Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

arkadaşlar kaç bardak içeceğiz herşeyin fazlası zarar tabi
bugun 4 bardak yeşilçay içtim
2 litrede suyum bitmek üzere

Soya normal çaya atılıyo mu o karabiber

atılır ama tadını beğenirmisin onu bilemem ))
En güzel şekli

tarçın
karanfil
karabiber
zencefil
yeşilçay

bunları karıştırıp, demleyip içmek ))

Zaten yeşilçay antioksidan ve metabolizma için faydalı...
Zancefil, yağ yakıcı bir bitki
Tarçın, tatlı krizleri için birebir
Karanfil hem kokusu hemde metabolizma hızlandırıcı özelliği ile birebir
Karabiber çok iyi bir metabolizma hızlandırıcı
Üstüne birde limon ekle (faydasını yazmama gerek yok)
Al sana metabolizma çayı

Bunu bilmek için illa ki prof. olmaya gerek yok
Azcık bitkileri ve baharatları bilmek yeterli

Her yemekten sonra 1 bardak demle iç ))

4 bardak çok...
2 bardak yeşil çay...
Eğer kahve içiyorsan 2 bardak nescafe (sade - şekersiz)
2 bardak yeşilçay (şekersiz)

4 bardak sinirlerini uyarır
Bilgine

ben sanki yesil cayi gunde 3 bardaktan fazla tuketmeyin diye bir sey okudum ama yine de siz bi bakin...bu arada ben yesil cayin kafeinsiz olanindan iciyorum..daha saglikli..ozellikle gun icinde fazla cay ve kahve icenler icin..:)))

Benim annemde ilk başlarda aynısını söylüyordu ))
Şimdi de benim nasıl zayıfladığımı soruyor, bende başlayacağım diyor ))
Ama onda bendeki irade yok ))
Şöyle bir anımız var annemle;

Bir gün ingiltereden bir arkadaşım bana bir diyet ilacı getirmişti.. Bir kaç gün kullandım sonra bıraktım (pek sevmem ilaçla zayıflama işlerini)
Annemde "ver ben kullanayım, nasıl kullanıcam bunu" dedi... Bende "Sabahları aç karnına alacaksın, kahvaltıda ekmek yemeyeceksin" dedim
Aradan 10 gün falan geçti, anneme sordum, " nasıl gidiyor, varmı zayıflama" diye.. Bana verdiği cevap kopardı beni..
" E kızım ben bunu içiyorum ama ekmek yediriyo bu bana hala... Sabahları hala yarım ekmek yiyorum bu ilaç bir işe yaramıyor" )))))))))))))))))
Garibim ilacın kendisine ekmek yemeyi bıraktıracağını sanmış ya )))))))

ben sanki yesil cayi gunde 3 bardaktan fazla tuketmeyin diye bir sey okudum ama yine de siz bi bakin...bu arada ben yesil cayin kafeinsiz olanindan iciyorum..daha saglikli..ozellikle gun icinde fazla cay ve kahve icenler icin..:)))

Kafein uyarıcıdır, metabolizmayı çalıştıranda odur zaten ))
3 bardaktan fazla tüketmeyin diye yazar ama bu bizim toplumumuz için pek geçerli değil...
Biz çay içmeyi, kahve ,çmeyi severiz... Fazla kafein bünyeye zarar ((

oooohhhh ne guzel bir suru metabolizma cayi tarifimiz oldu!!!

Benim verdiğim tarifi hiç bir sitede bulamazsınız )))))))))))))))

Arkadaşlar,
Herşey önce sizin beyninizde biter unutmayın...
Bugün metabolizma hızlandıran çay diye başladı bu sohbet yarın şok diyete döner korkuyorum...
Metabolizmayı hızlandıran şey harekettir...
Yani oturarak zayıflayamayız, biraz hareket...
Biraz ateşleyici... (dereotu,turp,kırmızı/karabiber,limon,yeşilçay vb)
Biraz yediklerimizi denetlemek....

