Bu arada arkadaşlar sizlerle sohbet etmek istiyorum ama işyerinde olduğum için fazla yazamadan hemen okuyup çıkıyorum yada genelde yediklerimi falan yazıyorum.
günaydın arkadaşlar
ancak gelebildim
öncelikle soya sosu çok geçmiş olsun allah tez zamanda şifa versin canım
sabah ki menüm
sirkeli ballı su
2 dilim tam buğday ekmekli beyaz peynirli tost
şimdide 1 bardak civanperçemi çayı
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kızlar zayıf günler dilerim
Allah ım nasıl bi acı anatamam 20 lik dişim çıkıo perişanım
bişi yiyemedim
1 bardak süt konuşamıom bile acıdan
canım civanperçemini neden ve nasıl içiyorsun???
bende içiyorumda acaba yanlış mı doğru mu yapıyorum diye sordum
Günaydın kızlar,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...
Kısa bir bilgi vereyim...
Kayınpederim demans hastası.. 2,5 ay önce bir anda hafıza problemleri yaşadı ve bir anda durumu kötüleşmeye evden kaçmaya başladı... Biz alzhemier zannediyorduk ama durum daha ciddiymiş malesef. Hastalığı çok hızlı şekilde ilerledi. Geçen ay bakım evine yatırdık.. Evde bakımı çok zor oluyordu çünkü sabaha kadar uyumuyor ve bizi de uyutmuyordu. Ya bir şeyleri kırıyor yada evden gitmeye çalışıyordu... Son 1 haftadır bakım evinde yürümüyor ve yemek yiyemiyordu. Pazartesi günü görümcemle yanına gittik, makineye bağlamışlardı, solunum problemi olmuş ve yemek yemediği için burundan mama ile beslemeye başlamışlar... O gece telefon geldi bakım evinden, hastaneye kaldırmışlar... Hemen gittik, doktor ciğerlerinde ciddi bir enfeksiyon olduğunu tüp takılacağını söyledi.. Ama böbreklerde kötü durumdamış, solunumda problem var ve kan dolaşımı da bozuk.. İşlem yapıldıktan sonra yoğun bakım ve diyaliz için başka bir hastaneye sevk edildi, gece 4'de kadar hastanedeydik anlayacağınız... Ertesi gün yine hastanede geçti günümüz... Bugün gitmedim.. Görümcem gidecek, sadece 2,5'ta görmeye izin veriyorlar ve o saatte doktor bilgi veriyor ama durum için şu anda iyi bir şey söyleyemem diyor... Bekleyip göreceğiz dedi...
Kayınbabam dünya tatlısı bir insandır, hakkını hiç ödeyemem... Şu kadar söyleyeyim, 3 yıl birlikte oturduk her sabah işe giderken ayakkabılarımın üstüne gül bırakırdı )) Akşamları eve gelirken geç kalsam yola çıkar beklerdi birileri peşime takılıp rahatsız etmesin diye )) 80 yaşında olduğu için doktorlar çok umutlu konuşmuyor ama bir ihtimal işte...
Babam gibi seviyorum, hiç bir kötü sözünü duymadım, hiç kırıp incitmedi beni... Bedenen düzelse bile beyni düzelmeyecek biliyorum ama insan genede ümitsiz olmak istemiyor...
Günaydın kızlar,
Kayınpederim demans hastası.. 2,5 ay önce bir anda hafıza problemleri yaşadı ve bir anda durumu kötüleşmeye evden kaçmaya başladı... Biz alzhemier zannediyorduk ama durum daha ciddiymiş malesef. Hastalığı çok hızlı şekilde ilerledi. Geçen ay bakım evine yatırdık.. Evde bakımı çok zor oluyordu çünkü sabaha kadar uyumuyor ve bizi de uyutmuyordu. Ya bir şeyleri kırıyor yada evden gitmeye çalışıyordu... Son 1 haftadır bakım evinde yürümüyor ve yemek yiyemiyordu. Pazartesi günü görümcemle yanına gittik, makineye bağlamışlardı, solunum problemi olmuş ve yemek yemediği için burundan mama ile beslemeye başlamışlar... O gece telefon geldi bakım evinden, hastaneye kaldırmışlar... Hemen gittik, doktor ciğerlerinde ciddi bir enfeksiyon olduğunu tüp takılacağını söyledi.. Ama böbreklerde kötü durumdamış, solunumda problem var ve kan dolaşımı da bozuk.. İşlem yapıldıktan sonra yoğun bakım ve diyaliz için başka bir hastaneye sevk edildi, gece 4'de kadar hastanedeydik anlayacağınız... Ertesi gün yine hastanede geçti günümüz... Bugün gitmedim.. Görümcem gidecek, sadece 2,5'ta görmeye izin veriyorlar ve o saatte doktor bilgi veriyor ama durum için şu anda iyi bir şey söyleyemem diyor... Bekleyip göreceğiz dedi...
