Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Ruyamda bile bebek istemedigimi dusunuyordum, benden anne olmaz...
Allah isteyenin gonlune gore versin ama ben istemiyorum, uyandigimda dusundugum tek sey ona ne isim verdigimdi... İki isim verdim ama neydi hatirlamiyorum... Ruyalarima cok onem veririm cunku cogu cikar... Bazilari bibebir cikar bazilari da dolaydi yoldan cikar... Yani o isimlerin bir onemi var bu kadar aklima takildigina gore ama bir turlu hatirlayamiyorum ))

merhaba kızlar,
ev cok yogundu, gelen giden, vs
yazamadım..

kahvaltım
  • domates
  • salatalık
  • lor peynırı
  • dereotu
  • 1 dilim ekmek
  • yesıl cay

günaydın kızlarrr

hayrolsun inşallah soyam
küçük soya olsa fena mı olur yani
ayyy sen onu nasıl eğitirsin kimbilir
ben de bebişime baktıkça iyi ki doğurmuşum diyorumm
eminim sen de öyle derdin
ve senden mükemmel bi anne olur emin ol buna
ama tabi senin düşüncen canım saygı duyarım

qwerty çabuk vermişsin kiloları yaaa
ben 72deyim halaaa
soya beni tpikten atmadan gitsin şu 2 kilo lütfennn

sabah
yarım simit domates yeşillik şekersiz çay
ara öğün 5 incir

Son düzenleyen: Moderatör:

hoşbulduk canım
valla en çok da topiğimi ve evimi özlemişim
ilerde o da olur inşallah orta bi yerde buluşuruz
ama önce kilolardan kurtulalım dimi?
kurbana kadar en az 5 kilo hadi bakalım

insirah 5 incirmi??????
naptin sen arkadasim yemeeeeeee 5 tane max 2 tane 1inin tadi da ayni 5inin tadida....
bayrama vercez ona goreeeee

Gwertbaby sahalara hızlı bir şekild dönüş yaptın canım

soyam annelık sana çok yakışır emınım kı çok iyi bir anne olacağına tabı kararIna saygımız sonsunz sen daha iyisini bilirsin

ara öğün

1 avuç kadar badem kuru üzüm

öğlen
salata
cacık
4 yk tavuk sote

VALLA BUGUN BENDE ÜŞENMEZSEM 1,5 SAAT YURUMEYI PLANLIYORUM BU HAFTA ÇOK TEMBELIM İSTEYEREK NE SPOR YAPIYOM NEDE KENDİME DÜZGÜN YEMEK HAZIRLAMIYOM

Son düzenleme:
of of kızlar

nedir bu hergun gözyaşı ,kan ve şehit haberleri annelerin feryatları babaların dik duruşu tam bugun bitecek bugun güzel şeyler olacak derken bugun tam afyon 25 şehit şırnak 1 şehitine allahtan rahmet ailelerine başı sağolsun tum türkiyenın başı sağolsun diyelim elımızden birşey gelmiyor
artık televizyona bakmak gazete okumak istemiyorum
daha kaç can yanacak daha kaç ocak sönecek daha da önlemler alınmıyor

Merhaba soya sosu ve diger arkadaslar, soya sosu paylasimlarini ve tutumunu cok begeniyorum bi kac gundur sessizce izinsiz okuyorum :) benimde kilo sorunum var. 17-18 yasindan itibaren hep mucadele ettim. Ama en son evlenip cocuk olunca tavan yaptim. Hamileyken tartim bozulmustu acilen sezeryana alindigim icin en son kac kg ydm bilemiyorum eve gelincede takip edemedim.
Birgun tartiya bi ciktim inanamadm 82 ydi. İndm b daha ciktim evet dogruydu. Emzirdigim icin bisey yapamicami dusundum sutum gitmesinden korktum. Kizm 6 aylik olunca birakti emmeyi. Bende kendimi bi sure psikolojik olarak hazirladim ve bu 2. Haftam dikkat ediyorum yediklerime. Sizden cok sey ogrendim. Hatta canim kacamak yapmak stedigimde soya nin yazdiklari geldi aklima vazgectim.basladigimda 78.900 kgdu simdiki kg 77.300 . 1. Haftada 1.600 gr verdim. 2. Haftayi p.tesi ogrenicem :)