Sonuç = Fıstık gibi bedenler ))

Bu gece kendime süt ısıttım, içine yarım çay kaşığına yakın karabiber, yarım çay kaşığıda tarçın ekledim..
Gece metabolizmam hızlansın dedim ))))))))
Bugün çok yazıştık ya bu konuyla ilgili p
Şimdide elma sirkemi içiyorum, birazdanda uyumaya gideceğim.
Gitmeden önce diğer forumlara göz attım, neler var neler gözlerime inanamadım...
Hakikaten insanlar zayıflamak için saçma sapan şeylere inanmışlar ve denemişler...
Gel gör ki henüz sonuç alan yok...
Ama denemekten vazgeçmiyorlar..
Bu kadar çabayı düzenli yemeye ve spora ayırsalardı şimdiye kadar istedikleri kiloda olurlardı diye düşünüyorum...

Okuduklarım arasında gerçekten şok edici şeyler vardı, bu kadar zararlı şeyleri nasıl yapabiliyorlar hayret ediyorum...
Ben yıllarca kiloluydum, mısır püskülüymüş, kiraz sapıymış, bilmemne otuymuş hiç itibar etmedim, itibar edipte zayıflayanı görmedim...
Zaten bunlarla zayıflayan kişinin ileriki yıllarda mutlaka karaciğer yada pankreas ile ilgili bir sağlık problemi olacaktır diye düşünüyorum...

Zayıflama kararı aldığım 2,5 ayda cildim çok güzelleşti adeta parlıyorum, saçlarım ve tırnaklarım güçlendi, sağlıklı bir şekilde zayıflıyorum... Vücudumun yağ kaybettiğini gözlemleyebiliyorum... Demekki bir şeyleri doğru yapıyorum...

Bugün akşam saatlerimi hem dizi izleyerek hemde size faydalı olabilecek bilgiler bulmaya çalışmakla geçirdim...
Bilgileri bir analiz edeyim ufak ufak paylaşacağım..
Ama şimdilik uyumam lazım malum yarın cilt bakımım var, diri bir cilt lazım bana ))

Sevgilerimle ))

günaydın topiğimin çıtır bayanları

maşallah dün 16,00 dan sonra burası bir harketlenmiş

dün ara öğn yapmadım

çünü eve gider gitmez mutfağa girdim

yemek hazırlamaya falan

tarhana çorbası(sabah için) oğlum sabahları çorba içmeyi sevdiği için

17,30 gibi akşma yemeğim

3 yk kereviz ,yoğurt,yeşillik 1 dilim ekmek(çavdar)

18,00 den yürüşü çıktım 30 dak fazla değil (çünkü dün gerçekten yoğun gündü)

20,00 ara öğün 1 adet salatalık ve 1 adet havuç

21,gibi yeşil çay 2 adet kepekli galeta (küçük olanlardan)

Sabah kahvaltım

2 bardak su

1 bardak greyfut ve portakal(karışık) meyve suyu sıktım

sonra 2 kepçe tarhana çorbası 1 dilim ekemk(çavdar)

şimdide yeşil çayımı içiyorum

günaydın kızlarrrrrrrr zayıf günler dilerim

1 domates
1 salatalık
1 yk lor
yarım dilim ekmek
şkersiz 1 fincan çay

aç karma greyfurt ve portakal sıkıp içtim faydalı olur düşüncesindeyim

Günaydın S beden bayanlar )) (Şartlı refleks oluşturuyorum ))))

