Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Zaten metabolizması yavaş insan yoktur,
Metabolizmasını hızlandırmasını bilmeyen insan vardır ))

Herşey için internete giriyoruz ama metabolizmayı nasıl hızlandırırız diye internete yazıp bakmıyoruz ))
Kaç kere yazdım bilmiyorum, sabah kalktığınızda 10 kere zıplasanız bile gün içinde metabolizmanız deli gibi çalışır diye (tekrar yazıyorum hamilelik şüphesi olanlar denemesin)

Metabolizmanın siz rahat davrandığınız ve tembel olduğunuz için tembel...
Kabul edelim hem şişmanız hem tembel )))
Zayıf olmak istiyorsak artık tembelliği de bırakmamız ve daha aktif olmalıyız ))

Sevgiler

Sabah 10 kere zipliycam!!!

Sabah 10 kere zipliycam!!!

Sporda yap ))
Hiç bir şey tek başına mucizeler yaratmaz unutma ))
En sevdiğin şey neyse onu yap...
Yürümeyi seviyorsan yürü, dans etmeyi seviyorsan aç müziği dans et, yoga yap, masaj yaptır neyse ne...
Hangi spor çesidini seviyorsan onu yap ama mutlaka yap ))
Birşeyler birleşince bütünü oluşturur ve o bütün sendeki istemediğin bütünü götürür ))

Kendime makarna haşlıyorum, bol salçalı bol yağlı pişirip yiyeceğim
Dermişimmm p

Hah ha yemem ki asla ))
Beni az çok tanımışsınızdır, ne kadar manyak olduğumu anlamışsınızdır diye düşünüyorum ))
Karar verdim mi yaparım !

Makarna haşlıyorum o doğru ama ))

Ölçüm (hatırlatmak ve yeni gelenlere bilgi olması için yazıyorum) 1 su bardağı makarnayı yağsız ve tuzsuz olarak haşlıyorum

Kıvırcık, dereotu, taze naze, light ton balığı ve haşlanmış makarnayı karıştırıp (belki biraz lor peyniri eklerim) yiyeceğim ))
Çok güzel oluyor tavsiye ederim, çokta doyurucu...
Çoğu zaman hepsini yemiyorum bile...
Yağ ve tuz eklemiyorum, öyle nasıl yenir demeyin gayet güzel yeniyor... Yediğiniz herşey tuz ve şeker içeriyor...

Eğer sade bir salata yaparsam bazen içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum ama bunda hem balık hem makarna var o yüzden eklenmemesi gerek...

Sonrada hürremi izliycem yeşilçayımı içerek ))

akşam yemeğim
fırın tavuk sebzeli 2 küüçk parca tavuk yogurt ve turp bir dilimden az ekmek

tavukta ben deri kullanmıom beyaz eti ve küçük bi parca but yedim

Ah soya soscum ben zaten hergun 1 saat kosan bir tiptim...ama kos kos nereye kadar...vucudu alistirmamak lazim..simdi tekrar 1 saat yuruyuse dondum...ama bundan sonra haftanin 3 gunu yuruyus haricinde spor salonunda gogus calisicam...sarkmaya basladilar sanki..normal tabi bu yasima kadar(28)... 15 yasimdan beri sismanla-zayifla,sismanla-zayifla..yillarim boyle gecti...Olumsuzluk yok..dik durmak var! bu zamana kadar yanlis yaptigim bundan sonra da yanlis yapacagim anlamina gelmiyor!! onemli olan ders almak!!

