arkadasim trabzondan olan program degil mi? persembe gununun programi??
merhabalar, konuya yapılan yorumlar oldukça fazla olduğu için hepsini okuyamadım. söyleyeceklerim mutlaka ki bahsedilmiş, değinilmiş şeyler olabilir fakat belki birkaç değişik bilgi kırıntıları bulabilirsiniz.
öncelikle zayıflamak gerçekten ama gerçekten oldukça sabır gerektiren bir olay. zor değil kesinlikle, ama tam bir irade ölçümü. bir buçuk yılda 16 kilo verdim. hızlı değil ağır ağır vermek benim tercihim oldu zira yaşım çok genç olduğundan bu yaşta olmadık deformasyonlara imza atmak istemedim vücudumda. tabii bu süreç benim için tam bir eziyetti. birinci kural; asla ve asla sporsuz zayıflamaya çabalamayın. eğer sağlığınız ve fiziksel şartlarınız spora izin veriyorsa mutlaka ama mutlaka sporu hayatınızdan eksik etmeyin. ikinci kural; tadına bakmak, azıcık yesem bir şey olmaz, ay ben şekersiz yaşayamam, ay ben tuzsuz yemeği yiyemem, yağsız yemek bir şeye benzemez, hamur işi olmadan nefes alamam gibisinden kültleriniz varsa bunları unutun. eğer un, tuz, yağ ve şekeri hayatınızdan çıkartmazsanız zayıflayamazsınız. bizim gibi yemek yemeği seven ve gurme içgüdülü insanlar için bu gerçekten zor olan kısım. ha derseniz ki kalori ölçümü ile zayıflarım, yok hayır yine diyorum ki zayıflamış olmazsınız. gitmesi gereken yağlarınız gitmez, gitmemesi gereken kaslarınız gider. bir bakarsınız ki 5 kilo vermişsiniz ama kolunuzu kaldırmaya mecaliniz yok. sonuç bu olur, sizi temin ederim. üçüncü kural, bunu çok büyük kilolar vermek isteyen insanlar için söylüyorum, sakın yapamam demeyin. yalnızca nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. ister 130 kilo ol ister 90 kilo ister 65 ister 60 kilo, boyuna ve yağ oranına göre hangi sağlıksız kiloya sahip olursan ol bil ki 5 kilo vermeye çalışan bir insan ile 30 kilolar vermeye çalışan bir insanın psikolojisi yaklaşık olarak aynı. yalnızca sen çok büyük kilolara imza atacağından dolayı bunun düşüncesi dahi sana imkansız geliyor o kadar. kural bir ve kural ikiyi uyguladığın sürece aylar geçtikçe aynadaki görüntüne inanamayacaksın. o yüzden kendine üzülüp, madem üzüldüm birazcık yiyeyim neşem yerine gelsin demek yerine, bir yerden başlamayı düşünebilirsin. mesela plan ve karar aşamasından başlayabilirsin. psikolojinizi sağlam tutun lütfen. ben ilk başladığımda 3 ay süreyle hiç kilo verememiştim. çabalamaya devam ettim. ha, bir de şunu unutmayın; kilo verirken yapmanız gereken şey rejim değildir, doğru beslenmektir. zira kilo vermeye çalışırken uygulamaya çalıştığınız rejimlerin çoğunda 3 götürüp 6 geri alırsınız. artı deformasyonlarınız da bonusu olur. 15 kilo verirken deforme olmamamı sağlayan en önemli şeylerden biri spor diğeri ise ay ay kilo verip diğer ay alıp sonra tekrar vermemiş olmamdır. kilo vermek istiyorsanız başlayacaksınız ve devam edeceksiniz. arada mola vermek gibisinden bir şey yok. bunu aklınızdan çıkarmayın. beslendiğiniz şekil hayatınız boyunca beslenmeniz gereken şekil olmalıdır. spora başlıyorsanız, hayatınız boyunca sağlığınız el verdikçe bırakmamalısınız. insan gibi beslenmeyi denemek zorundayız. ben şahsen insan gibi beslenmeye başladıktan sonra önceden afedersiniz ama "hayvan" gibi beslendiğimi fark ettim. o yüzden dikkat. proteinsiz, vitaminsiz, temel besin yapıtaşları olmadan kilo verilmez. hepsinden azar azar, hepsinden kararında. çok sıktım, çok uzun yazdım farkındayım. yaptıklarımın tümünü anlatmaktan ziyade tecrübe ettiğim temel mevzulara değinmek istedim. bu konuda oldukça bilgi sahibi ve antremanlı olduğuma inanıyorum. psikolojik desteğe veya bilgiye ihtiyacı olan olursa buyursun danışsın, seve seve anlatır, seve seve destek olur ve paylaşırım deneyimlerimi. tüm zayıflamaya çalışanlara kolaylıklar diliyorum ve pes etmeyin diyorum. unutmayın, kendi şartlarınızda en mükemmel fiziğe sahip olabilirsiniz. gördüğünüz mükemmel fizikli kimse o mükemmel fiziklere çalışmadan kavuşamıyor. hepsi oldukça azimli ve istikrarlı insanlar. siz veya ben neden olmayalım??