Ve duraklama dönemimde kazanan yine ben oldum ))))
77,200 )) 200 gram gitti, gayet güzel bir sonuç şimdilik... Hala regl olmadığımı da düşünürsek bence şu an için süper bir sonuç...
Aslında şu anda şişmiş ve +2 kilo fazla görünmem lazım ama tartıyla olan savaşımda ben kazanıyorum ))
İlk başladığım zamanlarda bu dönemlerde genelde morelim çok bozuluyordu ve tartıya çıkmıyorum periyodum bitene kadar..
Bu ay farklılık yaptım, bu dönemi de tartı üzerinde ve daha slim bir şekilde atlatmaya kaarar verdim
Şu ana kadar başarılı... En azından kilo almadım, ha şişmedim diyemem çünkü vücudumda şişlik hissediyorum ama eskisi gibi değil...
Eskiden öyle bir şişerdim ki sadece tayt giyerdim böyle günlerimde ))
Gerçi şimdi ne giysem bol geliyor e 11 kilo verdim boru değil ))

Birazdan kahvaltımı yapacağım,

Herzamanki gibi,
lor peyniri
Çavdar ekmeği 1 dilim,
dereotu, nane (taze nane aldım dün, çok güzel kokuyor ve kokusu bile iştah kapatıor deneyin)
yeşilçay

bu kahvaltı bana hafta içi yetiyor...
Haftasonu daha dolu bir kahvaltı yapıyorum, yumurta, 2 ceviz, salatalık, domates ekliyorum menüme... Ekmeği çıkarıyorum ))

Öğlen cilt bakımına gidicem...
Bu arada dua edin salı günü gittiğim ve olmasını çok istediğim işyerinden beni arasınlar ))
Çünkü adam eğer olumlu olursa cuma günü tekrar görüşmeye çağıracaklarını ve pazartesi günü paşlayacağımızı söylemişti (tahmini olarak)
Gerçi benimle tekrar görüşmek istediğini ve araatmak için not aldığını söyledi ama belli olmaz bu işler...
Ve orda çalışmayı istiyorum... O şirkete girdiğim anda orda çalışmak istedim...
Dualarınızı bekliyorum

Sevgilerimle ))

günaydın kızlarrrrrrrr zayıf günler dilerim

1 domates
1 salatalık
1 yk lor
yarım dilim ekmek
şkersiz 1 fincan çay

aç karma greyfurt ve portakal sıkıp içtim faydalı olur düşüncesindeyim

sabahları çocuğa portakal sıkıyor

normalde greyfutu sevmezdim ama görümcemlerin bahçesi vardı artık bitiyorrmuş 1 çuval greyfut 1 çuval portakal getirdi bana dağıt dedi
bende hergün sıkıyorum içiyoruz ama

bitmek üzere öyle alıştım

Kızlar delircem bügünde tartım 84.2 nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum... Vücudumda aumu var acaba dediklerinize harfiyen uyuyorum benim heralde ölüm orucuna başlamam laZim...pes etmedim sabah 4 kasık yulaf icine süt yedim yarım litrede suyumu ictim... Pazartesi gorcem ben 81 leri başka yolu yok ama cildirmamak elde değil bide spora gidiyorum... Emeklerimin sonucunu görmek istiyorum lutfeeeeeeeeen... Bugün Mutfagim programının sonunda yarin kime konuk oluyoruz bakalım dediklerinde o benim kiZlar asıl yayında yarın.. Bugün 12 ye çeyrek kala filan acarsanız yarınki ili tanıtacak orda kisada olsa fragmanda gorebilirsiniz...kendimle yuLesmem yarın...

Soya sosu
sana bir şey sorucam

ben sabahları erken kahvaltı yapıyorum

öğlen yemesemde çünkü burda biliyorsun tabilot genelde yağ fazla oluyor

sabah kahvaltımı saat 9,30 veya 10 gibi yapsam

çünkü 16,00 çıkıyorum öğle akşamı birleştirip yemeğimi öyle yesem olurmu

burda araöğünü küçük yoğurt veye süt tüketsem olur mu
sadece fikrini almak istedim

gerçi bugun öğlene sandviç yaptım evden getirdim(çavadar ekmeğin içine lor peynir dere oto maydonoz pul biber,domtes salatlık )