Siz simdi yemek yemis,dizilerinizin basina gecmissinizdir...ben de yazayim da yazayim...ya benim bi babaannem var, kendisi 76 yasinda..arkadaslar, ergenligine girdiginde 63 kiloymus (bu arada boyu 170 e yakin...) hala 63 kilo..ben sordugumda ya babanne sen nasil yapiyosun bu isi diye bana hep der ki: kizim benim olcum belli..ben oyle tabagimi doldurmam...herseyden yerim ama az yerim..gercekten kizlar dikkat ederim de kadin hep az yiyo ya..mesela pilav mi 3 kasik yer , corba 1 kepce icer..sulu yemek de hakeza...tabagini hic dolu dolu gormedim ben..oyle dinc ki..maasallah hic hastaligi da yok sadece bel fitigi var o da gencken cok bedenini yormus, calismis.ondan...hareket etmeye hic usenmez..bu yasinda hala bize yemek hazirlar, ev isi yapar...mesela bir dilim tatli yemez..yarisini yer ve yavas yer..ara ogunde ikindi vakti mutlaka 1 galeta, cay, bir parca peynirini yer...bunu neden mi yazdim? biz de insallah istedigimiz kiloya gelince su an yiyemedigimiz seyleri yemeye basladigimizda bu olcude yiyelim.sonucta diyetisyenler de ideal kilonuza ulasinca bir koruma programi veriyor..tatli da yiyorsunuz, pilav da borek de ama olculu ve diger ogunlerdeki yag-karbonhidrat-seker miktarina uyarlayarak..mesela oglen yaprak sarma yiyebilirsin..ama aksam corba icmiyosun, veay ekmek yemiyosun..gibi....biz yemegi yiyelim, yemek bizi yemesin...duygusal aclikla saldirmayalim..yemeklerin bir yere gittigi yok..bizde milletce bu mutfak olduktan sonra zaten ac kalmayiz...ama midemizin normalde 1 nescafe fincaniyla ayni hacimde oldugunu, cok sisirirsek ona eziyet ettigimizi, bagirsaklarin surekli calisan bir fabrika oldugunu ve hic bir fabrikanin durmaksizin is yuku ustunde calisamayacagini bilelim..Bizim hatamiz sanki yemekler bizden kaciyormus gibi yemek..halbuki bir kac lokma ile 1 tabak yamagin tadi ayni..onemli olan o tadi tum benligimizle hissetmek..acele ve hizli yediginizde o yemekten lezzet aliyor musunuz? ben sahsen o yedigim sey bitince kendimi yorgun hissediyorum...sanki arkamdan atli kovaliyo! halbuki yavas,tadina vara vara az yemek daha zevkli...Ayrica ulser hastaliginin nedenlerinden biri de fazla sisirilen midenin ceperlerinde yaralarin olusmasi..cok yazdim dimi..kafanizi sisirdim:26:

Benim babannemde aynıydı )) Hatta şişman insanlardan nefret ederdi... Allah rahmet eylesin alzheimer olduğunda bile şişman insanları görünce sinir olurdu ))) Hiç bir hastalığı yoktu, sürekli hareket ederdi, az yerdi öz yerdi... Fazla yiyene kızardı kendini şişiriyorsun diye... Hiç kimseden yemeğini esirgemezdi ama herkese de çok yemek yemenin insanı tembelleştirdiğini söylerdi ))

Eskiler boyleymis iste onlar icin yemek yemek bir siginma limani degilmis....bizim icin de degil artik..benim siginma limanim burasi..yeme krizi gelince kendimi buraya aticam....bizim siginma limanimiz cilt bakimlari olsun, sac bakimi olsun,dolabimizda asili 2 beden kucuk elbise, kot olsun...benim icin balayinda 55 kiloluk halimle cektirdigim fistik gibi oldugum fotograflarim olsun..

artık yiyemiyorum ya ))
salatamı bitiremedim, hakikaten mide küçülüormu yoksa beynim şartlandı çabuk mu doyuyorum anlamadım ))
Hatta doyduğumu hissettikten sonra bir kaç çatal daha salata yedim (bu kadar yemekle doyulmaz saçmalıyorum diye düşündüm)
Şimdide midem bulanıyor ))

Demekki neymiş?
Sen azmedersen vücudun sana karşılık veriyormuş (2,5 ay beklemen mi gerekiyordu bunun için ey vücudum?)
Gün içinde de yiemiorum eskisi gibi...
Örneğin eskiden sebze yemeği, salata, yoğurt yedikten sonra hala biraz açlık hissederken şimdi sadece sebze yemeği yiyip doyuyorum ve hiç açlık hissetmiyorum...
Ara öğünler bile aklıma gelmiyor... Sadece metabolizmam yavaşlamasın diye yiyorum...

Azmin elinden hiç bir şey kurtulmazzzzz
Bekle beni 60 kilo, bir kaç aya ordayım ))

Ama önce 75 !

Beril78 in dedigi cayi buldum, yayinlayayim dedim..isteyen uygulayabilir arkadaslar..ben uygulayacagim..