Kayınbabam dünya tatlısı bir insandır, hakkını hiç ödeyemem... Şu kadar söyleyeyim, 3 yıl birlikte oturduk her sabah işe giderken ayakkabılarımın üstüne gül bırakırdı )) Akşamları eve gelirken geç kalsam yola çıkar beklerdi birileri peşime takılıp rahatsız etmesin diye )) 80 yaşında olduğu için doktorlar çok umutlu konuşmuyor ama bir ihtimal işte...
Babam gibi seviyorum, hiç bir kötü sözünü duymadım, hiç kırıp incitmedi beni... Bedenen düzelse bile beyni düzelmeyecek biliyorum ama insan genede ümitsiz olmak istemiyor...
Günaydın kızlar,
güzel dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar,
Beril,
insülin direnci problemi bende olan bir problem...
Geçen seneden beri ilaç kullanıyorum...
Hiç bir etkisi olmadı.. İlk olarak 1000 mg x2 olarak kullandım 10 ay kadar..
Yaklaşık 2 aydırda 850 mg x3 olarak kullanıyorum...
Önümüzdeki ay sonunda tekrar testlerimi yaptırmaya gideceğim...
Bir takım sağlık problemlerim olduğu için düzenli olarak testler yaptırıyorum, buda o zaman farkedilmişti...
Ve doktor insülin direncim yüksek çıktığı için ilaç kullanmamı ama öncelikle kilo vermem gerektiğini söylemişti.
O zaman çokta dikkat etmemiştim açıkcası... Fakat en son şubat sonunda kan testlerimi yaptırdığımda değerlerim aşırı yüksek çıktığında, özellikle insülin direncim normal değerlerin 2,5 katı yüksek çıktığında doktorum çok azarladı beni.. Vücudumdaki hayati organlarımın tehlikede olduğu ile ilgili çok kapsamlı bir açıklama yaptı ve ilacımın dozajını artırıp kesinlikle zayıflamam gerektiğini tane tane anlattı... Bana bir diyet programı vermedi, sadece nelere dikkat etmem gerektiğini anlattı... O günden beri de dikkat ediyorum herşeye... Mayısta gittiğimde umuyorum ki değerlerim güzel çıkacak! Kullandığın ilacın etkisinin olması için zayıflaman şart, zayıflaman içinde ilacı kullanman şart... Yani biri olmadan diğeri olmuyor...
Çünkü insülin direnci olan insanlarda genellikle yemek sonrası uyku olur, aşırı halsizlik olur, tatlıya karşı zaaf olur, olurda olur yani... İlaç bunları dengeliyor... Ama ilaç tatlı yeme isteğini kesmez, burdan bunu çıkarmayalım... Ben bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra deli gibi tatlı yeme ihtiyacı hissetmiştim.. Günde 4-5 paket çikolata yerdim, üstünede şöbiyet, fıstıklı baklava, dondurma aklına ne gelirse yani... Ama ben bunlara dur demezsem sonumun iyi olmayacağını doktorum öyle güzel anlattı ki, tek seferde hepsini kesip attım...
O yüzden kilo veremiyorum, yemekten sonra uykum geliyor vb şikayetleri olan kişilere gidip bir test yaptırın diyorum... Bu insülin direnci olmayabilir ama hormon, troid vb birşey olabilir...
Sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?