Merhaba arkadasim ben seni galiba 69-60 kilo arasindakiler birlikte zayifliyor grubundan taniyorum...Nasilsin? ben de buraya yeni girdim...benimde metabolizmam yavas...dedigin caya ben de bakicam netten insallah buralarda bulurum!

merhaba sirinzeze,
iyiyim çok teşekkürler arkadaşım ama ben son 3 senedir 69 u göremedim desem :)
belki başka bir topikte yazışmış olabiliriz zaten bütün çabamda evlendiğim günkü kilolara dönebilmek yani 65.
vermem gereken 10 kilo var ve daha önce çok kere denedim sıkıldım ama burda kimse birbirini bişeler yapmaya zorlamıyo o yanı çok güzel.soya_sosu arkadaşımızın da paylaşımları çok güzel topiğinin sonuna kadar arkasında :)
ben son zamanlarda metabolizmamı nasıl daha hızlandırırım ona taktım bu tarifi daha önce denediğimde gerçekten faydası olmuştu bu ara tekrar deniyorum
2 yeşil ekşi elmalardan
1 limon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşoğı karanfil
1 dal kuru dal tarçın

elmaları ve limonu kabukları ve çekirdekleriyle dörde bölüyoruz diğer tüm malzemelerle 1,5-2 lt suda kaynatıyoruz ve yemeklerden sonra 1 bardak sıcak olarak içiyoruz.tadı süper zaten denemenizi tavsiye ederim.ama bunu sürekli değil de aralıklarla yapın 1 hafta ara verin bünyeyi yormayalım.
bunun dışında günde 45 dak yürüyüş aypmaya çalışıyorum.

sabahki kahvaltım

2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
2 DİLİM PEYNİR
DOMATES-SALATALIK
1 ZEYTİN
ÇAY ŞEKERSİZ

Delirme canım,

Gayet doğal şeyler bunlar...
Sen şu anda herzaman yediğin şeylerin dışında bir yeme düzenine geçtin ve vücudun bunun farkında..
O sebepten şu anda yediğin herşeyi stokluyor... Çünkü onda aç kalma korkusu var... Ve aç kalmak istemediği için stok yapıyor ama bir süre sonra senin artık böyle beslendiğini anlayacak ve stok yapmaktan vaz geçecek... İşte o zaman kilo vermen kolaylaşacak... Merak ve endişe etme... Pazartesiye kadar 81 kilo olmayı aklına koyma... Önce bedeninin açtığı savaşı kazanmayı aklına koy... Ve unutmaki eğer sen düzenli ve sağlıklı beslenmezsen bu savaşı herseferinde o kazanacak...

Bak bu zor bir savaş biliyorum, hiç kolay değil... Ama mücadele etmemiz gerekiyor... Sakin ol... Kendini motive edecek şeyler yap... Olumsuz bir ruh halinin senin durumuna faydası olmaz... Çünkü bedeninde senin gibi panik yapmaya başlar... O da savaşta senin gibi... Senin savaşçıların 1 tane değil üstelik... milyon tane savaşçın var ve onlara yağ partikülleri diyoruz... Onlarla savaşman için güzel bir ruh halinde olmalısın ve hiç bir şekilde yarını düşünme... Güzel görüneceksin TV de.. En azından ben güzel görüneceğini biliyorum...

Sevgilerimle ))

Canım,

Öğlen yemeğini geçiştirmen daha fazla acıkmana sebep olur,
ayrıca sabah ve öğlen yemekleri çok önemli öğünlerdir çünkü gece boyunca metabolizmamız çok yavaşlar ve sabah kahvaltımızla birlikte hızlanmaya başlar... Ve gün içinde yediklerimiz ve yaptığımız hareketlerle hızını artırır... Akşama doğru ise yine yavaşlama sürecine girer... Yani akşam yemeklerini olabildiğince hafif yememizin sebebi aslen metabolizmamızın yavaşlamasıdır...

O sebepten öğlen yemeğini bir şekilde yememiz gerektiğini düşünüyorum...

Sevgilerimle ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…