Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

sen sabah metabolizma hızlandırmaile açıklayıcı bilgi yazmıştın yaa

işteben ordaki gibi hipotroidiyim yani çok zor kilo veriyorumm

spor yapmam lazım

doktora gittin mi canım bunun için?
bugün bende başlıyorum leslie ile yürücem
1 mille başlıcam bakalım

arkadaşlar
bütün iş koşuşturmacası arasında öğle yemeğimi ancak yiyebildim. bir avuç special k ve yoğurt karışımı.
karnım doyduktan sonra bir bakayım neler oluyor diye girdim.
bu arada sabah metabolizma hızlandırıcı çaylara da bakmadım değil. deneyeceğim muhakkak.
bir de bu sabah kahvaltı yaparken 2 zeytin yedim. yanlış hatırlamıyorsam soya sosu zeytin yemeyin demişti.
zeytin kilo vermemizi engelliyor mu acaba???

Susuz kalmak metabolizmanızı yavaşlatır bu yüzden günde en az 8 bardak su içmeyi alışkanlık edinin.
İçeceklerinizi vücudun ısınmak için daha çok kalori yakması için buzlu içmeniz öneriliyor.
Acı kırmızı biber ve hardal tohumu vücudun çok kalori yakmasını sağlar. 1 çay kaşığı hardal ve bir çay kaşığı acı sos tüketen kişilerin metabolizması yüzde 25 daha hızlı çalışıyor.
30'lu yaşlardaysanız günde 3 dakika fazladan yoğun bir tempoda çalışabilirsiniz.
Kollarınızı aşağı yukarı kaldırarak zıplamak, bacaklarınızı sağa sola açıp kapayarak zıplayın.
Çay, yeşil çay veya kahve için.
B vitaminleri metabolizmanızı hızlandırır. Nohut, hindi, dana eti, somon balığı, pirinç, tavuk, ton balığı, tahıllı gıdalar, mercimek, bamya, ıspanak metabolizma çalıştıran gıdalar..
Günde 5 kere 300 - 500 kalorilik beslenin.
Sabahları kalkar kalkmaz kahvaltı edin.

canım bu
leslie nedir acaba

yasemincim EXELONun da söylediği gibi evde yapılan bir yürüyüş programı leslie.ablam sayesinde tanıştım bu programla.evden dışarıya çıkamayanlar için (bebekli hanımlar gibi) harika bir spor.başlamadan önce ölçülerinizi yazın derim kilo kaybı az bile olsa vücut inceliyor ve sıkılaşıyor.ben eski kilomda değilim ama eski pantolanlarıma girebiliyorum ilginçtir.ablama tekrar teşekkürler :)))

kızlar ben soyayı özledim yokluğu çok belli değil mi (mis gibi cildiyle gezmelerde şimdi sıhhatler olsun soya:)))

süpermişş öyleysee

dün akşam annem bişey dedi bana kızlar
sürekli su içiyorum diye
2 su bi ekmek yerine geçermiş ona göre iç
yaramasın sonra dedi
atasözü bu boşuna dememişlerdir dedi bide
doğruluk payı var mıdır acaba

Şu anda hiç biriniz yoksunuz burda ama gelince okuyacaksınız biliyorum ))
Cilt bakımımı yaptırdım, araba farı gibi parlıyorum ))))))))))))))

Yazdıklarınıza göz attım önce, hemen bilgi paylaşayım istedim o yüzden ))

Yasemin, tebriklerrrr ))
Az kalmış hedefine, süper gidiyorsun... 6'lı rakamları çok kısa bir süre sonra göreceğiz ve gerçekten sevinç çığlıkları atacağız birlikte... Belki sesim burdan oraya kadar duyulur ))

Metabolizma hızlandırma ile ilgili yazdıklarınızı da okudum, gayet güzel bilgiler ))
Bazı şeyler şimdilik bizim listemizde yok (örneğin pirinç) ama zamanla olacak merak etmeyin ))

Zeytin yemiyoruz çünkü vücutta su tutuyor ve denemek isteyenler bir kaç gün kahvaltıda zeytin yiyip tartılabilir... En az 100 gr fazla çıkıyorsunuz ))
Daha slim bir beden için bir süre zaytinde yasaklılarımız arasında (zaten diyetisyenler zeytin verdiğinde tuzsuz yada suda bekletilmiş zeytin önerirler ama biz genelde direkt zeytin yeriz ))

Su içmek ile ilgili bir şey vardı 2 su bir dilim ekmek gibiydi galiba, su içmek faydalıdır, ödemi atar ama hiç bir şeyin fazlasının vücuda yararı yoktur... Zarar verir.. Su da zehirler arkadaşlar.. Fazla su tükettiğinizde zehirlenebilirsiniz... O sebepten asla günde 3 litre suyun üstüne çıkmayın... En ideali 2-2,5 litre tüketmektir... Genellikle ölçü olarak şöyle verilir. Günlük 8 bardak ve olmanız gereken kilodan fazlaysanız her fazla 5 kilo için +1 bardak su için... Bunun dışındaki bilgilerin geçerliliği yoktur... bilginize...