Boyum 1.60 cm. Simdilik ilk hedefim 60 kg.yaza kadar 50-55 olmayi istiyorum. Ve olucam. İns. Bu azmimi kaybetmem. Gerci burda sizleri okudukca dahada azim geliyo. İzin verirseniz sesiizce takip etmek istiyorum :)

Bi kac sey sormak istiyorum. Soguk biseyler icmek istedigimde sade maden suyu iciyorum bi sakincasi varmi?
Ara ogun olarak kuru incir veya ceviz yiyorum. Sayilari kac olmali ? Ben 2 kuru incir 2-3 ceviz seklonde yiyorum. Birde her yemegin yanina yogurt yiyorum yogurtta bi sinirlama var mi ?

İns. Hepimiz istedigimiz kglara kavusuruz bir an once. Tesekkurler hepinize :)

insirah 5 incirmi??????
naptin sen arkadasim yemeeeeeee 5 tane max 2 tane 1inin tadi da ayni 5inin tadida....
bayrama vercez ona goreeeee

2 tane incir mi ama ben yaş incir yemiştim hakketen 2 maksimumsa baya abartmışım
ama benim aklımda hurma 4 yada 5 tane diye kalmış ona kıyasla yedim o kadar
haklısın canım birinin tadı da aynı 5inin tadı da

bugün alışveriş yapmam gerek evde bakliyat harici bişey kalmamış
memleketten biber domates getirmiştim iyi ki de getirmişim
sebzeli bulgur pilavı yaptım onu yedim 8 kaşık
yanına ayran olsa süper olurdu ama yoğurt yapmam gerek evde hiçbişey kalmamış
menüler düzensiz oluyo
eski hindi soteme kavuşmak istiyorum :)
bu arada soyam annem kayısı ve şeftali suyu yapmış buzluklara atmış
sulandırarak içebilir miyiz sulandırınca hiç şeker tadı kalmıyo

bu arada yasemincim ben de alışmışım tembelliğe spor yapmayı hiç gözüm basmıyo
bebiş olmasa 2 saat yürürüm ama çok seviyorum yürümeyi

Allahım şu terör belasını ülkemizden def etsin
teroristlerin de canı cehenneme
bu dünyanın bi de ötesi var
hesap var
bakalım nasıl hesap verecekler vicdansızlar

rabbim annelerine ailelerine sabırlar ihsan etsin
hele gaziantepli annenin gülerken çekilmiş fotosunu görünce iliklerime kadar titredim
çok zor bir imtihan rabbim sabır versin hepimize

Selam kizlar, sehitlerle ilgili yorum yazmak istemiyorum cunku bu konuda devlete karsi cok ofkeliyim, vatan sagilsun demiyorum... Basta Ataturk olsaydi vatan zaten bu halde olmazdi ! Neyse, sadece Allah ailelerine sabir versin nasil verecekse, ates dustugu yeri yakiyor.. 6 yil oldu bizim acimiz hala devam ediyor ilk gunku gibi...

Hemen size donelim, insirahcim her gidanin farkli kalorisi ve seker/yag/tuz orani vardir... Meyvelerde de bu durum boyle... Hurma bol lifli bir gidadir, midenizde cok yer kaplar ve tatli ihtiyacinizi baskilar o yuzden 4 adet yiyebilirsiniz diye yazmistim... İncir ise cok seker iceren bir gidadir, cok fazla tavsiye etmem.. İncir, uzum seker bakimindan sakincalidir o yuzden az miktarda tuketilmesi gerekir... Dikkat edelim tatlim...
Bir de bulgur pilavini da 8 kasik yerine 4 kasik yesen ve yanina da domates ve soganla salata yapsan daha guzel olurdu doye dusunuyorum... Adaptasyon sorunu bir sure yasayabiliriz gayet dogal ama kisa surede adapte olmaya calisalim... Su anda hosaf tarzi seyler onermiyorum.. Meyveler pisince icindeki seker aciga cikar, suyla seyreltsen bile insulinin tavan yapar buda istemedigimiz birsey...

