ilaçda vermedi. Çok üzüldüm birşey oldu bebeğe diye ama şükür iyiymiş hareketlerini hissediyorum artık. Aman dikkat et işmiş güçmüş yorma kendini ben salakligima doymayayim koltuk altlarını sildim sanki kurtlandi. Dikkat et canım ilk 4ay çok önemli ay çok uzun oldu bi çenesi düşükde benim ))
ayyy yasemin siz zayıfladıkça kendim zayıflamışım gibi seviniyorumselam kızlar
ben bugun itibariyle izne çıkıyorum eğerkı oralarda girebilrisem girer yazdıklarınızı okumaya çalışıırım köye gidecem ordan da ıspartaya geçebilirim işte
artık yavaşta olsaa günlük tartı eksi göstermesi hoşuma gidiyor dua edinde bayrama kadar 63 kg düşeyim ya çünkü giyecek hiç birşeyım yok hepsi bol gelıyor çünkü kendime söz verdim 60kg düşmeden bişi almıcam sadece ta eskıden kalan 38 beden 2 pantolon vardı hoşuma gittiği için saklamıştım forma gibi onları giyiyorum birde 3 elbısem onları daraltım işte öle
inci bebeğimize iyi bak kate gibi yorma kendini
neyse hepiniz kendinize iyi bakın
sizleri seviyorum byeeeeeeeeeeeeeeeeee
inanamıyorum canım ya,yıkıldım remen şimdi,diyeti miyeti bırakmak geldi içimden.
Keşke becerebilseydim de normal doğurabilseydim,çok üzgünüm.
Cevabın için teşekkür ederim.bir süre mekik çekmeyi deneyeyim,belki birkaç cm farkeder bari
Günaydın kızlar ))
Yolculuk öncesi son kez yazıyorum sanırım,
birazdan duş alıp hazırlanmaya başlayacağım ))
Kısaca bir iki şey yazmak istedim, fırsat bulursam gene yazacağım
Kate,
canım çok dikkat et, geçmiş olsun.. Allah tekrarını yaşatmasın... Korktum valla, bebeğimize dikkat et, güzel bak ona... Bırak koltukların altları da kurtlansın lütfen )) Gerekirse gelir temizliğini ben yaparım ))
Sevgimiz ve Umutcan,
Ben diyete ilk başladığımda kilom 88,6 idi, bel kalınlığım ise benim ölçümlerime göre 101 cm, bir ara kavitasyona gittim (3 seans) ordaki kızın ölçümüne göre 106 cm idi... Şu anda ise 77 cm...
Ve evet, tekrar ediyorum ki, 50 kiloda olsanız beliniz 80 cm'in altında değil ise hala risk altındasınız demektir... Bayanlarda bel kalınlığı 80 cm'in altında olmalı... Bu durum basit tabirle vücudunuzun yağ bağlamış olduğunu gösteriyor... Sanırım aranızda 106 cm ile en çok yağ bağlamış insan bendim )) O yüzden lütfen kendinizi kötü hissetmeyin ve asla gitmez diye düşünmeyin ))
Eğer bendeki göbek eridiyse sizdeki haydi haydi erir...
Benim bacak ve basen problemim hiç olmadı, sadece kocaman bir karnım ve büyük göğüslerim ve geniş bir üst gövdem vardı...
Ve asla bunların eriyeceğini düşünemiyordum.. Ama diyet ve sporla hepsi gitti...
Ayrıca kızkardeşimde sezeryanla doğum yaptı, ve 80 kilo civarındaydı doğum yaptığında...
Şimdi ise 57 kilo... Gayet güzel bir vücudu var, incecik..
İsterseniz yapabilirsiniz, beliniz yada başka bir şeyiniz kalın diye dert etmeyin...
Bende başta belimi çok taktım kafama, bu erimez diye düşündüm ama yılmadan bel hareketleri çalıştım...
TV izlerken bile bel hareketleri yapıyordum oturduğum yerde, mükafatını da aldım, alıyorum...
Sizde yapabilirsiniz, yapın ve beni sevindirin lütfen ))
SEssiz takipcilerimizi de seviyorum, güzel haberlerinizi bekliyorum ))
Ve sevgili arkadaşlarım...
hadi ben hazırlanmaya başlayayım, herhangi bir eksik varmı bakayım,
Sizi seviyorum, didime ulaşınca yazarım size
Sevgilerimle ))
aman katecim dikkat et ağır işler yapma sakın
ben hamileliğim boyunca çok hareketliydim her yere yürüyerek gittim
ama hiç öle eğilip kalkacağım işler yapmadım
bol yürüyüş yap faydasını doğumda görürsün
bebişin cinsiyetini de çok merak ediyorum
içime kız doğuyo ama
hayırlı sağlıklı evlat olsun da....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?