Burdakii yorumunuzuu okuyunca kendimde yaptığımm hatalarımıı farkettimm canımm
Mesela benn öğlen ve akşam olmak üzere taze fasülye yedimm ama daha et alışverişine çıkamadımm
ilk işim yarın tavuğumuu alıpp dolaba koyuyorumm
doktorda sizin dediğiniz gibi akşiam et olmalı demişti bana ve zeytin ağzına alma dediii
dereotunuda mutlaka alacağım kokusuna bayılıyorumm lorunn içinde muhteşem olacaktır eminimmm
karpuzda sizinn dediğiniz gibii yine sadece 1 çorba kasesi olacak dedii yanii oda 1 dilimm eder değilmii canımm
ekmek kafamı karıştırıyorrr ,dünden beri kafama çok takıldıı napsam yesemmi yemesemmii
doktor mutlaka yiceksin deyince karar veremedimmm
selam kizlar, kitap okuyup yaticam birazdan, son birkez bakayim dedim... Hemen cevap vereyim size ama once belirtmek isterim ki annem ve teyzemden firca yedim sizin yuzunuzdn )))))) deniz kenarindada aksam cay icerkende surekli telefon elinde birseyler yaziyorsun yada okuyorsun yeter artik deyip fircayi bastilar sizin yuzunuzden )))) ayri kalamadigim icin hakettim bu fircayi )) neyse, insirahcim, menun guzel tatlim, bayram sonrasi cok guzel kiloverecegiz sakin panik yapma ve kendini uzme, vucudun strese girerse yag depolamaya baslar biliyorsun... Hep relax ol, ben ne yapar eder seni slimfit yaparim, elimden kurtulmaz hic bir seyha bu arada erik hosafina izin verdim ama bu sekilde yazma sadece,erik hosafinin tarifini de ver... Yoksa arkadaslar bol sekerli hosaf yapip icerler aman diyim )) biliyorsun biz kendi yemeklerimizi turetip yiyoruz cogu zaman )) karabiber arkadasim, sana kocaman aferin, kacamak konusndaki tavrin gercekten beni mutlu etti )) diyetisyenin eger bu sekilde bir liste verdiyse simdilik onu uygula, neticede kan testleri vs yapip vermistir o listesi sana.. Belli bir takim testler uygulanmistir, metabolizma hizina vs bakilmistir, yag kas oranin olculmustur... Bunlara uygun bir diyet vermistir diye dusunuyirum.. Haftalik kac kilo hedefledi doktorun? Tum testler yapildi mi? En azindan 15 gunluk sonucu gorelim ona gore karar verelim bence )) sevgilerimle...
selam kizlar, kitap okuyup yaticam birazdan, son birkez bakayim dedim... Hemen cevap vereyim size ama once belirtmek isterim ki annem ve teyzemden firca yedim sizin yuzunuzdn )))))) deniz kenarindada aksam cay icerkende surekli telefon elinde birseyler yaziyorsun yada okuyorsun yeter artik deyip fircayi bastilar sizin yuzunuzden )))) ayri kalamadigim icin hakettim bu fircayi )) neyse, insirahcim, menun guzel tatlim, bayram sonrasi cok guzel kiloverecegiz sakin panik yapma ve kendini uzme, vucudun strese girerse yag depolamaya baslar biliyorsun... Hep relax ol, ben ne yapar eder seni slimfit yaparim, elimden kurtulmaz hic bir seyha bu arada erik hosafina izin verdim ama bu sekilde yazma sadece,erik hosafinin tarifini de ver... Yoksa arkadaslar bol sekerli hosaf yapip icerler aman diyim )) biliyorsun biz kendi yemeklerimizi turetip yiyoruz cogu zaman )) karabiber arkadasim, sana kocaman aferin, kacamak konusndaki tavrin gercekten beni mutlu etti )) diyetisyenin eger bu sekilde bir liste verdiyse simdilik onu uygula, neticede kan testleri vs yapip vermistir o listesi sana.. Belli bir takim testler uygulanmistir, metabolizma hizina vs bakilmistir, yag kas oranin olculmustur... Bunlara uygun bir diyet vermistir diye dusunuyirum.. Haftalik kac kilo hedefledi doktorun? Tum testler yapildi mi? En azindan 15 gunluk sonucu gorelim ona gore karar verelim bence )) sevgilerimle...
hmm akşama öğününde ekemek mi koymuş diyetisyeninin ?
ben de geçmiş zaman gitmiştim bi diyetisyene ama akşam öğününde ekmek yoktu
soya da bana yasakladı akşam öğününde
gün içinde yediklerimiz daha kolay sindiriliyor ama akşam için aynı şeyi söyleyemicem
bu arada soyam pazartesi tartı günü koymana sevindim
böyle amaçsız gibi oluyo yahu
sahurda tam tahıl ekmeğiyle tost yaptım salatayla yedim
1 bardak da erik suyu içtim süt için soyadan izin aldım merak etmeyin kaçamak değil :)
ramazan mahsus sadece
iftarda
tavuk çorbası
bi parça tavuk
salata
2 kaşık da kuru fasülye yedim
biraz çok gibi ama sıfır ekmek sıfır pilav kaçamak yok tatlı da yok
ramazanda tatlı olarak sadece dondurma yiyorum yada çok canım isterse 2 3 hurma doğruyorum yoğurdun içine
tatlı krizimi geçiriyorum
bi kaç gündür kabızlığım devam ediyor yeşil çay da soya dedi ya susatır diye cesaret edemedim
ama bu akşam deneyebilirim
iftardan 2 saat sonra bir şeftali yedim
2 saat sonra kuru kayısı ve yoğurt yicem
genelde bu şekilde besleniyorum ramazan dolayısıyla menü azaldığı için kilo vermem durdu
ama sıfır hareket tüm gün uyuyorum desem yeridir
çünkü sabah 6ya kadar ayaktayım
bazen dayanamyıp uyuyorum ama
günaydın arkadaşlarım nasılsınız umarımhepiniz azimli ve iyisinizdir.
karabiberim naçizane olarak sana bişey sormak istiyorum diyetisyenin verdiği 7 dilim ekmek 7 porsiyon ekmek ve türevleri değil değil miii
değişim listesi verdi mi
Yasemin,
Simidi peynirli yeme...
