Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Merhaba Soya;
Bugün nasılsın? 3 günlük menümü yazdım.Ne düşünüyorsun?

sayende soyacım sağlıklı yaşamaya başladım ve hiç şişkinliğim olmuyor artık...

bugün okula gittim arkadaşlarım doğum kilolarından hiç kalmamış sen doğum mu yaptın? dediler mutlu oldum ama onlar asıl beni hedefime ulaşırken görsünler..
bugünkü kilom 62.4....:))))

yanlış yapabilirim ama eski sayfalardan aramak zor geldi kızım uyurken yürüyüşümü yapacağım...

başlangıç tarihi:22.08.2012
başlangıç kilo:65.5
şimdiki kilo:62.4
giden kilo:3.1
hedef:55
sanayağ paketi: 42 idi 30 kaldı.............:))))))))))

Merhaba Soya;
Bugün nasılsın? 3 günlük menümü yazdım.Ne düşünüyorsun?

Selam cemile,
Gec cevap verdigim icin kusura bakma, bu hafta esim izinde, haftasonu acik ogretim sinavlari var anlayacagin ugrasip duruyorum ))aslinda tek dersim var ama seneye kredili sistem oluyormus o yuzden borcsuz gecmek istiyorum, bakalim buyuk ihtimalle veririm sinavi

Soruna gelince, evet canim seni gurubumuza dahil edebilirim sende istersen... Gunluk menulerin gayet guzeldi, yaklasimini da begendim, umarim sana faydali olabiliriz )) burda kurallara uydugun surece emin ol kilo verirsin, ve en onemli kurallari unutma ! Kacamak yok ! Spor yapilacak ! Duzenli beslenilecek ! Gerisi zaten corap sokugu ))
Sevgilerimle

Aysss, kilo vermek hic bu kadar keyifli olmusmuydu daha once )) ben diyet suresince cok keyif aldim hala da cok buyuk bir keyifle devam ediyorum.. Tebrik ederim seni, bak goz acip kapayana kadar 12 koca paket sanayagini attin vucudundan...
Sana tabsiyem bir ara markete git 12 tane sanayagini bir araya koy ve bak... Ne kadar cok yer kapladiklarini gorunce inanamayacaksin )))) ve birde beni dusun, tam 114 tane attim vucudumdan yuh diyorum kendime ))))))

valla soyacım iyi ki burdayım ve sizlerleyim bnm başarımın büyük bir kısmı sizin sayenizde.. hiç inanmazdım kilo verebileceğimi...:)))..ama veriyorum çok mutluyum...
ilk fırsatta markete gider gitmez deneyeceğim...
ben de sana kocaman bir helal olsun diyorum..ve nerelerdesin diye merak ediyordum sınava çalışıyormuşsun kolay gelsin başarılar dilerim şimdiden...
iyi geceler...

inşallah verebilirsin.Gerçi senin gibi iradeli ve azimli birinin verememesini düşünemem.Gruba girmeyi tabiki isterim.Düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalışıyorum.Doktoruma göre en az 4 kilo daha vermem gerekiyor.Ama bana göre8 kilo vermem gerekiyor.İlk hedefim 76,5 kg.Hepimize kolay gelsin.Bu günkü menüm;
Sabah:2 dilim kepek ekmeğinden yağsız tost, 1 domates,1 salatalık,maydonoz, dereotu
Ara: 1 armut
öğle:1 adet tavuk baget,salata
Ara:1 adet şeftali
Akşam:3 yemek kaşığı makarna (2-3 haftada bir bu kadar yiyebilirmiyim),yoğurt
Gece:Yeşil çay

Yarın evde yokum.Kız kardeşim evlenecek.Mobilya bakmaya gideceğiz.Büyük ihtimalle dışarda yemek yenir.Ama ben yanıma süt,grissini ve meyve alıcam.Onları yiyeceğim.Birazda yorulursam süper olur.İnşallah çok yürürüz.

İyi akşamlar arkadaşlarr
Sonunda o cümleyii bende duydum,bugün gezmeye gittik eşimin akrabasına ve çayla birlikte kocamann bir dilim yaşpasta ve kurabiye geldiiii,ev sahibiine almakk istemediğimii söyledimm ,bugünn boz yarın başlarsınn dedi banaa,
eeeeee kolay ya benim o pastayıı yememm sil baştann tekrarr başa dönemm demektiii ve benn hemen kalkıp çocuklarınn odasına gidipp kızlarıma gelinn tabağımıı alınn dedimm ve onlara verdimm yemedimm ,bu gece çok mutlu uyuyabilirimm bende gelenii çevirdimmm ohh bee
Diyete başladığımdan berii ilk gezmemmdii

Menüm
sabah,1 dilim ekmek ,2 kaşık lor,domates

ara,şeftali

öğlen,1 dilim ekmek ve sade ıspanak kavurması 3 kaşık kadar ve yoğurt

ara,kırmızı büyük bir erik
nescafe
yeşil çay

akşam, 4 kaşık bezelye ve yoğurt

sonra gezmeye gittikk orda meyve önce ikram ettiler ben ondan yedim sadece şeftali yarımm
pastayıda kızlara verdimmm