akşam yameğim; haşlanmış 3 parça brokoli,haşlanmış tavuk göğsü yumurta kadar üzerine pul biber kimyon,azıcık haşlanmış yağsız tuzsuz kuru biber , 1 kaşık yağsız yoğurt,yanında 1 dilim çavdar ekmeği.yatmadan 1 aida çay bardağında yağsız tarçınlı süt içicem sonrada sirkeli ballı suyumu.arada nescafe yada çay içebilirim .soya nasıl sence?
Iyi aksamlar esraanne!!:)))10 dk daha yoğun pilatessssss yatmadan süt iyi akşamlar kızlar
arkadasim trabzondan olan program degil mi? persembe gununun programi??
Bende yediklerimi yazayım yaticam kiZlar bugün çok yorucuydu... Gelen misafirlere pasta Borek ikram ettim ama ben yemedim... Bugünkü menümü yazayım sabah 4 kasık musli sutle bol su arada öğlen 2 buçuk gibi 2 grisini maydonoz 2 kasık lor salatalık yeşil biber 1 bardak ayran bol su aralarda... Aksam 1 grisini daha sonra 1 elma 1 muz hırs yaptım Ata ogunlerimi vaktim olmadıgı için yemedim aksamda yemedim sayılır biliyorum sbah çok acikcam ama hırs yaptım tartıda eksik görmek istiyorum iyi geceler canlarim
Evet biz de aynen dediginiz yontemi benimsemis durumdayiz...zaten dogru olan da bu digerleri gecici cozumler...Bu grubun performansi cok iyi...basaricaz insallah!
ay canım çok saol dünden beri o kadar motive oldumki anlatamam... Hepinizi çok seviyorum ... Ama bir gercek varki o dediğim kilodayim/))) ama o kiloda olmayacağım sizlerin sayesinde burda inceciknolacagimYa siz cok hos bir bayansiniz...!! ayrica hic soylediginiz kiloda gozukmuyorsunuz..ve uzerinizdeki bluz cok yakismis!!! Eviniz de cok guzel!! Maasallah Yaptiginiz yemekler de cok nefis gozukuyordu... ...
sevgili yol arkadaşlarım
bugün itibariyle 85.500:)
pazartesi 85 diyorum tabi hala
2 günüm war 85 için
yoğun çaba sarfiyatıyla pazartesi sabahı o 85 i göreceğim ben
sporu arttırdım dünden itibaren
leslie ile yürüyorum evde
yediklerimi azaltmak istiyorum ama nası yaparım bilmiyorum
günde bir dilim çavdar ekmeği yiyorum o da kahvaltı da çıkartayım mı ki onu da
öğlen salata yediysem akşam muhakkak yoğurt yiyorum
akşamları muhakkak çorba içiyorum
ama arkasında başka bişeyler de yiyorum genelde sebze yemeği oluyo
bunu mu çıkartsam ki alşamları tep çeşit mi olsun
bilemedim napıyım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?