Sessiz takipcimiz, okumak icin izne gerek yok.. Sorularin varsa ben yada arkadaslar cevaplayacaktir seve seve... Yogurdu her yemekte bir kase yiyebilirsin... Gunluk 2 tam ceviz yiyebilirsin... Diger yazdigin seyi hatirlamiyorum ama olcusu fazla degildi bilgine...

Ve tum arkadaslar, pazartesi gunu herkes normal diyet duzenimize gecmis olsun lutfen... Artik herkes tatilini bitirdi, bayrama kadar iyi calisip su ustumuze yapisan kilolardan kurtulalim olur mu? Buzdolabinizi hazirlayin, gunluk spor programinizi olusturun ve pazartesiye kadar kilo vermeye bakin... Pazartesi gunu kilolarinizi not alacagim... Grami gramina istiyorum ona gore ))

selam arkadaşlar
ben afyonda kalıyorum dünkü olay çok kötüydü allah ailelerine sabır versin cehennem yeri derler ya aynen öyleydi

soyacım kilo bildirimi konusunda kafama göre takılıyordum hatta şimdi de yazacaktım ama pazartesiyi bekleyeyim o zaman...
pazartesiye kadar kendimce bir hedef koydum ve hedefime kavuşmak için çabalayacağım...

pazartesi salı okula gittim dün da rapor aldım bi 10 günlük 10 gün daha ewdeyim ve sonra büyük bi ihtimal mini mini birlerle başlıyoruz eğitim-öğretime...

Kilo bildiriminizi istediginiz zaman yapabilirsiniz bu konuda bir kuralimiz yok zaten...
Ben sadece takip acisindan bu pazartesi hepinizin kilosunu not alicam o yuzden istedim ))

teşekkür ederim soyacım...
akşam yemeğimi yedim
1 kase çorba
1 kase cacık
1 dilim çavdar ekmeği...

ben ilk bir hafta hergün 3 km yürüdüm ve ilk haftanın sonunda 3,5 km yürümeye başladım bu da 220 kaloriye denk geliyor..
sonra hergün platesimi yapıyorum...

mrb kızlar
öğle yemeğim:
  • haslanmıs sebze (julyen kesılmıs kabak, bamya,kırmızı ve yesıl bıber,havuc)
  • yogurt
aksam yemeğim:
  • 1 kepce corba
  • 1 su bardagı haslanmıs makarna
  • ton balıklı salata
yagsız tuzsuz haslanmıs seylerın benı acaip tok tuttgunu mıdeme taşşş gıbı oturdugunu farkettım :)
tavuk, makarna vs.. hele de tavugun göğüs kısmı.

bugun sabah kızımla hareketlı parcalar çalıp zıpalayarak oynadık(kahvaltı bıle etmeden)
3 km yurumek kadar yoruldugumu ve terledıgımı farkettım. acaba artık yuruyus yapmasam da dans mı etsem dedım. 12 kılo verırken de leslie ve dans ile hareketlerımı yapıodum. koşubandı aldık onları bıraktım.
hem dans hem yuruyus yaparım olmadı.
2-3 gundur su ıcemıyorum kızlar,toplasanız4-5 bardak anca...
tartıda bugun 64.8 cıktım. su ıcmedıgımden mı acaba
bir topıkte gobek problemınız varsa gunde 300 kere karnınızı ıcerı cekıp bırakın 1 ay sonra farkı goruceksınız yazıyordu. 2 gundur 300 kesın yapıorum gerısını artık saymıorum. 400-500 yapıorum sanırım. aklıma geldıkcede karnımı ıcerı cekik duruyorum. bakalım ne kadar farkedıcek?
senın gobek ıcın yaptıgın özel bısey varmıydı soya?
evlenmeden once calışırken de 64-65 arasıydım. ozamanlar olan pantolunumu denedım. bacaklarım ok sorun yok ama gobeğimden kapanmadı yani cooook zor kapandı ve bel yanlarım fırtladı. çok üzüldüm yaa bu sezaryen ne fena bıseymıs ((