Ana öğünleri ve ara öğünleri atlamayalım... Her ikiside metabolizma açısından önemli... En kötü ihtimalle yağsız bir tost yemeye çalışın... Oda yoksa açın interneti yemek sepeti diye bir site var, ordan yemek söyleyin... Her şehirde hizmet veriyor ve ev yemeklerinden diyet yemeklerine kadar binlerce seçenek var... Çözüm üretmek sizin elinizde... Bahane üretmekte...
Seçim sizin...

Ve spor yapın... Tekrar tekrar söylüyorum... En kötü şekliyle eve giderken 1-2 durak önce inin... 10 dakika yürümüş olun... hızlı tempo yürüyün kan dolaşımınız hızlanır, nabzınız hızlanır ve metabolizmanızda hızlanır..

Yemeğinizi her akşam aynı saatte yemeyin... 10-15 dakika önce yada sonra yiyin...Vücudunuz belli bir düzene alışmasın (beslenme düzenine alışsın sadece) saat olarak şaşırtın ama geç saatlerde sakın yemeyin... Akşamki ara öğününüz ya 1 meyve, ya yoğurt yada süt olsun...

Yemekten sonra sırt üstü yatmayın... Olduğunuz yerde biraz yürüseniz bile bu sizin faydanızadır...

Sevgilerimle ))

Selam zayif arkadaslarım :))
Bugün uzun zaman sonra beni gören herkesin
Ebru noldu sana ne kadar çok zayıflamasın hastamızın yoksa ( makyajsizdim o yüzden :)
Demeleri çok hoşuma gitti o mutluluklada yeni cicilerde aldım kendine :)))
Zayif olmak çok guZel çok mutluyum :)))

Ha birde günde 5 kere 300-500 kalorilik beslenme prgramı fiziksel aktivitesi çok olanlar için geçerli (yoğun spor yapanlar için-kardio vs)
Şöyle düşünün 5x500 kalori = 2500 kalori = Obezite (Bizim gibi yoğun spor yapmayan insanlarda olacak sonuç bu ))
5x300 kalori = 1500 kalori = olduğun yerde say ( Yaptığımız spor sadece yediklerimizi yakar ki, biz bunun biraz altında kalori alıyoruz.. Yani günlük 1200 kalori alıyoruz aşağı yukarı... )

Bilginize ))

Ben önce kendımi tanıtayım :) 1.72boyunda 77 kiloyum. 1yıl önce geçırdiğim ameliyat sonrası 84kiloya kadar çıktım. Diyetisyenle birlikte 7 kilo verdim ama daha vermem gereken 10- 12kilo var ve 3ay sonra düğünüm )
4gündür sabah ve akşamları elma sirkesi+su içiyorum. 6dan sonra sadece yeşilçay+mate karışımı çay içiyorum , tabi bi de su.
Sabahları ip atlıyorum , mekik çekiyorum , egzersiz hareketleri yapıyorum. Diyetime uymaya çalışıyorum.. TEK KORKTUĞUM ŞEY PES ETMEK! Umarım sizlerle birlikte bende devam ederim..

Canim sakin pes etme benim basima ne geldiyse bu pes etmekten geldi...sabirli olmamiz lazim..Arkadaslar cok dogru soyluyor..vucudun su an kendini koruyor...sen devam et..devamli tartiya cikma bu seni olumsuz etkiler..sabirsizlastirir...emeklerinin sonucunu mutlaka gorursun...Ben bizim evde bazen karincalar oluyor onlara bakiyorum..inan ne yaptiysam gitmediler hani kapidan kovuyorum bacadan giriyor derler ya..oyle iste..surekli mucadele halindeler..hep farkli yollari deniyorlar...dogada bu sabri gorebiliriz...biz de doganin bir parcasiyiz.....ayrica kimseye guzel ve ince gorunmek zorunda degilsin..kendine soyle de bu benim icin bir surec ve ben bu surecten alnimin teriyle cikicam en guzel sonuclari haketmis olarak...ne yersen buraya yazmayi da unutma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…