Cemilecim hoş geldin

yasemincim regl yakıondır ondan olabilir benimde regl olduğum gün 84.7 çıktımm bugün ama 83.9 gördüm sonunda oh bee

soyacım sen kesin pazartesiye 59 sun

Makaranayı haşlanmış olarak içinden 1 su bardağı alıpp yiyebiliyorsunn canımmm üstünede bir kaç kaşık yoğurt koy yağda yakmadan sadece pul biber serp
menünde güzelmiş

Bende az önce 1 yumurta haşladım,1 kaşık lora dere otu ve nane doğradım ,1 domates yanına ekmakk almadan yedim ,bu saate kadarda3 bardak suyumuda içtim
Birazdan yeşil çay içeyim
Arkadaşın bebeği sarılıkk olmuşş onuu doktora götüreceğiz

gunaydııınnnn
merhaba kızlar
cok enerjik basladım bugune yauuu :))
gercı dun gecede boyleydım. bı turlu uyuyamadım. kalkıp geceyarısı temızlık yapasım vardı deli miyim neyım

ıcımdekı temızlık askını salıverıcem evın heryerıne bırazdan.

kahvaltım:
  • 1 tk lor peynırı
  • 1 domates
  • 1 salatalık
  • dereotu
  • maydanoz
kızlar bugun jıllıan ın spor programına da baslıcam. bakalım 30 gunde 2beden ıncelıcek mıyım :)

Günaydın

cemıleyld hoşgeldin canım

soya sınavda başarılar diliyorum ama sen zaten bu hk gelirsin

gelelim bana bugun tartı 66 kg gösterdi

sabah kalktım 15 dk spor yaptım

sonra uzun zamandır sireklı ballı su içmiyordum onu içtim
işe gelince 1 bardak sütlü nescafe 1 saat sonra da kahvaltımı yaptım

1 parça peynir
5 adet sunta etiform ve 1fincan yeşil çay

soya akşam evde spor yaptım yürüşe gitmedim
2 fincan yeşil çayımı içim

Gunaydin kizlar, su uyku duzenimi bir hal yoluna koymam gerekiyor, gec yatip gec kalkiyorum... Bunun sebebi esimin izinde olmasi ama siniir oluyorum uyku duzenim bozulunca, kendimi ucan balon gibi sis hissediyorum... Gerci periyod zamanimda yaklasti, normaldir sis hissetmem vucut su tutmaya basliyor ama genede uyku duzenime donmem lazim... Neyseki sadece 1 gun kaldi, persembe gunu isbasi yapiyor esim))

Dudagimin ustunde kocaman bir ucuk cikti, o kadar korkunc bir goruntusu var ki anlatamam )) dunden beri ucuk kremi suruyorum ama kremi surdukce kasiniyor... Sanki krem iyilestirecegine daha da azdiriyor gibi, anlamadim valla..
Bugun bol bol utu yapicam, butun dolabi utulemeyi dusunuyorum cunku dolapta ne var ne yoksa yikadim... Uzun suredir askida olan kiyafetler vardi, giyeceklerimi ayirdim hepsini yikadim birazdan utuluycem.. Simdi baslasam yaklasik 4-5 saat surer.. Carsaflar falanda var offf offf.. Basima is actim valla...

Dur basima bir is daha acayim, su listemizi bir daha yazayim unutanlar icin ))

ara öğün
1 yeşil elma
1 fincan yeşil çay

aralarda 3-4 adet badem ve kuruüzüm atııştırdım

soya hayatta en nefret ettiğim iş ütü yapmaktır allah kolaylık versin

Selam kizlar,

Yeni gelenler, listeyi unutanlar, nasil diyet yaptigimizi merak edenler, eski sayfalari okumayi sıkıcı bulanlar buraya... Bu listeyi tekrar yazmam saniyordum ama yazmam gerekiyormus yazdim... Buyrun bakalim ))

Sabah ac karnina,
İlik su veya
İlik su - bal (1 cay kasigi cicek bali) - 10 damla limon veya
İlik su - bal ( 1 cay kasigi cicek bali) - 1 yk elma sirkesi

Kahvalti,
1 dl tam bugday veya cavdar ekmegi
2 yk lor peyniri yada 1 parmak dil peyniri
Domates salatalik yesil biber
Maydanoz dereotu herturlu yesillik
1 meyve (isteyen yiyebilir)
Hafta da 2 kere yumurta
1 tam ceviz 2 kuru kayisi
Not: diyet suresince siyah yada yesil zeytin yenmeyecek

Ara
1 meyve

Oglen,
7-8 kasik sebze yemegi-yogurt-salata veya
İzgara-salata veya
Simit-ayran veya
Salata-ayran-bir dilim ekmek veya
Sandvic-ayran veya
Haslanmis makarna-salata-ayran veya
7-8 kasik bakliyat-salata-yogurt