Sade simit ye... Peynirli simit işlem görüyor ve içine fazladan yağ konuyor...
Ayrıca tatlı isteğini bastırmak için meyve ye yada hurma ye...
Elinin altında atıştırmalık bir şeyler bulundur ama kalori bakımından zayıf bir şeyler bulundur...
Ben acıkınca genelde dereotu, maynanoz yada salatalığı tercih ediyorum...
Özellikle dereotu ve maydanoz çok iştahımı kesiyor
iyi de tatlım sadece simit sadece karbonhidrat demek ama yanında peynir protein+ calcium demek biz bayanların en gereklisi yani..üstelik kilo vermemize/verebilmemize destek.
hani sadece peyniri anlarım ama sadece simityanlış yönlendirme derim
bana göre bu kahvaltı menüsünün yanın çiğ sebze(salatalık,domates,biber,maydanoz,nane vs.) eklerse tam sağlıklı bir kahvaltı olur..
dimi şekercik
iyi de tatlım sadece simit sadece karbonhidrat demek ama yanında peynir protein+ calcium demek biz bayanların en gereklisi yani..üstelik kilo vermemize/verebilmemize destek.
hani sadece peyniri anlarım ama sadece simityanlış yönlendirme derim
bana göre bu kahvaltı menüsünün yanın çiğ sebze(salatalık,domates,biber,maydanoz,nane vs.) eklerse tam sağlıklı bir kahvaltı olur..
dimi şekercik
Bu yorumları gördükçe asla bozmak yok diyorumm ve dahha çok daha çok hırslanıyorummmmCanım,
4 günde nasıl bir mucize bekliyorsun?
300 gr / 4 gün = 75 gr
Şöyle bir düşün...
Sen bir günde çok rahat 500 gr alan bir insansın normalde, ama gün içinde bunun 200-300 gramını hiç bir şey yapmasan bile yakıyorsun...
Yani günlük hiç olmasa bile vücudun 100 gr yağ biriktiriyor...
Sen bu dört günde aslında hem o vücudunun tuttuğu 100 gr yağı hemde extradan 75 gr yağı vermiş oldun...
Ve asla mucize beklemeyin...
Biranda 4-5 kilo veremezsiniz !
100 gr, 200 gr'lar birleşip önce 1 kilo olacak, sonra 5 kilo olacak...
4 gün için çok iyi bir rakam !
Bence hiç morelin bozulmasın, aslında mutlu olmalısın...
Eğer başlamasaydın şu anda vücuduna ekstradan 300 + 300 gr yağ depolamış olacaktın bunu unutma !
Yani tartıda 84 değil, 84,600 çıkacaktın!
Kararlı olman ve kendine söz geçirmen önemli...
Bende başlarda bunlara çok takıldım ki ben 88,600 ile başladım...
Kaç kere morelim bozuldu, kaç kere kendime sinirlenip ağladım bilemezsin...
Ama yılmadım, bırakmadım
Her seferinde dahada hırs yaptım kendime
Bırakmadım bırakmayacağım
Ben 60 kiloyu göreceğim
Sen?
Sorunlarımızı ufak parçalara böldüğümüzde daha çabuk biter unutmayalım ))
Aklıma hep şu örnek geliyor nedense...
Çocukken köye gitmiştim...
Halam bana dantel yapmayı öğretmişti ve masa örtüsü göstermişti..
Bundan yap çeyizine koyalım demişti... (O zamanlar çeyize dantel koyuluyordu ya)
Koskocaman masa örtüsü bunu nasıl yapıcam dedim,
Bak bu ufak ufak şekilleri yapıcaksın sonra birleştiricez kocaman olucak dedi...
3 ay orda kaldım, 3 ayda kocaman bir masa örtüsü yaptım ))
Kilo vermekte böyle birşey...
Ufak ufak parçalar vereceğiz bedenimizden...
Sonra bir bakacağız ki, kocaman bir parçamız gitmiş !
Başaracağız arkadaşlar...
Ama, bugün şunu yedim, kaçamak yaptımla değil
Gerçekten azmederek, kendimize inanarak !
Kendimizi kandırmadan !
Eğer herhafta 1 kilo vermeyi başarırsak, kendimizi ödüllendirebiliriz ))
Ama ödülümüz tatlı yemek değil !
Mesela istediğimiz kiloya ulaştığımızda giyeceğimiz bir kıyafeti almakta bir ödül olabilir bize ?
Ben uzun zaman sonra ilk defa 44 beden bir pantolona girdim dün... Hemde hiç zorlanmadan... Kasmadan...
Belki önümüzdeki ay 42 bedene gireceğim...
Bir sonraki ay 40 beden...
Bunu kaçamaklarla yapamam...
Ben zayıflarken siz bakacakmısınız ?
Yoksa benimle birlikte zayıflayacak mısınız?
Karar sizin...
Bu yorumları gördükçe asla bozmak yok diyorumm ve dahha çok daha çok hırslanıyorummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?