Selahattin Dönmez'in Metabolizma hızlandırıcı çay tarifi Not:mucize iksirler sitesinden alintidir..

Malzemeler:
•2 tane elma
•1 tane limon
•1 çubuk tarçın
•1 tatlı kaşığı tane karabiber
•1 tatlı kaşığı karanfil
•2 ya da 3 litre su

Hazırlanışı: Elmaları ve limonu 4 eşit parçaya böldükten sonra kabukları ve çekirdekleri ile beraber bir kaba koyun. İçerisine karabiberi, tarçını, karanfili ilave edip 2 ya da 3 litre suda kaynatın. Ardından karışımı süzün.

Kullanımı:Günde 3 kez öğünlerden sonra sıcak olarak içilmelidir.

Arkadaslar tum sitelere baktim bu hazirladigimiz met.hizl.cayi yani 3 litreyi 1 gunde mi bitircez diye ama sadece bir bilgi bulabildim..orda da bu karisimi en fazla 3 gun karanlik bir yerde bekletebilirsiniz yaziyor...yani gunde 1 litre 3 ogunden sonra 1 er bardak icicez heralde...3 gunde bitirmeli..bir de uyari koymuslar REFLU HASTASI OLANLAR VE TANSIYONU DUSUK OLANLAR ICMESIN diye..iyi de bu metabolizmayi hizlandiriyorsa kalp atisini hizlandiriyor demektir..kalp atisi hizlaniyorsa dusuk tansiyonlulara daha iyi gelmez mi? kafam karisti..daha dogru bilgi bulan olursa paylassin lutfen...

İyi akşamlar sekerler hepiniz iyisinizdir umarım rejime sıkı bı şekilde devam ediyorum bende:))
Soya_sosu bı Sey sorucam Canim sana ben sabahları ılık su içiyordum burda okudum bal sirke koyuyormussunuZ bende suyumu 1 tAtli kasigi bal koyuyorum sabahları sirke koymuyorum ama içemem çünkü sirke sabahları ılık su icince midem bulanıyordu ballı içmesi zor ama sabahları daha iyi geldi yani sorum :)) sirke koymadan iciyorum bı zararı olmaz dımı Canim kahvaltimdaki balı suyun icinde tüketmiş oluyorum hem :))

sirke koyma, limon sık ))
Aynı etkiyi gösterir... ayrıca limonun yağ yakıcı özelliği vardır aside karşıda bal koruyucu olur canım...
Yarım limon, 1 çk bal ve ılık su olarak dene
SEvgiler ))

Denemediğim birşey olduğu için yorum yazamam...
Bu tip şeylere pek itibar etmiyorum açıkcası ))
Bana hep fasafiso geliyor ))
Ama eğer 3 litre ise ve yemeklerden sonra diyorsa 1 bardaktır ve 3 gündür tahminimce...

Sevgiler

sirke koyma, limon sık ))
Aynı etkiyi gösterir... ayrıca limonun yağ yakıcı özelliği vardır aside karşıda bal koruyucu olur canım...
Yarım limon, 1 çk bal ve ılık su olarak dene
SEvgiler ))

Tmam Canim yarın sabah öyle denerim gece yatmadan oncede içiliyormu? Ben içmiyorum iceyimmi:))

hmmm aklıma geldi de,

Madem metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsunuz top karabiber alın
bitki çayı demlediğinizde (her ne içiyorsanız) içine atın bir yada iki tane (artık onu deneyerek karar verin)
hafif acımtrak bir çay olacaktır ama karabiber çok iyi bir metabolizma hızlandırıcıdır...
Ben bazen süt ısıttığımda içine karabiber koyarım ( Yarım çay kaşığı kadar)
Öyle seviyorum (herkesin bir yoğurt yiyişi var dimi ama )))))

Bilginize ))

okuldan geldiğimde ilk işim topiği açmak oluyor:))
bana hem moral kaynağı hem desteksiniz
abartmak gibi olacak ama okurken bile zayıfladıgımı hissediyorum süpersiniz siz
akşam yemeğimi yazayım açmışken
fasulye haşlaması üstüne yoğurt döktüm bol kırmızı biberli
yagsız tuzsuz tabi
annem aradı o arada söyledim böyle yaptım diye tuzsuz olurmu at dedi bende attıklarıma say anne dedim:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…