Ara
2 galeta - 1 meyve

Ara
Yogurt

Aksam
Oglen menusunde yediklerinizden farkli bir secenek secin..
Ornegin, oglen simit ayran tercih ettiyseniz aksam mutlaka sebze yemegi tercih edin aksi takdirde bagirsak problemi yasarsiniz... Diyette en cok yasanan problemlerden biride kabizliktir, bundan kurtulmanin en kolay yolu daha fazla sebze tuketmekten gecer tabi eger kroniklesmis bir probleminiz yoksa...
Bu arada oglen menusunde belirttigim simit, sandvic tarzi yiyecekler aksam menusunde yenilemez... Aksam daha cok sulu gidalar tercih edilmeli ve hafif yemekler yemeliyiz... Cunku metabolizmamiz aksamlari yavaslar ve yediklerimizi depolar, eger kilo vermek istiyorsak sabahlari kahvaltimizi mutlaka yapmaliyiz, ara ogunlerimizi atlamamaliyiz ve aksamlari saat en gec 19:00 da aksam yemegimizi yemis olmaliyiz...

Aksam ara,
Yogurt-dereotu-pulbiber (guzel bir yag yakici karisim, tavsiye ederim)
Veya kucuk bir kase meyve salatasi
Veya tarcinli sut

Aksamlari saat 21:30 da 1 yesil elma ile bir fincan yesil cat icmenizi oneririm, cok iyi bir odem aticidir... Bir hafta deneyin farkedeceksiniz zaten... Sislikleriniz gidecek, daha hafiflemis uyanacaksiniz... Eger cok acikirsaniz gece tarcinli sut icebilirsiniz..
Yukarida yazmayi unuttum ama her yemekte bir kase corba icebilirsiniz, corbalainizin unlu, kremali olmamasi sart... Ve mutlaka taneli corba olmasi lazim... Ornegin suzme mercimek corbasi yapiyorsunuz, icine sehriye yada bulgur atin... Corbayi icmenizi degil yemenizi istiyorum...

Burdaki amacim size yemegi uzun surede yedirmek... Gerekirse yemek yerken tatli kasigi ve catali kullanin ve her lokmadan sonra elinizdn birakin... Ama yavas yemek yemegi kendinize mutlaka ogretin... Sofradan en son siz kalkin ama en az siz yemis olun, bu en onemli kuraliniz.. Tabaginiz koyu renkli olsun, eger koyu renk tabaginiz yoksa gidip bir tane edinin...
Kendinize bir tane koyu mavi guzel bir tabak alin ve yemeginizi bu tabakta yiyin, istah baskilama ozelligi var bilginiZe ))
Artik zuccaciyelerde 2 tl ye satiliyor, bulabilirsiniz diye dusunuyorum, bulamasanizda bosverin beyaz tabaklarda da zayiflaniyor ))))))

Ve yasaklardan bahsedelim biraz ))
Her turlu asitli icecek, meyvesuyu, cikolata, biskuvi, kek, borek ve benzeri, zeytin turleri, pirinc ve pirincle yapilan yemekler, patates ve patatesle yapilan yemekler, hamburger, pizza vb, cips, alkollu icecekler, yagli etler, yagli peynirler, pekmez, tereyag, sanayag vb, ve kacamak olarak adlandirdigimiz hersey yasakli... Su anda aklima gelmeyen seyler vardir sanirim, eger bir seyden emin degilseniz lutfen once sorun, bilgi alin...

Tuzu mumkun oldugunca azaltin, hatta mumkunse tuketmeyin... Sofraniza tuz koyuyorsaniz kaldirin, yemeklerinizi bir cay kasigi tuz ile pisirmeyi aliskanlik haline getirin... Sekeri unutun !!!
Yemeklerinizi 1 yk zeytinyagi ile pisirin, salataniza bir tatli kasigi zeytinyagi ekleyin, tuz koymayin... Salatayi tuzsuz yiyemem diyorsaniz lor peyniri ekleyin seveceksiniz ))

Ve su, gunde 2-2,5 litrenin uzerine cikmayin... Fazlasi bobreklerinize zarar verir... Fazla su sizi zayiflatmaz, bu tamamen zirvaliktir boyle seylere inanmayin... İctiginiz suyu zaten geri atiyorsunuz nasil zayiflatabilir ki? Ama fazla su ictiginizde bobreklerinizdeki yararli mineralleri de atiyor ve bobreginize zarar veriyorsunuz bilginiz olsun...

Sevgilerie

of ya artık evden yemek falan getirmiyeceğim oturup burda doğru dürüst yemek yiyemiyorum süreklı boğazımda duruyor sürekli müşteri geliyor tel çalıyor o yuzden dışarda az az yıyeceğim artık

neyse
öğle menum
domates biber
3 yk patlıcan

yoğurtumu bıle yıyemdim acıkırsam sonra yerım artık

Kızlar şehidin biri bizim mahalleden imiş tanımama görmem
ama ateş düştüğü yeri yakar yurek dayanırmı bilmem allah butun şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır versin

vatan sağolsun derler ya senın oğlun gözünden sakındığın yavrun ne zorluklar bu yaşa getir bir kör kurşuna gitsin sonra vatan sağolsun desinler bende bir erkek çocuğu annesı olarak vatan sağolsun demem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…