Son düzenleme:
hmm ben de yarın haşlanmış sebze yapim bakim bi
patlıcan da haşlanıyo mu yaaa :)
bugün de sporsuz geçti soyam jilliana başlasam mı tekrar
çok sevmiştim onu yaaa
diğer sporlar çocuk oyuncağı geliyo
bi de madem vakit harcıyorum etki etsin diye düşünüyorum
ve jilliana kadar etki etmiyo diğerleri

haaa bu arada kızlar ipimi taaa alanyalara kadar götürdüm
200 filan atlıyodum günlük :)
ama yine kilo alarak döndüm o ayrı

akşam yemeğim 4 köfte salata
ara öğün yapamadım yaa evde meyve yoktu süt yoktu inciri de 5 tane yedim zaten diye yemedim
bugün hiç olmadı yarın oturur tam manasıyla

Selam kizlar, uzuuuuuun yillardan sonra bugun ilk defa gomlegimi pantolonumun icine koydum ve belime kemer takip dolastim... Zayif olmak guzel sey )) onumuzdeki sene kesinikle su kalan minik gobegimden de kurtulup beyaz atlet giyecegim ))) bu muhtesem bir sey yaw aynada surekli kendime bakmak istedim )))))

Haslanmis sebze tok tutar, ozellikle tuzsuz pistiyse Gİ orani dusuk olur ve tokluk hissi verir... Genellikle onerim (daha once onermistim bilmeyenler icin yaziyorum) koftelerinizi onceden hazirlayip buzluga atin, tavuk gogsunden fileto yaptirin buzluga atin, eger balik alabiliyorsaniz alip buzluga atin yada superfresh balik alip atin buzluga.. Ve aksamlari yemek dusunmeyin, aksamlari sadece izgara yiyin... Bu uc secenekten birini hemen buzluktan cikarin tost makinasinin arasinda pisirin... Yanina ya salata yapin yada buharda pismis sebze yapin... Aksam yemeginiz hem hafif hem doyurucu hemde muthis bir yag yakici olmus olur benden soylemesi ))

Minnakcim, ben gobegim icin surekli karin bolgemi calistiriyordum... Seninde yaptigin gibi otururken karnimi icime cekip birakiyordum, dizi izlerken ayaklarimi karnima cekip birakiyordum, mekik cekiyordum, internetten buldugum bir cok basit ve uygulanabilir hareketi yapiyordum.. Bel fitigim oldugu icin cok zorlayici hareketler yapamiyordum malesef o yuzden kolay ama karin kaslarimi calistiracak tum hareketleri yaptim... Hatta dus alirken karin bolgemi kabak lifle 100 kere ovdum sonra soguk suyla sok uyguladim )) 106 cm olan karin bolgem su anda 74 cm... Ve ben 65-70 cm arasina dusurmek icin ugrasiyorum su anda))

Soda ile ilgili bir arkadas soru sormustu ama kimdi hatirlamiyorum aklima gelmisken yazayim, eger gunde 3 litre ve uzeri su iciyorsan 1 sise sade soda icebilirsin... Aksi takdirde sodayi onermiyorum... Her sodada yaklasik 1 cay kasigi tuz bulunuyor, vucudumuza gereksiz yere zarar vermeyelim.. Sodanin zayiflatici bir ozelligi yok... İcerdigi tuz orani nedeniyle bobreklere zarar verir.. Eger icmek istiyorsan haftada iki kere suyla seyrelterek ve limonla tatlandirarak icmeni tavsiye ederim..

Su icemeyen arkadaslarim, gunluk 1,5 litre mutlaka icmeye calisin ki bu da 6 bardak demektir.. Hic icemediginiz gun mutlaka 6 bardak icin... Sabah kalkar kalkmaz 2 bardak su icmek ilk isiniz olsun boylelikle gun icinde kalan suyu mutlaka icersiniz ))

Hadi optum, isler gucler var hastasiyim bu dizininnnn peh peh peh peh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…